Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Za pewne uruchamiaja serwer w Polsce. W GB juz dawno to dziala.

Wysłany z Samsung Galaxy S5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry.

Ja jestem chwile po zakupie. Póki co mega zadowolony (pierwszy tv który kupiłem z pełną świadomością :)).

Czy jest ktoś z Poznania lub bliskich okolic, kogo mógłbym zaprosić na flaszkę podczas której powiedziałby mi czy mój egzemplarz może zostać, czy kwalifikuje się do wymiany?

P.S. transport powrotny zagwarantowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cieszynski

Jeśli jesteś zadowolony i nie widzisz defektów to znaczy, że jest ok.

Nocą, kiedy jest zupełnie ciemno włącz jakąś czarną planszę testową z jakimś białym elementem po środku i zobaczysz czy występuję clouding. Na zupełnie białym ekranie w rogach szybko zobaczysz ciemniejsze rogi jeśli u Ciebie to występuję ;)

Samsung Galaxy S 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pisałem o doganianiu plazm ostatnich serii panasa, mi chodzi o to, aby ktoś kto potestował ostro oba te telewizory powiedział mi, jak H6400 ma się do TEJ plazmy - PS50C7000 - która w dniu zakupu parę lat temu nie była jakimś tam ósmym cudem świata ;-))

Jedyne co na pewno okaże się gorsze w tym Samsungu to kąty widzenia. Pozostałe aspekty jak kontrast (szczególnie jeśli trafi się model z matrycą AUO), odwzorowanie barw (zarówno przed jak i po kalibracji), czy odwzorowanie ruchu będzie znacznie na korzyść H6400. Moim zdaniem zmienić warto ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie mam pytanko pośrednio związane z TV.

Czy u Was podczas oglądanie z Blu Raya filmów 3D macie rozmyte napisy?

Filmy oglądam zawsze z napisami; wiadomo najlepsza jakość dźwięku, słychać oryginalne głosy aktorów itd. Z 3D są problemy; napisy rozpraszają trochę skupienie się na efekcie 3D. Byłbym w stanie to przełknąć jednak dochodzi do tego problem z rozmytymi napisami a tu już oczy zaczynają wysiadać. Czasami przy krótkiej sekwencji są ostre ale zaraz potem przy dłuższej bywają rozmyte choć nie ma reguły. Próbowałem przestawiać w TV ustawienie 3D L/P na P/L i niby na stopklatce coś tam się zmienia ale po wznowieniu odtwarzania dalej to samo. Sam obraz video jest ostry tylko te nieszczęsne napisy.

Edytowane przez huberus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy tv tak ma niestety w 3D, jeden mniej, drugi bardziej. H6400 plasuje się gdzieś w połowie stawki w tym zakresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Podczas oglądania filmu dvd z dysku wybieram język polski ale telewizor każdą kolejną część filmu wczytuje z językiem angielskim i mam pytanie czy idzie gdzieś ustawić żeby automatycznie każdą następną część odtwarzał w języku polskim i nie trzeba każdorazowo ustawiać.

A i czy można wybrać gdzieś żeby pokazał napisy?

Szkoda że nie ma w sobie KMPlayera albo innego dobrego odtwarzacza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam drugi raz problem z oilotami, przestały działać. ... dotykowy pilot parowalem ale nie było żadnej reakcji baterie wymieniłem. Zwykły pilot również nie działa. Raz taka sytuacja była ale jakoś ruszyło. Dzwonić do serwisu czy macie jakieś rady. Resort telewizora również robiłem. Pozdrawiam

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tomasz Krol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia35 przeryłem menu i istrukcje obsługi ale dopadła mnie chyba jakaś pomroczność bo nie mogę znalęźć rozwiązania mojego problemu :(

Po włączeniu pierwszego pliku VTS z filmem i przycisu Tools wybieram język scieżki dzwiękowej -język 2 (i gra polski) ale wczytuje 2 plik i znowu domyślny język 1(angielski) :(( i nie wiem gdzie można ustawić język polski jako domyślny dla całego filmu? ?

Myślałem że może w Nadawanie-opcje dzwięku- język ściężki ale tu mam wszsko na Polski a przy odtwarzanu filmu ta opcja jest niedostępna bo tylko dla kanałów cyfrowych.

Ustawienia napisów też coś nie halo bo język mam włączony ale napisy się nie pokazują a reszta ustawień napisów niedostępna.

Na kompie wszystko śmiga że nie wiem czy ten tv (32H6400) tak ma bo bo jest to mój pierwszy led czy coś zle ustawiam ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale porazka. Bylem dzisiaj w swoim euro. Byl model JU6740. Wszystko fajnie oprocz matrycy. 60hz Panowie... Porazka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż , dorzucą 3 lata gwarancji ,ubezpieczenie od tornada oraz pogryzienia pilota przez psa i telewizor pierwsza klasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale porazka. Bylem dzisiaj w swoim euro. Byl model JU6740. Wszystko fajnie oprocz matrycy. 60hz Panowie... Porazka!

Ale za to zakrzywiony :)

A poważnie- jest coraz gorzej. Za chwilę będą nam wciskać 342K, podwójnie zakrzywiony no i oczywiście grubości 2,31 mm.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciskać sobie mogą..... :)

Od tego mamy uzwojenie aby go używać. ..... a nie łykać marketingową papkę..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że z tego "uzwojenia" możesz korzystać do woli. Tyle, że za chwilę nie będziesz mógł kupić niczego rozsądnego...

Ja bardzo chętnie kupiłbym plazmę (np. F8500) ... ale chcieć to sobie mogę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze jest jakieś wyjście... i dlaczego plazme samsunga a nie panasa....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być Panasa... tyle że takich też nie ma.

Zresztą 55h6400 też zaczyna znikać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waszym motion plus ustawić na wyraźny czy użytkownika?

Obecnie ustawiłem na użytkownika i suwaki zrobiłem na 10.

Samsung Galaxy S 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale za to zakrzywiony :)

A poważnie- jest coraz gorzej. Za chwilę będą nam wciskać 342K, podwójnie zakrzywiony no i oczywiście grubości 2,31 mm.

:)

A tu zaskoczenie. Nowy JU6xxx jest na srodku grubszy niz moj stary 40c650 na podswietleniu ccfl... To jest direct led. Nie czaje tego. Niby uhd, curved, direct led, tizen i inne bajery oraz mega porażka zwana 60hz i brak 3d (bez tego ostatniego można żyć)...

Waszym motion plus ustawić na wyraźny czy użytkownika?

Obecnie ustawiłem na użytkownika i suwaki zrobiłem na 10.

Samsung Galaxy S 5

Tryb wyraźny, a użytkownika 10/10 to przeciwieństwa. Wyrazny jest dobry do sportu, bo daje ostry ruch natomiast 10/10 to efekt teatru jak ta lala. Ja polecam zloty srodek czy 10/6.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu zaskoczenie. Nowy JU6xxx jest na srodku grubszy niz moj stary 40c650 na podswietleniu ccfl... To jest direct led.

JU6xxx to chyba edge led, żeby był direct led musiałby być gruby też na rogach. Centralne zgrubienie może być na głośniki.

Nie czaje tego. Niby uhd, curved, direct led, tizen i inne bajery oraz mega porażka zwana 60hz i brak 3d (bez tego ostatniego można żyć)...

Matryce 4K 120hz są drogie.

Mnie bardziej martwi, że w TV 2K dają w nowych też tylko matryce 60Hz, ale tylko po to by TV 2K nie było lepsze od 4K :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia35 przeryłem menu i istrukcje obsługi ale dopadła mnie chyba jakaś pomroczność bo nie mogę znalęźć rozwiązania mojego problemu :(

Po włączeniu pierwszego pliku VTS z filmem i przycisu Tools wybieram język scieżki dzwiękowej -język 2 (i gra polski) ale wczytuje 2 plik i znowu domyślny język 1(angielski) :(( i nie wiem gdzie można ustawić język polski jako domyślny dla całego filmu? ?

Myślałem że może w Nadawanie-opcje dzwięku- język ściężki ale tu mam wszsko na Polski a przy odtwarzanu filmu ta opcja jest niedostępna bo tylko dla kanałów cyfrowych.

Ustawienia napisów też coś nie halo bo język mam włączony ale napisy się nie pokazują a reszta ustawień napisów niedostępna.

Na kompie wszystko śmiga że nie wiem czy ten tv (32H6400) tak ma bo bo jest to mój pierwszy led czy coś zle ustawi ?

Nie ustawisz, tv odczytuje kolejność zapisaną w pliku wideo (domyślnie 1)

aby to zmienić musisz przekodować plik i ustawić 1 ścieszkę jako PL (napisy i audio)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byl model JU6740. Wszystko fajnie oprocz matrycy. 60hz Panowie... Porazka!

Jak 90% nie widzi różnicy to po co rozwijać.

Tak już bywa masówka wygrywa z jakością. A jakość niestety będzie bardzo droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mafia35

A czym różni się tryb płynny i wyraźny? Który lepszy?

Pozdrawiam

Samsung Galaxy S 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płynny to efekt teatru i niska ostrość obrazu w ruchu.

Wyraźny to możliwe, widoczne szarpanie obrazu - tryb idealny do sportu.

Przykład - włącz sobie mecz i zobaczysz różnicę. Lecąca piłka na ustawieniu "płynnym" będzie rozmazana i może pozostawiać po sobie smugę.

Na "wyraźnym" piłka będzie idealnie ostra i bez smugi.

Który lepszy? Zależy co lubisz. Ja mam ustawione 10/6 a do sportu 10/0

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi