gosky 3 Napisano 14 Lipca 2017 U mnie w ten sposób przesyła również dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz1594 0 Napisano 20 Lipca 2017 Witam, mam mały problem z tv 55ks8000, podczas oglądania filmu z telewizji naziemnej na ustawieniach standardowych film czasem jakby się przycinał czasem sytuacja poprawią się jak przestawię go z ustawień standardowych obrazu na typ obrazu film, gdy lecą reklamy problemu nie ma. Sytuacja powtarza się czasem na innych filmach na innych stacjach tv naziemnej. Nigdzie indziej to się nie pojawia filmy z pendrive, internetu. Podczas oglądania Siła sygnału jest około 30 jakość 100 a błędy 0 . Macie możne pomysły skąd o się bierze? Stare filmy? :)czy jakieś ustawienia trzeba wyłączyć? czysty obraz cyfrowy - wyłączone auto motion plus auto i czemu po zmieniane typu obrazu ze standardowego na film sytuacja się poprawia Może siła sygnału za słaba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laminat2 1 Napisano 20 Lipca 2017 To może ci cos to nakieruje. U mnie naziemna działała bez problemu. Dopiero jak połączyłem sumator anteny satelitarnej i dvb-t jeden z muxow zaczął przerywać - zrywać. Wiec niby sygnał mam dobry ale te pare decybeli się zmniejszył i już przerywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz1594 0 Napisano 21 Lipca 2017 Ostatnio tez rozdzieliłem sygnał z anteny na dwa tv i może dlatego tylko dziwi mnie ciągle ze np reklamy nie przycinają a film już tak i to nie zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zymal 0 Napisano 26 Lipca 2017 Witam, Ktoś juz profesjonalnie kalibrował swój telewizor i może pochwalić sie ustawieniami? Wydawało mi sie ze kiedyś przy recenzji były screeny z ustawieniami ale teraz juz nie wiadomo czemu cześć obrazków jest niedostępna... Sam właśnie zmieniłem tv na ks8000 i jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 26 Lipca 2017 (edytowane) 20 minut temu, zymal napisał: Witam, Ktoś juz profesjonalnie kalibrował swój telewizor i może pochwalić sie ustawieniami? Wydawało mi sie ze kiedyś przy recenzji były screeny z ustawieniami ale teraz juz nie wiadomo czemu cześć obrazków jest niedostępna... Sam właśnie zmieniłem tv na ks8000 i jest super Wpisanie ustawień kalibracyjnych od kogoś nic nie daje, ja zamawiałem kalibrację do młodszego brata - KSa 7000 i ustawień kalibracjnych, w tym ISF nie brakuje w sieci, żadne nawet się nie zbliżyły do tego efektu jaki uzyskałem przy kalibracji zamówionej na swoim egzemplarzu. Tylko się sparzysz niepotrzebnie jak wpiszesz czyjeś ustawienia i Ci nie podejdą. To już lepiej ustaw sobie kolory na 'Warm1' (Warm2 domyślnie (auto) jest zbyt 'agresywne' w kwestii żółci)), kontrast i jasność wg: + Ostrość - natywnie 0, ale jak podbijesz do 10 lub 15 to nic strasznego się nie stanie. Podświetlenie - dyskusyjna sprawa, KS8000 jest bardzooo jasny, na podświetleniu 5 pewnie będziesz miał jakieś 160 cd/m2, kiedy do oglądania nocą z zerowym oświetleniem zalecane jest 100-120 cd/m2, więc podświetlenie na 4, nawet mniej. Do oglądania w dzień lub przy świetle nawet do 10 możesz pójść w górę. Gamma - pewnie -1 albo -2 by wyszło, ale to zgadywanie..generalnie KSy na większości kalibracji mają te wartości. U mnie -2 było na KS7000 na kalibracji. Wiem, że oczekuje się efektu po przepisaniu czyjegoś ustawienia z sieci, bo sam podchodziłem sceptycznie do tych wpisów o tym, że każda sztuka jest inna. Przekonałem się jednak, że trzeba po prostu zamówić do swojej sztuki kalibrację. Zresztą miałem nawet nałożone ustawienia z sieci z kalibracji mojego modelu przed właściwą kalibracją i dla nich były odczyty przedkalibracyjne - słabo to wyglądało, zwłaszcza w balansie bieli i kolorach, bo prawdę mówiąc wartości kontrastu czy jasność można samemu z planszami ustawić. Jednak to właśnie balans bieli i kolory robią największą robotę i tutaj na oko nic się nie zdziała. Zresztą możesz sprawdzić z AVForums (ISF Kalibracja) jak CI pasują ich ustawienia z KSa 8000 właśnie. 55": Edytowane 26 Lipca 2017 przez Fjubens 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
menek72 0 Napisano 26 Lipca 2017 (edytowane) Witam, ja też nabyłem miesiąc temu KS8000 głownie ze względu na dobrą cenę której powodem była wyprzedaż schodzącego modelu. W sklepie przerzuciłem 4 sztuki nim wybrałem ten bez bad pixeli, po miesiącu użytkowania zauważyłem jeden problem. A mianowicie gdy telewizor jest długo wyłączony np. przez noc, włączając telewizor i dekoder ( UPC) spięte kablem (hdmi) w telewizorze brak jest głosu. Aby przywrócić głos muszę przełączyć się na moment na inne źródło albo odpalić netfixa lub YouTuba. Dodam iż przestawienie dźwięku na PCM lub BITSREAM nic nie wnosi do rozwiązania problemu. Najbardziej wkurza to moja żonę która musi wciskać dodatkowe przyciski na pilocie rano Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu z audio. Telewizor mój został skalibrowany i tak jak pisał Fjubens wpisywanie ustawień i innego TV mija się z sensem, sam to przerabiałem wpisując różne ustawienia KS8000 znalezione w necie. Edytowane 26 Lipca 2017 przez menek72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zymal 0 Napisano 26 Lipca 2017 Zdaje sobie sprawę że nie koniecznie efekt będzie lepszy. Na razie chyba na dodatkową kalibracje mnie nie stać. Tak tylko z ciekawości zapytam jaki w waszym przypadku był koszt profesjonalnej kalibracji i ile czasu to zajmuje? Na szczęście w moim przypadku jak na razie żadnych badpixeli nie widze, chodź wydawało mi się ze jednak jest jeden w prawym dolnym rogu, ale na szczęście okazało sie ze to jakiś paproch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
menek72 0 Napisano 26 Lipca 2017 Koszt mojej kalibracji wynosił 400 zł, usługa trwała około 70 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laminat2 1 Napisano 26 Lipca 2017 (edytowane) Nie widzę sensu płacić za kalibrację chyba ze naprawdę ktoś nie kojarzy nic w ustawieniach i nie zna się na kolorach. Moje zdanie to oko ogląda oko widzi oko ustawia. Wiec ustawiam dotąd aż obraz mnie satysfakcjonuje. Tym bardziej ze tem samsung ja akurat mam 9500 ale tu tak samo. Można ustawiać konkretne ustawienia pod dane źródło. Czyli co operator będzie mi ustawiał pod dvb-t satelitę ps4 zapłacę 3x to dziękuje. Nie lubię zimnych kolorów i plastikowej skory ale tez nie lubię trupów wiec tak balansuje gamą i kolorami aby było Ok dla mnie i cieszyło oko. Pomijam fakt czy śnieg będzie w 1% bardziej czerwony czy niebieski tego nie zauważę. Ważne aby ustawiać pod swoje oko. Dla tych co płacili za ustawienia niech sonie zrobią zdjęcia ustawień. Kolega zapłacił a po tygodniu mu się zresetowany ustawienia i płacz. Edytowane 26 Lipca 2017 przez laminat2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
w_wilk 7 Napisano 26 Lipca 2017 1 godzinę temu, laminat2 napisał: Nie widzę sensu płacić za kalibrację chyba ze naprawdę ktoś nie kojarzy nic w ustawieniach i nie zna się na kolorach. Moje zdanie to oko ogląda oko widzi oko ustawia. Wiec ustawiam dotąd aż obraz mnie satysfakcjonuje. Tym bardziej ze tem samsung ja akurat mam 9500 ale tu tak samo. Można ustawiać konkretne ustawienia pod dane źródło. Czyli co operator będzie mi ustawiał pod dvb-t satelitę ps4 zapłacę 3x to dziękuje. Nie lubię zimnych kolorów i plastikowej skory ale tez nie lubię trupów wiec tak balansuje gamą i kolorami aby było Ok dla mnie i cieszyło oko. Pomijam fakt czy śnieg będzie w 1% bardziej czerwony czy niebieski tego nie zauważę. Ważne aby ustawiać pod swoje oko. Dla tych co płacili za ustawienia niech sonie zrobią zdjęcia ustawień. Kolega zapłacił a po tygodniu mu się zresetowany ustawienia i płacz. Nie trzeba robić zdjęć wszystko jest w raporcie jeżeli robi to profesjonalista. Zrobiłem pierwszy raz kalibrację profesjonalną i efekt jest tak widoczny w stosunku do poprzednich ustawień, że zawsze będę ją robił. Nigdy nie ustawisz tego na oko a każdy ma inne odczucie prawidłowej barwy, bieli i czerni. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laminat2 1 Napisano 26 Lipca 2017 Sorki ale uzasadniasz wydanie 400 zł ? Mnie nie przekonasz ze tak powiem to nie da aż takie różnice ze nagle co zrobi nie wiadomo co. Ja ustawiam wedle swojego uznania. Zreszta bez sensu jest ustawiać jak zreszta każdy kanał i tak puszczają w innych tonacjach. Chyba ze mówisz o jakimś odtwarzaczu bluray. Tak jak napisałeś każdy ma inny odczucie odwzorowania barw dlatego mi wystarczają własne ustawienia bez przesady. Fabryczne i auto mi nie pasowały albo trupie albo czerwone gęby. Sam ustawiłem i jest Ok. Jak widzę ze śnieg biały a fortepian czarny to Ok. Jak masz samopoczucie ze dobrze wydałeś kasę Ok. Ja pisze pod katem innych nie umiesz ustawić zamów profesjonalistę. Jak chcesz pomoc to zrób screeny ustawień. Wiadomo ze odcień może się różnic ale podstawowe ustawienia które są stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 26 Lipca 2017 1 godzinę temu, laminat2 napisał: Nie widzę sensu płacić za kalibrację chyba ze naprawdę ktoś nie kojarzy nic w ustawieniach i nie zna się na kolorach. Moje zdanie to oko ogląda oko widzi oko ustawia. Wiec ustawiam dotąd aż obraz mnie satysfakcjonuje. Tym bardziej ze tem samsung ja akurat mam 9500 ale tu tak samo. Można ustawiać konkretne ustawienia pod dane źródło. Czyli co operator będzie mi ustawiał pod dvb-t satelitę ps4 zapłacę 3x to dziękuje. Nie lubię zimnych kolorów i plastikowej skory ale tez nie lubię trupów wiec tak balansuje gamą i kolorami aby było Ok dla mnie i cieszyło oko. Pomijam fakt czy śnieg będzie w 1% bardziej czerwony czy niebieski tego nie zauważę. Ważne aby ustawiać pod swoje oko. Ja wiem, że najprzyjemniej pisze się na forach na te tematy, z którymi się nigdy nie miało styczności, ale warto by zadać sobie chociaż troszkę trudu i np. przeczytać dwa fantastyczne artykuły na temat kalibracji, które znajdziesz na portalu (w mojej publicystyce). Wiedziałbyś wtedy dlaczego na oko masz większą szansę pomylić się o 100% zamiast o 1%, a także, że nie istnieje coś takiego jak kalibracja pod kablówkę, czy pod program, bo żaden operator nie kręci "suwakami od kolorów". Zastanawiam się też jaki wykonawca liczy za usługę trzykrotnie, gdy tworzy trzy profile. Nie znam takiego ani w PL ani w EUR. Zastanawiam sie więc, czy nawet przeglądałeś jakiś cennik kalibracji kiedykolwiek zanim wypowiedziałeś się co o tym myślisz... 4 minuty temu, laminat2 napisał: Sorki ale uzasadniasz wydanie 400 zł ? Mnie nie przekonasz ze tak powiem... Ja pisze pod katem innych nie umiesz ustawić zamów profesjonalistę. Pozwolę sobie jeszcze na małą uszczypliwość. Jak rozumiem (wynika to z Twojej wypowiedzi), Ty wiesz jak skalibrować sobie samemu. Zapytam więc: ile razy w życiu widzialeś obrazy na monitorach studyjnych, by wiedzieć ile mają w ogóle wspólnego Twoje ustawienia z tym co widział reżyser? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
christoff.w 33 Napisano 26 Lipca 2017 Panie Macieju...szkoda "nafty"...jak ktoś żyduje kilka stówek na kalibracje i woli na oko... Na oko to chłop w szpitalu zmarł jak lubi mawiać czasem moja matka. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 26 Lipca 2017 Ludzie kupują topowy tv i żałują kilku stówek na to by wyciągnąć max z tv. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 27 Lipca 2017 (edytowane) 12 godzin temu, christoff.w napisał: .jak ktoś żyduje kilka stówek na kalibracje i woli na oko Żyduje? Gość tylko napisał że nie ma potrzeby robić tak profi operacji z tv, a ty mu ciśniesz od Żydów? Napisz jaki masz sprzęt Tv i czy masz go skalibrowanego, a nóż dostaniesz mega owacje - może nawet kierowca Autobusu wstanie. Gorzej jak ci napiszą że lipa na maxXxa będzie miło? 12 godzin temu, vandel1 napisał: Ludzie kupują topowy tv i żałują kilku stówek na to by wyciągnąć max z tv Jak żyć? Edytowane 27 Lipca 2017 przez Robert_1988_KrK 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
christoff.w 33 Napisano 27 Lipca 2017 Cisne bo pisze glupoty, że na oko sobie ustawia, ale ok, jego wybór jak i mój by to skomentować a Ty nie próbuj być adwokatem diabła na siłę.Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Ps.tak się mówi "zyduje" inaczej skąpi, bo nie wzięło się to z niczego- jak wiadomo "oni" do skarpety x2 ,wiem bo znam kilku ale już nie ważne...już dobrze... Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Primo83 2 Napisano 27 Lipca 2017 Dnia 22.01.2017 o 00:03, filipczarek80 napisał: Co do filmiku wyżej 5.20-5.40 "krawędz świeci" problem taki występuje również u mnie, ale posiadam model poprzedni JS 8500 Pojawia się czasami w czasie filmu, ale chyba nie jest aż tak widoczny jak na filmiku. Myślałem że na KS9500 z direct led takich cyrków nie ma. To nie jest direct led. W USA KS9500 to odpowiednik europejskiego KS9000 (w USA direct led jest w KS9800) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 11 Września 2017 (edytowane) jesli ktoś ma pytania do modelu KS8000 to zapraszam. Fajny sprzęt oferujacy szczegolnie teraz niezły stosunek ceny do jakości. Nie zauważyłem wad typu przebijanie podswietlania itp. Rownomierność ok. Z początku nastawiałem się na KS7000 ale rozklejajaca sie obudowa, bad pixele oraz kiepska rownomiernosc podswietlenia jaka mnie sie trafiła skutecznie odstraszyla mnie od tego modelu - jakis trefny egzemplarz widocznie mi sie trafił. Z KS8000 nie ma tych problemów - ma lepsze wykonanie i spasowanie, inaczej zrobiona ramke i obudowe wiec nie ma problemów z rozklejaniem sie obudowy, troche lepsze glosniki i pewnie jakies inne drobne roznice. Obraz b ładny, jak ktoś nie jest fanatykiem OLEDowej czerni (ktora nota bene w KS jest na przyzwoitym poziomie - kilka fot załączam) to powinien byc zadowolony. Edytowane 11 Września 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laminat2 1 Napisano 11 Września 2017 1 .Mam problem z zaznaczaniem plików przy odtwarzaczu lub liście dagranych programów. Jest tam opcja usuń wszystkie zaznaczone. Wyraźnie jest napisane w liczbie mnogiej. Ja jednak nie potrafię zaznaczyć więcej niż jednego pliku. Czasem staje to się męczące jak chce się skasować np 10 nagrań. Ma ktoś pomysł ? Czy to tylko niestety złe tłumaczenie. 2. Nie ukrywam że model 9500 kupiłem też dla PIP jak 8000, jedak denerwuje mnie jego funcjonalność. W LG było coś takiego jak roszada ekranu. Czyli szybka zamiana obrazu z pipa a z pipa na główny. To była super funkcja prosta jak cep. Często używam pipa jak zaczynają się reklamy. W LG włączałem pip robiłem roszadę i oglądałem inne kanały a w pipe podglądałem aż skończą się reklamy mojego programu. Jak się skończyły naciskałem jeden przycisk i już miałem swój program. W samsungu jest to mega kopalnia. Nie da się zrobić roszady ekranu z pip tylko przez długie naciśnięcie przycisku wstecz przytłaczam się na pip i zmieniam kanały. Szkoda. JEden plus że w samsungu da się ustawić dźwięk z pipa w LG nie mogłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 11 Września 2017 (edytowane) W temacie picture in picture sie nie wypowiem - nie bawiłem się jeszcze tymi funkcjami ale do tego trzeba mieć telewizje, ktorej ja nie posiadam Ciekawostka przeczytalem ze w USA KS8000 to odpowiednik Europejskiego KS7000. Stad jak ktos pisze zza oceanu ze obudowa sie rozkleja w modelu KS8000 to na bank dotyczy to modelu KS7000. Wystarczy spojrzec na podstawe, ramke inne umieszczenie lampy kontrolnej tv (w 8000 po srodku pod logo samsunga, w 7000 z prawej strony) ktorymi m.in roznia sie te modele. Bublem za to jest oslona / klapka kabla od connect boxa, ktora wyskakuje z tylu tv Wsuwane nóżki sa lepszym rozwiązaniem w modelu KS7000 niż przykręcana "noga" w KS8000, wiec tutaj akurat też to jest na minus wg mnie. Edytowane 11 Września 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlaco 3 Napisano 28 Listopada 2017 Mam problem z moim Ks8000 - chodzi o prześwity na matrycy, poniżej zdjęcie z zaznaczeniem> Jest się czym martwić? Reklamować? Czy te prześwity mogą się rozrosnąć? do szewi: w modelu UEKS8000 (na Europę) obudowa też się rozkleja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 28 Listopada 2017 Mam problem z moim Ks8000 - chodzi o prześwity na matrycy, poniżej zdjęcie z zaznaczeniem> Jest się czym martwić? Reklamować? Czy te prześwity mogą się rozrosnąć? do szewi: w modelu UEKS8000 (na Europę) obudowa też się rozkleja. Zrob lepsze zdjecie. Ja tam widze biale plamy z lewej strony i wyglada to jak wada podswietlenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlaco 3 Napisano 29 Listopada 2017 7 godzin temu, szewi napisał: Zrob lepsze zdjecie. Ja tam widze biale plamy z lewej strony i wyglada to jak wada podswietlenia. Też uważam, że to jest wada... Miałem, mam kilka telewizorów i na żadnym nie ma takich prześwitów... a telewizory mają po dobrych kilka lat, w porównaniu ten Samsung to nówka. Dosyłam zdjęcie - ciężko uchwycić na zdjęciu - na żywo wygląda gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 29 Listopada 2017 (edytowane) rozumiem ze wczesniej tego nie miałeś ? jak na gwarancji to wezwij serwis i daj znak jak sie sytuacja potoczy. Edytowane 29 Listopada 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach