user7878 376 Napisano 26 Marca 2019 3 tygodnie? Nie wytrzymam Bedę obserwował. Jak będzie się nasilało to wyślę. Dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) nie zaobserwowalem czegos podobnego u siebie. Alexa bezproblemowo odpala i wyłącza projektor 3 tyg bez prjektora uuuu miejmy nadzieje, ze to jakis sporadyczny problem był. W Epsonie mialem kiedys tak ze raz mi sie bardzo dluga wlaczal (dodatkowo tam starty sa dlugie ze wzgledu na rozruch / chlodzenie lampy), ale wtedy to myslalme ze sie nie odpali, ale odpalil sie tylko ze trwalo to jeszcze dluzej. Wystapilo to raz. Choc tam sa znane przypadki gdzie padaly moduly zasilania, w JVC nie slyszalem o takich problemach. Edytowane 26 Marca 2019 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 26 Marca 2019 To się ciesz W sumie to nie ma tragedii bo wystarczy jeszcze raz dać power on i startuje ale nigdy nie wiadomo co w przyszłości będzie się działo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 26 Marca 2019 @user7878 musisz go wziac pod obserwacje. Moze CI sie trafila jakas ospała lampa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 28 Marca 2019 (edytowane) ciekawe opinia dot porownania RS540 / X7900 i nowych serii prjektorów N5/N7/N9: https://www.avsforum.com/forum/24-digital-hi-end-projectors-3-000-usd-msrp/3038244-jvc-advice-needed-dla-x790r-dla-nx5-2.html#post57816992 zgodnie z ta opinia jedynym z nowej serii ktory daje wyraznie lepszy obraz od 540 w praktycznie kazdym aspekcie jest N9/Rs3000. Edytowane 28 Marca 2019 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 88 Napisano 28 Marca 2019 Witajcie.. Od dawna chodzi za mną projektor, pytanie: na maksymalnym zoomie mógłbym rzucić tylko 90cali.. Mogę zrobić 100% pełne zaciemnienie pokoju (myślałem o czarnym aksamicie) czy warto kupować rs540 czy może model niżej czyli rs440 do tak małej przekątnej? jak myślicie.. Różnice to ręczne zamykanie pokrywy i kontrast .. Reszta raczej podobnie, więc w małej jaskini Batmana może Model najniższy wystarczy.. Obecnie ciągle wisi 65 calowa plazma.. Oczy ekran około 2.5, 2,8 metra.. Myślałem nad Oledem 77 cali (nadal drogawo)ale jakoś dusza ciągle mówi projektor po plazmie,delikatny obraz, lepszy klimat itd ... Oleda 65 widuje często i jakoś niby super ale jednak nie przekonuje mnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 28 Marca 2019 Ja się tego spodziewałem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trenton 1 Napisano 29 Marca 2019 9 godzin temu, Darulok napisał: Oczy ekran około 2.5, 2,8 metra.. Myślałem nad Oledem 77 cali (nadal drogawo)ale jakoś dusza ciągle mówi projektor po plazmie,delikatny obraz, lepszy klimat itd ... Oleda 65 widuje często i jakoś niby super ale jednak nie przekonuje mnie.. Hmm ciężka sprawa. Jeśli zależy Ci na kinowym uczuciu to jasne że projektor. Aczkolwiek gdybym miał odległość 2.5m-2.8m to bym głęboko się zastanawiał nad TV 77 cali. Z TV jest po prostu mniej roboty. Mam 110 przy 5m. I oczywiście nie pogniewałbym się na 120 a 160 byłoby fantastyczne to mimo wszystko te 110 daje naprawdę dobry efekt więc 77 z 2.8m też powinno być bardzo dobre. Przy projektorze to jest zawsze zabawa. Generalnie to najlepszy tone mapping (mam RS420 więc wbudowanego nie mam) robi Blu-Ray panasonica. Przy płytach UHD robi fantastyczną robotę, niestety ich odtwarzacze nie obsługują dźwięku HD z plików video (mkv) - nie załącza się bit streaming przy graniu video. Oppo ma HDMI in więc można podłączyć zewnętrzne urządzenie (choćby NVidia Shield) i zrobić na nim Tone Mapping, ale nie jest on tak dobry jak w Panasonicu. Ostatnio próbowałem podłączyć PS4 Pro i NVidia shield przez switch 4K 18Gbps i Nvidia z HDR i 4K działa, a PS4 nie... Można w końcu zrobić to MadVR ale z tym już trzeba się bawić w ustawianie i trzeba zbudować kolejną maszynę z dobrymi podzespołami - nie chodzi oto że to problem, ale trzeba mieć czas Podsumowując. Gdybym mógł kupić TV 110 za sensowne pieniądze to pewnie bym wybrał TV. I nie chodzi oto że jestem nie zadowolony z projektora. Po prostu życie przy TV jest prostsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 29 Marca 2019 Mój HTPC dla MadVR: i7700-T,16GB DDR4, RTX 2060 OC XS Ventus Jest tam dużo konfiguracji, więc będzie wymagało dużo ustawienia ale narazie jest OK... MadVR tonemaping dziala.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 88 Napisano 29 Marca 2019 Mam komputer z gtx 1080ti na pokładzie i korzystam z madvr.. Czasem w locie puszczam filmy 4k hdr..Po ustawieniu wartośi nitow.. Gammy, według której mam skalibrowaną plazme, wygląda to bardzo dobrze ogólnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 88 Napisano 29 Marca 2019 6 godzin temu, Trenton napisał: Hmm ciężka sprawa. Jeśli zależy Ci na kinowym uczuciu to jasne że projektor. Aczkolwiek gdybym miał odległość 2.5m-2.8m to bym głęboko się zastanawiał nad TV 77 cali. Z TV jest po prostu mniej roboty. Mam 110 przy 5m. I oczywiście nie pogniewałbym się na 120 a 160 byłoby fantastyczne to mimo wszystko te 110 daje naprawdę dobry efekt więc 77 z 2.8m też powinno być bardzo dobre. Przy projektorze to jest zawsze zabawa. Generalnie to najlepszy tone mapping (mam RS420 więc wbudowanego nie mam) robi Blu-Ray panasonica. Przy płytach UHD robi fantastyczną robotę, niestety ich odtwarzacze nie obsługują dźwięku HD z plików video (mkv) - nie załącza się bit streaming przy graniu video. Oppo ma HDMI in więc można podłączyć zewnętrzne urządzenie (choćby NVidia Shield) i zrobić na nim Tone Mapping, ale nie jest on tak dobry jak w Panasonicu. Ostatnio próbowałem podłączyć PS4 Pro i NVidia shield przez switch 4K 18Gbps i Nvidia z HDR i 4K działa, a PS4 nie... Można w końcu zrobić to MadVR ale z tym już trzeba się bawić w ustawianie i trzeba zbudować kolejną maszynę z dobrymi podzespołami - nie chodzi oto że to problem, ale trzeba mieć czas Podsumowując. Gdybym mógł kupić TV 110 za sensowne pieniądze to pewnie bym wybrał TV. I nie chodzi oto że jestem nie zadowolony z projektora. Po prostu życie przy TV jest prostsze Wiadomo że prostsze.. byłem u znajomego, który ma Sony hw55 w zaadaptowanym pomieszczeniu i to mnie kreci bardziej.. Ciemno.. Ty ekran i dźwięk.. Nie lubię patrzeć na pokój poza ekranem.. I w tej chwili skłaniam się ku projekcji + maniera kinowa bardziej mi leży.. W Moim przypadku to będzie jaskinia nietoperza raczej niż Batmana poprzez rozmiar pokoju :))ale zobaczymy jak to wyjdzie... HDR na oled lepszy ale to akurat jakoś mi nie przeszkadza.. Szeroka będzie itd.. Jeśli obraz będzie lepszy od plazmy (pewnie nie we wszystkich sytuacjach)a czerń rs540 napewno lepsza i rzucę te 90 cali, powinienem być zadowolony.. Chodź jvc na oczy nie widziałem.. może uda mi się luknąć gdzieś.. Dodam że w 12 mkw dźwięk mam super(dość zaadaptowane akustycznie) .. Nikt pewnie nie uwierzy ale jest uderzenie kinowe + o wiele lepsza jakość niż w kinie .. Mam dwa subwoofery 10 calowe + kalibracja audysseyxt32 robią robotę, tylko brak mi ciągle większego ekranu w stosunku do dźwięku i skłaniam się właśnie ku dżejwikowi, gdyż kontrast ma dla mnie dość duże znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 29 Marca 2019 @Darulok masz dobry plan. To jest system 5.2 czy jeszcze Atmos? Ampli denona? Projektor super sprawa. U mnie nawet nie plan tylko marzenie. Ale gdybym miał tv jakieś 85/90" to nie wiem czy bym już się skusił na projektor. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 88 Napisano 29 Marca 2019 13 minut temu, STELVIO napisał: @Darulok masz dobry plan. To jest system 5.2 czy jeszcze Atmos? Ampli denona? Projektor super sprawa. U mnie nawet nie plan tylko marzenie. Ale gdybym miał tv jakieś 85/90" to nie wiem czy bym już się skusił na projektor. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 5.2.. Atmos testowałem.. I jest ok lecz narazie mi przeszło.. Bo z tego co mam obecnie jestem zadowolony,ampli sr7010 marantz, który obecnie pracuję jako procesor, a Atmos moim zdaniem sprawdza się lepiej w większych pomieszczeniach.. U mnie rxfx dość dobrze kreują górę.. Wiadomo że nie jest to atmos ale jest dobrze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 29 Marca 2019 TV 100" i tylko OLED. Wtedy też rozwazalbym odstawienie JVC. Dopóki nie bedzie tych 100" w rozsądnych pieniadzach to nie ma opcji rezygnacji z projektora.Z pewnych zrodel slyszalem ze na starcie nowy OLED od Sony AG9 w 77" bedzie w granicach 35tys pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 29 Marca 2019 Oczywiście że Oled. Tylko chodzi o tą cenę. Przy 100" to by była cena z kosmosu.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 29 Marca 2019 Wiadomo że prostsze.. byłem u znajomego, który ma Sony hw55 w zaadaptowanym pomieszczeniu i to mnie kreci bardziej.. Ciemno.. Ty ekran i dźwięk.. Nie lubię patrzeć na pokój poza ekranem.. I w tej chwili skłaniam się ku projekcji + maniera kinowa bardziej mi leży.. W Moim przypadku to będzie jaskinia nietoperza raczej niż Batmana poprzez rozmiar pokoju )ale zobaczymy jak to wyjdzie... HDR na oled lepszy ale to akurat jakoś mi nie przeszkadza.. Szeroka będzie itd.. Jeśli obraz będzie lepszy od plazmy (pewnie nie we wszystkich sytuacjach)a czerń rs540 napewno lepsza i rzucę te 90 cali, powinienem być zadowolony.. Chodź jvc na oczy nie widziałem.. może uda mi się luknąć gdzieś.. Dodam że w 12 mkw dźwięk mam super(dość zaadaptowane akustycznie) .. Nikt pewnie nie uwierzy ale jest uderzenie kinowe + o wiele lepsza jakość niż w kinie .. Mam dwa subwoofery 10 calowe + kalibracja audysseyxt32 robią robotę, tylko brak mi ciągle większego ekranu w stosunku do dźwięku i skłaniam się właśnie ku dżejwikowi, gdyż kontrast ma dla mnie dość duże znaczenie. Czyli, chrzanić te super ekany, lepsze zaciemnienie, hehe.Zawsze tak uważałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 29 Marca 2019 (edytowane) @Darulok 440 to też zacna maszyna (choc na ten moment pewnie ciezko bedzie znalezc egzemplarz do sprzedazy, bo nie jest juz produkowana), na pewno w dedykowanym pomieszczeniu wysoki natywny kontrast paneli LCoS zastosowanych w JVC bedzie cieszył Edytowane 29 Marca 2019 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 29 Marca 2019 Ciekawa sprawa. Mój 15m kabel HDMI oczywiście poległ przy pełnym paśmie. Maks co przepuszcza to 2160p60 4:2:0 8bit i albo moje oczy są jakieś kaprawe albo ja nie widzę różnicy między tym co na TV z 10 bitową głębią a tym samym materiałem na projektorze w 8 bitach. Tryb HDR załącza się automatycznie, obraz ideał. W ogóle pierwsze co zrobiłem po wstępnych korektach to ustawiłem lampę na low w trybie HDR bo tak dawało po oczach (ekran 131’’ gain 1.2). @raf7705 masz Egreat A5 – możesz przy okazji zapodać jakiś dobry materiał np. Interstellar czy Życie Pi i sprawdzić czy widzisz jakieś różnice zmieniając przede wszystkim głębię koloru z 10 na 8 bit, ewentualnie chromę na 4:2:0 bo nie wiem czy jest sens bawić się w coś takiego: https://www.c4i.com.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=4234&virtuemart_category_id=488 Wymiana HDMI na razie nie przejdzie, jest wmurowany ale mam puszczony ethernet;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 29 Marca 2019 20 godzin temu, Darulok napisał: Witajcie.. Od dawna chodzi za mną projektor, pytanie: na maksymalnym zoomie mógłbym rzucić tylko 90cali.. Mogę zrobić 100% pełne zaciemnienie pokoju (myślałem o czarnym aksamicie) czy warto kupować rs540 czy może model niżej czyli rs440 do tak małej przekątnej? jak myślicie.. Różnice to ręczne zamykanie pokrywy i kontrast .. Reszta raczej podobnie, więc w małej jaskini Batmana może Model najniższy wystarczy.. Obecnie ciągle wisi 65 calowa plazma.. Oczy ekran około 2.5, 2,8 metra.. Myślałem nad Oledem 77 cali (nadal drogawo)ale jakoś dusza ciągle mówi projektor po plazmie,delikatny obraz, lepszy klimat itd ... Oleda 65 widuje często i jakoś niby super ale jednak nie przekonuje mnie.. Idź za przykładem administratora tego forum - Gmeru i zamów sobie QLEDA od Samsunga w 82''... Co jak co, ale on się zna i sam pisał, że proj to u niego już tylko dekoracja.... Będziesz miał lepszy całościowo obraz niż na tym proju lub jakimkolwiek innym. Sprawdź np jaki ma to JVC kontrast ANSI (zresztą właściwie prawie każdy proj) w porównaniu do topowych FALDów... Przy 90'' moim zdaniem nie warto iść w projekcję bo większy o 8 cali ekran nie zrównoważy spadku jakości... Przy czym muszę dodać ważną uwagę - w przeciwieństwie do większości mądrusi z tego forum ja nie mam zwyczaju wypowiadać się o czymś czego nie widziałem. Mam proj Epsona 9300 i w stosunku do TV QLEDA Samsunga Q9FN jest to PRZEPAŚĆ... Potwierdził to też inny kolega z forum - Irokez, który również miał Epsona 9300, a teraz ma Q9FN... Z kolei kolega raf pisał, że nie widzi ogromnej różnicy między Epsonem a JVC, stąd - konkluzja taka czy inna... Także popierają to cyferki... Tym nie mniej ja tego nie widziałem... Od 120'' w górę można myślę pomyśleć o proju, ale w 90 raczej nie... Dodatkowo z odległości 2,5-2,8m czyli dokładnie tyle samo co ja mam 90'' możesz nie objąć wzrokiem... 75'' wypełnia idealnie pole widzenia, a 82'' to już nawet będzie troszkę za dużo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 29 Marca 2019 Przy czym muszę dodać ważną uwagę - w przeciwieństwie do większości mądrusi z tego forum ja nie mam zwyczaju wypowiadać się o czymś czego nie widziałem...Hubio czy Ty przestaniesz wreszcie się błaźnić?Jak nie rozumiesz to zadam Ci dwa pytania:1. Czy widzialeś JVC RS540 lub X7900?2. Czy widziałeś Sony ZF9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 88 Napisano 29 Marca 2019 Hubio dzięki za rady, ale ja jestem antysamsungowiec po przejściach mojego brata z tą firmą (między innymi js9500) jeden z pierwszych z hdr.. 77 oled 6600Euro obecnie u mnie,rs 540 za 4,500E + ekran czyli około 5000E + zabawa w zaciemnienie pokoju, .. A ANSI wiadomo, że pewnych rzeczy się nie przeskoczy w projekcji.. Również projektor ma 3D a oledy już nie a czasem oglądam.. 90 cali to też trochę więcej od 77.. Wcześniej tego nie pisałem ale gdybym na upartego zmienił układ pokoju to miałbym około 3100 metra od czoła projektora, wtedy weszło by 100 cali ale na audio mógłbym stracić. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 29 Marca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, user7878 napisał: Hubio czy Ty przestaniesz wreszcie się błaźnić? Jak nie rozumiesz to zadam Ci dwa pytania: 1. Czy widzialeś JVC RS540 lub X7900? 2. Czy widziałeś Sony ZF9? User problemy z jęz. polskim ? Piszę, że nie widziałem po czym ty się pytasz czy widziałem pod postem w którym o tym piszę ???? Napisałem w oparciu o co wysnułem takie, a nie inne wnioski... Ale w sumie to też nie widziałem nigdy na oczy Ziemi z kosmosu więc mogę się też mylić co do tego, że jest kulą... Na HBO jest dokument o płaskoziemcach... 52 minuty temu, Darulok napisał: Hubio dzięki za rady, ale ja jestem antysamsungowiec po przejściach mojego brata z tą firmą (między innymi js9500) jeden z pierwszych z hdr.. 77 oled 6600Euro obecnie u mnie,rs 540 za 4,500E + ekran czyli około 5000E + zabawa w zaciemnienie pokoju, .. A ANSI wiadomo, że pewnych rzeczy się nie przeskoczy w projekcji.. Również projektor ma 3D a oledy już nie a czasem oglądam.. 90 cali to też trochę więcej od 77.. Wcześniej tego nie pisałem ale gdybym na upartego zmienił układ pokoju to miałbym około 3100 metra od czoła projektora, wtedy weszło by 100 cali ale na audio mógłbym stracić. Jasne... Nie musi być Samsung, ale jakiś FALD od SONY np. Sony ZF9 ? Chodzi mi o to żebyś przemyślał temat... Ja wiem, że każdy kto nie miał proja marzy o tej wielkości... Ze mną było podobnie..., ale naprawdę z odległości 2,5m-2,8m nie obejmiesz wzrokiem całego ekranu... Powiem tak - pierwsze pół roku naprawdę się człowiek zachwyca, ma się wrażenie wielkiego ekranu, szczególnie po przesiadce z 65'' TV, jak było w moim przypadku, ale potem po prostu nie widzi się całego obrazu... Do tego obraz z TV jest znacznie lepszy jak by nie zaklinać rzeczywistości, wystarczy porównać parametry i pamiętaj co pisałem o Gmeru... Z odległości 2,5-2,8m po prostu 82'' całkowicie Ci styknie więc może lepiej wybrać tą opcję skoro masz mieć ekran tylko 90''... Z odległości 3,1m ciągle 100'' mogło by być za duże... Natomiast jak Ci się marzy przygoda z projem to oczywiście wybór JVC z tego wątku jest jedną z najlepszych opcji... Możesz jeszcze rozważyć SONY 4K.... Gdyby sprawa dotyczyła salki i wielkości 110-120'' to już zupełnie inna sprawa, ale przed tobą nie tylko samo kupno proja, ale ekranu jak i adaptacja pomieszczenia - zakładam, że pokoju... Czy naprawdę chcesz na co dzień żyć w pokoju pokrytym czarnym aksamitem ? No chyba, że masz możliwość wydzielenia pokoju na salkę i służącemu wyłącznie do oglądania filmów - wtedy to jeszcze inna sprawa. Jeśli ma być to tylko 90'' i w salonie to ja bym kupił 82'' jakiś FALD, a pewno cena by wyszła podobnie jak za to JVC+ekran+adaptacja..., ale nie o cenę się rozchodzi tylko też o wygodę i sens... W każdym razie napisz jak już na coś się zdecydujesz i każdy wybór będzie dobry bo to będzie Twój wybór... Pozdrawiam. Edytowane 29 Marca 2019 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 29 Marca 2019 A widzisz Hubio i kto tu nie rozumie jezyka polskiego? Piszesz, ze nie wypowiadasz sie o sprzecie ktorego nie widziales a w co drugim swoim poscie krytykujesz Sony ZF9 i oceniasz ten TV nie widzac go wczesniej na oczy. To samo zaczynasz robic w dziale JVC. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 29 Marca 2019 7 minut temu, user7878 napisał: A widzisz Hubio i kto tu nie rozumie jezyka polskiego? Piszesz, ze nie wypowiadasz sie o sprzecie ktorego nie widziales a w co drugim swoim poscie krytykujesz Sony ZF9 i oceniasz ten TV nie widzac go wczesniej na oczy. To samo zaczynasz robic w dziale JVC. Mam prawo pisać o czymś czego nie widziałem, opierając się na opiniach innych osób lub testach co też czynię, ale mam na tyle uczciwości, że piszę, iż to nie wynika z moich własnych doświadczeń (więc to oczywiste, że sam zaznaczam, że mogę się mylić) w przeciwieństwie do wielu innych mądrusi z tego forum co pouczają innych (nie mam na ciebie myśli), pozują na nie wiadomo jakich znawców, a tak naprawdę nie widzieli sprzętu o którym piszą na oczy... Ja jak czegoś nie widziałem piszę bardzo ostrożnie, natomiast mamy swój rozum i umiemy wyciągać wnioski.... Rzeczywiście Ty user mając jednocześnie TV FALDA Sony ZF9, miałeś Q9FN i masz teraz tego JVC możesz koledze Darulok z ręką na sercu doradzić kupno JVC wiedząc, że będzie miał max 90''' i to jeszcze w salonie (do adaptacji) np. zamiast kupić to 82'' od Samsunga ? Sam pisałeś, że OLEDy 100'' są lepsze... Koledze 100'' nie wejdzie... Wejdzie 90'', a do 82'' to już nie wielka droga... Ja tylko chcę mu naprawdę pomóc dokonać dobrego wyboru... To wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 29 Marca 2019 Skoncz juz Hubio sie pogrążać.A gdzie wyczytales ze ja radzę koledze JVC?To Ty wszystkim wciskasz Q9FN w kazdym niemal temacie i udowadniasz calemu swiatu jaki to masz najlepszy TV. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach