Gmeru 2 237 Napisano 21 Września 2016 Netflix Inc., jeden z największych internetowych serwisów telewizyjnych na świecie, ogłosił dzisiaj premierę całkowicie spolszczonego portalu. Oficjalna premiera odbyła się w Warszawie we wnętrzach Zamku Ujazdowskiego. Podczas spotkania CEO firmy Netflix, Pan Reed Hastings, opowiadał o planach serwisu dla Polski, jak również wziął udział w dyskusji z prowadzącą - Grażyną Torbicką oraz odpowiadał na pytania publiczności. Przeczytaj całość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 22 Września 2016 (edytowane) Internetowe odtwarzacze multimedialne: brakuje tu Nvidia Shield TV Edytowane 22 Września 2016 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 22 Września 2016 Nie podano wyników sprzedażowych w Polsce. Z tego co wiem nie są imponujące. Nie wspomniano równiez o chińskich playerach OTT na Androidzie. Aplikacja Netflix jest tam dostępna przez sklep Google ale ... max fullHD. Jesli jakis producent europejski zrobi taki player na rynek EU to będzie afera bo jest to ograniczanie konkurencji. Te brandy: LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Toshiba nie lubią takiej taniej konkurencji. Stawiam, że jak Netflix nie zaprzestanie tych praktyk to sprawa wyląduje w Europejskim Trybunale Sprawiedliwości. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bingooo 375 Napisano 22 Września 2016 (edytowane) Netflix ma się starać powiększyć liczbę własnych produkcji,bez ograniczeń terytorialnych... Póki co,w Polsce,według mnie,jest dla niektórych osób nieopłacalny,gdyż po 1-2 miesiącach przerobienia polskich pozycji,może wiać nudą Edytowane 22 Września 2016 przez Bingooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 22 Września 2016 48 minut temu, pmcomp napisał: Nie podano wyników sprzedażowych w Polsce. Z tego co wiem nie są imponujące. Nie wspomniano równiez o chińskich playerach OTT na Androidzie. Aplikacja Netflix jest tam dostępna przez sklep Google ale ... max fullHD. Jesli jakis producent europejski zrobi taki player na rynek EU to będzie afera bo jest to ograniczanie konkurencji. Te brandy: LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Toshiba nie lubią takiej taniej konkurencji. Stawiam, że jak Netflix nie zaprzestanie tych praktyk to sprawa wyląduje w Europejskim Trybunale Sprawiedliwości. Pozdro Tytułem uzupełnienia. Pudełka oparte na Amlogic S905X wyposazone w HDMI 2.0a potrafia osłuzyć HDR i 4K z Youtube czyli kodek VP9. http://www.inexbox.com/the-difference-between-s905x-and-s905/ Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 22 Września 2016 23 minuty temu, Bingooo napisał: Netflix ma się starać powiększyć liczbę własnych produkcji,bez ograniczeń terytorialnych... Póki co,w Polsce,według mnie,jest dla niektórych osób nieopłacalny,gdyż po 1-2 miesiącach przerobienia polskich pozycji,może wiać nudą Zgodziłbym się z tym, ale jakieś pół roku temu. Aktualnie, zakładając że kogoś kręcą seriale to rok mu nie starczy aby ogarnąć te 10% najciekawszych pozycji z polską wersją językową. No chyba, że ktoś jest nolifem, który korzystałby z Netflixa po 4h i więcej dziennie to wtedy szybciej mu to zejdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bingooo 375 Napisano 22 Września 2016 No chyba że będziesz oglądać wszystko jak leci,ze średniakami i chałkami włącznie Fakt,że w ostatnich dniach pokazało się sporo filmów polskiej produkcji (wraz z wejściem do Polski) ale generalnie mało jest nowych ciekawych pozycji Widzę,co się tu dzieje : https://www.nflix.pl/netflix-polska-lista-wszystkich-dostepnych-tytulow/?o=all#szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 22 Września 2016 Samych seriali jest ponad 300 z polską wersją językową i ciągle tego przybywa. 10% z nich jest spokojnie do obejrzenia nawet przez najbardziej wybrednych osobników Wspomnę tylko te pozycje, które teraz mi przychodzą do głowy i które IMO każdy powinien obejrzeć: Breaking Bad, House of Cards, Narcos, Stranger Things, Sherlock, Vikings, Peaky Blinders, Black Mirror, The Fall, Making a Murderer - samo to to jest zabawa na dłużej niż 1-2 miesiące. Nie wspominam o pozycjach specjalnie do oglądania z dzieciakami czy z drugą połówką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bingooo 375 Napisano 22 Września 2016 No ok ale fani seriali,już w większości obejrzeli te pozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 22 Września 2016 Tego nie wiem Poza tym 9 z 10 wymienionych przeze mnie pozycji ma zamówione nowe sezony. A połowa z nich to produkcje Netlixa, który nigdzie indziej się nie zobaczy, nie licząc zatoki pirata Ale to już niech każdy sam zdecyduje czy warto się w takie rzeczy babrać dla zaoszczędzenia kilkunastu złociszy miesięcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 22 Września 2016 W HDR ... jeden : https://www.nflix.pl/netflix-polska-lista-wszystkich-dostepnych-tytulow/?o=all_hdr#szukaj . Nie z polskich, ZE WSZYSTKICH DOSTĘPNYCH !!! W 4K UHD po polsku 28 pozycji, to juz nieźle: https://www.nflix.pl/netflix-polska-lista-wszystkich-dostepnych-tytulow/?o=pl_4k#szukaj W 4K UHD wszystkie, pozycji 30. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bingooo 375 Napisano 22 Września 2016 32 minuty temu, misfit napisał: A połowa z nich to produkcje Netlixa, który nigdzie indziej się nie zobaczy, nie licząc zatoki pirata Na Blu-ray są niektóre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 22 Września 2016 Z tym, że żaden z polską wersją językową Podobnie jak wiele klasyków, które są obecne na Netflixie w HD z polską wersją językową, a w polskiej dystrybucji wyszły tylko na DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bingooo 375 Napisano 22 Września 2016 Sami sobie na własną potrzebę przetłumaczą i nie będzie podejrzane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michaelius 5 Napisano 24 Września 2016 Dnia 22 September 2016 o 14:07, pmcomp napisał: W HDR ... jeden : https://www.nflix.pl/netflix-polska-lista-wszystkich-dostepnych-tytulow/?o=all_hdr#szukaj . Nie z polskich, ZE WSZYSTKICH DOSTĘPNYCH !!! W 4K UHD po polsku 28 pozycji, to juz nieźle: https://www.nflix.pl/netflix-polska-lista-wszystkich-dostepnych-tytulow/?o=pl_4k#szukaj W 4K UHD wszystkie, pozycji 30. Pozdro Zabawne biorąc pod uwagę, że za obie te opcje jest spora dopłata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 25 Września 2016 9 zł dopłaty to sporo ? Tym bardziej, że w planie Premium można oglądać na 4 a nie 2 urządzeniach jednocześnie (czy jak kto woli na 4 IP ) Ale fakt faktem, że jeśli chodzi o treści HDR to póki co na Netflix jest pustynia na tle zagranicznej konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michaelius 5 Napisano 25 Września 2016 A sorry na początku nie zakumałem, że w wersji za 33 zeta nie dostaje się nawet HD Ale dalej jakby ktoś chciał samemu płacić to 52 zeta miesięcznie to sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 25 Września 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, michaelius napisał: Ale dalej jakby ktoś chciał samemu płacić to 52 zeta miesięcznie to sporo. Masz racje - 50 pln to dla Kowalskiego sporo i właśnie dlatego Netflix ma w Polsce sprzedaż taka jaka ma. Panowie tam nie rozumieją, ze "Polska to jest taki piękny kraj" gdzie klient masowy nie płaci chętnie za kontent "premium" nawet jeśli plan taryfowy ma te sama nazwę. Wiec aby " ruszyło" trzeba trochę mądrych i trafnych decyzji podjąć. A nie pakiet z 4K za ponad 50 PLN, sorry. Edytowane 25 Września 2016 przez Xisiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 25 Września 2016 Myślę, że jak kogoś stać na tv 4k to i na Netflix powinno. Poza tym, jaka jest alternatywa?Odtwarzacz samsung za 1500 i filmy po 100, 150zl za sztukę. Na glupiej nce vod filmy po 10zl w badziewnej jakości. To chyba lepiej zapłacić te 40zeta za opcje hd jak się nie posiada 4k.No zostaje piracić dalej i narzekać, że drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ewaldus 33 Napisano 25 Września 2016 Alternatywa to Kodu. Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu TapatalkaKodi.......Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu TapatalkaKodi miało być. Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cretino 27 Napisano 25 Września 2016 9 godzin temu, misfit napisał: 9 zł dopłaty to sporo ? Tym bardziej, że w planie Premium można oglądać na 4 a nie 2 urządzeniach jednocześnie (czy jak kto woli na 4 IP ) Ale fakt faktem, że jeśli chodzi o treści HDR to póki co na Netflix jest pustynia na tle zagranicznej konkurencji. z 4 róznych IP? a jak mam 1 IP to juz sobie w domu 4 TV nie moge wlaczyc na raz? i nie - nie jest to prawda, ze da sie na 4 róznych IP. Mialem usługe ta z 4K 3 mce i sie nie dalo bo regionalizacja. W polowie swiata to byhlo poblokowane i musialem VPNy robic zeby ogladac bo w Arabii moglem se ogladac AlJazire a nie BBS a w Chinach nic se nie moglem ogladac :P. [beeep] wielki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 25 Września 2016 3 godziny temu, raf7775 napisał: Poza tym, jaka jest alternatywa? Odtwarzacz samsung za 1500 i filmy po 100, 150zl za sztuka Z tego co pamiętam (proszę mnie poprawić jak się mylę) - Netflix w 4K UHD serwuje praktycznie tylko seriale. A co do filmów to tam nie ma nowości kinowych, co jest zresztą uzasadnione ceną. Więc czy masz Netflixa czy nie to na płytki Blu-ray wydać musisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzdunek 4 Napisano 25 Września 2016 Netflix jest dla ludzi żrących żarcie GMO, hamburgery i chlających Coca Colę. Czyli dla durnowatych hamerykanów. To co tam serwują to jest ich mentalność. Mózgi zlasowane. Polacy mają inne gusty filmowe. Oczywiście oprócz tych co szukają pokemonów. Ja w to wejdę jak będą takie filmy, które teraz można ściągnąć z pirackich stron. Klasykę kina światowego i polskiego. Póki co nie spieszy mi się i rzygam tymi ich super serialami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 25 Września 2016 (edytowane) 2 godziny temu, Cretino napisał: z 4 róznych IP? a jak mam 1 IP to juz sobie w domu 4 TV nie moge wlaczyc na raz? i nie - nie jest to prawda, ze da sie na 4 róznych IP. Mialem usługe ta z 4K 3 mce i sie nie dalo bo regionalizacja. W polowie swiata to byhlo poblokowane i musialem VPNy robic zeby ogladac bo w Arabii moglem se ogladac AlJazire a nie BBS a w Chinach nic se nie moglem ogladac :P. [beeep] wielki Tekst o 4 różnych IP był dla tych dla których 50 złociszy to majątek - można to sobie podzielić na dwie, trzy czy nawet cztery głowy, Netfliks w tym względzie nie robi żadnych problemów i zupełnie ich to nie interesuje co kto robi ze swoim kontem. A o tym, ze mając IP kraju X dostaje się dostęp tylko do treści dla tego kraju było na forum wiele razy. 1 godzinę temu, Xisiek napisał: Z tego co pamiętam (proszę mnie poprawić jak się mylę) - Netflix w 4K UHD serwuje praktycznie tylko seriale. A co do filmów to tam nie ma nowości kinowych, co jest zresztą uzasadnione ceną. Więc czy masz Netflixa czy nie to na płytki Blu-ray wydać musisz. Są za to filmy, których na Blu-ray'u z polską wersją językową nie uświadczysz. I to nie wcale te głupie - Kubrick, Spielberg, Hitchcock, Mann i inni... Są też filmy, które wyszły u nas na Blu-ray'u w skopanych proporcjach obrazu z poucinanym obrazem po bokach, a na Netfliksie są w OAR, np. spora część Monolithu - Looper, Lawless, Taken i wiele innych. Edytowane 25 Września 2016 przez misfit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 25 Września 2016 (edytowane) 5 minut temu, misfit napisał: Są za to filmy, których na Blu-ray'u z polską wersją językową nie uświadczysz. I to nie wcale te głupie - Kubrick, Spielberg, Hitchcock, Mann i inni... Są też filmy, które wyszły u nas na Blu-ray'u w skopanych proporcjach obrazu z poucinanym obrazem po bokach, a na Netfliksie są w OAR, np. spora część Monolithu - Looper, Lawless, Taken i wiele innych. To prawda i niewątpliwy atut Netflixa Edytowane 25 Września 2016 przez Xisiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach