pmcomp 1 498 Napisano 26 Listopada 2015 Ja będziesz miał skalibrowany TV to sam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Z tego co pamiętam jak nie zobaczysz różnicy to nie płącisz więc niczym nie ryzykujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obcy 6 Napisano 26 Listopada 2015 Mam pytanie czy może ktoś sprawdzić czy da się ustawić jedno HDMI w tryb ARC (kanał zwrotny) ? ARC działa bardzo dobrze u mnie z ampli DENON Witam, To moj pierwszy post, wlasnie wprowadzam sie do nowego mieszkania we Wroclawiu i chcialbym kupic nowy telewizor. Padlo na LG 55EG910V. Chcialbym mozliwie dobry sygnal TV cyfrowej, co polecacie? UPC? Brac dekoder Horizon, czy ten modul CI+? Ktos moze sprawdzal jak to dziala? Używam modułu CI+ od CP i jestem zadowolony. Na początku zmiana kanałów trwała kilkanaście sekund, ale po wyłączeniu funkcji kontrola rodzicielska jest na akceptowalnym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 26 Listopada 2015 Panowie, czy ten telewizor będzie lepszy? https://www.amazon.de/gp/aw/d/B014KS5Y1C/ref=mp_s_a_1_5?qid=1448544399&sr=1-5&pi=AC_SX110_SY165 Ale w czym lepszy? To 910. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdk 0 Napisano 27 Listopada 2015 Więc jaki ma sens kalibracja, skoro rózni nadawcy (ale także różne filmy od tego samego nadawcy) nie są porównywalne? To kolejny argument za tym że szczegóły czerni powinny być regulowane standardowo a nie kalibracją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotekpsotek 8 Napisano 27 Listopada 2015 Tylko że to się w praktyce nie uda, bo trzeba by trzeba by było ujednolicić sygnał wejściowy. A jest tylu różnych nadawców i standardów kodowania obrazu, że nie ma na to szans... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 28 Listopada 2015 czy niezakrzywiony model tego oleda ma jakies inne oznaczenia, co ulatwilo by szukanie w necie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 28 Listopada 2015 Nie ma płaskiego odpowiednika dla 910 czyli FHD. Jest EF950 ale UHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slajerek 0 Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) Tak właśnie dyma klientów LG. Pasy są cechą technologii oled. Dla mnie nie akceptowalne. Widziałem w sklepie TV bez tych pionowych pasów - jeżeli to "cecha" telewizora, to dlaczego jeden to ma, a drugi nie? W sklepie widziałem że pasów telewizor nie posiada, kupiłem inny egzemplarz i nagle u mnie w domu telewizor ma pasy? Pachnie mi to oszustwem. Nie wiem czy widzieliście na avsforums, LG przyznał się do problemu z żółtymi i różowymi plamami i wymienia ludziom panele... Faktycznie polski LG dyma i to jak na razie najbardziej mnie zniechęca do zakupu TV od LG. Edytowane 28 Listopada 2015 przez slajerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 28 Listopada 2015 Nie ma płaskiego odpowiednika dla 910 czyli FHD. Jest EF950 ale UHD a wlasnie, ze ponoc sa... problem tylko, ze na rynku niemieckim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 28 Listopada 2015 No to, że są to wiadomo ; ) Mowa była o rynku PL na ten moment. W 2016 też mają być i w PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) No to rzućcie numerem. Ja takowego nie znalazłem. Jest co prawda "dziura" w numerkach np. 940 Edytowane 28 Listopada 2015 przez pawelll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 29 Listopada 2015 A jak jest z podłączeniem do niego (EG910V) słuchawek? W specyfikacji nie ma nic o wyjściu słuchawkowym :/ Nie udało mi się nigdzie znaleźć takiej informacji, a ryję internet od rana. No i kolejne pytanie o ewentualne podłączenie soundbaru - tylko do wyjścia optycznego czy da się też bezprzewodowo? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QORDIAN 0 Napisano 30 Listopada 2015 A jak jest z podłączeniem do niego (EG910V) słuchawek? W specyfikacji nie ma nic o wyjściu słuchawkowym :/ Nie udało mi się nigdzie znaleźć takiej informacji, a ryję internet od rana. No i kolejne pytanie o ewentualne podłączenie soundbaru - tylko do wyjścia optycznego czy da się też bezprzewodowo? Sent from my iPhone using Tapatalk Nie ma wyjścia na słuchawki- ja musiałem dokupić do wyjścia optycznego konwerter z optyka na chincze. Jeszcze nie wiem czy mi to pojdzie bo czekam na przesyłkę. Z drugiej strony w tv za 10k brak wyscia na słuchawki to kpina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 30 Listopada 2015 Dostałem z działu obsługi klienta LG następującą informację: "Uprzejmie informujemy, iż telewizor 55EG910V nie ma wyjścia słuchawkowego, jednak jest możliwe połączenie go z bezprzewodowymi słuchawkami przez bluetooth. Lista kompatybilnych słuchawek dostępna jest w aplikacji Podręcznik obsługi dostępnej w menu SmartTV telewizora. Oprócz słuchawek bezprzewodowa transmisja dźwięku jest możliwa również na soundbary obsługujące LG SoundSync. W przypadku urządzeń nie obsługujących LG SoundSync mogą pojawić się problemy z działaniem takiego połączenia." Może pora poszukać naprawdę dobrych słuchawek na BT, brak wyjścia słuchawkowego też mi się nie mieści w głowie... Może dziś uda mi się obadać tv w Saturnie, bo trochę się na niego napaliłem Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotekpsotek 8 Napisano 30 Listopada 2015 Plazmy LG też nie miały wyjścia słuchawkowego. Ale aż sobie sprawdziłem z ciekawości jak to u innych flagowców wygląda i proszę bardzo, pierwszy z brzegu JS9500: Taka sytuacja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Oglądałem wczoraj ten tv w Saturnie. Opad szczeny. Obejrzałem też pozostałe z LG - model zeszłoroczny jak i wszystkie pozostałe tegoroczne mają wyjście słuchawkowe i 4 porty HDMI. Ale pewnie i tak go kupię, chciałbym jedynie poczekać na jakąś promocję w Saturnie A OLED Panasonica 65" w ogóle mnie powalił, ale 40k zł to niestety nie mój zakres cenowy Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Wampirek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 1 Grudnia 2015 Plazmy LG też nie miały wyjścia słuchawkowego. Ale aż sobie sprawdziłem z ciekawości jak to u innych flagowców wygląda i proszę bardzo, pierwszy z brzegu JS9500: Taka sytuacja... Moja plazma Panasonica wyjście słuchawkowe posiada . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 1 Grudnia 2015 Nie mówimy tu o obiektach muzealnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 1 Grudnia 2015 Nie mówimy tu o obiektach muzealnych To w LG nie ma a w Panasonicu jest. Tylko za te 20 tysięcy różnicy można sobie kupić naprawę przedniego DAC-a ze wzmacniaczem słuchawkowym 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomanek 2 Napisano 2 Grudnia 2015 Rozmawiałem ostatnio ze znajomą co pracuje przy produkcji oledów to mówiła, że jakość użytych komponentów jest zależna od rynku na jaki trafia dana partia telewizorów. Mówiła , że jak robią do arabów to jest szał na firmie bo wszystko musi być najlepsze o najwyższych parametrach. Stąd mogą się brać owe pasy na szarym tle które w jednych egzemplarzach widac a w innych nie (albo mniej). Ja też od pół roku planuje zmianę telewizora i wstrzymuje sie z zakupem. O ile wczesniej juz prawie zdecydowany byłem na JS9000 Samsunga tak teraz myślę , że jak zmienię to tylko na Oleda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert1272 5 Napisano 2 Grudnia 2015 Rozmawiałem ostatnio ze znajomą co pracuje przy produkcji oledów to mówiła, że jakość użytych komponentów jest zależna od rynku na jaki trafia dana partia telewizorów. Mówiła , że jak robią do arabów to jest szał na firmie bo wszystko musi być najlepsze o najwyższych parametrach. Stąd mogą się brać owe pasy na szarym tle które w jednych egzemplarzach widac a w innych nie (albo mniej). Ja też od pół roku planuje zmianę telewizora i wstrzymuje sie z zakupem. O ile wczesniej juz prawie zdecydowany byłem na JS9000 Samsunga tak teraz myślę , że jak zmienię to tylko na Oleda... Takie praktyki są niestety powszechne wszędzie, nawet na sklepy produkuje się różniące się partie towaru zależnie od sklepu i promocji, a co dopiero mówić o krajach, mnie ciekawi tylko co zostaje na nasz rynek, bo znając życie pewnie nic dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slajerek 0 Napisano 2 Grudnia 2015 O ile wczesniej juz prawie zdecydowany byłem na JS9000 Samsunga tak teraz myślę , że jak zmienię to tylko na Oleda... Miałem JS9000 przez 3 dni ale oddałem, gwiżdżący wiatrak w TV za takie pieniądze to nie dla mnie. Każda pauza czy cicha scena w filmie przypominała że ten Samsung ma na stałe podpiętego "laptopa". Co do Oleda to też się wstrzymałem i czekam na EF950 w PL... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Drodzy posiadacze testowanego TV - jak jest z płynnością WebOS2? Bawiłem się tym TV raz w Saturnie i raz w MM i miałem wrażenie, że menu się przycina, nie działa płynnie. Wchodzenie w poszczególne podmenu, np podłączenie dodatkowych urządzeń zajmowało kilka sekund. Ustawienia obrazu, zmiana parametrów obrazu - działało masakrycznie wolno. Po kliknięciu w pilota nie wiedziłem, czy opcja została wybrana czy muszę kliknąć jeszcze raz. No i teraz pytanie - czy u Was też tak jest? Nie chce mi się wierzyć, że mogłem trafić akurat dwa egzemplarze z takim problemem i podejrzewam, że to taki urok WebOSa Porównanie mam jedynie ze starą plazmą Panasonica, ale to żaden SmartTV Z zakupem wstrzymuję się do jakiejś promocji, np. rabatu technologicznego w Saturnie, 15% to już znaczna sumka przy cenie wyjściowej, ale ta prędkość menu mnie nieco niepokoi... Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 2 Grudnia 2015 przez Wampirek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igrekus888 3 Napisano 2 Grudnia 2015 U mnie wszystko smiga bardzo ladnie, nie mam zadnych zastrzezen - jestem bardzo zadowolony z 910tki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gabrysiek75 1 Napisano 3 Grudnia 2015 moze wie ktos kiedy bedzie dostepny w Polsce mode 55EG950V ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach