Skocz do zawartości
Maciej Koper

Panasonic EX780 (TX-75EX780e) TEST wielkiego telewizora 2017 Ultra HD z HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego nie mam dzwięku z youtube w kinie domowym tylko w tv,a z dekodera sat,dvb-t jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 23.02.2018 o 15:47, Forest89 napisał:

Mam 1 szt okularów Samsung SSG-3100GB. Sparowałem je, ale efekt 3D bardzo słaby. Na moim starym Panasie z technologią pasywna dużo lepszy efekt. Niewiem może to przez to, że filmy 3D puszczam na Android Boxie Ferguson FBOX ATV, może on nie potrafi wyświetlić dobrego 3D, chociaż telewizor rozpoznaje 3D i przedstawiają się jego ustawienia na 3D,ale efekt słaby i obraz bardzo ciemny.

Ja wcześniej miałem telewizor Samsung  i efekt 3D był rewelacyjny . W panasonicu te same filmy z tego samego źródła nie mają żadnego efektu.Jest tylko delikatna głębia i nic poza tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 23.02.2018 o 15:47, Forest89 napisał:

Mam 1 szt okularów Samsung SSG-3100GB. Sparowałem je, ale efekt 3D bardzo słaby. Na moim starym Panasie z technologią pasywna dużo lepszy efekt. Niewiem może to przez to, że filmy 3D puszczam na Android Boxie Ferguson FBOX ATV, może on nie potrafi wyświetlić dobrego 3D, chociaż telewizor rozpoznaje 3D i przedstawiają się jego ustawienia na 3D,ale efekt słaby i obraz bardzo ciemny.

Ja wcześniej miałem telewizor Samsung  i efekt 3D był rewelacyjny . W panasonicu te same filmy z tego samego źródła nie mają żadnego efektu.Jest tylko delikatna głębia i nic poza tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ja teraz nawiążę do dźwięku w tym telewizorze. Telewizor nie obsługuje ANI DTS ani Dolby Atmos ale za to posiada obsługę Netfliksa z którego taki dźwięk można wydobyć. Mam teraz teraz pytanie - jeżeli podetnie się pod telewizor kino domowe z możliwością obsługi takiego dźwięku to czy telewizor taki sygnał dźwiękowy prześle do urządzenia zewnętrznego? Pytam bo mi się to nie udało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie obsluguje ani dts ani atmosa to wysle do kina domowego co najwyzej DD 5.1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, peyo111 napisał:

Jesli nie obsluguje ani dts ani atmosa to wysle do kina domowego co najwyzej DD 5.1.

Trochę lipa.  Tv za spore pieniądze i takie braki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem czy jest jakikolwiek TV, który dekoduje wszystkie nowe kodeki dźwięku. Po za tym, żeby obsługiwać Dolby Atmos czy DTS-X, czy nawet starsze DTS-HD i Dolby TrueHD potrzebne by było wyjście HDMI a nie optyczne, które i tak max co potrafi to puścić DTS 5.1 i Dolby Digital 5.1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa takie. Np nowe oledy od LG.Netflixa w Dolby Atmos obejrzysz na na kinie domowym . Chociaz tez w formie stratnej ale zawsze cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc nie usłyszysz Atmosa bo idzie po optyku a więc max co uzyskasz to Dolby Digital 5.1 640 Kbps ;)

Wysłane z HTC 10 [Tapatalk]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

przymierzam się do kupna 780e, ale przed kupnem chciałbym się upewnić że wszystkie możliwości tego TV potrafi wykorzystać zwykły kabel hdmi 2.0, jest to prawda? Naczytałem się o tych hdmi 2.1 które obsługują 4k nawet w 120hz. Jeżeli ten tv ma 4k i 120hz to jaki kabel pozwoli mi osiągnąć ten wynik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , zakupiłem dziecku ten telewizor na komunie typowo pod PS4 pro , podpowie ktoś z konsolowcow na którym trybie zmienić ustawienia i ewentualnie co włączyć i wyłączyć ? Będzie jeszcze młody używał go do netflix , tutaj rozumie ze tylko tryb true cinema i ewentualnie jakieś rady co włączyć co wyłączyć. Nic więcej nie jest i nie będzie podłączone. Dzięki 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie , wczoraj posiedziałem i troszkę poustawiałem młodemu TV , o ile w ustawieniami na dzień i noc sobie poradziłem , to do trybu HDR mam wątpliwości. W tym trybie zyskuje szczegóły w światłach lecz kosztem nasycenia kolorów , są bledsze. I jeszcze jakby ktoś wiedział czy do gier pasek ostrość zjechać na zero tak jak w trybach do netflix czy YouTube czy jednak podciągnąć go trochę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś się orientuje, jak ten model radzi sobie z odtwarzaniem mkv (również w HEVC)+SRT ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie moj 75ex780e nie ma zadnego problemu, matryca rownomiernie podswietlona cloudingu zero.. czern swietna... w porownaniu z tv w sypalni  55x8509c to sonowka przegrywa na calej lini.. jest przepasc w czerniach pomiedzy panasem a sony na korzysc panasonica, chmurzenie sony tez mam ogromne.. nie trafilem na dobry egzemplarz. Ustawienia panasonica: local dimming srednie, podswietlenie 100, kontrast tez  poprawe ruchu na srednim... obraz jest rewelacja....  kolory i w ogole... naprawde moje odczucia sa pozytywne a wymagajacy jestem.. jasnosc swietna w trybie dynamicznym, ale kolory sa przeswietlone wtedy... wiec prawdziwe kino polecam... nie zauwazylem zadnych fioletowych twarzy czy przesterowan barw... tak jak ktos wyzej napisal sztuka sztuce nierowna 

11.jpg

22.jpg

33.jpg

44 (1).jpg

55.jpg

• Plusik 1
  • Lubię 1
  • Dzięki 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, nasz wspaniały, najcudowniejszy telewizor otrzymał aktualizację oprogramowania :) czy ktoś wie co ona zawiera, oprócz tego co Panasonic napisał na swojej stronie?

pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezione w sieci

Uaktualniając wersję oprogramowania sprzętowego telewizora, uzyskasz lepszą jakość obrazu, poprawiono różne problemy z szumem, ulepszono dostęp do Internetu (jeśli jest dostępny), zwiększono stabilność i poziom użyteczności, a także wprowadzono kilka innych zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zauważyłem płynniejsze działanie softu, w yt mozna w końcu ustawiać rozdzielczość na sztywno, jedynie co mi sie nie podoba to sample hdr z usb nie przełacza mi w tryb hdr obrazu ale filmy normalnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten model posiada wybieranie glosowe po polsku np na youtube bo na pilocie nie widze nigdzie ikony z glosnikiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilot nie ma wbudowanego mikrofonu a wyszukiwanie na yt tylko z smartfona.. chociaz sam telewizor ma opcje glosowe dla nawigowania w menu telewizora... to po sciagnieciu predefiniowanej apki do panasonica ktora umozliwilaby nawigowanie za pomoca glosu... niestety nie dziala u mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, 

W dniu dzisiejszym pojawiła się aktualizacja oprogramowania na 58ex780. Czy wiadomo czego dokładnie dotyczyła ta aktualizacja?  Na stronie Panasonica jest tylko napisane że Improve network application

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , wie ktos jak wyczyscić dane cache aplikacji ? chodzi konkretnie o netflixa żeby usunąć albo cache wyczyścic ?65ex780 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

W telewizorze   jest funkcja ustawienia fabryczne. Jesli przywrocisz  ustawienia  fabryczne , wyczyscisz  wszystko .

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zastanawiam się na dziś nad modelem TX-58EX780E, bo większego niż 60 cali nie wstawię. Tylko czy warto? 

Zależy mi na klasie energetycznej A+, 4 hdmi, oczywiście obraz, dzwięk ma ciut mniejsze znaczenie, acz najnowsze kodeki byłyby istotne.

Czy ew. możecie polecić coś alternatywnego w wielkości 58-60 cali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi