Skocz do zawartości
FlipekPL

Seria ZF: Toshiba 40ZF 355DG

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Shao' post='96983' date='15.04.2008, 10:03 ']właśnie jeśli nie minęło 10 dni to możesz to oddać...czy sie mylę? chyba 5 dni go masz Autorus więc pakuj go i odsyłaj bo Cie przetrzymają 10 dni i będą Cie zwodzić.[/quote]

Bzdury , a dlaczego ktoś ma go zwodzić ? Masz jakieś potwierdzone informacje ? Czy też wróżyłeś z fusów? :D Sprawa Autorusa jest aktualnie na tapecie. spokojnie , sympatycznie ustalamy z ww telefonicznie co i jak :) co zresztą może poświadczyć zainteresowany (tylko po co przy tak mizernej prowokacji udowadniać , że nie jest się wielbłądem) . ze zwrotem i wymianą spokojnie zdążymy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerwi absolutnie nie miałem nic do Digitalo (faktycznie tak to zabrzmiało...ups)...jednak strzeżonego Pan Bóg strzeże! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra trochę się zasugerowałem sprawą Norbunia i jego Toshiby 42Z3030D ( [url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=10026"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=10026[/url] ) ...ale tylko trochę :D

Edytowane przez Shao

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis podskoczyłem do serwisanta ze Skierniewic , opowiedziałem mu objawy i dostałem diagnozę. Oddawać jak najszybciej bo to płyta główna, i jak sie będę ociągał to będę czekał miesiąc bo właśnie ich nie mają na stanie. Także jutro ode mnie wyjedzie i na czwartek w digitalo będzie.

Autorus

panowie, macie nr do kuriera dhl? Bo ja sie nie moge połaczyć z ich strona :D

Edytowane przez autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='autorus' post='97008' date='15.04.2008, 13:16 ']Dzis podskoczyłem do serwisanta ze Skierniewic , opowiedziałem mu objawy i dostałem diagnozę. Oddawać jak najszybciej bo to płyta główna, i jak sie będę ociągał to będę czekał miesiąc bo właśnie ich nie mają na stanie. Także jutro ode mnie wyjedzie i na czwartek w digitalo będzie.[/quote]
Powodzenia! Wszyscy będziemy ciekawi jak Ci tam idzie z reklamacjami. Może zniknie choć trochę to przykre wrażenie. Kontaktowałeś się z serwisem? Zgłaszasz "niegodność z umową", czy może oddajesz do serwisu (poprzez sklep)? CSwoją drogą ciekawę czy przyjeliby Ci 10-dniowy zwrot, bo znalazłem następujące zabezpieczeniw w regulaminie sklepu cyt.:
[quote](...)
[i]§ 9. Prawo odstąpienia od umowy
(...)
2. Zwracany we wskazanym wyżej trybie produkt przyjęty zostanie przez Sprzedawcę tylko i wyłącznie wówczas, gdy (...) sam produkt natomiast jak również wszelkie akcesoria do niego nie mogą nosić śladów jakiegokolwiek używania, nie mogą być także uszkodzone. Dotyczy to również wszelkiego rodzaju zabezpieczeń producenta takich jak np.[b] plomby [/b]itp. [/i][/quote]
Ja to czytam tak: Jak rozpkowałeś i zerwałeś plomby TV to możesz mić problemy z 10-cio dniowym zwrotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote]Ja to czytam tak: Jak rozpkowałeś i zerwałeś plomby TV to możesz mić problemy z 10-cio dniowym zwrotem.[/quote]

Tutaj sytuacja jest trochę inna. Wada wykryta w egzemplarzu nowym rozpatrywana jest inaczej - czyt. wymiana. Zerwane plomby , taśmy , zaprogramowanie tv są w tym momencie nieistotne :P

[quote]panowie, macie nr do kuriera dhl? Bo ja sie nie moge połaczyć z ich strona :D[/quote]

Wal na maila firmowego adres odbioru. Kurier będzie zamówiony na jutro. :)

Edytowane przez Zerwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuriera juz zamówiłem na jutro :) Przez pomyłkę przyjechał dziś, no ale się nie wyrobiłem z pakowaniem.
Poza tym , postaram się jeszcze dziś nagrać coś na kamerkę HD, żeby dobrze to udokumentować, bo nie wszyscy maja czas ślęczeć nad tv żeby zobaczyć zakłócenia szczególnie ze pojawiaja sie co krótką chwilę, raz sa mocniejsze raz słabsze.
W lg mnie olali jak mi 1/4 ekranu świeciła na fiolet. A mój serwisant podkręcił cos i było superek.
Na razie z digitalo jest profi :)

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='baxter' post='96931' date='15.04.2008, 00:06 ']tu masz fotki zf46
[url="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af75d3dce38d123a.html"]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af75d3dce38d123a.html[/url]
[url="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74777f3ee25c6198.html"]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74777f3ee25c6198.html[/url]
[url="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea2cef6b796a4cc9.html"]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea2cef6b796a4cc9.html[/url]
[url="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/87082ba8c8f86292.html"]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/87082ba8c8f86292.html[/url]
[url="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f903c2d428cc75aa.html"]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f903c2d428cc75aa.html[/url]
[url="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4f3a328190bf024.html"]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4f3a328190bf024.html[/url][/quote]

Nie chciałbym sie mądrować ale wydaje mi się że ten telewizor za wysoko wisi.
Też mam ten model i środek obrazu wychodzi mi na wysokości oczu - a u Ciebie tak nie jest.
Chyba że siedzisz na hokerze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='autorus' post='97035' date='15.04.2008, 15:01 '](...) digitalo jest profi :)[/quote]
Miło słyszeć. Pytanie z ciekawości, korzystasz oficjalnie i "papierowo" z "niezgodności z umową"?

----
Sorrki w zasadzie powinienem się opamiętac i zadać pytanie na priv, ale jak wiadomo dużej liczbie ludzi skoczyło ostatnio ciśnienie. Sorrki za zaśmiecanie wątku, możecie wyciąć tego posta.

Edytowane przez eses

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='eses' post='97048' date='15.04.2008, 15:19 ']Miło słyszeć. Pytanie z ciekawości, korzystasz oficjalnie i "papierowo" z "niezgodności z umową"?[/quote]

tez jestem ciekaw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='miecio4' post='97038' date='15.04.2008, 15:03 ']Nie chciałbym sie mądrować ale wydaje mi się że ten telewizor za wysoko wisi.
Też mam ten model i środek obrazu wychodzi mi na wysokości oczu - a u Ciebie tak nie jest.
Chyba że siedzisz na hokerze :)[/quote]
dla mnie jest idealnie zawsze sie wygodnie opieram jestem lekko pochylony do tylu 95 centymetrów od podłogi wisi od grudnia i jeszcze nie zauwazylem zmeczenia patrzac na niego a siedze wiele godz. dziennie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='baxter' post='97074' date='15.04.2008, 16:54 '](...) a siedze wiele godz. dziennie[/quote]

wcale się nie dziwię Baxter :) niezłe centrum dowodzenia tam masz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Shao' post='97077' date='15.04.2008, 16:57 ']wcale się nie dziwię Baxter :) niezłe centrum dowodzenia tam masz :)[/quote]
dzieki dla mnie jest ok i wysokośc jest idealna zanim go powiesilem robilem próby siedzisko kanapy mam na wysokosci 40cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='eses' post='97048' date='15.04.2008, 14:19 ']Pytanie z ciekawości, korzystasz oficjalnie i "papierowo" z "niezgodności z umową"?[/quote]

Formalnie nie korzysta z żadnej z tych opcji :o wystarczyło zgłoszenie (via telefon) o wadzie w nowym modelu. jesli tv dojdzie do czwartku do 18.00 , kolega na weekend będzie się cieszył nową sztuką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Zerwi' post='97087' date='15.04.2008, 17:30 '](...)jesli tv dojdzie do czwartku do 18.00 , kolega na weekend będzie się cieszył nową sztuką.[/quote]

pieknie...Autorus czekamy na potwierdzenie tych słów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie zgłupiałem. Panowie z digitalo zadzwonili ze u nich jest ok .
A u mnie pasy szaleją jak głupie. ;)

Sprawa wyglada tak ze sa zarąbiaste zakłocenia, czasmi sie zmniejszają , czasami sa lekko zauważalne. No ale są. TV stoi tam gdzie kiedyś mój lg32le2r, i na tamtym nigdy nic nie zauwazyłem. Z urzadzeń elektrycznych to mam mini wieżę i xbox360. No i sendera do wysyłania sygnału pilota. Nawet nboxrecorder jest gdzie indziej. Tv po prostu stoi w sypialni. Nbox podłączony kablem noname hdmi 15m a xbox oryginalnym componentem.

Nie mam pojęcia, jeśli to nie uszkodzenie tv, to co to może być?

Jutro wpadnę do digitalo z xbox360, bo to wypada 10 dzień, i sam nie wiem jak wszystko będzie ok to sie chyba załamię i zrezygnuję z niego :P

Cały czas mam jednak nadzieje ze na xbox360 będą zakłócenia, wymienia mi tv i spokojnie pojadę do domciu. Dzisiaj koszmary murowane :(

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z kumplem i ma taką teorię, że skoro na tym samym miejscu był tv i działał ok, nie doszły żadne nowe urządzenia itd to problem może leżeć w toshibie a raczej w jej zasilaczu, może jest bardziej podatny na zakłócenia z sieci. U mnie niestety sieć elektryczna jest słaba, jak sąsiad odpala spawarkę to u mnie przygasają żarówki. No ale wszystkie urządzenia sobie radziły, łącznie z plazma i innym lcd, oraz wieża itd.

I tak sobie pomyślałem czy nie byłoby rozwiązaniem puścić przez UPS? Tylko musiałbym znów ściągać tv z digitalo i nie wiem co oni na to.

Jak ktoś by miał jakiś pomysł to niech podrzuci, nie chcę zostać bez tv. Projektor jest ok ale nie będę spał w salonie ;)

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='autorus' post='97446' date='17.04.2008, 18:23 ']Rozmawiałem z kumplem i ma taką teorię, że skoro na tym samym miejscu był tv i działał ok, nie doszły żadne nowe urządzenia itd to problem może leżeć w toshibie a raczej w jej zasilaczu, może jest bardziej podatny na zakłócenia z sieci. U mnie niestety sieć elektryczna jest słaba, jak sąsiad odpala spawarkę to u mnie przygasają żarówki. No ale wszystkie urządzenia sobie radziły, łącznie z plazma i innym lcd, oraz wieża itd.

I tak sobie pomyślałem czy nie byłoby rozwiązaniem puścić przez UPS? Tylko musiałbym znów ściągać tv z digitalo i nie wiem co oni na to.

Jak ktoś by miał jakiś pomysł to niech podrzuci, nie chcę zostać bez tv. Projektor jest ok ale nie będę spał w salonie ;)

Autorus[/quote]

ciężka sprawa Autorus. Daj znac jak wrócisz...o takiej sytuacji jeszcze nie słyszałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Shao' post='97522' date='18.04.2008, 08:39 ']ciężka sprawa Autorus. Daj znac jak wrócisz...o takiej sytuacji jeszcze nie słyszałem.[/quote]

TV walnięty , aczkolwiek wada widoczna tylko na Xbox'ie , przynajmniej tu. Na drugim egzemplarzu wszystko śmiga jak trzeba:)
Kolega za chwile odjeżdża z nowym egzemplarzem :P
bardzo sympatyczne spotkanko , ale o tym napisze już Autorus...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Zerwi' post='97558' date='18.04.2008, 11:47 ']TV walnięty , aczkolwiek wada widoczna tylko na Xbox'ie , przynajmniej tu. Na drugim egzemplarzu wszystko śmiga jak trzeba:)
Kolega za chwile odjeżdża z nowym egzemplarzem :)
bardzo sympatyczne spotkanko , ale o tym napisze już Autorus...[/quote]

Dobra wiadomość Zerwi :D Widzę że mocno czuwasz...i bardzo się chwali taka postawa :P

Pozdrawiam,
Shao

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Shao' post='97560' date='18.04.2008, 11:52 ']Dobra wiadomość Zerwi :D Widzę że mocno czuwasz...i bardzo się chwali taka postawa :P

Pozdrawiam,
Shao[/quote]

Oczywiście potwierdzam. No i to był ciężki przypadek bo na zwykłym sygnale tego nie było widać. Na szczęście na xbox latało jak trzeba. Panowie mi wymienili. Jest absolutnie ok :)
TV podłaczę dopiero wieczorkiem jak wróce do domciu :)

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='autorus' post='97579' date='18.04.2008, 13:24 ']Oczywiście potwierdzam. No i to był ciężki przypadek bo na zwykłym sygnale tego nie było widać. Na szczęście na xbox latało jak trzeba. Panowie mi wymienili. Jest absolutnie ok :P
TV podłaczę dopiero wieczorkiem jak wróce do domciu :D

Autorus[/quote]

cieszy bezbolesne załatwienie sprawy :)

pozdro pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wiem czy to tutaj wyczytałem że można ale wie ktoś (pewnie Zerwi :P ) czy można się w Digitalo w Piasecznie umówić na prezentację tego LCD? byłem w kilku sklepach i nie mogę go trafić...do Piaseczna mam trochę ale i tak kupowałbym w Digitalo więc wycieczka nie zaszkodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Shao' post='97588' date='18.04.2008, 14:14 ']a nie wiem czy to tutaj wyczytałem że można ale wie ktoś (pewnie Zerwi :angry: ) czy można się w Digitalo w Piasecznie umówić na prezentację tego LCD? byłem w kilku sklepach i nie mogę go trafić...do Piaseczna mam trochę ale i tak kupowałbym w Digitalo więc wycieczka nie zaszkodzi...[/quote]
w digitalo można, zapraszam, jest 40ZF355 do molestowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi