Skocz do zawartości
Gmeru

Panasonic TX-65DX900 ( DX900 ) Aktualizacja testu - HDR, input lag z HDR

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, borbon napisał:

Jeżeli ten tv ma taki problem ze szczelnością to mogli w instrukcji napisać, że dla bezpieczeństwa powinno się tv trzymać w dużym foliowy worku, żeby zapobiegać osadzaniu się kurzu na matrycy.

Dobre.;) A tak poważnie, to naturalnie mega żenada, żeby jakikolwiek TV miał takie problemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie chcę martwić tych co mają problem z Panasonicem ja pisałem odwołanie 24 stycznia bo nie uznano mi reklamacji tłumacząc to że matryca jest zakurzona... i co okazuje się że Panasonic ma klientów w dupie bo do dzisiaj nie otzrymałem żadnej odpowiedzi. W sumie napisałem trzy razy i nic. Nie kupujcie tych tandetnych telewizorów bo firm jest żałosna. Jak mozna tak traktować klientów. I okazuje się że te wszystkie testy i rekomendacje to zwykła ściema. Pozdrawiam Jarek
  • Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie otrzymałeś odpowiedzi w ustawowym terminie a dobrze napisałeś pismo to z mocy samego prawa traktuje się twoje pismo/roszczenie jako rozpatrzone pozytywnie.

Edytowane przez Xisiek
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 23.02.2018 o 19:29, asael66 napisał:

Nie chcę martwić tych co mają problem z Panasonicem ja pisałem odwołanie 24 stycznia bo nie uznano mi reklamacji tłumacząc to że matryca jest zakurzona... i co okazuje się że Panasonic ma klientów w [beeep]ie bo do dzisiaj nie otzrymałem żadnej odpowiedzi. W sumie napisałem trzy razy i nic. Nie kupujcie tych tandetnych telewizorów bo firm jest żałosna. Jak mozna tak traktować klientów. I okazuje się że te wszystkie testy i rekomendacje to zwykła ściema. Pozdrawiam Jarek

75 dni czekałem na odpwiedz...., więc luz..., masz jeszcze duuuuzo czasu..., a poważnie, facebook Masz? Nie wiesz co zrobić? wrzuć fotki przy ich nowych TV z pytaniem czy funkcja odkurzacza tez jest ujęta w specyfikacji TV na rok 2018...

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ma_ko napisał:

(...)wrzuć fotki przy ich nowych TV z pytaniem czy funkcja odkurzacza tez jest ujęta w specyfikacji TV na rok 2018...

Hehe :D i czy można ją wywołać z menu, czy konieczna jest wizyta serwisu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie chcę martwić tych co mają problem z Panasonicem ja pisałem odwołanie 24 stycznia bo nie uznano mi reklamacji tłumacząc to że matryca jest zakurzona... i co okazuje się że Panasonic ma klientów w [beeep]ie bo do dzisiaj nie otzrymałem żadnej odpowiedzi. W sumie napisałem trzy razy i nic. Nie kupujcie tych tandetnych telewizorów bo firm jest żałosna. Jak mozna tak traktować klientów. I okazuje się że te wszystkie testy i rekomendacje to zwykła ściema. Pozdrawiam Jarek
To jak to jednym uznają te plamy na gwarancji, a innym nie?
Mi gwarancję uznali.
TV miał przyjechać w piątek, ale żeby nie czyścić matówki do takiego tv Serwis zamówił nową. Tak mnie poinformował serwisant w piątek.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 25.02.2018 o 15:40, borbon napisał:

To jak to jednym uznają te plamy na gwarancji, a innym nie?

To jest Panasonic Polska, tu jest wszystko możliwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TV wrócił do mnie, ale nie napisze że jestem w pełni zadowolony. Plamy są nadal, ale już nie w takim stopniu jak przed czeszczeniem. Serwisant też dał mi kartkę do podpisania na której było napisane że takie czyszczenie może się odbyć tylko raz podczas trwania gwarancji. Nie podpisując dokumentu nie ma czyszczenia w ogóle.
Krótko mówiąc zawiodłem się na firmie która jest mocnym graczem jeśli chodzi o reprodukcje obrazu. A jeśli chodzi o traktowanie swoich klientów to już nie jest tak kolorowo 538b99159b32533a36cffc8d4c085447.jpge3b4ad09b933ac95e35467dfb9fb2518.jpge7fa0aacdf723f8e556ed716d9d85030.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, borbon napisał:

Serwisant też dał mi kartkę do podpisania na której było napisane że takie czyszczenie może się odbyć tylko raz podczas trwania gwarancji. Nie podpisując dokumentu nie ma czyszczenia w ogóle.

To już są prawdziwe jaja! Czyli usterka może być naprawiona w ramach gwarancji, ale jedynie raz? Przecież to się aż prosi o zgłoszenie do uokik...

A TV szczerze, to chyba wcale bym nie przyjął, bo wykonali to czyszczenie oględnie mówiąc słabo...

Edytowane przez Mr.Hankey
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie prosi wręcz trzeba plus opisać sytuację na Facebook..., nie zartuj ze puscisz im to płazem, nie daj się r...uchać bo serio to zaczyna przerastać wszelkie możliwe scenariusze... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam Facebooka.
I nie chce mieć.
Ale jeśli chcecie to opisać na moim konkretnym przypadku, to wyrażam zgodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezła żenada i plucie klientowi w twarzy, który wywalił masę pieniędzy na ich tv. Nigdy bym nic od Panasonica nie kupił wiedząc jakie perypetie są z ich serwisem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest faktycznie wciaż kiepsko :( A oprócz tego czy czasami na tej białej planszy nie ma bandingu ? Jak widać OLEDy mogą się wypalać, a takie topowe LCDki mogą się zabrudzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest faktycznie wciaż kiepsko  A oprócz tego czy czasami na tej białej planszy nie ma bandingu ? Jak widać OLEDy mogą się wypalać, a takie topowe LCDki mogą się zabrudzać.
Co to jest banding? W którym miejscu?
Nie znam się na tyle żeby to stwierdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Zordonik napisał:

Nigdy bym nic od Panasonica nie kupił wiedząc jakie perypetie są z ich serwisem.

Obstawiam że tylko w Polsce i może Romunii takie rzeczy są możliwe.W każdej firmie występują reklamacje,ale powinny być rozpatrywane rzetelnie.Infolinja Panasonica wypada słabo tak samo jak ogólna oferta produktów na Polskę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, borbon napisał:

Co to jest banding? W którym miejscu?
Nie znam się na tyle żeby to stwierdzić.

Na białym tle widzę wyraźnie 8 pionowych pasów. No chyba że to była taka plansza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, ja ciągle czekam na odzew ze strony Panasonica,, jestem gotowy codziemne wysyłać im maila, aż do skutku. Mam nadzieję że Panasonic się obudzi i zacznie nas klientów w naszym kraju traktować poważnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, ja ciągle czekam na odzew ze strony Panasonica,, jestem gotowy codziemne wysyłać im maila, aż do skutku. Mam nadzieję że Panasonic się obudzi i zacznie nas klientów w naszym kraju traktować poważnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, ja ciągle czekam na odzew ze strony Panasonica,, jestem gotowy codziemne wysyłać im maila, aż do skutku. Mam nadzieję że Panasonic się obudzi i zacznie nas klientów w naszym kraju traktować poważnie. Źródło: https://hdtvpolska.com/panasonic-tx-65dx900-dx900-aktualizacja-testu-hdr-input-lag-z-hdr/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, ja ciągle czekam na odzew ze strony Panasonica,, jestem gotowy codziemne wysyłać im maila, aż do skutku. Mam nadzieję że Panasonic się obudzi i zacznie nas klientów w naszym kraju traktować poważnie. Źródło: https://hdtvpolska.com/panasonic-tx-65dx900-dx900-aktualizacja-testu-hdr-input-lag-z-hdr/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@asael66
Nas też chcesz zaspamować ? ;) A tak na serio - mogą ustawić prosty filtr na koncie i wszystko co będziesz im wysyłał będzie od razu kasowane. Bardziej skuteczne byłoby opublikowanie zdjęcia DX900 na facebooku Panasonica lub też złożenie sprzedawcy (nie Panasonicowi) oficjalnej, pisemnej reklamacji w ramach rękojmii (a nie w ramach gwarancji - to bardzo istotne). W ciągu 14 dni mają prawny obowiązek ustosunkować się do takiego pisma. W razie odmowy możesz sporządzić do sądu o Zawezwanie do próby ugodowej. Wszelkie informacje i wnioski znajdziesz na stronach UOKIK: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/ ,  https://www.uokik.gov.pl/wzory_pism.php . Na koniec pozostaje droga sądowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi