Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam od kilku dni 75 calowy H6400. Kupiłem go od bestmana, bo życie zmusiło go do sprzedaży i powiem szczerze, że jest to najlepszy tv jaki do tej pory miałem, a miałem ich już kilka (samsung, LG, philips). Przesiadłem się na niego z Philipsa 55PFS7509 i śmiało stwierdzam, że obraz jest lepszy. Na Philu zauważałem banding, natomiast tutaj przy takim calażu niczego takiego nie widzę. Żadnego bandingu, DSE, a clouding minimalny, wręcz super jak na taki calaż. Wszystko zależy od tego na jaki egzemplarz się trafi, a to raczej dotyczy każdej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Zastanawiam się nad kupnem samsunga 55h6400. W sklepie RTVAGD koleś powiedział że ma on 50 hz natywne. Na forum czytałem test Macieja K. że ma 120hz. Wiec jak ? Chcę tv max. za 3500pln z dobrym obrazem w tym przedziale kasowym+ rozmiar 55, min 50 cali dodatki to sprawa drugorzędna. Czy to dobry wybór?

Bardzo dobry wybór :) Cena/jakość = najlepszy telewizor. Ale musisz mieć świadomość, że jeśli dostanie Ci się na gwarancji kurz na matryce to na 99% Samsung nic z tym nie zrobi, ponieważ mają o tym pkt. 5 i 7 w karcie gwarancyjnej. Na tą chwilę jednym wymieniają matryce, innym nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie. Wiem że temat jest odgrzewany, ale im więcej czytam tym głupieje bardzie:( - ilu ludzi tyle opinii. Czy istnieje jakaś alternatywa dla Samsunga 55h6400 kasa max do 3500pln. Piorytet to: 1-obraz, 2-rozmiar 55 min 50cali- raczej matryca VA -oczywiście 100hz natywne -ogladanie wieczorowo/nocne z kablówki, 3 -płynne działanie smart tv. I co z tym kurzem na matrycy tylko Samsung tak ma czy to przypadłość większości producentów. Fajnie żeby wypowiedział się MACIEK KOPER , Gmeru. Oczywiście wszelkie merytoryczne opinie mile widziane:) Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

w podanym budżecie to jest jedyny wybór,nie będę wchodził w kompetencje Kolegów testerów ale ja osobiście w tym momencie patrząc na Twoje preferencje widzę tylko 2 alternatywy

Sony 50/55 w829

i sporo droższy samsung 55h7000,ale ten ma matrycę natywną 240Hz

Sam miałem przez pewien okres h7000 a znajomy ma 65h6400 i powiem Ci szczerze że niższa seria wieczorami gra lepiej,nie jest to przepaść ale jednak kontrast natywny matrycy jest najważniejszy w nocnych seansach.Różnica w kontraście rzędu 800:1 nie jest może i wielka ale warto pamiętać ze niektóre tanie IPS właśnie takim kontrastem czyli ok 800:1 się charakteryzują.Więc moim zdaniem do nocnych seansów warto zadbać o kontrast natywny który w przypadku 55h6400 dochodzi do 4500:1 czyli mniej więcej tyle co plazmy z 2009 roku

Jeśli chodzi o kurz na matrycy to po pojawieniu się pierwszych wpisów o tym mankamencie sprawdziłem 3 odbiorniki serii 6 czyli wspomniany 65,i dwa 55h6400 w żadnym z nich nie stwierdziliśmy choć grama kurzu.Nie wiem czy to przypadek jednostkowy,czy może seria z jakiegoś dnia po prostu była zanieczyszczona ale z cała odpowiedzialnością napisze że wszystkie h6400 które znam i mam możliwość sprawdzenia pod tym względem nie maja żadnego problemu.Wszystkie TV maja sporo ponad pól roku a na pewno były kupowane na początku wakacji

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak wyzej. Sony to bardzo dobry sprzet. Co do h7000 to mozna trafic na matryce od auo. Wtedy roznicy nie bedzie w porownaniu z h6400. Patrzac jednak na Twoj budzet to seria H7 nie wchodzi w gre. Ja bym bral 55h6400 lub sony 50w829b. Na 3 miejscu panas as640.

Wysłany z Piątej Galaktyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten temat z kurzem jest też poruszany na zagranicznych forach czy tylko w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

Mam takie nietypowe pytanie, czy będzie jakaś różnica w jakości odbioru między Dekoder UPC po HDMI do TV H6400 a modułem CI+ UPC i kablu bezpośrednio do TV H6400?

Zastanawiam się nad rezygnacją z dekodera na rzecz CI+, bo TV może nagrywać programy na dysk. Tutaj drugie pytanie, czy można ustawić kilka programów w tym samym czasie antenowym, żeby nagrywały się, czy tylko 1 program jednocześnie? Czy w czasie nagrywania można oglądać TV?

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten temat z kurzem jest też poruszany na zagranicznych forach czy tylko w Polsce?

Witam słyszałem,że był poruszany na forum mongolskim ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jejku, jejku toś zabłysnął inteligencją, pakuj tornister lepiej i nie zaśpij jutro do gimnazjum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vamet

nie wiem jaki masz dekoder od UPC

ja miałem mediaboxa hd i zamieniłem na CI+,wnioski dużo szybciej przełącza kanały,możliwość segregacji kanałów i to o co pytasz,moim subiektywnym zdaniem jakość obrazu zwiększyła się zauważalnie na tyle ze nawet moja zona zwróciła na to uwagę.Szczególnie widać to na kiepskich kanałach,z mediaboxa była mleko,z CI+ nie to że zrobiło sie pd razu HD ale spokojnie dało sie ogladać

Jeśli chodzi o nagrywanie to ja miałem h7000 i moglem nagrywać jeden kanał i oglądać drugi ale z zastrzeżeniem że oba kanały były transmitowane na tej samej częstotliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

Dziękuję za pomocną odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Może pytanie nie dotyczy stricte tv Samsung ale

1) mając Samsunga H6700 i tablet Galaxy Tab S chciałbym móc skorzystać z IR w tablecie i sterować tv. Czy ktoś zna jakąś apkę, która po zainstalowaniu w tablecie da możliwość z korzystania z IR?

2) I drugie pytanie czy na Samsunga są takie aplikacje do sterowania tv jak np. w Pansonicu - Panasonic TV Remote - czyli program umożliwiający sterowanie tv za pomocą smartfona/tabletu ale przez łączność DLNA/Wifi ??

3) na forum w którymś miejscu czytałem, że jest jakaś aplikacja na tablety/smartfony Samsunga umożliwiająca wyświetlić dany oglądany program na tv na tablecie? Jak nazywa się ten program może ktoś wiec? Czy faktycznie dobrze działa?

Szukam szukam i znaleźć nie mogę

Edytowane przez sirmike1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post długi ale odpowiedzi krótkie

1-wpisz Samsung ir

2-wpisz Samsung remote

3-wpisz Smart View

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aplikacja Samsunga Smart View 2.0 jest odpowiedzią na Twoje 3 pytania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Piteron i mafia35 za opinie o h6400. Przeglądałem testy na stronach uk i tez pozytywnie. W mediamarkt jakoś nie mają do niego przekonania wciskali mi lg 671v-sprzedawca go kupił ;) mówił że ogólnie samsungi sie mocno grzeją -co akurat odczułem -nie wiem czy to coś znaczy czy po prostu ten typ tak ma. Dodatowo lg i samsung stały koło siebie i podczas wyśwetlania jakiegoś testowego programu -czerwona reklama(statyczna) MM na lg było widać ciemno czerwone pasy na jaśniejszym czerwonym tle ( taka grafika reklamy- patrz gazetki MM), a na samsungu tło czerwone zlewało się całkowicie z tymi ciemniejszymi czerwonymi pasami. Sprzedawca zapewniał że mają ustawienia takie same czyli sklepowe.I jeszcze jak wyświetlał sie cały ekran na biało to jakoś samsung miał ten biały kolor taki zabrudzony, mętny - lg natomiast raził tą bielą... I bądź tu mądry i pisz wiersze uff.. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawienia w sklepie ehhhhhhh

Napisze tak ,będziesz miał 2 telewizory w domu i zakładam sie o dobre% ze bez profesjonalnej kalibracji nie ustawisz obu paneli aby oddawały barwy identycznie

Samsungi w ustawieniach fabrycznych maja domyślnie tryb dynamiczny który jest...................bardzo taki sobie.a LG ma matryce IPS która lepiej oddaje kolory i to nawet na domyślnym presecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy soft na OTA w wersji 2606.2

Właśnie szukam co się zmieniło/poprawiło. Na razie testuję dźwięk tj. Dźwięk po optyku do amplitunera, podczas oglądania YouTube zawsze przerywał na razie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale właśnie Smart View 2.0 nie mogę znaleźć już w gogle play? Czy czasem ten program nie został przez Samsunga wycofany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzałem 10 sek temu

Samsung Smart View 2.0 jest dostępny w Google Play

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest w google play i galaxy apps rownież.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się mocno nad tym modelem 55", ale przeraził mnie trochę pobór prądu tego modelu tj. 120/140W. W specyfikacji tego modelu Samsung podaje raptem 71W, a tu wynik pokazuje co innego. O co w tym chodzi? Dla czego w specyfikacji jest tylko 71W, czy dla tego, że TV podczas ich testu miał włączony jakiś program oszczędzania energii? Czy wogóle TV posiada taką możliwość? Albo inaczej, czy podczas testowej kalibracji nie bierzecie pod uwagę wogóle oszczędzania energii i wszelakie parametry są ustawione na maksymalną wydajność?

Proszę mi to wytłumaczyć, w jaki sposób zaoszczędzić Watty w tym modelu, bo jeśli się nie da to będę szukał innego, o co będzie niestety bardzo trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest maksymalny możliwy pobór.

Zależny od ustawień.

Ja mam włączony czujnik eco, i telewizor sam dostosowuje ustawienia do natężenia światła.

W słoneczny dzień tv pobiera około 64w, a wieczorem około 45w.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi