pawelll 118 Napisano 4 Września 2017 Faktycznie, kiedyś widziałem tą tabelę ale zapomniałem o niej. No nic, może zmobilizuje ich to do obniżki ceny poniżej 6100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Września 2017 http://www.avcesar.com/actu/id-22358/surprise-tv-oled-lg-55eg9a7v-nouveau-modele-plat-full-hd.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Poniżej piszą że od października wszystkie modele OLED-ów LG z roku 2017 będą posiadały specjalny ekspercki tryb kolorów specjalnie zoptymalizowany przez ekspertów z firmy Technikolor : http://www.twice.com/news/tv/ifa-2017-lg-adds-technicolor-expert-mode-all-2017-oled-tvs/65948 Czyżby coś na kształt firmowej kalibracji ? http://www.lgnewsroom.com/2017/09/at-ifa-2017-lg-shines-spotlight-on-tv-partnership-with-dolby-and-technicolor/ Edytowane 4 Września 2017 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 5 Września 2017 Raczej dodatkowy tryb ustawień, jak THX w Panasonicach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaMario 27 Napisano 5 Września 2017 52 minuty temu, maxkorzen napisał: Raczej dodatkowy tryb ustawień, jak THX w Panasonicach. Ciekawe tylko czy udostępnią taką możliwość dla telewizorów z 2017 roku, ale wyprodukowanych i zakupionych wcześniej niż w październiku. Może będzie jakaś aktualizacja oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 5 Września 2017 Podobno aktualizacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 6 Września 2017 (edytowane) LG 55EG9A7V w Niemieckim Media Markt teraz za 999 € https://www.mydealz.de/deals/lokal-mediamarkt-bornheim-roisdorf-ab-donnerstag-lg-55eg9a7v-oled-tv-flat-55-zoll-full-hd-smart-tv-webos-fur-999-eur-1043035 1000 EUR = 4244.6 PLN Fotka z gazetki : Edytowane 6 Września 2017 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jediwolf 3 Napisano 7 Września 2017 A u nas za ponad 6k... Od kiedy Polska i Polacy stali się tacy bogaci, że płacimy o 1/3 ceny więcej jak Niemcy? Właśnie przeglądnąłem 3 moje ostatnie paski wypłat i nie zauważyłem wzrostu o 30% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 7 Września 2017 Daleko do Bornheim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krynos 0 Napisano 7 Września 2017 Zostałem przymuszony do zmiany telewizora i jest to jeden z moich faworytów, raczej był bo dla zasady nie dam u nas 30% więcej i wybiorę coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KARTON 14 Napisano 7 Września 2017 A zobaczcie po ile B7 w MM de http://www.mediamarkt.de/de/product/_lg-55b7d-2236970.html 1795 x 4,224 = 7617,98 to za taką kasę nawet w necie nie znalazłem a EGA7 http://www.mediamarkt.de/de/product/_lg-55eg9a7v-2251961.html 1299x4,244= 5 512,95 Za taka kasę nowe modele jak u nas by były to bez zastanowienia mozna brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kodo3 0 Napisano 7 Września 2017 Tak dla wtajemniczonych w A7 jest ta sama matryca co w 910V czyli z 2015 roku - info od LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szpaksonus 5 Napisano 7 Września 2017 1 godzinę temu, kodo3 napisał: Tak dla wtajemniczonych w A7 jest ta sama matryca co w 910V czyli z 2015 roku - info od LG No to kiszka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hindus3d 3 Napisano 7 Września 2017 aż tak zle ? 32 minuty temu, szpaksonus napisał: No to kiszka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krynos 0 Napisano 7 Września 2017 Jeśli to prawda z tą matrycą to przekreśla w moim zastosowaniu ten model. U mnie telewizor pracuje od 8 do 12 godzin dziennie i trwałość matrycy jest dla mnie ważnym czynnikiem w wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hindus3d 3 Napisano 7 Września 2017 22 minuty temu, Krynos napisał: Jeśli to prawda z tą matrycą to przekreśla w moim zastosowaniu ten model. U mnie telewizor pracuje od 8 do 12 godzin dziennie i trwałość matrycy jest dla mnie ważnym czynnikiem w wyborze. a jaka jest żywotność poprzednika czyli 910v ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 7 Września 2017 3 godziny temu, kodo3 napisał: Tak dla wtajemniczonych w A7 jest ta sama matryca co w 910V czyli z 2015 roku - info od LG Nowe modele mają inaczej zestrojone sterowanie matrycami; tj starsze modele minimalnie wcześniej niż powinny całkowicie wygaszały pixele, nie wiem jak nowy model HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krynos 0 Napisano 7 Września 2017 Matryce w 2015 miały 30000 ich nowsze odmiany 100000 . Niby 30000 to nie mało ale lepiej zawsze mieć większą granicę bezpieczeństwa bo różnica w żywotności pomiędzy tymi matrycami jest bardzo duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 7 Września 2017 Po pierwsze to informacja plotkarska- w dodatku podana przez osobę która już kilka razy kwestionowała sensowność tego TV. Po drugie sam fakt, że to stara generacja matrycy nie stanowi o tym że jest kiepska. Pisaliśmy już o tym, prawdopodobnie LG nie zmieniając wprost generacji matrycy prowadziło w międzyczasie prace nad jej poprawą. Finalnie liczy się obraz - żeby go dobrze ocenić potrzebny jest test. A co do żywotności- moja 9 letnia plazma ma aktualnie ok. 16 tys. godzin pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wery 17 Napisano 7 Września 2017 a gdzie potwierdzenie, że matryca z 2015r? Ja w to nie wierzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 7 Września 2017 To bardzo prawdopodobne. Po kiego czorta w dobie ekranów 4K mieliby specjalnie produkować matrycę fullHD ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 7 Września 2017 1. Bo jest tańsza w produkcji? 2. Bo umożliwia wprowadzenie TV lowcost w cenie niższej od podstawowej półki producenta? 3. Bo nie wszyscy klienci dali się omamić i nabrać na 4K, UHD, i inne marketingowe gadzety? i kilka innych powodów by się znalazło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaMario 27 Napisano 7 Września 2017 To, że jest zaimplementowana być może matryca z 2015 r. nie przesądza faktu, że A7 jest to model z 2017 roku i całkiem prawdopodobne, że ma zupełnie inną elektronikę niż 910V, która jest w stanie wycisnąć lepsze parametry obrazu, w tym jasność panelu, a to jest zauważalne, i to bardzo. 1 godzinę temu, pmcomp napisał: To bardzo prawdopodobne. Po kiego czorta w dobie ekranów 4K mieliby specjalnie produkować matrycę fullHD ??? A jeśli nawet produkować, to choćby po to, żeby sprzedawać też tańsze telewizory, aby wypełnić lukę na rynku... nie każdego przecież stać na wydatek rzędu kilkunastu tysięcy zł, bo niestety tyle kosztują w realiach naszego kraju nowe modele OLED 4K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krynos 0 Napisano 7 Września 2017 Brak konkretów w wypadku tego modelu trochę zniechęca, jak wysłałem kilka dni temu do LG zapytanie jakiej generacji i o jakiej żywotności został użyty panel to mi odpowiedzieli, że nie posiadają takich danych, to kto ma posiadać taką informację jak nie oni. Ja lubię wiedzieć co kupuję szczególnie , że sprzęt ten nie kosztuje 5zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 7 Września 2017 12 godzin temu, KARTON napisał: a EGA7 http://www.mediamarkt.de/de/product/_lg-55eg9a7v-2251961.html 1299x4,244= 5 512,95 Taką cenę jakiś czas temu prognozowałem u nas jako atrakcyjną i bazową. Brakuje jeszcze ok. 11% - można już u nas kupić za 6100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach