Skocz do zawartości
macnow

Zakupy w UK

Rekomendowane odpowiedzi

Zoom sie postaral i Planet Earth 2 dotarla na czas ( w UK mieli juz w sobote). Zerkne w wolnym czasie i dam pozniej znac, czy jest jakas polska wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Jest tylko angielski dzwiek i angielskie napisy. Kolory, swiatlo zdjecia, bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie może w tym tygodniu dojdzie. Martwi tylko, że na UHD wydali w 24 fps (oryginalny klatkaż = 25 fps), mam nadzieję, że przez to judder nie jest bardziej widoczny względem BD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, binary napisał:

Kolory, swiatlo zdjecia, bajka.

Podzielam. Chlopaki z BBC w moim prywatnym odczuciu pod tym kątem to absolutni mistrzowie świata. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do mnie może w tym tygodniu dojdzie. Martwi tylko, że na UHD wydali w 24 fps (oryginalny klatkaż = 25 fps), mam nadzieję, że przez to judder nie jest bardziej widoczny względem BD.

BD jeszcze nie wkladalem, bo ogladalem tylkonkrotko przed snem (ks7000) ale judder chwilami bije po oczach i tak jak wszystko ogladam na profilu Movie, tak po wlaczeniu profilu Natural, ktory domyslnie uzywa uplynniacza i podbija kolory i hdr, nie chcialem nawet wracac do normalnosci bo kolory i swiatlo zabijaja ( mamy nawet blask slonca na czarnych piorach krukow) a uplynnione wideo wcale nie przeszkadza z uwagi na charakter zdjec i duza ilosc ujec w slowmotion. Zdjecia i zaprezentowane sceny sa NIESAMOWITE. (wlasnie powtarzam jaszczurka vs grupa wezy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Trylogia Mumii UHD w cenie £29 na zavvi. Bądź też na amazonie uk niecałego funciaka więcej + z droższą wysyłką do PL. Premiera 12 czerwca.

Jeśli ktoś się skusi to proszę o informację czy na płytach UHD znajduje się polska wersja językowa (jest kilka poszlak świadczących, że tak może być), najlepiej w tym wątku.

Edytowane przez misfit
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś gdzie można zakupić 

Przełęcz Ocalonych w dolby atmos z napisami pl za granicą Blu ray lub UHD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdzie. Jedyne wydanie z polską wersją językową to Monolith.

Jeśli się zdecydujesz jednak na wydanie zagraniczne na BD bez pl wersji to omijaj szerokim łukiem wydanie USA - megaśny banding.
Najlepsze pod tym względem wydaje się być wydanie UK z Atmosem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki,  gdzieś czytałem że może w Anglii coś takiego wyszło ale najwidocznej bez napisów pl... :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, szukam filmu na płycie UHD 4K z polskimi napisami - tytuł "Lone survivor" polski tytuł "Ocalony" z Markiem Wahlbergiem. Orientujecie się czy można gdzieś dostać bo w angielskich sklepach widzę tylko z hiszpańskimi napisami a uwielbiam ten film i strasznie chciałbym go kupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdzie nie kupisz tego filmu na UHD w pl wersji i wątpliwe aby się to zmieniło w bliżej nieokreślonej przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra cena na trylogię MATRIX-a tylko niestety jak wynika z opisu na pudełku polski lektor i napisy są jedynie.w pierwszej i trzeciej części - porażka. Szkoda bo chętnie bym kupił bo cena za 3 płyty UHD  nie jest zła. 

https://www.amazon.co.uk/The-Matrix-Trilogy-Blu-ray/dp/B07HNJ8QS1/ref=sr_1_22?s=dvd&ie=UTF8&qid=1539327848&sr=1-22&keywords=4k

Jest też możliwość zakupu razem z trylogią Władcy Pierścieni i wtedy wychodzi bardzo tanio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem z zakupami filmów z zagranicy. Albo mam dużego pecha albo nie potrafię zrozumieć gdzie jest problem. Za pierwszym razem zamówiłem z ebaya z UK od theentertainmentstore (526025) kilka wydań animacji na DVD za ok. 1000 zł. Okazało się, że nie ma opcji żeby wysłali to z trackingiem. Czekałem miesiąc czasu (tak pisało w info przez ebaya, że tyle może iść) i nie doszło. Po miesiącu napisałem do nich i dali mi do wyboru ponowną wysyłkę albo zwrot pieniędzy. Wybrałem zwrot pieniędzy. Ponieważ sparzyłem się na ebayu postanowiłem spróbować kupić coś w sklepie online w UK. Ostatnio były promocje w zoom.co.uk i zrobiłem zakupy filmów 4K za ok 700 zł. Okazało się ponownie, że nie ma opcji wysyłki z trackingiem i wysłali bez. Pisało że będzie szło 3-6 dni roboczych, a jak nie dojdzie to żeby napisać do nich po 10 dniach. Dostałem maila, że wysłali w piątek 28.09.2018 roku, ale do tej pory nic nie doszło. Napisałem do nich i powiedzieli żeby czekać do środy do 17.10.2018 i dać im znać jeszcze raz. I teraz się zastanawiam czy kolejny raz zgubili paczkę czy może problem jest z moim adresem. Jak zamawiam z allegro to nie zdarzyło mi się żeby coś nie doszło. Mój adres ma postać:

Osiedle Nazwa 1/2, kod pocztowy Miejscowość

w skrócie w sklepach mam podany adres: Os. Nazwa 1/2, kod pocztowy Miejscowość Poland 

Zamawiał ktoś z Was z zoom.co.uk? Mieliście jakieś problemy z odbiorem paczki? Sprawdzałem codziennie skrzynkę czy nie ma awiza i przez jakieś 90% zawsze ktoś jest w mieszkaniu i wie, że czekam na paczkę. Czy listonosz ma obowiązek wrzucić awizo odnośnie paczki nierejestrowanej?

Jakie znacie europejskie sklepy, które sprzedają filmy 4K z trackingiem i dobrym supportem? Zavvi jest ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zoom.co.uk potrafi iść miesiąc i dłużej. Jeśli nie dojdzie do 5 tygodnii pisz do nich

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi