janusz28 0 Napisano 2 Września 2014 Jest może jakaś informacja kiedy najbliższa aktualizacja do naszego tv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektronicznypank 0 Napisano 2 Września 2014 Ktoś w ogóle komentował te angielskie testy, że problem 50hz występuje tylko w angielskich modelach. Czy to prawda - nie wiem. Słuchajcie. Na jakości obrazu zależy mi równie mocno, co na input lagu - tv będzie głównie działał jako monitor do ps3, w przyszłości do ps4. W sieci raczej nie gram, chociaż może się to też zmienić, no i w singlu zaliczam też i fpp. Czy jest sens przejmować się lagiem tego Panasonica? Na papierku jest dosyć wysoki. Czy realnie da się to odczuć? Wiem, że dyskusje w tej kwestii pewnie nigdy się nie skończą, ale kurcze... Teraz mam Funai LH7-M32BB, gram na nim na ps3, służy mi świetnie od 5 lat, nie mam z nim żadnych problemów - kupowałem go jako ten, co ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości, i faktycznie tak jest Żebym ja wiedział, jaki on ma input lag, tobym mógł porównać, czy input lag Panasonica jest podobny, czy nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rott319 1 Napisano 6 Września 2014 Maciej Koper kiedyś napisał, że bug 50hz dotyczył tylko i wyłącznie PLAZM Panasonica. Jeżeli się mylę, to poprawcie mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rott319 1 Napisano 7 Września 2014 Czy planowany jest test Panasonic AS650 (IPS) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 8 Września 2014 W najbliższym czasie niestety nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konstant 1 Napisano 14 Września 2014 Czy ten model posiada gdzieś opcję zablokowania ustawień po kalibracji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb17 0 Napisano 14 Września 2014 Jak ten test ma się do wersji 40 cali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 15 Września 2014 Czy ten model posiada gdzieś opcję zablokowania ustawień po kalibracji ? Blokować ustawienia można jedynie w modelach, które posiadają certyfikat ISF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 16 Września 2014 Blokować ustawienia można jedynie w modelach, które posiadają certyfikat ISF. Hm, u konkurencji czytałem, że istnieje taka opcja :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 16 Września 2014 Hm, u konkurencji czytałem, że istnieje taka opcja :| To wykradnij od nich tą tajemną wiedzę jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konstant 1 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Hm, u konkurencji czytałem, że istnieje taka opcja :| Jak spytałem gdzie to znaleźć to już nie odpisał. Przeszukałem wszystkie opcje oraz instrukcje - nic na ten temat nie ma. Więc pewnie tak jak pisał @Maciej Koper w AS640 czegoś takiego brak. Edytowane 16 Września 2014 przez konstant Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) To wykradnij od nich tą tajemną wiedzę jak Takie relelacje powinny być dostępne za darmo...bez uciekania się do niecnych czynów - albo podaje się rzetelną informację, albo bredzi...napisałem jedynie o tym, co sam przeczytałem. Edytowane 16 Września 2014 przez firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 16 Września 2014 Jak spytałem gdzie to znaleźć to już nie odpisał. Przeszukałem wszystkie opcje oraz instrukcje - nic na ten temat nie ma. Czemu mnie to jakoś nie dziwi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukegru 0 Napisano 24 Września 2014 Mam pytanie odnośnie matryc, Autor testu pisze że w serii As650 zastosowano IPS. Moje pytanie dotyczy modelu 39AS650. Na stronie Panasonica stoi że to jest LCD Led czyli nie IPS. Zadzwoniłem na infolinie ale kobieta pojęcia nie miała. Czy Autor testu wie coś o tym modelu, bo generalnie to nie można nic znaleść w necie - jakis taki tajemniczy jest, jeżeli chodzi o specyfikację. Wygląda na to, że to model z funkcjonalnoscią serii As650, ale na Matrcy VA, co powodowałoby że jest ciekawszy niż np 40As640 (jak ktoś szuka w tym rozmiarze). Ktoś ma pojecie w temacie tego modelu, jak zauwarzyłem sporo ludzi szuka po różnych forach informacji nas temat 39-tki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 24 Września 2014 (edytowane) LCD LED nie wyklucza matrycy IPS bo LCD LED to wyświetlacz o podświetlaniu ledowym...czyli norma...IPS'a, VA musisz też jakoś podświetlić, więc i one są ledami. Przeciwieństwem był LCD na CCFL, katodach. Edytowane 24 Września 2014 przez firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukegru 0 Napisano 24 Września 2014 Ok ja się zgadzam, aczkolwiek to nie jest odp. na moje pytanie, jaką matrycę zastosowano w tym modelu, Kobieta z infolini Panasonica nie była mi w stanie powiedzieć jaka tam jest matryca, aczkolwiek co do całej serji 650-tek to twierdziła że są na IPS, ale 39-tce kręcila coś bardzo. Wydobyłem od niej tylko tyle: " nie IPS tylko LCD LED" Znalazłem jakąś tabelę z nowymi Panasami, na francuskiej stronie i oni tam 39 - tke wpisali jako TN-ke nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 24 Września 2014 Haha "nie IPS, tylko LCD LED". To jakby zapytać: "ile Pani waży?" i usłyszeć: "nie ważę, tylko mam 170cm wzrostu" TNka jest niestety możliwa w takich przekątnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukegru 0 Napisano 24 Września 2014 Widzę że nie ma co ryzykować z tą 39-ką, tylko ewentualnie kupować te co są już przetestowane w internecie i mniej-więcej wiadomo z czym to jeść. A swoja drogą coraz częściej spotkam się z opiniami że AS650-tki mają przyciemnione rogi, - sam byłem dzisiaj w sklepie i rzeczywiście było to widać na modelu 42 cale. Wydaje mi się że panasonic-ki na VA to będzie dobry wybór, a tegoroczne IPS'y, to coś im się nie udały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 25 Września 2014 Swoją drogą do jakich zastosowań taki mały ekran jak 39"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukegru 0 Napisano 25 Września 2014 Warunki mieszkaniowe - pozwalają mi na zakup modelu max 40cali - zastosowania standardowe - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konstant 1 Napisano 25 Września 2014 Jaką masz odległość od TV ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukegru 0 Napisano 25 Września 2014 2-3 m ale to bez znaczenia bo na tv mam wnekę w ścianie i większy nie wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konstant 1 Napisano 1 Października 2014 Fotki matrycy AS640 - http://pokazywarka.pl/0v7dah/Czy ktoś zorientowany może określić jakość mojego egzemplarza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz28 0 Napisano 2 Października 2014 normalka mam tak samo. Wszystko jest okej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 12 Października 2014 Mam jedno pytanie - udało się komuś uruchomić napisy z filmu mkv? W recenzji wspomniano o obsłudze .srt i .txt, ale polskich mimo tego, nie mam. Są jedynie angielskie, fińskie, duńskie, w ogóle z menu do wyboru nie ma nawet polskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach