Skocz do zawartości
Gmeru

Panasonic 2017: Przełomowe telewizory 4K Pro Ultra HD wyznaczają nowe standardy. W ofercie telewizorów LED Panasonic na rok 2017 szczególną rolę odgrywa technologia HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Panasonic 2017: Przełomowe telewizory 4K Pro Ultra HD wyznaczają nowe standardy. W ofercie telewizorów LED Panasonic na rok 2017 szczególną rolę odgrywa technologia HDR

Panasonic ma przyjemność zaprezentować ofertę telewizorów LED na rok 2017 obejmującą modele 4K UHD oraz Full HD. Opracowane z myślą o uzupełnieniu nowej oferty telewizorów 4K Pro Ultra HD OLED modele LED najnowszej generacji wyposażono w najbardziej zaawansowane procesory, udoskonalone oświetlenie LED i najnowsze panele LCD. Panasonic oferuje nabywcom wyjątkową jakość obrazu HDR we wszystkich modelach 4K.

Przeczytaj całość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka najniższa seria jest na 100hz matrycy, seria 6 ? (jakby tak zrobili w tej klasie to by zawrzało u konkurencji)

Ale się tematów porobiło o tej nowej serii (to pewnie przeze mnie ;) W poniższych linkach są opisy i filmiki :

https://hdtvpolska.com/forum/topic/39149-nowa-linia-telewizorów-oled-oraz-lcd-2017-od-panasonic/?do=findComment&comment=405733

https://hdtvpolska.com/forum/topic/39147-konwencja-panasonic-2017-zapowiedź-min-nowy-lineup-telewizorów-lcd-2017/?do=findComment&comment=405727

Edytowane przez mmpeg-4
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nie wytrzymałeś ;) Ale spokojnie, rozumiem bo jest ciśnienie na szybkie informacje. Niedługo trochę ogarnę te tematy. Też mam dużo filmów ale chcę to jakoś złożyć do kupy a nie taka partyzantka ; )

Nie wiem jakie są Hz gdzie. Wolałbym żeby wyszło to już w teście - nienawidzę spekulować o tym nie testując.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Gmeru napisał:

Bo nie wytrzymałeś

He he, bo chciałem być szybszy od hristoslava z forum setcombg (on jest przeważnie najszybszy), i mi się to udało (spokojnie o ponad godzinę chyba) z tymi Niemieckimi linkami z opisami i fotkami ;) ale potem jak znalazłem filmiki i tu wkleiłem to myślałem że u niego jeszcze nie będą, no ale już też były

W serii 6 napisali  (z twojego linku) '' Dzięki szybszemu procesorowi 1300 Hz model EX600 doskonale radzi sobie z dynamicznymi scenami akcji''

EDIT:

Przy okazji przypominam firmie Panasonic że na Polskiej stronce jest mniej nowych modeli niż na Niemieckiej :

http://www.panasonic.com/pl/consumer/kino-domowe/telewizory-led.html

http://www.panasonic.com/de/consumer/flachbildfernseher.html

Edytowane przez mmpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki nie ma testów to w sumie z papki marketingowej zupełnie nic nie wynika - nie podali nawet ile wycisna z HDRa i czy coś będzie mieć certyfikacje UHD Premium. A co z flagowcem? DX900 dostanie kontynuację czy jak? 

PS. Dla mnie zabawnym akcentem jest stopka a la stojak dla choinki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z podświetleniem? Wszystko edge? :(

Z tego co znalazłem tylko ex780 w rozmiarach 65,75 mogą mieć podświetlenie direct....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam seria EX780 jest z podświetleniem Edge Led,diody Led na dole.Patrz posty wyżej,kol.mmpeg-4.Link z bułgarskiego Forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakas kicha - z zapowiedzi wychodzi, ze w 2017 Panasonic nie ma modelu LCD z fald, podobnie Samsung, jeżeli do tego grona dojdzie jeszcze Sony to chyba cos złego się dzieje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony XE90 ma być FALD. Kwestia tylko ile będzie mieć stref.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja czytałem to on ma być direct ledem z jakąś tam liczba stref ale nie faldem w czystym tego słowa znaczeniu - full array jak zd9,dx900 czy ks9500 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panasonic najpóźniej wszedł w LCD, ale też najpóźniej porzuca 3D. Ze znanych marek w 2017 chyba tylko EX780 będzie oferował tę technologię (niestety, w wydaniu aktywnym).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad wymianą mojej ST50. Szukam Tv pod PC, brałem pod uwagę DX750. Który z tej nowej serii jest jego następcą? EX700 czy EX780?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EX780.

Czy to tylko ja, czy lineup lcd Panasa jest taki sobie na 2017?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ja nie znalazłem dla siebie telewizora tej marki dla siebie.

Wymagam min 75 cali i 3D pasywne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jesteś sam. Mam podobne wrażenie, oby tylko wyszło im dobrze to co na papierze wygląda dość skromnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czym go zastąpić? ;-))))))))) Ja bym już zostawił w spokoju LCD z DX900 bo i tak jest wyżyłowany na max a kosztuje bardzo dobrą kasę... Ciekawe czy zobaczymy następcę bo DX900 to był bardzo duży projekt firmy i wątpię by szybko go pogrzebano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru a masz może jakieś przecieki malutkie odnośnie następcy lub/czy kontynuacji DX900?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 16.02.2017 o 14:27, Xisiek napisał:

To jakas kicha - z zapowiedzi wychodzi, ze w 2017 Panasonic nie ma modelu LCD z fald, podobnie Samsung, jeżeli do tego grona dojdzie jeszcze Sony to chyba cos złego się dzieje. 

Księgowi.

Klienci w dobie OLEDa nie chcą płacić takich cen za TV z podświetleniem FALD bo koszt jest porównywalny do OLEDa, a efekt sumaryczny duzo słabszy. Więc księgowi podjęli mom zdaniem słuszną decyzję próby cenowego odjechania w dół z telewizorami LCD. To sie nazywa taktyczne wycofanie albo ... ucieczka z pola walki :) . Ta ucieczka nic nie da ponieważ właśnie zostawiają OLEDom miejsce. Taka strategia ma swój koniec ... gdy się dojdzie do ściany. A od dołu producentów TV LCD atakować zaczynają Chińczycy. Za ok. 1,5 miesiąca premiera w Polsce takiego chińskiego TV 4K z Androidem na pokładzie.

Moim zdaniem mając dziś na rynku OLEDa 55" LG910 fullHD za ok. 5500 zł kupowanie jakiegokolwiek LCDka do oglądania telewizji jest delikatnie mówiąc .... dziwne. LCD może pozostać dla graczy natomiast dla przeciętnego widza i konsumenta Wiadomości, TVN24, sportu czy filmów OLED zabija LCD. A cena jak widac schodzi pod strzechy.

Dziwi mnie brak kolejnych TAŃSZYCH modeli OLEDa u Panasonica. A to, że DX900 nie ma następcy ... wcale.

Edytowane przez pmcomp
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, pmcomp napisał:

Księgowi.

Klienci w dobie OLEDa nie chcą płacić takich cen za TV z podświetleniem FALD bo koszt jest porównywalny do OLEDa, a efekt sumaryczny duzo słabszy. Więc księgowi podjęli mom zdaniem słuszną decyzję próby cenowego odjechania w dół z telewizorami LCD. To sie nazywa taktyczne wycofanie albo ... ucieczka z pola walki :) . Ta ucieczka nic nie da ponieważ właśnie zostawiają OLEDom miejsce. Taka strategia ma swój koniec ... gdy się dojdzie do ściany. A od dołu producentów TV LCD atakować zaczynają Chińczycy. 

W sumie to mi się to podobnie układa, acz raczej atrakcyjnych cen na klasę średnia LCD Panasa to bym nie liczył. OLED jest jednak trochę inny jeśli chodzi o manierę wyświetlania, natomiast czy 500 stref fald  jest az taki drogi - chyba niekoniecznie, ale pewno LG juz po takiej taniosci upycha panele oledowe ze księgowość u wszystkich (poza Samsungiem) sika z zachwytu :D

2 godziny temu, Gmeru napisał:

Pytanie czym go zastąpić? ;-))))))))) Ja bym już zostawił w spokoju LCD z DX900 bo i tak jest wyżyłowany na max a kosztuje bardzo dobrą kasę... Ciekawe czy zobaczymy następcę bo DX900 to był bardzo duży projekt firmy i wątpię by szybko go pogrzebano.

Racja, acz zrobić mały retusz można dodając choćby inny filtr ekranowy i zmieniając jedna literke na E  i dobić do ceny 1000 USD :D

Edytowane przez Xisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi