Redakcja 17 352 Napisano 3 Grudnia 2020 Aktualizacje oprogramowania dodające pełne wsparcie dla funkcji standardu HDMI 2.1, które Sony opracowuje w pocie czoła dla swoich telewizorów, nie ominęły też najbardziej imponującego modelu w portfolio producenta. "Telewizor z przyszłości", czyli ZG9 8K, obsługuje już poprawnie sygnały 4K@120FPS dla konsoli PS5. Przeczytaj całość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deimos 958 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Graczem nie jestem, ale czekam na nowszego Androida, który ponoć pozwoli oglądać treści 8K z You Tube... Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Deimos 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam60 724 Napisano 3 Grudnia 2020 Ale... Przecież najlepszy telewizor na świecie to mój, tylko mój - NAJLEPSZY Samsung Q9FN... żaden inny... 🤣 Oczywiście żart... 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 3 Grudnia 2020 Grafik chyba troszkę przesadził z wielkością PS5 na tym zdjęciu. 😄 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 391 Napisano 3 Grudnia 2020 Ciężko to nazwać dziełem "grafika" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 971 Napisano 3 Grudnia 2020 HDTV.bylejak.com 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) sony zrobiło coś lepszego od panasa HZ2000 ? a nie - to ZG9 z kontrastem ansi 2000:1 - pogromca IPSów z kontrastem ansi 1000:1 Edytowane 3 Grudnia 2020 przez klaus71 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koralgool 187 Napisano 3 Grudnia 2020 50 minut temu, klaus71 napisał: a nie - to ZG9 z kontrastem ansi 2000:1 Czyli jednak eksperci uznali LCD za najlepszy telewizor 🙂 3 godziny temu, vader_4747 napisał: Grafik chyba troszkę przesadził z wielkością PS5 na tym zdjęciu. 😄 Nie przesadził ps5 jest największą konsola w historii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 3 Grudnia 2020 Ale jednak nie tak dużą jak na tym zdjęciu, gdzie wygląda jak solidny mebel. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Grudnia 2020 2 godziny temu, koralgool napisał: Czyli jednak eksperci uznali LCD za najlepszy telewizor 🙂 przy wieczornym oglądaniu najtańszy oled z nim wygra 1 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 3 Grudnia 2020 najlepszy telewizor świata ??? a kto tak powiedział? 1 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koralgool 187 Napisano 3 Grudnia 2020 2 godziny temu, klaus71 napisał: przy wieczornym oglądaniu najtańszy oled z nim wygra Eksperci jednak mają inne zdanie hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) 44 minuty temu, koralgool napisał: Eksperci jednak mają inne zdanie hehe może nie oglądali wieczorem tylko w samo południe latem jak widać - obraz jak to w lcd - full wypas 🤣- nawet lg bx go deklasuje Edytowane 3 Grudnia 2020 przez klaus71 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koralgool 187 Napisano 3 Grudnia 2020 19 minut temu, klaus71 napisał: może nie oglądali wieczorem tylko w samo południe latem Telewizor ogląda się jednak głównie w dzień 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, koralgool napisał: Telewizor ogląda się jednak głównie w dzień ja tam oglądam głównie wieczorem - o 20 także latem widać to samo na tego typie treści - spłycona dynamika kontrastu do 4000:1 fizyki nie oszukasz - nie dziwne że ten niby wybitny lcd na żadnym shoot'oucie nie pojawia się - trudno sprzedać coś za taką kosmiczną kasę co dostałoby łomot od AG9 Edytowane 3 Grudnia 2020 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koralgool 187 Napisano 3 Grudnia 2020 4 minuty temu, klaus71 napisał: spłycona dynamika kontrastu do 4000:1 Spróbuj ugryźć ten temat z innej strony a mianowicie pomyśl gdzie w realnym życiu masz taką czerń jak na oledzie? Podpowiem ci, nigdzie. Świat ogólnie jest szarawy a smolista czerń niemal nie istnieje. Rozejrzyj się na około i powiedz mi gdzie ty widzisz smolista czerń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orwell-1984 120 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Wystarczy sobie zapuścić na OLED filmiki z youtube z Japonii nocą w 4K "Night walk in Tokyo" itp. z serii spacerów po Japonii na których OLED wypada genialnie, nie możliwe do uzyskania na LCD przynajmniej teraz. Natomiast na jasnych scenach dziennych LCD ki potrafią pięknie świecić, ale tam gdzie są duże kontrasty światło - cień blisko siebie już będą wychodzić słabości LCD względem OLED. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez orwell-1984 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Grudnia 2020 7 minut temu, koralgool napisał: Spróbuj ugryźć ten temat z innej strony a mianowicie pomyśl gdzie w realnym życiu masz taką czerń jak na oledzie? Podpowiem ci, nigdzie. Świat ogólnie jest szarawy a smolista czerń niemal nie istnieje. Rozejrzyj się na około i powiedz mi gdzie ty widzisz smolista czerń? trudno dyskutować z "ekspertem teoretykiem" co oleda w sklepie tylko widział po prostu kup sobie oled to zobaczysz jak przeciętnym tv jest twój "wypas" xf9005 21 minut temu, koralgool napisał: Spróbuj ugryźć ten temat z innej strony a mianowicie pomyśl gdzie w realnym życiu masz taką czerń jak na oledzie? Podpowiem ci, nigdzie. Świat ogólnie jest szarawy a smolista czerń niemal nie istnieje. Rozejrzyj się na około i powiedz mi gdzie ty widzisz smolista czerń? ja o kontraście a ty o czerni - ale ok lcd w trybie hdr ma czerń na poziomie 0,1 - jak w IPS - co widać nawet na zg9 i jakoś nikt nie jest specjalnie zadowolony z takiej czerni - chociaż niby nigdzie nie istniejącej więcej - większość jest toleruje zmiany kolorów pod kątem i woli matrycę VA z 4 razy lepszą czernią która nie występuje wg twoich słów 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koralgool 187 Napisano 3 Grudnia 2020 8 minut temu, klaus71 napisał: po prostu kup sobie oled to zobaczysz jak przeciętnym tv jest twój "wypas" xf9005 Hehe. Mój soniaczek napewno nie jest przeciętny no chyba że HDR na poziomie 1200nitow to przeciętny wynik do tego płynność w sporcie top 3. Ja osobiście zaliczam go do klasy średnio wyższej. Czerń to nie wszystko 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orwell-1984 120 Napisano 3 Grudnia 2020 3 minuty temu, koralgool napisał: Hehe. Mój soniaczek napewno nie jest przeciętny no chyba że HDR na poziomie 1200nitow to przeciętny wynik do tego płynność w sporcie top 3. Ja osobiście zaliczam go do klasy średnio wyższej. Czerń to nie wszystko klaus71 pisze o kontraście a nie o czerni i to o kontraście ANSI, najbardziej miarodajnym, taka szachownica białych i czarnych pól, na OLED nie ma znaczenia jak małe są to pola szachownicy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Grudnia 2020 4 minuty temu, koralgool napisał: Hehe. Mój soniaczek napewno nie jest przeciętny no chyba że HDR na poziomie 1200nitow to przeciętny wynik do tego płynność w sporcie top 3. Ja osobiście zaliczam go do klasy średnio wyższej. Czerń to nie wszystko no to jaraj się tą super jasnością, kiepskim kontrastem i brakiem czerni która przecież nie występuje w naturze q90t ma jasność niby nawet 1700nitów w peaku - no i co z tego - kontrast ma tylko 4000:1 i to widać na każdym sygnale nie dziwię się tym co wolą starą plazmę z kontrastem ansi 10000:1 - do SDR to jest tv duzo lepszy od lcd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 391 Napisano 4 Grudnia 2020 10 godzin temu, koralgool napisał: Hehe. Mój soniaczek napewno nie jest przeciętny no chyba że HDR na poziomie 1200nitow to przeciętny wynik do tego płynność w sporcie top 3. Ja osobiście zaliczam go do klasy średnio wyższej. Czerń to nie wszystko On jest przeciętny jak na LCD, przy OLED to nie stało nawet, ale jeśli dla kogoś jakością TV jest 1200 nitów w TV to pozdro... 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koralgool 187 Napisano 4 Grudnia 2020 47 minut temu, qazar napisał: On jest przeciętny jak na LCD Heheheehehe zabawne są te opinie laików podważające recenzje specjalistów, naprawdę można się nieźle pośmiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 4 Grudnia 2020 40 minut temu, koralgool napisał: Heheheehehe zabawne są te opinie laików podważające recenzje specjalistów, naprawdę można się nieźle pośmiać bo największą zaletą tego tv w 2020 jest cena i ewentualnie duża jasność w pozostałych elementach ma sporo wad: marne kąty, brak powłoki antyodblaskowej, brak hdmi 2.1, mało efektywny local dimming, blooming na napisach i czarnych pasach, pilot plastic fantastic średnio wyższa klasa to xh95, wyższa zg9 a top to ag9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 391 Napisano 4 Grudnia 2020 Godzinę temu, koralgool napisał: Heheheehehe zabawne są te opinie laików podważające recenzje specjalistów, naprawdę można się nieźle pośmiać Ty jesteś tym specjalistą? :DDDD Janusz co to kupił TV i jego jest najlepszy, bo to jego Januszkowski wybór!!! Idź sprzedawaj te bajki na forum wp a nie na forum entuzjastów, którzy mają kilkadziesiąt/set tys. PLN w sprzęcie 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach