opus 10 Napisano 29 Września 2020 Tak mam ustawione. I te zdjecia zrobione sa na takich ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 29 Września 2020 A możesz włączyć i zrobić fotkę ustawień HDMI w oppo oraz naciśnij i info w jvc i też poproszę fotkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opus 10 Napisano 29 Września 2020 W oppo mam ustawione na użytkownika 1080 24p Jak wróci z pracy to zrobie zdjęcia. Co dokładnie chcesz zobaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opus 10 Napisano 29 Września 2020 nie mogę więcej dodać nie wiem dlaczego. Ale ustawienia w ospo są: rozdzielczość wyjściowa Użytkownika rozdzielczość użytkownika 1080p 24Hz przester barw Auto głębia koloru Auto Input HDMI-1 Sourse 1080p Yuv 12 bit Coroimetri ITU-R BT.709 lamp 14h Soft ver x12.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 29 Września 2020 Ustaw Rozdzielczość wyjściowa : tryb bezpośredni Rozdzielczość użytkownika 1080p Projektor powinien Ci wykryć obraz 1080 p50hz I teraz sprawdź te linie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opus 10 Napisano 29 Września 2020 proszę wyślijcie mi zdjęcie menu JVC w 1080 bez shift, tak z bardzo bliska. Jutro jade do sprzedawcy reklamować z moją a za przykład mam tylko swoją X5000 pewnie pomogło by zdjęcie z innego RS540/X7900:) T Godzinę temu, Bipo napisał: Ustaw Rozdzielczość wyjściowa : tryb bezpośredni Rozdzielczość użytkownika 1080p Projektor powinien Ci wykryć obraz 1080 p50hz I teraz sprawdź te linie Teraz już nie mogę bo projektory w kartonach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
burz 84 Napisano 29 Września 2020 W dniu 28.09.2020 o 08:55, raf7705 napisał: Do zwrotu i wymiany, lub naprawy. Żadna naprawa. Niech reklamuje u sprzedawcy z tytułu rękojmi i zażąda wymiany na fabrycznie nowy wolny od wad lub zwrotu pieniędzy. Sprzęt ma dopiero co kupiony - tylko rękojmia, to najlepsza opcja dla klienta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpinex 0 Napisano 1 Października 2020 Witam ponownie, Nawiązując do mojego ostatniego posta i poziomu głośności projektora okazało się że wentylatory pracują głośniej tylko w trybie normal, w innych jest już znacząco ciszej Mam jeszcze kilka pytań: 1. Jaki sprzęt warto podłączyć do X7900 aby w pełni wykorzystać jego jakość obrazu ? (Nie mam i nie zamierzam nabywać płyt BR interesuje mnie tylko dostęp do bazy filmów takiej jak Netflix lub innej z nowościami i bardzo dobrą jakością obrazu). 2. Znacie kogoś kto robi kalibrację i jakie są ceny za taką usługę ? 3. Może ma ktoś instrukcję X7900 po Polsku bo z projektorem nie dostałem ? Z góry dzięki za pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opus 10 Napisano 2 Października 2020 15 godzin temu, alpinex napisał: . Może ma ktoś instrukcję X7900 po Polsku bo z projektorem nie dostałem ? Skalibrujtv.pl robią dobrą robotę. Ceny na stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 2 Października 2020 Od 8min 10s do 8min 15 s.Kobieta przekazuje pendrive synowi. Tylne włosy są lekko rozjaśnione i za nią widać ciemne zasłony i wzór na nich. Na tv to dokładnie widać. U mnie na proju wzoru zasłon już nie. Może przesadzam, może szukam dziury w całym. Widać wzor zasłon bardzo dobrze. A sam film - jakośc rewelka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam60 722 Napisano 2 Października 2020 21 godzin temu, alpinex napisał: 1. Jaki sprzęt warto podłączyć do X7900 aby w pełni wykorzystać jego jakość obrazu ? (Nie mam i nie zamierzam nabywać płyt BR interesuje mnie tylko dostęp do bazy filmów takiej jak Netflix lub innej z nowościami i bardzo dobrą jakością obrazu). nvidia shield lub apple tv 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 2 Października 2020 @user7878 U mnie niestety nie. Tak jak pisałem. Już któryś film wydaje mi się, że na proju mam ciemniejszy obraz. Co za tym idzie mniej szczegółowy. Nie wiem co może być powodem. Przecież po kalibracji jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 2 Października 2020 Jak wspominałem, zakupiłem 35x1.4m Black Velvet.Trochę kosztowało ale warto, naprawdę warto.Żeby to obszyć, kupiłem maszynę do szycia i na szybko nauczyłem się szyć, nawet .Dziś to obszyłem i zamontowałem.Jeszcze mam parę rzeczy do dopracowania ale Black Velvet, wymiata! do czarnej bawełny, którą miałem, różnica jest, jak szary do czarnego 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Października 2020 Polecam wszystkim posiadaczom JVC, Black Velvet wyciska ostatnie soki z tego projektora .OLED 120" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opus 10 Napisano 3 Października 2020 6 minut temu, raf7705 napisał: Polecam wszystkim posiadaczom JVC, Black Velvet wyciska ostatnie soki z tego projektora . OLED 120" Masz dedykowane pomieszczenie czy JVC jest w salonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 3 Października 2020 Rafal ja mialem taki efekt wow jak zrobilem jaskinie. Co prawda bez aksamitu tylko czarna tikurilla ale najgłębszy czarny mat i efekt byl niesamowity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opus 10 Napisano 3 Października 2020 Panowie jestem na forum od kilku dni, od zakupu niestety wadliwego rs540. Nie mam jaskini, ale chciałbym w miarę możliwości do projekcji zaadaptować pomieszczenie. 1 Sufit biały w salonie. Chciałem przemalować ale nie mieszkam sam i demokratycznie zostałem przegłosowany 3-1:) 2. Ściana z prawej biała i okno. 3. Podłoga jasne kafle. Może ktoś kto miał ten sam problem podzieli się swoimi rozwiązaniami:)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Października 2020 Rafal ja mialem taki efekt wow jak zrobilem jaskinie. Co prawda bez aksamitu tylko czarna tikurilla ale najgłębszy czarny mat i efekt byl niesamowity. Ten Materiał, przebija każdą farbę. Tak piszą na forach anglojęzycznych. Panowie jestem na forum od kilku dni, od zakupu niestety wadliwego rs540. Nie mam jaskini, ale chciałbym w miarę możliwości do projekcji zaadaptować pomieszczenie. 1 Sufit biały w salonie. Chciałem przemalować ale nie mieszkam sam i demokratycznie zostałem przegłosowany 3-1:) 2. Ściana z prawej biała i okno. 3. Podłoga jasne kafle. Może ktoś kto miał ten sam problem podzieli się swoimi rozwiązaniami:)? Kurtyny na liniach lub na innych mocowaniach.W każdym razie kurtyny, zasuwane na czas projekcji.Przy odpowiednim materiale " Black Velvet", robi się czarna nora, z pokoju dziennego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 90 Napisano 3 Października 2020 6 godzin temu, raf7705 napisał: Polecam wszystkim posiadaczom JVC, Black Velvet wyciska ostatnie soki z tego projektora . OLED 120" Muszę rzec ,,a nie mówiłem,, myślisz dlaczego mój OLED poszedł na ogłoszenie gdy projektor dotarł 🧐😬ale się nie sprzedał za oczekiwaną cenę wiec go raczej zostawię i pójdzie do salonu na tłuczenie godzin przez rodzinę. Wracając do velvetu to super sprawa ,warta wydanych kosztów i zero odbić . Ja mam mianowicie inny problem tzn ten który prawdopodobnie nadejdzie , nastąpi , poczytałem trochę na avforum.uk i każdy projek JVC i nie tylko cierpi na dryfowanie gammy podczas eksploatacji lampy, niektórzy twierdzą że 400 godzin i już będzie widać ten efekt (ja mam już 200) teraz nachodzi pytanie czy warto kupować spyder 5 pro który miał/ma @szewi do autokalibracji bo w sumie o efektach nie pisał chyba🤔 . Wiadomo że profesjonalnej kalibracji to nie zastąpi ale może poprawi jeśli ta gamma się rozjedzie🤔a może panikuje za wczasu i tak źle nie będzie🧐🤔ale u mnie godziny lecą szybko na projku i muszę mieć jakiś plan b ,a lubię oglądać referencyjny obraz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 4 Października 2020 Darulok, jeśli masz fioła na punkcie pomiarów i kalibracji oraz sprawdzania stanu swojego projektora i jego spadku jasności na lampie średnio co 100h to może zauważysz drift po cyferkach z urządzeń kalibracyjnych. Natomiast jeśli masz na to wywalone i oglądasz filmy, a nie urządzenie to w życiu na to nie zwrócisz uwagi. Posiadałem już kilka projektorów i zaręczam Cię, że nawet przez myśl mi nie przeszło abym martwił się o drift. Szczególnie na niemieckich i amerykańskich forach mają fioła na punkcie tego bo latają z tymi urządzeniami co pewien czas do swojego projektora i sprawdzają o ile procent pogorszył się kontrast. Śledzę te fora od ponad 10 lat i w kółka powtarzają się te same osoby a reszt nowych to powtarza. Miałem takiego sony hw50 którego tam zjedli by za drift a ja przez 8 lat byłem z niego mega zadowolony aż do czasu chęci przejścia na 4k itd. W życiu nie zauważyłem aby coś nie tak było z tym obrazem. Po prostu mój wzrok się przyzwyczajał do tego co się działo na ekranie i tobie też to radzę: oglądaj film i nie zawracaj sobie tym głowy...;-) 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 90 Napisano 4 Października 2020 (edytowane) Dzięki Bipo , fioła nie mam:) , jasności moim zdaniem jest zapas a w sdr to już wogóle , przejdę przez cały etap exploatacji i wtedy zobaczę swoim okiem czy coś mi brakuje . Muszę zabrać się za ustwienie tych paneli choć ostrości mi nie brakuje , proste to ? Edytowane 4 Października 2020 przez Darulok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 4 Października 2020 Proste, ale czasochłonne. Chyba, że za wiele różnic między liniami nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 90 Napisano 4 Października 2020 bo to chodzi o to że jeśli krawędź ma przebarwienie to wtedy regulujemy aż go nie ma czyli pion lub poziom i robimy to w memory 1 lub 2 a ustwienie na off to ustawienie fabryczne 🤔 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 4 Października 2020 Mniej więcej, tak. Linie muszą być białe, na całej grubości linii. Wtedy panele są prawidłowo ustawione.Są tam dwie opcje. Szybka i szczegółowa.Szybka, to lecisz całymi liniami.Szczegółowo, to każde pole osobno.Jak dobrze pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 4 Października 2020 U mnie po tym zabiegu na nowym projektorze roznica byla bardzo duza wiec warto a nawet trzeba to zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach