Skocz do zawartości
szewi

Epson TW9300 / TW7300 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, lobbi napisał:

Rozumiem  więc że to Twój sobowtór wystawił 9300 na znanym portalu ? 

Poczytaj w wątku na ten temat. Nie będę setki razy wyjaśniał bo ktoś coś wystawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Szkoda że to nie Ty bo sam bym chętnie kupił z tak pewnego źródła. Ale w takim razie nie ma o czym gadać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, lobbi napisał:

Ok. Szkoda że to nie Ty bo sam bym chętnie kupił z tak pewnego źródła. Ale w takim razie nie ma o czym gadać. 

Niestety... Ja nie sprzedaję. Kup od Szewiego :) a i wcześniej też był Irokez, który sprzedawał.

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przed chwilą, raf7705 napisał:

Niezłe jaja z tym allegro.

Uważaj bo jak ktoś o nicku raf wystawi 7300 to będziesz miał to samo... :)

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prawdę niesamowity zbieg okoliczności. Ta sama ksywa ,ten sam projektor. Ktoś chyba jakiegoś wałka robi. Pół roku temu sprzedawał go za 8500 a teraz o tysiaka więcej.hmmm....

https://allegro.pl/projektor-epson-9300-gwarancja-tanioooooo-i7302722427.html?reco_id=8610154f-8caa-11e8-85d9-246e9680bf28&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&

Edytowane przez lobbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupiłem 9300 Spłukałem się tak, że nie będę miał co jeść, ale co tam. Jak posprawdzam opiszę wrażenia.
Post z 28 września 2017.
Ten na allegro ma gwarancje do 28 wrzesnia 2019 ...
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, user7878 napisał:

Post z 28 września 2017.
Ten na allegro ma gwarancje do 28 wrzesnia 2019 ... emoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png

Nie pamiętam dokładnie kiedy kupiłem, ale pamiętam, że chyba to napisałem jak odebrałem przesyłkę..., a kupiłem jakiś tydzień wcześniej... Tak czy inaczej to nie dział kupię-sprzedam więc nie wiem po co zaśmiecać dział...

Widać, że w wątku mamy detektywa... :) , a Ty lobbi to już chyba z rok "kupujesz" skoro pamiętasz sprawę, że ktoś sprzedawał z przed pół roku..

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, hubio napisał:

.... a Ty lobbi to już chyba z rok "kupujesz" skoro pamiętasz sprawę, że ktoś sprzedawał z przed pół roku..

Przeglądałem oferty ale zakup planowałem na koniec roku ze względu na wcześniejszy brak czasu. Nie spieszyłem się po prostu to chyba nie grzech?

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, lobbi napisał:

Przeglądałem oferty ale zakup planowałem na koniec roku ze względu na wcześniejszy brak czasu. Nie spieszyłem się po prostu to chyba nie grzech?

Ok, ale w grudniu choćby na podstawie tego co pisałeś o tej różnicy 1000zł ceny raczej rosną, a nie maleją, więc to mało strategiczne...

Napisz do Irokeza, nie wiem czy w końcu sprzedał czy nie, ale jak obserwujesz wątek to musiałeś widzieć jak pisał... Będziesz tak czekał to w końcu kupisz 9400... :)

No i inna opcja, może ci Filutek sprowadzi za połowę ceny z USA... ?

Edytowane przez hubio
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hubio szczerze to guzik mnie to obchodzi kto sprzedaje i za ile, natomiast ta sytuacja śmieszy mnie bardzo... i tylko tyle napiszę bo i tak każdy wie o co chodzi

• Plusik 2
  • Lubię 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, user7878 napisał:

@hubio szczerze to guzik mnie to obchodzi kto sprzedaje i za ile, natomiast ta sytuacja śmieszy mnie bardzo... i tylko tyle napiszę bo i tak każdy wie o co chodzi emoji6.png

Ale co cię śmieszy i co niby każdy wie ??? Ja nie sprzedaję proja !!! Ile razy mam to pisać !!! W Polsce żyje k. prawie 40 mln. ludzi więc każdy może sobie zakładać jakiś nick (podkreślam - nick, nie imię !!! ) jakie chce i coś pisać albo wystawiać i mogą to być zupełnie dwie inne osoby ! Ja mam konto na Allegro, ale inny nick - i jak sprzedawałem swojego Samsunga o czym tu pisałem mogłeś detektywie sprawdzić jaki to był nick ! zupełnie inny od tego tutaj. Bez przerwy zaczynasz kwestię jakiejś sprzedaży na Allegro więc cię ta kwestia jakoś porusza !!! Kolega lobbi mógł nie wiedzieć o tym zamieszaniu, ale ty doskonale wiesz bo to wcześniej tłumaczyłem, ale dalej drążysz, wyszukujesz jakieś moje posty z września (więc trochę czasu cię to kosztuje) i widać, że to cię boli...

Napisz do tego gościa co sprzedaje i spytaj się czy ma tu konto zarejestrowane i może wtedy się skończy...

Edytowane przez hubio
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lobbi napisał:

Rozumiem  więc że to Twój sobowtór wystawił 9300 na znanym portalu ? 

Gdzie, kiedy, .................jak to tak? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, lobbi napisał:

Na prawdę niesamowity zbieg okoliczności. Ta sama ksywa ,ten sam projektor. Ktoś chyba jakiegoś wałka robi. Pół roku temu sprzedawał go za 8500 a teraz o tysiaka więcej.hmmm....

https://allegro.pl/projektor-epson-9300-gwarancja-tanioooooo-i7302722427.html?reco_id=8610154f-8caa-11e8-85d9-246e9680bf28&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&

projektor jak dobre wino, im starszy tym droższy ;)

9 godzin temu, hubio napisał:

Nie pamiętam dokładnie kiedy kupiłem, ale pamiętam, że chyba to napisałem jak odebrałem przesyłkę..., a kupiłem jakiś tydzień wcześniej... Tak czy inaczej to nie dział kupię-sprzedam więc nie wiem po co zaśmiecać dział...

Widać, że w wątku mamy detektywa... :) , a Ty lobbi to już chyba z rok "kupujesz" skoro pamiętasz sprawę, że ktoś sprzedawał z przed pół roku..

Hubio masz krotka pamięc. Kiedy kolega Irokez sprzedawał swoj prjektor, miales dużo opinii co do jego aukcji. Natomiast teraz jest to zasmiecanie działu? 

Edytowane przez szewi
  • Plusik 2
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, szewi napisał:

Hubio masz krotka pamięc. Kiedy kolega Irokez sprzedawał swoj prjektor, miales dużo opinii co do jego aukcji. Natomiast teraz jest to zasmiecanie działu? 

To nie były opinie personalnie na temat kolegi Irokeza tylko o cenach projektorów. Po za tym kolega Irokez sam tu pierwszy napisał, że sprzedaję, a ja wręcz przeciwnie - ciągle tłumaczę się, ŻĘ TO NIE JA, a mimo to mamy w wątku niedowiarków-dedektywów. Też to wyjaśniałem... Więc szewi to trochę dwie różne sprawy - analiza cen i wszystko jedno kto co wystawia, a insynuowanie komuś, że coś wystawia jak nie wystawia...

Żeby nie zaśmiecać - kolejny film z netflixa super wypadający na projektorze - "Rytuał" - fajne sceny w lesie, aż ciarki przechodzą... Detale w czerniach żądzą... :)

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywsicie to nie jest nasza sprawa, czy Hubio sprzedajesz Epsona czy nie.

Ale na milosc boska zaczyna sie z tego robić komedia. NIe wiem po co zapierasz sie ze nie sprzedajesz, czy piszesz ze "nie zdradzisz Epsona" ;)

Juz lepiej bys w ogole nie komentował. Natura ludzka przekorna i im wiecej ktoś zaprzecza tym bardziej to ciekawi ;)

Zbiegi okolicznosci nie istnieja, a prawdopodobienstwo ze nawet w 200 mln spoleczenstwie jest dwoch uzytkownikow o tym samym nicku, ktorzy w tym samym momencie kupuja i sprzedaja ten sam projektor, ktorzy rownież posiadali boxa minix, o ktorym sie swojego czasu rozpisywałeś,  jest podobna do tego ze za dwa dni wygram 6 w totka ;)

Oczywiscie jest to możliwe... :) 

A może stwierdziłeś po porstu, ze warto sie przenieść do wątku JVC  ;)))

Edytowane przez szewi
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem naprawdę o co chodzi. Jeśli bym sprzedawał to chyba raczej bym się tym pochwalił żeby ktoś ode mnie kupił. To trochę nielogiczne jeśli to miałbym być ja... A co chodzi z tym minixem ? Ja go już nie mam z rok czasu, już od czasów minixa to 2 razy wymieniałem TV BOX...

Jeśli będę sprzedawał proja to na swoim koncie jak sprzedawałem Samsunga. A w kwestii zaprzeczania to po prostu weszła nowa osoba, jak się okazuje stara - kolejny milczący obserwator wątku, więc myślałem, że nie wie, że to nie ja więc mu odpisałem. Ale masz rację jak jeszcze ktoś się zapyta o to w przyszłości będę odpisywał na priv...

Nie zamierzam zmieniać na JVC bo nie jestem wcale przekonany, że to byłby dobry wybór... Projektor zostaje, natomiast spróbuję zmienić TV na 8K od Samsunga i jak będę sprzedawał swój obecny TV podzielę się tym z forumowiczami...

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Filutek napisał:

Gdzie, kiedy, .................jak to tak? ?

no jak to co i jak ;) 

Mamy dwoch Hubiów :) 

Czego tu nie rozumieć ;)

Z innej beczki to calkiem ciekawa oferta tutaj była:

https://allegro.pl/projektor-epson-eh-tw9300-wyprzedaz-i7429956220.html

Dnia 7.12.2018 o 16:41, potas napisał:

Pojawiła się przedsprzedaż na stronie Epsona https://www.epson.pl/products/projectors/home-cinema/eh-tw9400

Przewidywana dostępność w lutym 2019.

P.S. Przeczytałem cały wątek :) Prawie już kupiłem 2 miesiące temu 7300, ale w tej chwili skłaniam się jednak w stronę 9400. Obecnie posiadam kilkuletniego Della.

Szkoda, ze nie bylo mozna go obejrzec tez na AudioVideoShow. Ciekawe dlaczego dopiero luty. Moze zmiany beda wieksze niz pierwotnie sie wydawało w modelu 9400...

Testy pokazą.

Edytowane przez szewi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ten moment 9300 jest ciekawą alternatywą.

@Hubio do 8k nie masz nawet zlacza w standardzie 2.1 ktore przepchnie ten sygnał, z tego co Vincent z hdtv mowil ma to byc dopiero gotowe w pryszlym roku wiec dopiero w nowych modelach (pewnie w drugim polroczu 2019) jest szansa ze cos sie pojawi w temacie TV wyposazonych w zlocze pod 8k. O ile jeszcze w  projekcji gdzie mozesz dac ekran 150" i wiekszy moze 8k jeszcze jakos da sie wytlumaczyc (choc tam waskim gardlem jest obiektyw), ale na wielkich ekranach moze i bedzie widac roznice, o tyle w TV nawet 100 calowych podejrzewam, ze efekt raczej bedzie subtelny ze standardowej odleglosci.

Jednak dobrze ze jakis postep jest Ja czekam na duze przekatne OLEDów lub dobrych FALDów :) bo jednak jasność w HDR tutaj każdy projektor klęka przed TV choćby nie wiem jakie miał czernie wspaniałe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, szewi napisał:

na ten moment 9300 jest ciekawą alternatywą.

@Hubio do 8k nie masz nawet zlacza w standardzie 2.1 ktore przepchnie ten sygnał, z tego co Vincent z hdtv mowil ma to byc dopiero gotowe w pryszlym roku wiec dopiero w nowych modelach (pewnie w drugim polroczu 2019) jest szansa ze cos sie pojawi w temacie TV wyposazonych w zlocze pod 8k. O ile jeszcze w  projekcji gdzie mozesz dac ekran 150" i wiekszy moze 8k jeszcze jakos da sie wytlumaczyc (choc tam waskim gardlem jest obiektyw), ale na wielkich ekranach moze i bedzie widac roznice, o tyle w TV nawet 100 calowych podejrzewam, ze efekt raczej bedzie subtelny ze standardowej odleglosci.

Jak mnie będzie stać na ten TV to już będzie złącze i standard... Będę kupować 75'' lub 85'' (jak stanieją). Głównie mnie do tego zakupu inspiruje ten system sztucznej inteligencji upscalujący treści SD/HD/4K (jak to brzmi upscalujący 4K :) ! )  do 8K. Samsung się chwali, że to działa bardzo dobrze. Oczywiście wiem, że samych treści 8K to jeszcze długo nie będzie... Ale to kwestia bliższej lub dalszej przyszłości, wszystko zależy od cen tych TV 8K.

Edytowane przez hubio
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem, dlaczego sie tak dziwicie, że może być dwóch, czy nawet trzech, lub więcej Hubiów w Jednym? :P:)

Medycyna, Psychologia, Socjologia, Filozofia, Statystyka.... itp, zna wiele takich przypadków!!! ?

(Można nawet zaryzykować stwierdzenie, że to jest norma a nie wyjątek)?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak mnie będzie stać na ten TV to już będzie złącze i standard... Będę kupować 75'' lub 85'' (jak stanieją). Głównie mnie do tego zakupu inspiruje ten system sztucznej inteligencji upscalujący treści SD/HD/4K (jak to brzmi upscalujący 4K ! )  do 8K. Samsung się chwali, że to działa bardzo dobrze. Oczywiście wiem, że samych treści 8K to jeszcze długo nie będzie... Ale to kwestia bliższej lub dalszej przyszłości, wszystko zależy od cen tych TV 8K.

Na którymś forum pisał ktoś, że jego wujek w Niemczech sobie kupił te 8k.

On tam był i widział go w akcji w domu.

Jest tak.

Uhd z płyt wygląda super.

Hd z płyt wygląda dobrze.

Hd z telewizji wygląda już gorzej.

Sd z telewizji, to porażka.

Chodzi głównie o zachowaniu tego systemu upskalowania.

Im więcej ma do roboty, tym gorszy efekt końcowy.

Nie tyle co ostrość mniejsza, to obraz robi się coraz bardziej sztuczny im więcej pracuje procesor.

To teraz pomyśl do czego dokładnie chcesz ten tv...

Bo uniwersalna to on nie jest.

Sprawę braku hdmi 2.1 i materiałowych 8k juz pominę.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie przymierza się do 9400 ? może jakby się znalazło paru chętnych to by taniej było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi