Gmeru 2 225 Napisano 16 Marca 2015 Żadna. To tylko rynkowe oznaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gutkowicz 0 Napisano 16 Marca 2015 Dzięki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zindo 0 Napisano 16 Marca 2015 Ogólnie możesz próbować i jest szansa, że trafisz na lepszy egzemplarz. Ale cudów bym się nie spodziewał. Dobrze go ustaw - to podstawa szczególnie z tym podświetleniem. Z tego wnioskuję że to loteria. Najlepiej jakbym miał kilka szt. do wyboru i je sprawdzał w sklepie. W takim razie wymianę raczej odpuszczę. Dzięki Gmeru za szybką odpowiedź - pomogłeś mi - dzięki. Co do ustawienia masz na myśli ustawienia obrazu typu podświetlenie, IFC, kontrast, gamma itd. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fantomasz69 0 Napisano 16 Marca 2015 Dzięki za informację o obsłudze dysków zewnętrznych. W sumie szkoda, w najbliższej przyszłości zamierzam kupić nowy tv a Panasonic był mocnym kandydatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zindo 0 Napisano 17 Marca 2015 Czy ktoś wie o jakiej maksymalnej pojemności pendrive jest obsługiwany w AS640 ? Niezależnie czy to FAT32/NTFS/exFAT nie widzi pena 32 GB :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick30 0 Napisano 22 Marca 2015 Chcę kupić TV, więć odswierzyłem sobie info o technologizch, przeczytałem kilka recenzji, teraz wybrałem się do sklepu po oglądać, na półkach na rzywo różnice między IPS/VA itp itd. W sklepie zwrócił moją uwagę Panasonic TX-48AS650. (IPS), Porównując go z stojącym za nim samsung-iem (VA), dało się zauważyć bladszą czerń. Zrobiłem test na czas wył/wł. Włączył się całkiem szybko (ok 5s.) Nagle zwróciłem uwagę na to, że obraz na Panasie jest opóżniony względem innych TV w sklepie o kilka sekund. Gdy zapytałem sprzedawcę czy wszystkie TV korzystają z tego samego źródłą obrazu, potwierdził gdy zapytałem o przyczynę opźnienia - stwierdził, żę nie to jest najgorsze - TV co jakiś czas pomijał fragment programu. Spojrzałem z niedowierzaniem na gościa ale okazało się, miał rację: Co klikadziesiat sekund obraz gasł na chwilę (ekran migał na czarno) i wyrównywał się z pozostąłymi tv. Nasępnie powoli nabierał opóźnienia i znów mignięcie i wyrównywał się. Wszystkie TV z tego mdelu, któe mieli na sklepie zachowywały się podobnie. nie wiedział, jak z modelm 640, dla modelu 600 takie coś nie występowało. Czy spotkaliście się z czymś takim? Możę to kwestia jakiś ustawień TV? Nie chce mi się wierzyć - że taki bubel zostł wypuszczony na rynek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 23 Marca 2015 Wystarczy, że sygnał jest słabszy niż ma reszta, kabel gdzieś obluzowany, wtyczka nie łączy - sprawdzanie odbiornika, który jest sparowany z 100 innych to bzdura. Pendrive do ręki i bawisz się sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nomad_fh 0 Napisano 23 Marca 2015 Witam wszystkich Od kilku miesięcy posiadam ten telewizor i do tej pory nie sprawiał żadnych problemów - wręcz przeciwnie, byłem bardzo zadowolony...W ten weekend zaktualizowałem soft (wymagały tego aplikacje - bez aktualizacji nie chciały się uruchamiać). Po zaktualizowaniu zaczęła się loteria z ich włączaniem, Youtube najczęściej nie włącza się - wyskakuje komunikat o braku połączenia z internetem lub o niemożliwości wczytania kanału etc.Próby resetowania ustawień sieci, routera itd. nic nie dają - przy sprawdzaniu stanu połączenia na tv wskazuje mi, że połączenie jest działające - stan sieci zadowalający (ok połowa mocy sygnału z routera).Czy ktoś również ma kłopoty z najnowszą wersją softu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krokiet17 0 Napisano 31 Marca 2015 Bardzo fajny test. Przepraszam za czepianie się, ale może lekko pachnie wdzięcznością za użyczenie. Tak czy owak - już wcześniej mój wybór padł na AS640 w wersji 55", więc mniejsza o to. Mam pytanie - jak sprawdzić ile dany egzemplarz już pracował i czy wartość taką można zresetować w sklepie/serwisie? A może poza plazmami nie warto tego sprawdzać? Wiem - jeżeli kupię w sieci, to przyjdzie mi z pewnością nowy, sęk w tym, że chcę kupić w sklepie zwykłym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabcio_2 0 Napisano 5 Kwietnia 2015 W teście chyba wszystko zostało podane, z wyjątkiem natywnego odświeżania tej matrycy. Czy ktoś wie ile wynosi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
banerski 0 Napisano 12 Kwietnia 2015 Siema! Moje pytanie ma troche wspolnego z pytaniem nomada, moze ktos znalazl sie w podobnej sytuacji albo zna rozwiazanie, bo ewentualna przyczyna nasuwa sie sama. Mianowicie problemem jest brak aplikacji netflixa w 48as640,w samym tv oraz w app store panasa. Obecnie przebywam w UK, kupilem wlasnie ten tv I chcialem sie dowiedziec czy to ja nie umiem czy panas nie ma. TV zamowiony z uk, przyszedl z wtyczka kontynentalna (zastanawialem sie czy powodem braku wsparcia dla netflixa moze byc to, ze sklep mi wcisnal model np.na rynki gdzie tego serwisu oficjalnie nie ma). Zaktualizowalem software, zalozylem panas id z kontem na uk I dalej nic. Napisale m do dzialu obslugi klienta , narazie odpowiedzi brak. Ogladalem w necie poradnik z podlaczeniem kabla ethernet do tv (narazie nawet nie probuje bo router daleko I trwa remont...) ale to bylo w celu obslugi konta z US a nie, zeby zgrac w ogole. Czy w ogole netflix jest w telewizorach panasonica czy pozostaje kombinowanie ze screen mirroring itp.? W drugim tv sony wszystko dziala bez zarzutu. Dzieki za uwage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kan 1 Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam ten telwizor, po miesiącu użytkowania jestem średnio zadowolony i dtaego sprzedaje, może ktoś zainteresowany? cena atrakcyjna:) Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Kan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 6 Maja 2015 A z czego jesteś konkretnie nie zadowolony w nim ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saint123 0 Napisano 26 Maja 2015 Ktoś tu chyba wspominał o tym, że przeszkadza mu odwzorowanie koloru czerwonego. Tak naprawdę to naleciałość magenty daje taki efekt. Szczególnie przy odcieniach skóry. Po prostu trzeba tv skalibrować. Co do czasu ile tv pracował w menu informacje o systemie 4ta pozycja. Po literce będą 4liczby, to czas w godz ile tv był włączony. Jakby ktoś chciał poczytać o jednym mankamencie tego tv i podejrzewam większości obecnych na rynku to można zapoznać się z wpisem tutaj: http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=1165327 OT/ Mam nadzieje, że tutaj ekipa jest w porządku i nie prowadzi jakiejś dziwnej zimnej wojny z tym forum, bo oni wręcz przeciwnie. Piśnij słowo o tym forum czy o Panu Macieju, a zaraz leci cenzura. Nie chce zaśmiecać i kopiować postów, a jakoś tam już zacząłem pisać bo co niektórzy zaczęli dziwne rzeczy pisać wiec co nieco chciałem sprostować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trybal68 2 Napisano 6 Czerwca 2015 Witam. Czy telewizor obsługuje słuchawki bluetooth? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saint123 0 Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Tak, można zajrzeć do instrukcji gdzie jest nawet napisane, że obsługuje również kodek apt-x. Czyli lepszą jakość audio ok 384kbps (standardowy BT A2DP daje ok 128kbps). Tak na szybko sparowałem dwa urządzenia i działa bez problemów. Można ustawić opóźnienie, a regulacja głośności jak uważamy albo z TV - regulacja słuchawek albo już na samym urządzeniu. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez saint123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
player_sct 1 Napisano 10 Czerwca 2015 Panowie jaka jest aktualna cena tego TV? Bo w sklepach sieciowych ok 2k, mediak ma 2699, saturn 2699... sieciówki mają tak drogo czy internety mają spoza polskiej dystrybucji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestman101 8 Napisano 10 Czerwca 2015 Obecnie jest najlepsza cena tego TV za chwilę już go nie będzie. Za 55 cali i w taki należy celować zapłacimy już tylko 2700 zł (!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saint123 0 Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Dodam taka ciekawostke, TV czyta pliki DTS audio (nie film bo tam wiadomo, że działa DTS, a właśnie samo audio w odtwarzaczu mediów tak jak np mp3 itp) i bez problemu wysyła to przez spdif ;-) DSD 2.8 lub 5.6MHz już nie ale nie jest to przecież format audio dla tv ;-) z tym tylko radzi sobie foobar czy kodi bądź nieliczne amplitunery. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez saint123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chreasy1 13 Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Gmeru powinieneś poprawić: BRAK ZAPISYWANIA NA USB. Taka malutka różnica a dla większośći ludzi przyjazna funkcja. Postaraj się na przyszłość test przeprowadzać rzetelnie a nie po łebkach. Edytowane 22 Czerwca 2015 przez chreasy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saint123 0 Napisano 2 Lipca 2015 (edytowane) Oj tam, każdemu zdarzy się coś przeoczyć, już nie narzekaj, że robi nie rzetelne testy bo to mija się mocno z prawdą Poza tym już i tak chyba nikt go nie kupi, może kilka - paredziesiąt szt w Polsce zostało wiec info do poprawy trochę nie na czasie Od tego jest forum żeby potem wyprostować w wypowiedziach nieścisłości, a jak ktoś nie potrafi czytać to już jego problem. Jakby ktoś szukał tanio bryli 3D to na znanym portalu aukcja nr 5488453219. Wczoraj zamówiłem, doszły dzisiaj z rana, cena jak za darmo 55zl za 2 pary! (w dodatku miałem jeszcze kupon na 20zl za zakupy z biedronki czy orlen). Nówki, wszystko działa, leżak magazynowy. Co do spostrzeżeń na szybko, efekt fajny, obraz zdecydowanie jakościowo lepszy niż pasywne w tv, cross jest prawie nie widoczny, jedynie przy mocno kontrastowych ujęciach. Co ciekawe w 3D lepiej sprawuje się ustawienie obrazu każde inne niż "prawdziwe kino" z uwagi na częstotliwość odświeżania. W "prawdziwym kinie" tylko część materiałów działa w 120Hz (po przedstawieniu uplynniacza na maximum), a ok połowy tylko w 100Hz przez co okulary juz zaczynają nieprzyjemnie migać. Obecnie w 3D mam ustawiony Naturalny i jest chyba najbardziej jasny. W miarę rekompensuje też inny odcień jakie wprowadzają okulary no i w każdym materiale jest 120Hz. Tak szczerze za tą cenę warto kupić jako zabawkę, sprawdzić / pobawić się 3D. Bo tak naprawdę do oglądania filmów to się raczej nie nadaje. Przy szybkich akcjach itp w 3D robi się kaszanka (60Hz to za mało na każde oko), obraz się gubi, jest męczący, no i jakość czy choćby sama jasność obrazu bez porównania do tradycyjnego 2D. Filmy demo są bardzo ładne i jako właśnie taki bajer to bym traktował. Ale jest i tak o niebo lepiej niż as650 czy LG'ki, w których 3D wygląda jakby ktoś puścił 480p. Jedyny sens 3D to coś ala iMax, dwa projektory z przesłonami polaryzacyjnymi. Tv, który by temu dorównał musiałby mieć przynajmniej 240Hz jak nie więcej natywna matryce i kompatybilne z nią okulary. Edytowane 2 Lipca 2015 przez saint123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redrum1906 0 Napisano 8 Lipca 2015 Mam problem z wyborem...i zastanawiam się nad tym Panasoniciem. Pomożecie? Budżet ograniczony do max(!!!) 3500zł Odległość od tv -4m więc chciałbym 55" Do czego będę wykorzystywał? oglądanie meczy piłkarskich z C+ HD- 30% czasu filmy HD/FHD- 30% czasu granie na PS4- 30% czasu klasyczna tv(różności)- 10% czasu Po wielkogodzinnych poszukiwaniach uwzględniających miliony opinii z internetu finalnie pozostało dwóch zawodników... Panasonic 55" AS640E Samsung 55" h6400 Nie zależy mi na funkcjach SMART- będę korzystał z RaspPi/apek z PS4. Zależy mi tylko i wyłącznie na jakości obrazu w tej cenie...czyli kontrast, czerń, najmniejszy clouding, ostrość dynamicznych scen(sport) itd. Panasonic czy Samsung??? Panasonic tańszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saint123 0 Napisano 8 Lipca 2015 (edytowane) Ciężki wybór, ja postawiłem na jakość obrazu i kontrast, wykonanie i wybór padł na ten model. H6400 ma za to lepszy "upłynniacz". Ten w Panasonic nawet w modelach na ten rok jest słaby. Płynność jest ok ale dużo artefaktów, czasem nawet więcej niż na moim starym 8letnim samsungu. Za to jak wyżej jakość obrazu, wykonanie, kontrast (dużo detali w ciemnych scenach), i przede wszystkim szybkość jest super. Znajomi, którzy mieli już okazję pooglądać (szczególnie jeden z nich mający Toshibe) jest wręcz zaskoczony prędkością działania. Dźwięk też ok, jest dość głęboki i posiada nawet trochę basu co jak na obecne tv jest ewenementem. Musisz zobaczyć je na żywo i samemu zdecydować. Tylko miej na uwadze, że w Panasonic w trybie sklepowym nie można ustawić nic poza okropnym dynamicznym. Ale nawet na nim jest bardziej naturalny obraz niż w samsungu. Tylko miej na uwadze skąd są te modele. Te tv to ostanie sztuki na rynku wiec mogą być jaja przy/po zakupie. Trzeba je porządnie sprawdzić. Edytowane 8 Lipca 2015 przez saint123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redrum1906 0 Napisano 9 Lipca 2015 (edytowane) Hej, Dzięki za odpowiedź. Zauważyłem, że Panasonic jest w "ostatnich sztukach". Można trafić na ekspozycyjną, poserwisową albo dobry egzemplarz:) Na szybkości działania samego TV jakoś mocno mi nie zależy bo poza przełączaniem źródeł nie będę za bardzo nic bezpośrednio na nim robił. Glośnikó również może nie mieć bo podłączam sprzęt przez rDAC do wzmacniacza STEREO. Musze zobaczyć jakieś demko Piłki nożnej i gier...ciężka sprawa z tym upłynniaczem. Myślałem, że Panas również pod tym względem lepszy. O jakie artefakty podczas upłynnienia chodzi? Raczej korzystałbym max ze średniego upłynnienia- nie lubię efektu teatru. Edytowane 9 Lipca 2015 przez redrum1906 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pyrek88 0 Napisano 3 Sierpnia 2015 Ja też się czaję na tego Panasonica. Myślę jeszcze o AS650, bo ma lepszą matrycę, na razie nie umiem podjąć decyzji. Daj znać, jeśli się zdecydujesz na AS640 jakie masz wrażenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach