wojtazo 9 Napisano 20 Czerwca 2016 Witam, właśnie ściągam u siebie aktualizację (oficjalna Polską) 05.05.01 Pozdro dla wszystkich ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 20 Czerwca 2016 Dzięki za info.Jutro sprawdzę czy będzie u mnie widoczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolewicz 6 Napisano 22 Czerwca 2016 Ściągnijcie z strony czeskiej Lg gdyż z polskiej nie można rozpakować pliku . Aktualizację zainstalowałem ale nie widzę żadnej różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 23 Czerwca 2016 A czemu tak? A nie bezpośrednio z opcji aktualizacji w menu telewizora? Lubimy sobie komplikować życie?:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolewicz 6 Napisano 23 Czerwca 2016 Bo telewizor nie znajduje tej aktualizacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 24 Czerwca 2016 Marcellus Tobie też nie znalazło aktualizacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 26 Czerwca 2016 U mnie pobrało automatycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 27 Czerwca 2016 To super :-) A na jakich ustawieniach ogladasz mecze? Ja u siebie zauważyłem, że do ogladania meczy ale nie tylko do kablówki czy tv naziemnej to mam wyłączone True Motion oraz opcje do filmów 24p również włączyłem! Uzyskujemy w ten sposób naprawdę płynny obraz bez ani jednego zajakniecia :-) Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Kurcze coś mnie pokusiło aby posprawdzac tv po ostaniej aktualizacji czy LG cos usprawnilo w temacie płynności (zrodlo kablowka lub tv naziemna) ale niestety nic w temacie sie nie poprawiło :-( Edytowane 27 Czerwca 2016 przez wojtazo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 28 Czerwca 2016 Oglądam na expert 1 czyli kino Generalnie śmiga fajnie.Wkrótce kalibracja się szykuje więc zobaczymy o ile będzie lepiej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 28 Czerwca 2016 O to podziel się później swoimi refleksjami :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 23 Lipca 2016 Muszę jeszcze pooglądać kilka filmów/seriali, ale wydaje mi się, że po ostatniej aktualizacji mocno poprawili ruch i znacząco zneutralizowali pojawianie się artefaktów przy wysokich ustawieniach Tru Motion. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 8 Listopada 2016 Kilka dni temu wyszedł nowy soft. Ktoś coś już sprawdzał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 8 Listopada 2016 Jakie ma oznaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 9 Listopada 2016 05.05.20 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 9 Listopada 2016 Dnia 23.07.2016 o 11:16, PsiCore napisał: Muszę jeszcze pooglądać kilka filmów/seriali, ale wydaje mi się, że po ostatniej aktualizacji mocno poprawili ruch i znacząco zneutralizowali pojawianie się artefaktów przy wysokich ustawieniach Tru Motion. Dokładnie takie działanie niesie aktualizacja dla podstawowego modelu 4K, wiec bardzo możliwe ze dostaliscie to samo w aktualizacji dla swojej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 10 Listopada 2016 Mój TV póki co nie znajduje aktualizacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 11 Listopada 2016 Pobrałem ze strony LG (polskiej), ale jeszcze nie zainstalowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 27 Grudnia 2016 I znowu na stronie LG nowy soft - 05.05.35. Szaleją w ciągu ostatnich miesięcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
netquest 22 Napisano 27 Grudnia 2016 Wersja 05.05.35 jest dostępna on line. Właśnie zainstalowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekhoza 0 Napisano 30 Grudnia 2016 co nowego wniosla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 4 Grudnia 2017 No dobra.... U mnie ten Tv wisi już ponad dwa lata.. Mała recenzja.. Nadal świeci..i to zajepipibiście...czerń jest czarna biel biała..no może z odrobiną zafarbu..ale ten róż to z lupą trza szukać...( nie kalibrowałem) Wypaleń brak..( nie oglądam maniakalnie tv informacyjnych) ale gram na konsolach, właściwie gra mój syn bo ja to z 4 godziny w miesiącu.Ale syn regularnie np overwatch czy jak to się pisze..tak z 200 godzin na tym ekranie zgrał.Śladów powidoków brak..jakichkolwiek.. Brak też śladów po napisach z filmów a tego jest sporo,bo i Netflix i HBOGO i C+ to non stop i z napisami... Ekran czysty.Nawet na planszach z poszczególnymi kolorami nie widać śladów zużycia. Dał bym zdjęcia ale jestem za leniwy jestem i mi się nie chce. System WebOS mimo że od roku nie aktualizowany bije na głowę wszystkie androidy i inne sonowskie badziewia...;-) Podsumowując wybór TV fullHD ( w cenie 7650) z nie 4k ( wtedy 13k) był dobrym wyborem bo 4k jak nie ma tak nie ma (remastery filmów z lat 90tych i westernów się nie liczą.Po za tym tak samo było gdy modny stawał się standard fullHD 12 lat temu,no i plazmy się wtedy wypalały hehehe) Tym którzy zastanawiają się czy wybrać OLED czy też cokolwiek innego (nie ma nic lepszego,choćby marketigowcy Samsung się zesrali to nie ma) W cenie 4700pln za FHD z HDR to nic tylko brać. Podobno mówią że jak piszesz nie pisz ale na trzeźwo by mi się nie chciało...;-) A tak w ogóle to Gmeru powinien wystawić swoją 980tkę z sypialni i zrobić profesjonalny retest i porównać go z tym pierwszym sprzed prawie 4 lat. to byłby pierwszy na świecie taki test porównawczy..ja i czy OLED się zużywa. To co @Gmeru dasz radę? Jakieś pytania? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mierzwiak 221 Napisano 5 Grudnia 2017 9 godzin temu, marsellus_w napisał: 4k jak nie ma tak nie ma (remastery filmów z lat 90tych i westernów się nie liczą http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=270798 Pomijam już że przykładowe tytuły takie jak Mad Max: Fury Road czy Man of Steel upscalowane z 2K zmiatają z powierzchni ziemi wersje Blu-ray chociażby dzięki lepszej kompresji. O HDR nie wspominając. Pacific Rim na UHD z kolei można pomylić z natywnym 4K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 394 Napisano 5 Grudnia 2017 1 godzinę temu, Mierzwiak napisał: http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=270798 Pomijam już że przykładowe tytuły takie jak Mad Max: Fury Road czy Man of Steel upscalowane z 2K zmiatają z powierzchni ziemi wersje Blu-ray chociażby dzięki lepszej kompresji. O HDR nie wspominając. Pacific Rim na UHD z kolei można pomylić z natywnym 4K. Też się nie zgadzam z twierdzeniem że nie ma filmów w 4K, ale ta lista co wrzuciłeś to jakiś średni argument. Nie wiem dokładnie jaki procent, ale sporo z pudełek na które kliknąłem nie dałoby się kupić bo mają napisane pre-order, czyli że dopiero nadchodzą. Niech wystarczającym argumentem małej użyteczności tej listy będzie to, że na liście już jest Star Wars The Last Jedi, który premierę w kinach będzie miał dopiero niedługo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 5 Grudnia 2017 Hej, Ja podobnie jak marcellus mam tego oleda od 2 lat i nie oszczedzam go ani trochę. Telewizja, Netfliks, Blu - Ray, Konsole! Żadnych powidokow, wypaleń, nic. Jedyne co bym sobie życzył aby było poprawione to jednolotosc przy 5% szarego - z tym podobno nawet nowe modele maja nie do końca ok. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach