raf7705 965 Napisano 3 Grudnia 2017 16:9:ogladam na tv głównie, 78" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 3 Grudnia 2017 78” musi robić wrarzenie, ja mam65” curved samsunga ale od kiedy kupiłem projektor to tv odpoczywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 3 Grudnia 2017 20 minut temu, DawidŁ napisał: 78” musi robić wrarzenie, ja mam65” curved samsunga ale od kiedy kupiłem projektor to tv odpoczywa? U mnie dokładnie to samo Też mam Samsunga 65'' zakrzywiony i też odpoczywa... Tylko wiadomości włączę od czasu do czasu na TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Grudnia 2017 Prawie wszystko 16:9 oglądam na tv. No mój tv napewno nie odpoczywa.Prędzej projektor odpoczywa Na projektorze głównie filmy w formacie kinowym. Ps.Ściągam w ramach testu Planeta Ziemia 2 uhd 105GB. Porównam sobie do wersji FHD, na płycie. Jako że nie mam odtwarzacza płyt uhd, nie kupuję takich płyt. Żona nie godzi się na nic innego, jak marantz, więc muszę czekać aż marantz coś wypuści.Ps2 Slucham i oglądam sobie koncerty Andre Rieu. Mam kilka na DVD i kilka na bluray. Różnica w obrazie, to kosmos, dźwięk między dolby digital a dts ma, juz takiej różnicy nie ma dużej. Tak, że toleruje te DVD na kocertach ale nie mogę sobie wyobrazić, jak Ty Hubio filmy ogladasz i to na projektorze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, DawidŁ napisał: 78” musi robić wrarzenie, ja mam65” curved samsunga ale od kiedy kupiłem projektor to tv odpoczywa? Raczej jak Raf porowna do 130 czy 120 (nie pamietam jaki ma ekran) z projekcji to mysle ze nie robi az takiego wrażenia. Choc 78 to sporo jak na TV. Przynajmniej mi sie wydaje moj Sammy qled 65" jakiś mikro w porownaniu z ekranem projektora... Ostatnio wpadla mi w łapki Amazon Alexa, ktora sobie zintegrowałem z pilotem harmony czad - szkoda tylo że nie parzy kawy Ile macie h wyswiecone na Epsonie? Mi stukneło 200h Nie oszczedzam Epka. Lampy sa smiesznie tanie (jakby co), czesto jakiś film leci czy konsola. W poniedzialek bede stawiał NAS i zobacze jak po sieci bedzie smigć z oppo. Filmy jak narazie głownie z HDR i nie powiem nic odkrywczego jak stwierdze, że ten projektor jest mega jasny, szczegolnie jak da sie max zoom tak jak to jest u mnie na bialym ekranie. Czesto oczy trzeba mrużyć, ale o to w tym chodzi Tak ma być. Ja mam lampe do SDR ustawiona na eko Mysle ze przy 200h lampa juz sie "wygrzała" i proj osiagnal swoje parametry docelowe a propos docelowej kalibracji. Widzieliście, że przesuneli premiere Nolana 4K na po swietach ? (wysylki po 01'18). Znowu trzeba bedzie sie posiłkować wydaniami zagranicznymi, ktore dodatkowo sa sporo tańsze... Edytowane 3 Grudnia 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Grudnia 2017 Na 78" na tyle fajnie się ogląda 16:9 że nie czuje potrzeby używać projektora ale już format kinowy to tylko projektor. Pasy dużo zabierają. Ja mam 200h w rok. To chyba nie za dużo .Aaa. Ekran ma 131" ale to w 16:9 w kinowym ma ze 125" chyba. No 3m szerokość, w każdym razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 3 Grudnia 2017 200h to jak nówka 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Grudnia 2017 Hehe. No nówka Tv dla porównania ma 1.8m szerokości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 3 Grudnia 2017 Szewi jak wylaczam Nvidie to dysk zewnętrzny cały czas pracuje tez tak masz? Można to jakoś ustawić żeby się wyłączał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) pewnie ją usypiasz a nie wyłączasz...Ja ma ta wersje z dyskiem wbudowanym, ale jak ustawisz sleep pryz wylaczeniu zamiast power off to dysk działa Edytowane 3 Grudnia 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 3 Grudnia 2017 1 godzinę temu, raf7705 napisał: Tak, że toleruje te DVD na kocertach ale nie mogę sobie wyobrazić, jak Ty Hubio filmy ogladasz i to na projektorze.... W zasadzie największy problem to ze scenami jasnymi, a w zasadzie np gdzie postać jest oświetlona dziennym światłem. W mniejszym stopniu, ale w BD też to jest.Taki urok projektora. Jeśli chodzi o samą jakość DVD to wiele zależy od samego filmu. Generalnie nie jest tragicznie, ale mówimy o 100'', w anamorficznym jeszcze mniej... 1 godzinę temu, szewi napisał: Ile macie h wyswiecone na Epsonie? Mi stukneło 200h Nie oszczedzam Epka. Lampy sa smiesznie tanie (jakby co), czesto jakiś film leci czy konsola. Ja po 3 miesiącach mam 140 godzin 1 godzinę temu, szewi napisał: Przynajmniej mi sie wydaje moj Sammy qled 65" jakiś mikro w porownaniu z ekranem projektora... Jak zobaczyłem ile kosztują obecnie 75'' Samsunga przymierzam się do kupna tego TV jak sprzedam swój 65'' 23 minuty temu, szewi napisał: pewnie ją usypiasz a nie wyłączasz...Ja ma ta wersje z dyskiem wbudowanym, ale jak ustawisz sleep pryz wylaczeniu zamiast power off to dysk działa W mixach też był ten problem. Trzeba było wyłączyć kiedy jeszcze działał, a potem przejść w stand by. Inaczej nie dało się go w ogóle wyłączyć, a dyski wciąż działały. W Q10pro problem nie istnieje - wyłączanie jest na całego i dyski się wyłączają. Kolejny plus Q10pro. Jestem mega zadowolony z tego TV boxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 3 Grudnia 2017 50 minut temu, szewi napisał: pewnie ją usypiasz a nie wyłączasz...Ja ma ta wersje z dyskiem wbudowanym, ale jak ustawisz sleep pryz wylaczeniu zamiast power off to dysk działa Sprawdzę ale tam chyba nie ma power off jest tylko uśpi albo uruchom ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 3 Grudnia 2017 1 godzinę temu, DawidŁ napisał: Sprawdzę ale tam chyba nie ma power off jest tylko uśpi albo uruchom ponownie. To musisz robić tak: w androidzie po prostu je odłączyć tylko uważaj żeby nie sformatować bo te opcje są obok siebie i jak to zrobisz przechodzisz w tryb stand by i powinno być ok. Ja tak robiłem w minixie. Problem z brakiem lub niewłaściwym wygaszaniem dysków niestety pojawia się od czasu do czasu w sprzęcie. Miałem tak kiedyś na jakimś TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 3 Grudnia 2017 w Pro masz 2 opcje power off i standby/sleep. w trybie standby dysk dziala w trybie power off nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 3 Grudnia 2017 2 godziny temu, szewi napisał: w Pro masz 2 opcje power off i standby/sleep. w trybie standby dysk dziala w trybie power off nie. W Pro jest widocznie inaczej bo u mnie jest tylko uśpi albo uruchom podobnie? I te aplikacje jest ich bardzo mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 4 Grudnia 2017 Szewi szukałem w necie jakieś forum o Nvidia ale nic nie znalazłem może Ty wiesz gdzie szukać? Tylko po polsku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 5 Grudnia 2017 coś słabo szukałeś https://forums.geforce.com/default/board/159/shield-tv/ Po polsku to bedzie cięzko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 5 Grudnia 2017 Podziękował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 5 Grudnia 2017 Może głupie pytanie , czy jak oglądanie materiał z HDR , to projektor automatycznie wchodzi z trybu Eco na full ? Czy projektor jest wtedy dużo głośniejszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 5 Grudnia 2017 Tryb HDR nie oznacza, że lampa musi być na full. Niemniej jak ja tak ustawić, to jest helikopter w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 5 Grudnia 2017 1 godzinę temu, Tofikmax napisał: Może głupie pytanie , czy jak oglądanie materiał z HDR , to projektor automatycznie wchodzi z trybu Eco na full ? Czy projektor jest wtedy dużo głośniejszy ? Nie - HDR to po prostu sygnał jaki idzie, natomiast ustawienie możesz mieć do tego jakie chcesz łącznie z wszystkimi opcjami poprawy obrazu, jasności, kontrastu itd 24 minuty temu, raf7705 napisał: Tryb HDR nie oznacza, że lampa musi być na full. Niemniej jak ja tak ustawić, to jest helikopter w pokoju. Ja oglądam wszystko na średnim. Racja - ten full jest bardzo głośny, ale w sumie nie potrzebny do normalnego oglądania filmów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) HDR mam na lampie w ustawieniu medium i tak jest jasno, nie dlatego ze high jest glosny tylko nie potrzeba dodatkowej jasnosci. Ten "helikopter" to zalezy jak daleko od glowy masz prjektor u mnie wisi pod samym sufitem na niskoprofilowce i nie ma problemu z trybem high ogladac (np do 3d zalacza sie full lampy). SDR -> eko 3d -> high Tak jak Raf pisał kazdy tryb mozesz sobie zdefiniować z ustawieniami lampy jak chcesz, potem po porstu sa zapamietane te ustawienia. w innym temacie HDR wrocił do ps4 z Vr na epsonie dzieki obejsciu pt Ligawo HDR splitter. kolejne ustrojstwo i kolejne kable eh Sony naprawde sie nie popisalo projektujac gogle bez HDR pass through... Edytowane 5 Grudnia 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 6 Grudnia 2017 Dnia 3.12.2017 o 12:27, raf7705 napisał: Ps. Ściągam w ramach testu Planeta Ziemia 2 uhd 105GB. Porównam sobie do wersji FHD, na płycie. Jako że nie mam odtwarzacza płyt uhd, nie kupuję takich płyt. Żona nie godzi się na nic innego, jak marantz, więc muszę czekać aż marantz coś wypuści. Jestem ciekawy jak tam testy wypadły? Co z obrazem jest duża różnica? Miałem wczoraj trochę czasu i posiedziałem nad Nvidia fajnie to chodzi po sieci lokalnej w Kodi? Myśle nad serwerem NAS werto zainwestować w takie urządzenie? Może ktoś korzysta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 6 Grudnia 2017 Chory byłem parę dni. Nie sprawdzałem jeszcze. Szewi ma NVIDIA.Ja mam egreat A5 i podłączam dysk bezpośrednio. Może w weekend sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 10 Grudnia 2017 Obejrzałem wczoraj kolejny film na BD na naszym projektorze i powiem wam, że to jak dla mnie chyba porównywalny skok z 14'' TV CRT do 32'' LCD (jakieś 12 lat temu). Filmy, które doskonale znam, które obejrzałem jeszcze raz nabierają nowego wymiaru. Jest tysiące szczegółów, których wcześniej nie widziałem. Zapamiętuje poszczególne sceny, kolory - to jest niesamowite. W filmach BD (anamorficznych z przesuniętym jak najniżej obrazem) nie widzę tego efektu - słabego kontrastu w scenach oświetlonych jasnym światłem dziennym. Jak dla mnie czerń i detale w czerniach to coś czego jeszcze nigdy dotąd nie widziałem w żadnym TV LCD. Nie mam słów aby to wyrazić... Po prostu polecam każdemu te projektory 7300/9300. Nie szkoda ani jednej złotówki z tych 14 tysięcy. Warto dołożyć i kupić właśnie te. Na Epsonie 6700 zdecydowanie nie było tak dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach