mikoko 60 Napisano 14 Października 2021 Oczywiście u mnie ustawione na kino pro jasność 25. Tak lubię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 14 Października 2021 @mikoko dzięki za info 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 14 Października 2021 Właśnie czytam ze dużo ludzi ma problemy z XH90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CRW 0 Napisano 14 Października 2021 Dlaczego? Zastanawiam się czy nie zmienić swoich 55 cali XG95 na 65 XH90.Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 14 Października 2021 (edytowane) Czytajcie szczególnie pod koniec wątku o zielonych ekranach i podobnych rzeczach. W trybie VVR wyłączane jest lokalne wygaszenie i to jest dramat. Zero czerni Edytowane 14 Października 2021 przez mikoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 20 Października 2021 W dniu 14.10.2021 o 22:13, CRW napisał: Dlaczego? Zastanawiam się czy nie zmienić swoich 55 cali XG95 na 65 XH90. Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka Hmm XH90 to gorszy tv, jedynie że ma HDMI 2.1 lepiej poszukać jakieś ostatnie sztuki XH95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleet 6 Napisano 20 Października 2021 Wracam z tematem trzasków z głośników. Niestety wymianą płyty nic nie poprawiła. Okazało się że nie włączyłem trybu eArc w tv i dlatego było wszystko dobrze 😔. Z włączonym eArc trzaski są. W serwisie pewnie też nie włączyli eArc. Eh... No i teraz albo amplituner albo Sony ma z[beeep]ana implementację eArc. Na ten moment wyłączyłem bo mi do niczego to nie jest potrzebne, zew sprzęt podpinam i tak pod amplituner, niemniej niesmak pozostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 20 Października 2021 (edytowane) To soft w tv. Lub hardware. U mnie na soudbarze XF-9000 miałem to samo Edytowane 20 Października 2021 przez mikoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norekm 0 Napisano 26 Października 2021 Witam, działa wam YouTube? Wróciłem do domu i na xg9505,xh9505 i mi boxie s nie działa YouTube.Wszystkie inne aplikacje działają.Wygląda to na awarię Youtube na Android Tv,na komórce i tablecie działa.W sieci cisza,nikt nie zgłasza problemów. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 26 Października 2021 Na wymienionym Oled AG8 YouTube działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CRW 0 Napisano 26 Października 2021 U mnie na XG9505 działa.Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norekm 0 Napisano 26 Października 2021 Dzięki, to u mnie coś nie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 8 Listopada 2021 Witam, panowie ma ktoś problem że mu się nagle sam tv wyłączy? U mnie średnio raz na 3 dni. Z reguły przy używaniu netflixa lub you tuba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norekm 0 Napisano 8 Listopada 2021 Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleet 6 Napisano 8 Listopada 2021 2 godziny temu, baasior napisał: Witam, panowie ma ktoś problem że mu się nagle sam tv wyłączy? U mnie średnio raz na 3 dni. Z reguły przy używaniu netflixa lub you tuba. Miałem tak, winny był NVIDIA shield który poprzez cec po bezczynności sterował tv. Więc może masz jakieś urządzenie które robi podobnie. Podobno słabe baterie w pilocie też mogą powodować wyłączanie tv (wiem jak to brzmi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 8 Listopada 2021 Aha możliwe że to dekoder z vectry, bo po jakimś czasie nie używania się sam wyłącza a wtedy możliwe że gasi też tv, dzięki muszę sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Erbe20 0 Napisano 28 Grudnia 2021 Mam problem ze sterowaniem soundbarem pilotem od tv. Tv sony xh9288 i soundbar zf9. Co bym nie zrobił i nie przestawił, nie mogę dojść żeby to zadziałało. Niezależnie od ustawienia wejść hdmi ewentualnie widzę na tv że steruję systemem audio a jednak soundbar stoi w miejscu i mogę nim sterować tylko pilotem od soundbara. Control for hdmi w menu soundbara jest włączone. Próbowałem różnych kombinacji ale nie idzie. Ktoś się spotkał z czymś podobnym, możecie coś doradzić jak to rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redgreen 0 Napisano 25 Stycznia 2022 Panowie jaka alternatywa dla XG95O5 55 cali którego już nie ma tak samo jak XH9505 brak ofert. Znajomemu padł stary samsung i znając mój tv z jego niedoskonałościami chce kupić coś podobnego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norekm 0 Napisano 25 Stycznia 2022 x90j Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redgreen 0 Napisano 26 Stycznia 2022 14 godzin temu, norekm napisał: x90j Dzięki. Wygląda na to że alternatywy brak. Ten model w stosunku do XH 95 nic nie poprawił w jakości obrazu a tylko możliwości techniczne. Podobno strasznie nierówne są poszczególne modele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 26 Stycznia 2022 Trapezy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redgreen 0 Napisano 26 Stycznia 2022 46 minut temu, raf7705 napisał: Trapezy? 😄 Nie ,źle się wyraziłem. Chodziło o to że poszczególny egzemplarz JEDEN OD DRUGIEGO potrafią się różnić w jakości wyświetlanego obrazu. Miałem tak kiedyś w starym tv gdzie dużo osób chwaliło a część narzekało na dany model. Osobiście nie wiedziałem dlaczego takie skrajności w opiniach dopóki nie zobaczyłem porównania na żywo w sklepie i znajomych. 3 sztuki i każda na takich samych ustawieniach inaczej świeciła. O x90 to gdzieś wyczytałem ale nie chcę powielać niesprawdzonych info. No nie ma co się dłużej rozpisywać , jak znajomy się zdecyduje i mnie zaprosi to dam jakieś info jak na żywo wypada w porównaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit2020 3 Napisano 8 Marca 2022 Czy macie jakieś informacje kiedy Sony dostanie aktualizacje do Android 10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Panowie pojawił mi się dziś taki problem, po wł. tv zauważyłem że Wifi w tv jest wyłączone. Jak chce je włączyć od razu suwak wraca na off. Miał ktoś tak? Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez baasior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvalery 180 Napisano 1 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, baasior napisał: Panowie pojawił mi się dziś taki problem, po wł. tv zauważyłem że Wifi w tv jest wyłączone. Jak chce je włączyć od razu suwak wraca na off. Miał ktoś tak? Zresetuj TV i będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach