Skocz do zawartości
Maciej Koper

TEST: LG EC930 V OLED 55" Full HD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

właśnie ściągam u siebie aktualizację (oficjalna Polską) 05.05.01 :)

Pozdro dla wszystkich !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnijcie z strony czeskiej Lg gdyż z polskiej nie można rozpakować pliku . Aktualizację zainstalowałem ale nie widzę żadnej różnicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu tak? A nie bezpośrednio z opcji aktualizacji w menu telewizora? Lubimy sobie komplikować życie?:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To super :-) A na jakich ustawieniach ogladasz mecze?

Ja u siebie zauważyłem, że do ogladania meczy ale nie tylko do kablówki czy tv naziemnej to mam wyłączone True Motion oraz opcje do filmów 24p również włączyłem! Uzyskujemy w ten sposób naprawdę płynny obraz bez ani jednego zajakniecia :-)

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze coś mnie pokusiło aby posprawdzac tv po ostaniej aktualizacji czy LG cos usprawnilo w temacie płynności (zrodlo kablowka lub tv naziemna) ale niestety nic w temacie sie nie poprawiło :-(

Edytowane przez wojtazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądam na expert 1 czyli kino ;) Generalnie śmiga fajnie.Wkrótce kalibracja się szykuje więc zobaczymy o ile będzie lepiej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę jeszcze pooglądać kilka filmów/seriali, ale wydaje mi się, że po ostatniej aktualizacji mocno poprawili ruch i znacząco zneutralizowali pojawianie się artefaktów przy wysokich ustawieniach Tru Motion.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 23.07.2016 o 11:16, PsiCore napisał:

Muszę jeszcze pooglądać kilka filmów/seriali, ale wydaje mi się, że po ostatniej aktualizacji mocno poprawili ruch i znacząco zneutralizowali pojawianie się artefaktów przy wysokich ustawieniach Tru Motion.

Dokładnie takie działanie niesie aktualizacja dla podstawowego modelu 4K, wiec bardzo możliwe ze dostaliscie to samo w aktualizacji dla swojej serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra....

U mnie ten Tv wisi już ponad dwa lata..

Mała recenzja..

Nadal świeci..i to zajepipibiście...czerń jest czarna biel biała..no może z odrobiną zafarbu..ale ten róż to z lupą trza szukać...( nie kalibrowałem)

Wypaleń brak..( nie oglądam maniakalnie tv informacyjnych) ale gram na konsolach, właściwie gra mój syn bo ja to z 4 godziny w miesiącu.Ale syn regularnie np overwatch czy jak to się pisze..tak z 200 godzin na tym ekranie zgrał.Śladów powidoków brak..jakichkolwiek..

Brak też śladów po napisach z filmów a tego jest sporo,bo i Netflix i HBOGO i C+ to non stop i z napisami...

Ekran czysty.Nawet na planszach z poszczególnymi kolorami nie widać śladów zużycia.

Dał bym zdjęcia ale jestem za leniwy jestem i mi się nie chce.

System WebOS mimo że od roku nie aktualizowany bije na głowę wszystkie androidy i inne sonowskie badziewia...;-)

Podsumowując wybór TV fullHD ( w cenie 7650) z nie 4k ( wtedy 13k) był dobrym wyborem bo 4k jak nie ma tak nie ma (remastery filmów z lat 90tych i westernów się nie liczą.Po za tym tak samo było gdy modny stawał się standard fullHD 12 lat temu,no i plazmy się wtedy wypalały hehehe)

Tym którzy zastanawiają się czy wybrać OLED czy też cokolwiek innego (nie ma nic lepszego,choćby marketigowcy Samsung się zesrali to nie ma)

W cenie 4700pln za  FHD z HDR to nic tylko brać.

Podobno mówią że jak piszesz nie pisz ale na trzeźwo by mi się nie chciało...;-)

A tak w ogóle to Gmeru powinien wystawić swoją 980tkę z sypialni i zrobić profesjonalny retest i porównać go z tym pierwszym sprzed prawie 4 lat.

to byłby pierwszy na świecie taki test porównawczy..ja i czy OLED się zużywa.

To co @Gmeru dasz radę?

Jakieś pytania?

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, marsellus_w napisał:

4k jak nie ma tak nie ma (remastery filmów z lat 90tych i westernów się nie liczą

http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=270798

Pomijam już że przykładowe tytuły takie jak Mad Max: Fury Road czy Man of Steel upscalowane z 2K zmiatają z powierzchni ziemi wersje Blu-ray chociażby dzięki lepszej kompresji. O HDR nie wspominając.

Pacific Rim na UHD z kolei można pomylić z natywnym 4K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Mierzwiak napisał:

http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=270798

Pomijam już że przykładowe tytuły takie jak Mad Max: Fury Road czy Man of Steel upscalowane z 2K zmiatają z powierzchni ziemi wersje Blu-ray chociażby dzięki lepszej kompresji. O HDR nie wspominając.

Pacific Rim na UHD z kolei można pomylić z natywnym 4K.

Też się nie zgadzam z twierdzeniem że nie ma filmów w 4K, ale ta lista co wrzuciłeś to jakiś średni argument. Nie wiem dokładnie jaki procent, ale sporo z pudełek na które kliknąłem nie dałoby się kupić bo mają napisane pre-order, czyli że dopiero nadchodzą. Niech wystarczającym argumentem małej użyteczności tej listy będzie to, że na liście już jest Star Wars The Last Jedi, który premierę w kinach będzie miał dopiero niedługo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,  

Ja podobnie jak marcellus mam tego oleda od 2 lat i nie oszczedzam go ani trochę.  Telewizja,  Netfliks,  Blu - Ray,  Konsole!  

Żadnych powidokow, wypaleń,  nic. 

Jedyne co bym sobie życzył aby było poprawione to jednolotosc przy 5% szarego -  z tym podobno nawet nowe modele maja nie do końca ok. 

Pozdro! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi