Skocz do zawartości
Maciej Koper

Sony XE93 TEST (KD-55XE9305) najwyższy model LED LCD 4K HDR od Sony z Dolby Vision

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam tv xe93 i podpieta konsole ps4 pro i w ustawieniach ps4 jest do wyboru format koloru rgb yuv420 yuv422 jaki wybrać i jak ustawić inne opcje zakres rgb itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 2/7/2018 o 12:26, Toma-San napisał:

@ellah

A nie masz przypadkiem ustawionej jasności na maksa jeszcze przed wejściem w tryb HDR? Bodajże tryby standard, żywy i sport mają wymaksowaną jasność...

Hej,

Nie nie mam. Jasnosc w trybie HDMI3/ARC mam na 25...

O ile faktycznie w Netflixie mozna jakos przelozyc bitrate na jakosc, tak w trybie HDMI juz kompletnie nie mozna wg mnie stwierdzic ze obraz ogladany jest HDR...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co masz podłączone pod HDMI3? Pamiętaj, że parametry obrazu musisz dla każdego źródła oddzielnie ustawiać.

1 godzinę temu, borys89 napisał:

Witam mam tv xe93 i podpieta konsole ps4 pro i w ustawieniach ps4 jest do wyboru format koloru rgb yuv420 yuv422 jaki wybrać i jak ustawić inne opcje zakres rgb itp

Zostaw wszystko na auto. Konsola powinna sama najlepsze (najwyższe) ustawienia dobrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nie pamiętam, jak w tym tv zmienia się numer kanału cyfrowego z kablówki? Np. program, który obecnie jest pod numerem 203 na np. 10. Ktoś mi to kiedyś pokazywał, ale wyleciało mi z głowy ...

Edytowane przez lis22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Toma-San napisał:

A co masz podłączone pod HDMI3? Pamiętaj, że parametry obrazu musisz dla każdego źródła oddzielnie ustawiać.

Zostaw wszystko na auto. Konsola powinna sama najlepsze (najwyższe) ustawienia dobrać.

Hdmi 2 podłączone mam. Gdy włączam fifa to obraz psuje się brzydkie kolory są

4 minuty temu, borys89 napisał:

Hdmi 2 podłączone mam. Gdy włączam fifa to obraz psuje się brzydkie kolory są

Parametry obrazu czyli jakie najlepsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Toma-San napisał:

Spójrz TUTAJ. To powinno rozwiązać twój problem. 

Mam to zrobione i nadal nic może kabel hdmi dali zły do zestawu z ps4 pro? Dodaje zdj zdjęcie

15186898042971451288441.jpg

Przed chwilą, borys89 napisał:

Mam to zrobione i nadal nic może kabel hdmi dali zły do zestawu z ps4 pro? Dodaje zdj zdjęcie

15186898042971451288441.jpg

Ograniczenia standardu hdmi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, borys89 napisał:

Ograniczenia standardu hdmi?

Tak. :) Jeśli denerwuje cię napis, ustaw na Auto. Konsola sama dobierze odpowiedni tryb pracy...

Czy po tych zabiegach gra wygląda odpowiednio? Jeśli nie, to do głowy przychodzi mi już tylko sprawdzenie innego kabla HDMI.

Edytowane przez Toma-San

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś problemy z ładowaniem materiałów na Netflixie? Na laptopie mi śmiga elegancko, a w TV często się buforuje albo po rozpoczęciu ładowanie staje na 25% i nie chcę dalej ruszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak.  Jeśli denerwuje cię napis, ustaw na Auto. Konsola sama dobierze odpowiedni tryb pracy...

Czy po tych zabiegach gra wygląda odpowiednio? Jeśli nie, to do głowy przychodzi mi już tylko sprawdzenie innego kabla HDMI.

Jak to ograniczenia standardu HDMI??? Ja też mam tak ustawioną konsole jak kolega, to znaczy że jest źle??? Albo jak powinno być w takim razie

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem kd65xe9305 i na etapie ustawien obrazu pod ATV 4K i Solo 4K, podzielibys sie ktos sprawdzonymi ustwaieniami obrazu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak to ograniczenia standardu HDMI??? Ja też mam tak ustawioną konsole jak kolega, to znaczy że jest źle??? Albo jak powinno być w takim razie 

A jednak nie wiem dlaczego, ale coś mi się pomyliło, u mnie wszystko jest jak być powinno z ustawieniami. 6811199f5e7d164e8493543b034ce36a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jednak nie wiem dlaczego, ale coś mi się pomyliło, u mnie wszystko jest jak być powinno z ustawieniami. 6811199f5e7d164e8493543b034ce36a.jpg&key=7d446411d7e3ca0c283bdd9e1514467e038b25f1021a7e805029e15aa33648b2

Nie rozumiem... jak wszystko ok jak HDR nie ma w 4k.

- Konsola na auto podpięta na hdmi 2 lub 3

- odpowiedni kabel (najlepiej do testów ten z Ps4 PRO

- ustawienie HDMI w TV jako rozszerzone

...i musi być HDR

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie rozumiem... jak wszystko ok jak HDR nie ma w 4k.- Konsola na auto podpięta na hdmi 2 lub 3
- odpowiedni kabel (najlepiej do testów ten z Ps4 PRO
- ustawienie HDMI w TV jako rozszerzone
...i musi być HDR

Dalsza część zdjęcia, nadal nie ma HDR w 4k? Konsola podpięta pod HDMI 2, PlayStation 4 PRO. 5ad1c20ddcd703826c26cffe4f5fc20c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ustawienia te same, kabel z pudełka od PS4. Tylko ja mam w trzecim porcie HDMI.

Jak chcesz konkretne ustawienia sprawdzić to pisz. Wyślę zdjęcia.

Edytowane przez stachuu0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie ustawienia te same, kabel z pudełka od PS4. Tylko ja mam w trzecim porcie HDMI.
Jak chcesz konkretne ustawienia sprawdzić to pisz. Wyślę zdjęcia.
Możesz wysłać właśnie te zdjęcia żeby sprawdzić ustawienia??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie spojrzałem na Twoje zdjęcie. 
Przecież pokazuje, że masz to 4K z HDR. :rolleyes:
No wiem, ale wcześniej kolega pisał że nie mam HDR, to chciałem w końcu zobaczyć ustawienia takie jakie być powinny, bo może jakieś nowe się pojawiły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Jeszcze raz krótko: konsola musi być ustawiona w tryb RGB lub AUTO. Jeśli chcecie zobaczyć info z YUVem, odpalcie jakąś grę działającą w HDR i nie wyłączając jej,  wróćcie do systemu i ekranu informacyjnego. Info będzie wyglądać podobnie, jak u Borysa89.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Toma-San napisał:

Panowie. Jeszcze raz krótko: konsola musi być ustawiona w tryb RGB lub AUTO. Jeśli chcecie zobaczyć info z YUVem, odpalcie jakąś grę działającą w HDR i nie wyłączając jej,  wróćcie do systemu i ekranu informacyjnego. Info będzie wyglądać podobnie, jak u Borysa89.

ale wtedy kolory sa duzo gorsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przecież w sieci jest miliony poradników jak ma konfiguracja wyglądać na PRO.

pierwszy z brzegu:

http://www.pssite.com/news/53420/jak-skonfigurowac-ps4-pro-i-telewizor-sony-stworzylo-poradnik.html

pokazane w filmiku 0:44 s.

Na YT też aż kipi od poradników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wasze tv też wiecznie mają problem z połączeniem z siecią? Mój jest kablem podłączony, wiecznie gubi sygnał, przełączę na WiFi pochodzi trochę i także gubi. Dzisiaj ani po kablu, ani po WiFi a sieć działa ok bo przecież piszę tego posta :-) już mnie to powoli zaczyna wpieniać... 

Nie mogę edytować poprzedniego posta więc tutaj dopiszę jeszcze jedną rzecz... 

Wczoraj zauważyłem, że wejście od zasilacza zewnętrznego od strony kabla do gniazdka lekko chodzi góra dół... Musze tak mieć od nowości bo pierwszy raz się tym zainteresowałem, jak jest u was? Wiem, że na gwarancję mogę to zgłosić ale czy wogole można dokupić oddzielnie taki zasilacz? 

Oooo samo się wszystko połączylo:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy wasze tv też wiecznie mają problem z połączeniem z siecią? Mój jest kablem podłączony, wiecznie gubi sygnał, przełączę na WiFi pochodzi trochę i także gubi. Dzisiaj ani po kablu, ani po WiFi a sieć działa ok bo przecież piszę tego posta :-) już mnie to powoli zaczyna wpieniać... 
Nie mogę edytować poprzedniego posta więc tutaj dopiszę jeszcze jedną rzecz... 
Wczoraj zauważyłem, że wejście od zasilacza zewnętrznego od strony kabla do gniazdka lekko chodzi góra dół... Musze tak mieć od nowości bo pierwszy raz się tym zainteresowałem, jak jest u was? Wiem, że na gwarancję mogę to zgłosić ale czy wogole można dokupić oddzielnie taki zasilacz? 
Oooo samo się wszystko połączylo:-)
Mam kablem z uwagi na przepustowość konieczna do porządnego HDR jest lepiej niż na WiFi.
Ani tu ani tam nie było problemów z siecią. Zasięg WIFI lepszy niż w Philipsie.
Oczywiście IP ręcznie ustawione.

Zasilacz mi się parę razy rozlaczyl bo był luźny kabel... teraz zapomniałem o nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha to pewnie przez IP dynamiczne, muszę na routerze ustawić na sztywno na TV zatem. Czyli zasilacz norma 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ha to pewnie przez IP dynamiczne, muszę na routerze ustawić na sztywno na TV zatem. Czyli zasilacz norma 
Na routerze nic nie ruszaj - może być automat.
W TV wpisz na sztywno z puli i będzie oki (warunek byś nie zdublowal bo przez chwile nie będzie działać dopóki dublowanego nie zmieni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi