Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pasywne 3D nie ma rozdzielczości 1920x1080, a z tego co pamiętam, to 1920x540...może przez niedopasowanie to tak wygląda.

Na marginesie - też czytałem o tych okularach i na "czarnym" podano, że one w ogóle nie działają z AS'em.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawe co piszesz bo na innym forum mozna przeczytac ze okulary SSG-5100GB wogole nie dzialaja. A co masz na mysli z ta rozdzialka ze jest jak w pasywnym 3 d ?

Pasywne 3D nie ma rozdzielczości 1920x1080, a z tego co pamiętam, to 1920x540...może przez niedopasowanie to tak wygląda.

Na marginesie - też czytałem o tych okularach i na "czarnym" podano, że one w ogóle nie działają z AS'em.

W moim przypadku okulary te które wymieniłem wyżej, działają, a co do rozdzielczości to akurat model AS640 wyświetla 3D tylko w rozdzielczości takiej jak podaliscie, czyli 1920x540, tak samo jak pasywne 3D, posiadam Samsunga F6320(pełne aktywne 3D) i LG 3D na IPSie, i rozdziałka jest identyczna jak w pasywnym LG. Bardzo dokladnie to widać np, na falujących paskach lub kablach w filmie Grawitacja, są poszczerbione i jakby w nizszej rozdzielczosci. znaczy czym mniejszy obiekt tym bardziej to daje o sobie znać.

zresztą w testach i recenzjach jest to nadmienione, i nie jest to winna że używam okularów Samsunga.

aktywne pełne 3D jest tylko chyba w Panasonic'ach z najwyzszej pólki.

PpvlvzT.jpg

Nb1G2SY.jpg

Edytowane przez Barterlos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowaliśmy także: okulary ssg-5100 działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

czy ktoś może powiedzieć jak zrobic dublowanie ekranu chce obraz z iphona mieć na tv .

jak ustawić 3d bo jak włączam opcje 3d na filmie sciągnietym w 3d to efektów nie widac

czemu tv nie wykrywa klawiatury bezprzewodowej

dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowaliśmy także: okulary ssg-5100 działają.

Z ciekawości, jakie są okulary "natywne" dla AS640?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości, jakie są okulary "natywne" dla AS640?

Któreś z tych: TY-ER3D4ME, TY-ER3D5ME

poza tym jest ktoś wstanie wytłumaczyć czemu telewizory ze niskiej/średniej pólki mają pogorszone aktywne 3D wzgledem starszych modeli ?

Edytowane przez Barterlos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

jak odpalić napisy srt txt przy filmie z pendrive'a? nie startują mi same chociaż mają identyczną nazwę - różnią się tylko rozszerzeniem na końcu jak np. avi dla flimu i srt dla pliku z napisami

???

ogólnie TV zakupiony i jestem bardzo zadowolony jak na sprzet w tej kasie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisu muszą być w formacie SRT a nie tylko z rozszerzeniem SRT, po drugie kodowanie znaków w pliku ma być UTF8.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Jestem żywo zainteresowany tym tv w wersji 40 calowej. Przebijam się przez forum i czytam o problemach z płynnością !!!! Tv ma służyć głownie do oglądania piliki nożnej (nc+) oraz filmów (Blu-ray oraz mkv dobrej jakości) . Czy problem faktycznie istnieje ??? Efekt zanikającej piłki na tle trybun czy przycięć i skoków dosyć skutecznie mnie odstrasza . Czy aktualizacje softu rozwiązują ten problem ... Bardzo proszę o opinie użytkowników tego tv! POZDRAWIAM!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Jestem żywo zainteresowany tym tv w wersji 40 calowej. Przebijam się przez forum i czytam o problemach z płynnością !!!! Tv ma służyć głownie do oglądania piliki nożnej (nc+) oraz filmów (Blu-ray oraz mkv dobrej jakości) . Czy problem faktycznie istnieje ??? Efekt zanikającej piłki na tle trybun czy przycięć i skoków dosyć skutecznie mnie odstrasza . Czy aktualizacje softu rozwiązują ten problem ... Bardzo proszę o opinie użytkowników tego tv! POZDRAWIAM!!!

Posiadam ten telewizor od niecałych 3tyg, ogladałem na nim już praktycznie wszystko, mecze siatkówki, skoki narciarskie, filmy, seriale i to wszystko z telewizji DVB-T i nie zauwazylem tego znanego problemu z płynnością, wszystko działa prawidłowo, filmy 3D blu ray i mkv'y 1080p tez płynne, ogladane z PC poprzez program CyberLink PowerDVD14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możliwa jest zmiana rozmiaru napisów (z plików srt)? Jeżeli nie, to jak oceniacie wielkość napisów? Czy nie są za małe? Mam plazmę TX-P55ST60 i jak dla mnie mały rozmiar napisów utrudnia komfortowe oglądanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 48as640 i uważam, że jak za tą cenę jest to dobry tv. Równe podświetlenie, ładne kolory, super obraz w jasnych scenach. Niestety w moim egzemplarzu występuje clouding w kilku miejscach, widoczny w ciemnym pomieszczeniu przy bardzo ciemnych scenach, jednak za bardzo to nie przeszkadza. Jest też banding (mało płynne przechodzenie w inny odcień koloru, takie aureole) który też nie jest widoczny bardzo często. No i jeszcze mam pikseloze przy bardzo ciemnych scenach (obraz się zlewa i pływa w tym miejscu), to też nie jest zbyt częste. Może powyższe problemy spowodowane są jakością sygnału, bo u mnie jest na poziomie 50% i poniżej, siła sygnału jest na poziomie 85%. Mam NC+ tuner Sagemcom. Koniec końców raczej as640 u mnie zostanie, ale gdyby udało się wyeliminować tą pikselozę i banding to byłoby super.

Pytanie do posiadaczy tego tv: czy mają podobne problemy?

Pytanie do Gmeru: czy można wyeliminować te 2 ostatnie przypadłości?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam taki telewizor. Poleci ktoś okulary do niego ? W zestawie nie dostałem a w tym sklepie nie mieli. Dostanę gdzieś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telwizor LCD jest idealnie ostry z natury, dopóki nie popsujesz tego jakimiś ustawieniami, np. redukcji szumu, czy redukcji artefaktów. ... Jeśli sygnał który oglądasz jest jaki jest to lepszy nie będzie. W telewizji masz wiele programów w SD, lub HD z mocną kompresją. To, że masz 100% jakości sygnału tyczy się tylko tego, że dociera do ciebie dokładnie to samo zostało nadane. Problem w tym, że jeszcze przed nadaniem sygnał został pozbawiony detali przez kompresję.

Mam nastepujace pytanko:

Porownywalem przedwczoraj w sklepie Panasonica 40AS640e na indywidualnych ustawieniach i obok stojacego Sony 40W605b na TVP1 HD i chcialem zapytac, czy to mozliwe, ze Sony 40W605b dzieki procesorowi obrazu X-Reality PRO ma lepsza plynnosc i ostrosc obrazu niz Panasonic 40AS640e, mimo jego 100Hz matrycy? Takie sa moje odczucia, no chyba, ze AS640 wymaga leszego/mocniejszego zrodla a przy slabszej jakosci zrodla (np. nasza telewizja HD czy filmy z netu) Sony radzi sobie duzo lepiej. Obok plynnosci ruchow chodzi mi tez o szczegolowosc i wyrazistosc np. ludzkich twarzy czy wlosow na glowie, ktore w Panasonicu byly mniej ostre a fragmenty twarzy jakby czesciowo rozmazane.

Pytam o to, gdyz nie jestem do konca przekonany o wyzszosci matrycy 100Hz, gdy nie uzywa sie 3D, aczkolwiek slyszalem, ze AS640 w 2D generuje dodatkowa klatke obrazu a z kolei 50Hz-owy W605 wstawia jedynie dodatkowa czarna klatke.

Do tej pory bylem bardziej przekonany do AS640 ale Sony probuje mnie przekonac jakoscia swojego obrazu a TV planuje uzywac w duzej mierze do wieczornego ogladania filmow z netu.

Ps. Czy istnieje szansa, ze oba te telewizory beda obslugiwac w przyszlosci wprowadzany szerzej w tym roku format HTML-5?

Edytowane przez rob4u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

zakupiłem telewizor Panasonic TX-55AS640E. Gra pięknie na kanałach HD. Obraz ustawiłem tak jak radził testujący ten TV na tym forum. Jednak zauważyłem niedoświetlone rogi ekranu. Brzydko to wygląda. Czy to może być wada TV? Czy można to reklamować? A może wszystkie TV tak mają..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem panasonica 40 cali model as640.Korzystałem do tej pory z telewizora sony 21 cali kupiony w pewexie za ponad 500 dolarów i tunera dvb-t wiwa. W podobnej cenie kupiłem wtedy panasonica video nv-j20. WSZYSTKO DZIAŁA DO TEJ PORY. Walute czyli dolary kupiłem u cinkciarzy.Bony pko były wtedy troche tańsze ale cinkciarz nie miał.Dla przymnienia jakie to były wtedy zwariowane czasy. Obecnie w tej cenie czyli za rownowartość 500 dolarów lub bonów pko można kupić większy telewizor czyli korzystnie i nie trzeba wymieniać waluty.
Telewizor panasonic bardzo fajny, ma troche niedoswietlone rogi ale nie jest to bardzo widoczne .Jakość obrazu na bardzo dobrym poziomie.Sprzedawca w sklepie dla mas czyli media markt bardzo polecał samsunga ale zdecydowałem się na ten model panasonica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

zakupiłem telewizor Panasonic TX-55AS640E. Gra pięknie na kanałach HD. Obraz ustawiłem tak jak radził testujący ten TV na tym forum. Jednak zauważyłem niedoświetlone rogi ekranu. Brzydko to wygląda. Czy to może być wada TV? Czy można to reklamować? A może wszystkie TV tak mają..?

Wszystkie obecnie produkowane powyżej 40 cali, przy czym w Panasie to się imho najmniej rzuca w oczy, a więc wyobraź sobie, jak to wygląda u innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem świeżo po seansie, ustawania obrazu z avforums

Telewizor wart swojej ceny (48" za 2250). Podczas seansu gdzie były ciemne sceny obraz zlewał się z czarnymi pasami.

TV testowałem na filmie dokumentalnym Samsara.

Z dokumentu można stworzyć dobry materiał pod testowanie TV - obraz jak i dźwięk.

Jedyny minus TV to dźwięk;/ ale nie można mieć wszystkiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupiłem ten telewizor w wersji 40" i mam problem z HDMI.

Do HDMI3 z boku telewizora podłączyłem Raspberry Pi, dekoder, XBOX 360 i działają. Natomiast przy podłączeniu do HDMI1 i HDMI2 z tyłu telewizora jest czarny ekran. Zmieniałem kable, próbowałem różnych kombinacji z podłączeniem i nic.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy telewizor ten obsługuje dyski zewnętrzne sformatowane w NTFS? Przeczytałem cały test łącznie z komentarzami i nigdzie nie znalazłem takiej informacji. Przeszukałem już trochę neta, no i są sprzeczne informacje, więc jak to wygląda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W instrukcji jest jasno napisane:

USB Flash Memory

USB Flash Memory format:

FAT16, FAT32 or exFAT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Potrzebuje pomocy.

Kupiłem TV Panasonic 55AS640. Z TV jestem zadowolony niepokoi mnie jednak ważna rzecz. Na tv widoczne jest nierównomierne podświetlenie matrycy. Przede wszystkim jest to widoczne w ciemnych scenach (nie aż tak mocno) oraz jak patrzy się z boku (z kąta) i z góry to jest już mocno widoczne. Są widoczne jako takie jakby jaśniejsze plamy :( Jest to irytujące. Załączam fotki - przy podświetleniu matrycy 100 (max, dla lepeszej widocznosci na zdj.)

jpxyjn.jpg

vqnxwp.jpg

Pytanie do Was: co to za wada ? Czy warto oddać taki tv (14 dni) lub wymienić na inny ? Czy w innych jest podobnie ?

Kolejna rzecz. TV czyta mi z pendrive 512 MB ale już takiego 32 GB nie widzi. Jest to niezależne od systemu plików FAT32/exFAT/NTFS. Czy to jest kwestia pojemności ?

Jeśli to nieodpowiednie miejsce na ten post proszę o przeniesienie do stosownego.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie możesz wymienić chociaż LCD tak mają. A patrzenie z góry albo mocno z boku albo dając podświetlenie na 100 to to akurat nie ma znaczenia. W takich warunkach każdy LCD właściwie się wyłoży. Ogólnie możesz próbować i jest szansa, że trafisz na lepszy egzemplarz. Ale cudów bym się nie spodziewał. Dobrze go ustaw - to podstawa szczególnie z tym podświetleniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi