cffan 0 Napisano 15 Grudnia 2017 Witam, Aktualnie mam Samsung 55'', który niedługo będzie cały czarny ekran (problem z kurzeniem się matrycy?) i planuje wymianę na nowy. Jako, że nie oglądam TV dość często, także nie chce wydać za dużo pieniędzy Szybko krótko i na temat - UHD, HDR, Smart z Netflix, Plexy, YouTube. Podłączam do niego PS4 i kablówke. Budżet? Szczerze - jak najmniejszy Najlepiej coś online. Pozdrowienia, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 15 Grudnia 2017 Szybko i krótko - wypełnij ankietę ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cffan 0 Napisano 16 Grudnia 2017 Miało być szybko Ok, wypełniam 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2 2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4,5m 3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? raczej na wprost, kąty niekoniecznie 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć 6. Jak słońce świeci w pokoju ? w zasdzie mało co świeci na TV, raczej pod kątem 90 stopni 7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung UE55H6400 8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? UHD, HDR, Smart z Netflix, YouTube, Plex, 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Kablówka "HD", PS4, Netflix 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? 11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojetnie 13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sportowe 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tylko youtube ewentualnie 15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak, konsola, średnio 2h w tygodniu 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami 17. Preferencje co do wielkości? 65'' 18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? w sumie nic 19. Preferencje co do marki ? nie 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? niekoniecznie, nie używam 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5000zł, ale im mniej tym lepiej 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? jeśli będę widział różnicę to czemu nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Hankey 224 Napisano 19 Grudnia 2017 65' za 5 tysięcy? Rewelacji raczej się nie spodziewaj... W tym przedziale cenowym będzie to raczej słabszy TV niż ten, który miałeś do tej pory. Za to 55" w tych pieniądzach zdecydowanie najlepszy będzie XE90. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cffan 0 Napisano 19 Grudnia 2017 55'' mam, wolałbym jej 65'' - wiem, że słabszy, ale... ile bym musiał dołożyć żeby był sensowny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 20 Grudnia 2017 10 godzin temu, cffan napisał: 55'' mam, wolałbym jej 65'' - wiem, że słabszy, ale... ile bym musiał dołożyć żeby był sensowny? Minimum 65" MU7002T od Samsunga. Obecnie 6100zł, więc około tysiąca musisz dopłacić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bcpl 34 Napisano 20 Grudnia 2017 Jest możliwość zbicia ceny 65pus8102 do ~6500 w eurortvagd po kontakcie telefonicznym (pierwsza rata gratis+rabat ~200zł), myślę, że warto dopłacić. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ary 99 Napisano 27 Grudnia 2017 6500 za tv fald to super sprawa. Martwi mnie tylko co z tv jak się zepsuje. Ponoć gwarancja w Philips to koszmar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach