Skocz do zawartości
cffan

65'' UHD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Aktualnie mam Samsung 55'', który niedługo będzie cały czarny ekran (problem z kurzeniem się matrycy?) i planuje wymianę na nowy. 

Jako, że nie oglądam TV dość często, także nie chce wydać za dużo pieniędzy :)

Szybko krótko i na temat - UHD, HDR, Smart z Netflix, Plexy, YouTube. Podłączam do niego PS4 i kablówke.

Budżet? Szczerze - jak najmniejszy :) Najlepiej coś online.

Pozdrowienia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko i krótko - wypełnij ankietę !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miało być szybko :) Ok, wypełniam :)

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? raczej na wprost, kąty niekoniecznie
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ?  w zasdzie mało co świeci na TV, raczej pod kątem 90 stopni
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung UE55H6400
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? UHD, HDR, Smart z Netflix, YouTube, Plex, 
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Kablówka "HD", PS4, Netflix
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? 
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojetnie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sportowe
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tylko youtube ewentualnie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie?  tak, konsola, średnio 2h w tygodniu
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 65''
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? w sumie nic
19. Preferencje co do marki ? nie
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? niekoniecznie, nie używam
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5000zł, ale im mniej tym lepiej :)

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? jeśli będę widział różnicę to czemu nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

65' za 5 tysięcy? Rewelacji raczej się nie spodziewaj... W tym przedziale cenowym będzie to raczej słabszy TV niż ten, który miałeś do tej pory. Za to 55" w tych pieniądzach zdecydowanie najlepszy będzie XE90.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55'' mam, wolałbym jej 65'' - wiem, że słabszy, ale... ile bym musiał dołożyć żeby był sensowny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, cffan napisał:

55'' mam, wolałbym jej 65'' - wiem, że słabszy, ale... ile bym musiał dołożyć żeby był sensowny?

Minimum 65" MU7002T od Samsunga. Obecnie 6100zł, więc około tysiąca musisz dopłacić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest możliwość zbicia ceny 65pus8102 do ~6500 w eurortvagd po kontakcie telefonicznym (pierwsza rata gratis+rabat ~200zł), myślę, że warto dopłacić.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6500 za tv fald to super sprawa. Martwi mnie tylko co z tv jak się zepsuje. Ponoć gwarancja w Philips to koszmar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi