Skocz do zawartości
  • 0
dawmac

Jaki tv wybrac 75" 2d czy 3d czy 90" czy 4K a moze OLED ?

Pytanie

Witam

Wczoraj sprzedalem projektor jvc x3 wraz z ekranem 100" i teraz zastanawiam sie nad zakupem TV.

Aktualnie posiada. Plazme panasonica 65vt30 i jest super ale troszke maly do ogladania filmow. Do codziennej tv itp ok. Glownie ogladam tvn, discovery, bbc itp. Od tv siedze okolo 5m.

Aktualnie zastanawiam sie nad:

1. Samsung 75 cali model 6300 za okolo £2700. Bardzo dobra cena , duzy ekran.

2. Samsung 75 cali model 6400 juz z 3d ale £3700. Klopot w tym ze nie wiem czy placi sie £1000 tylko za opcje 3d czy rowniez otrzymuje sie lepszy obraz.

3. Samsung 75 cali z serii 8000 czy 9000 ( w UK kosztuja tyle samo ) jednak cena na poziomie £6500 :( czy jakosc obrazu w serii 9000 jest warta takiej doplaty w porownaniu z modelelm 6300 ? To jest okolo £4000 !

4. Sharp 90" cali ale cena okolo £10000. Duzy ekran i do niedawna byla to dobra cena za duzy ekran ale aktualnie jak za £2700 mozna miec 75cali to 3 razy wiecej placic za estra 15 cali to nie bardzo :(

Zwracam sie do Was z prosba o porade co wybrac ? Myslalem tez o 4K tv ale podobno z 5m trudno zauwazyc roznice miedzu full hd a 4k, po za tym aktualnie np. Lg 84 cale 4k kosztuje okolo £11000, sporo :) Materialu 4k nie ma zbyt duzo i nie wiem jak wyglada obraz np. History hd przerabiany przez tv do 4k. Do tego dochodzi koniecznosc kupna playera itd. Zastanawialem sie nad oled ale nie ma duzych rozmiarow a ceny tez wysokie. Wszystko wskazuje na samsunga 6300 75cali bo nie lubie 3d :) ale spotkalem sie z wieloma opiniami ze to "sredniak". Mam tez w domu kuro 60 cali ostatni model, wspomnianego panasa 65cali i 46 cali led samsunga i panasonica. Jednak 46 cali trudno porownywac do duzych ekranow. Jesli ktos mial kontakt z duzymi samsungami to prosze o informacje. Mysle ze aktualnie jak 4k dopiero sie rozwija a oledy raczkuja to taki 75 cali samsung dobry na przeczekanie tylko czy moze warto doplacic do wyzszego modelu ?

Pozdr. Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cyt;1. Samsung 75 cali model 6300 za okolo £2700. Bardzo dobra cena , duzy ekran

Moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie tak jak napisałeś na"przeczekanie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Miałem styczność z 75" F8000. Na plus dla niego jest funkcja czerni kinowej, która pozwala poprawić kontrast w stosunku do niższych modeli. Problem w tym, że na tym, bajerach i 3D lista zalet tego TV się kończy, a cena jest wysoka. Właściciel tamtego TV przesiadł się właśnie z JVC X70. Jedyna zaleta to właściwie to, że można oglądać w dzień. Osobiscie obstawiałbym przy F6300. Nie ma, moim zdaniem, sensu dopłacać do innych TV zanim nadejdzie coś sensownego (czytaj OLED), lub telewizory UHD z prawdziwego zdarzenia (nie mylić z 4K).

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dzieki za odpowiedz. Wyjezdzam teraz na tydzien na maly urlop i po powrocie sie skusze na ten tv. Wrazenia z porownania z kuro i pnasonica 65 opisze na forum. Ten samsung za ta kwote jestr bardzo ciekawa oferta. Wielu z nas i tak oglada tv z kilku metrow i wiekszosc to normalne programy hd z satelity a film raz na jakis czas wieczorem, tak wiec czy naprawde zauwazy sie roznice miedzy takim tv a tym za 3 razy wiecej ? Jak stare powiedzenie mowi wielkosc ma znaczenie :) i za to warto zaplacic :) .

Pozdr. Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Witam. Wczoraj wrocilem z urlopu i zasiadlem do kupowania tv. I siedze i siedze i nic nie wymyslilem :) chcialem samusnga 75 cali ale wiele opini jest takich ze to przecietny tv. Mam panasa plazme 65 vt30, mam kuro 60 cali w sypialni i obawiam sie ze bede rozczarowany jakoscia samsunga. Mam w domu 46 cali led samsunga model chyba 8000 i panasa 46 cali tez led i obraz jest ok ale dla mnie za sztuczny, jak by za bardzo podkolorowany. Jak sie wlaczy film to och i ach bo tak ladnie swieci ale po 15 minutach zaczyna to byc meczace, obawiam sie ze podobnie moze byc z sams. 75 cali. Jak bylem teraz w PL to wojek zony kupil 4k sony 65 cali. Niestety nie dostal playera 4k ani zadnego filmu. Z normalego blu ray jak sie oglada z 3 metrow nie ma odczuwalnej roznicy, bardziej jest taka ze och, ogladam 4k to musi byc lepiej, cos jak z kablami glosnikowymi za 2000tys zl ze lepiej graja niz te za 500zl. Powiem wiecej, rodzice maja 5 letnia plazme odemnie samsunga full hd i obraz na kanalach hd z satelity jest tak samo dobry :). Jak by bylo 4k w 75 calach w rozsadnej cenie to bym jeszcze sie moze skusil ale aktualne 4k w 65 calach kosztuje okolo 2 razy wiecej niz samsung 75 cali !! Full hd. Jak szale. To ciekawa oferta wydaje sie Toshiba 84L9363DB. Okolo 10.000 funtow za 84 cale 4k a sharp 90 cali kosztuje podobnie a jest "tylko" full hd. Szczerze to nie mam pojecia co kupic, czy nie przeczekac ze swoja plazma 65 cali ktorys miesiac. Na oledy to nie licze bo zanim sie pokaza np. 75 cali 4k to troche potrwa w cenach normalnych. Mysle ze najlepiej bedzie poczekac na dobre 4k w okolo 80 calach w rozsadnej kwocie.

Ma ktos inne ciekawe pomysly ?

Pozdr. Dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Z wielkich TV (w sensie większe niż 65") nie ma nic dobrego. Taka prawda. Cena bierze się tylko z tego powodu, że +65" są po prostu mega drogie. Dlatego jak się chce jakość i wielki ekran to się projektor stawia. Nie ma telewizora dużego i nadającego się idealnie do filmów. I pewnie długo taki stan będzie się utrzymywał. To mega nisza. A w tej niszy każdy wie, że sale kinową do filmów robi się z projektora. Najlepiej 4K w tej cenie co takie 85" calowe kolosy. Faworyt cena / jakość:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

@dawmac

Dziwię się, że sprzedałeś projektor. Nie wiem jaka była przyczyna ale do filmów to tylko projektor tak jak napisał Gmeru.

Przy projektorze masz dowolność ustawienia wielkości ekranu, nie tak jaki w TV. Duże TV 65+ to koszt, a 75 cali, to mało, przynajmniej 90"+.

Ostatnio byłem na prezentacji projektora SIM2 (koszt około 150.000 zł.). Jakość kinowa, obraz taki, że aż dech zapiera. Żaden TV, nawet 4K nie jest w stanie dorównać.

To tyle w temacie.

Pozdrawiam,

AndrzejS&

Edytowane przez andsie1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ale projektor ma też swoje wady. Kontrast, czerń, problemy z oglądaniem w ciągu dnia, lampa....

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

To fakt, ale przy dobrym projektorze np.SIM2, producent daje gwarancje na lampę 10.000 godzin a kontrast jak dla mnie jest porównywalny z moim KURO.

AndrzejS&

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mialem jvc x3 i niby swietny projektor ale odpalenie projektora, wysuniecie ekranu, calkowita ciemnosc w pokoju i jak wpadlem w trakcie ogladania na pomysl aby czegos sie napic to trzeba miec latarke pod reka :), do tego ciagly szum projektora, wiszacy wielki kloc pod sufitem itd itp. Kolejna sprawdza to nie wiem czy ja mialem takiego pecha czy to norma ale np. Potrafil startowac z 10 minut, wylaczal sie po 15 ( wiem ze lampa musi sie ostudzic ale czesto stygl znacznie dluzej niz standartowo) co ciekawe potrafil sie tez zawiesic. Moze moj byl. Taki bo to jedn z pierwszych a moze po prostu taki ich urok. Za 3d nie przepadam ale konfiguracja jvc x3 pod 3d to niezla jazda :) koszmar ! Obraz jak dla mnie to duzo slabszy niz plazma, glownie chodzi mi o kolory, po za tym nie wiem czym bylo to spowodowane ale mialem wrazenie jak by obraz drgal :( do tego jeszcze kwestia podlaczenia, kabel hdmi przez caly pokoj. Jak dla mnie wiecej bylo zachodu i klopotow niz frajdy z ogladania. Glowny powod to fakt ze musze sie przeprowadzic w najblizszym czasie a nie mam pojecia czy dostane dom w ktorym uda sie zainstalowac projektor.

Dla mnie tv ma duzo zalet, naciskam guzik i dziala, kolory sa swietne, brak szumu jak projektor no i lepiej wyglada na scianie niz klocek pod sufitem :)

Kazdy wybor wiaze sie z kompromisem. Jvc mialem prawie 3 lata a gral zaledwie 180 godzin i nie tesknie za nim :).

Najbardziej kusi mnie sharp 90 cali i jak by byl 4k to kupil bym go od razu , samsung tylko 75 cali i sredniak tak wiec chyba poczekam na duze 4k.

Pozdr. Dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jakbym miał taki projektor to bym od razu go do serwisu wysłał. Nie kojarzę by kiedyś jak miałem X3 były takie akcje (odpalanie 15 minut? lol góra 15 sekund). W każdym bądź razie aktualnie projektor jest niesłyszalny oraz po kalibracji ma idealne kolory a różnica przed i po to jakaś przepaść. Wyjątkowo JVC bez kalibracji nie nadają się do oglądania. Kable też trzeba wcześniej ogarnąć. No niestety ale projektor to już gruba zabawa jak ma być komfort. Bez zabawy nie ma jakości.

Ale ja rozumiem, że nie masz warunków. Ale jak nie masz warunków to trudno oczekiwać ideału. Będę półśrodki. Sharp 90" to sobie można pooglądać wiadomości ;p Sam wiesz jaki Ci da obraz. W ogóle wszystko wiesz bo sam to opisujesz więc niestety ale nie będzie oczekiwanej dla Ciebie odpowiedzi i porady. Będzie natomiast odpowiedź jedna: nie ma dobrego TV powyżej 65", który będzie miał taki obraz jak najwyższej jakości plazma czy projektor. Ja, jakbym miał do TV 2-2,5m kupiłbym Sonego X9 4K w 65". Niestety mam ponad 4m więc szkoda wydawać kasy w moim przypadku na TV (90"? do 3D to bym musiał siadać 1,5m ;) mało...). Więc wisi Kuro pewnie do wymarcia na którym oglądam wiadomości a mnie satysfakcjonuje tylko projektor. Kolejny to będzie 4K. OLEDa pewnie nigdy nie kupię bo przecież to mini przekątne. Niestety.

Wszystko zależy od odległości i wymagań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

to z jakiej odległości oglądasz na projektorze? i jakiej wielkości masz ekran/obraz - 200cali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam projektor Panasonic PT-AT6000 i ekran 91 cali i oglądam w odległości około 2 m i jest super.

Czas uruchomienia projektora to około 15 sek . Jeżeli chodzi o 3D to nie ma z tym najmniejszego problemu.

Podsiada oddzielne regulacja do 2D i 3D, które można zapisać do pamięci czyli "Presety" .Wystarczy wybrak na pilocie odpowiednie ustawieniu a wystroiwszy to trwa w kilka sekund.

Projektor jest podłączony do DVDO iScan DUO. Regulacje do 2D wykonuje poprzez DUO a obraz jest ostrzejszy niż na KURO.

Natomiast 3D w samym projektorze . Niestety DUO jedynie przepuszcza sygnał 3D (Pass-Through feature allows 3D)

bez możliwości jego obróbki przez procesor.

Dlatego dziwię Ci się, że zrezygnowałeś z projektora.

Poczałkowo miałem pewne obiekcje, czy aby moje mieszkanie nie jest za małe, ale jak się okazało były to niepotrzebne wątpliwości.

Pozdrawiam,

AndrzejS&

Edytowane przez andsie1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Moj projektor nie zawsze sie tak zachowywal, ot tak raz na jakis czas sie wieszal. Zapomnialem jeszcze dodac ze ekran super hi end :) za okolo £1200 potrafil rowniez sie zblokowac czy to przy rozwiajaniu czy zwijaniu, nie wspomne ze musialem go wymieniac na nowy po miesiacu bo byl strasznie pofaldowany, do tego smierdzial tak ze trzeba bylo ogladac przy otwartym oknie a byl to ekran firmy beamax elektryczny z pilotem, naciagami itd. Dlatego tak sie zrazilem do projektorow :).

Z ciekawosci sprawdzalem ceny i Sony VPL-VW500ES kosztuje mniej niz sharp 90 cali !. A jest 4k. Sprawa do przemyslenia :)

Zastanawiam sie tylko nad tym czy jest jakis blu ray player 4k z dwoma wyjsciami hdmi i czy do 4k potrzeba specjalnego ekranu.

Czy ktos mogl by powiedziec jak wyglada obraz z blu ray 1080 wypuszczony z projektora 4k ? Czy jest jakakolwiek roznica ?

Pozdr. Dawmac

Edytowane przez dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jest odtwarzacz Sony S790 z dwoma HDMI. Do 4K nie ma żadnego specjalnego ekranu. Nie ma też dużych różnic w porównaniu do Full HD puszczonego na tym samym rozmiarze. Na + w 4K są gładsze krawędzie i mniej widoczna struktura pikseli, ale żadnej przepaści, ani nowych detali nie będzie ;)

Nie rozumiem tego zrażania się do produktów. Dostałeś wadliwe, więc trzeba było reklamować. Myślisz, że w telewizorach wszystko działa jak należy? Też bywają kwiatki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Z ciekawosci sprawdzalem ceny i Sony VPL-VW500ES kosztuje mniej niz sharp 90 cali !. A jest 4k. Sprawa do przemyslenia :)

Zastanawiam sie tylko nad tym czy jest jakis blu ray player 4k z dwoma wyjsciami hdmi i czy do 4k potrzeba specjalnego ekranu.

Pozdr. Dawmac

W końcu zaczynasz rozumować z sensem.

Przypominam, że to ja miedzy innymi namówiłem Cię do KURO

Mam ekran ramowy. Poprzednio miałem zwijane do których nie mogłem się przyzwyczaić. Każdy z nich falował przy rozwijaniu co dla mnie było nie do przyjecie.

Pozdrawiam,

AndrzejS&

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ale czy aby Sony S790 nie wyswietla prawdziwego 4k tylko skanuje full hd do 4k. Jak kupowalem tv full hd to nie bylo za duzo filmow 1080 i playery niby potrafily poprawic dvd do hd ale wygladalo to tak sobie :) jednak mozna bylo kupic player full hd i za kilka dni pokazaly sie plyty blue ray. Aktualnie chyba nie ma playera 4k ktory by odtwarzal lepiej blue ray ale tym samym oferowal odtworzenie plytki 4k ktore pojda bez skalowania i poprawek.

Pozdr. Dawid

Edytowane przez dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

dawmac ty naprawdę miałeś kuro czy projektor? Bo twoja wiedzy jest nikła. Jakie płytki 4K? Na twoim miejscu schowałbym portfel i najpierw się poważnie wyedukował bo ślepo błądzisz z dużą kasą. Chyba ze 2 lata nie czytałeś internetu :D:ph34r: Nie obraź się - komicznie się to czyta po prostu.

Edytowane przez MarcinC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Poczekac na panel 4K OLED z pasywnym 3D.

Takie jest moje zdanie.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

ale to odległy czas aż cena bieda ludzkie.

Taki 100" OIed to cena kosmos. Poniżej 100" 4K nie warto sobie głowy zawracać.

Pozdrawiam,

AmdrzejS@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

To fakt, ale przy dobrym projektorze np.SIM2, producent daje gwarancje na lampę 10.000 godzin a kontrast jak dla mnie jest porównywalny z moim KURO.

AndrzejS&

No tak i wydasz 150tyś na taki projektor?

Wątpię, żeby ktoś na tym forum tyle wydał na sprzęt.

Bądźmy realistami.

Też mnie dziwi dlaczego zakładający post sprzedał JVC projektor, bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Można kupić SIM LED, cena około 60.000 zł,

Jakbym miał do wyboru takiego SIM,a za 150 tyś zł, i LED 85" Samsunga 4K za taką sama cenę, to zdecydowanie wybrałbym projektor.

Autor tematu zraził się do projektora, gdyż prawdopodobnie był wadliwy i nic nie robił w kierunku jego naprawy tylko poszedł po najmniejszej linii i go sprzedał.

Pozdrawiam,

AndrzejS&

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Poczekac na panel 4K OLED z pasywnym 3D.

Takie jest moje zdanie.

Pozdro

Przed 40stką wolałbym jednak zmieniać sprzęt ; ) Bo to będzie baaaaaaaaaaaaaaaardzo długie czekanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

dawmac ty naprawdę miałeś kuro czy projektor? Bo twoja wiedzy jest nikła. Jakie płytki 4K? Na twoim miejscu schowałbym portfel i najpierw się poważnie wyedukował bo ślepo błądzisz z dużą kasą. Chyba ze 2 lata nie czytałeś internetu :D:ph34r: Nie obraź się - komicznie się to czyta po prostu.

Mam kuro i inne tv i mialem projektor ktory sprzedalem kilka dni temu. Przez jakis czas nie interesowalem sie hd bo tak naprawde nie mialem potrzeby :) mialem wszystko co bylo mi potrzebne do szczecia :) bardzo dobre audio, bardzo dobre wyswietlacze ale postanowilem co nie co zmienic. Chyba trafilem na najgorszy moment :) liczylem ze kupno duzego tv jak sharp 90 cali w pelni mnie zadowoli, eventualnie samsung 75 cali na przeczekanie jednak ze jestem dosc zwichnietym maniakiem hd i po zapoznaniu sie z kilkoma opiniami na temat tych duzych swiecidel odeszla mi ochota na ich zakup. Jak kazdy maniak hd bardzo mi sie spodobala wizja 4k ale tu znowu zonk :) nie ma duzych tv 4k a jesli juz np toshiba 84 cale to mozna miec fajny projektor 4k sony i znowu bladze :)

4k niby jest ale tak naprawde to wiecej bajerow niz prawdziwego 4k :) jvc sie chwali projektorami 4k ale tak naprawde tylko dorabiaja brakujace pisele a nie wyswietlaja prawdziwej rozdzielczosci 4k. Sony i nie tylko ma kilka playerow z napisami 4k ale one tylko przerabiaja zwykly sygnal na 4k co poczesci jest bezsensu skoro mamy dobry projektor czy tv 4k ktory zrobi to lepiej. Szukalem i nie znalazlem "prawdziwego" playera 4k. Do tego dochodzi wymog hdmi2 i znowu malo ktore urzadzenie oferuje hdmi2. Pyalem o filmy 4k bo jest wiele niby takich filmow ale tez malo z nich jest w prawdziwym 4k. Co do nosnikow to podobno dzieki nowemu kodekowi mozna zmiescic film 4k na normalnym blurey ale sa juz plytki ktore pomieszcza 100gb (trzy warstwowe) ale nie wiem czy jest jakis player ktory je otworzy i czy bedzie wogole taki :) kolejna wojna formatow :) ?

Aktualna sytuacja przypomina mi ta z przed kilku lat jak kazdy producent tv pisal na telewizorach HD albo HD READY a tak naprawde to wiele z nich nie potrafilo wyswietlic 720p o 1080 nie wspomne. Teraz kazdy bedzie pisal ze jego tv albo player jest 4k ready albo UHD a tak naprawde wsadza scalaka za pare dolarow ktory niby poprawia rozdzielczosc :)

Na sky hd maja testy 4k ale nie ma jeszcze oficjalnej daty i czy wogole beda nadawane takie kanaly tak wiec praktycznie nie pozostaje wiele zrodel 4k materialu.

Wiem ze wiele osob mowi ze nie ma sensu 4k jak sie nie siedzi blisko tv, sam pamietam jak wiele osob pare lat temu udowadnialo ze hd ready wystarczy do ogladania tv i nie widac roznicy miedzy full hd, podobnie bedzie teraz :). Dlatego znowu zbladzilem i z pomyslu na zakup normalnego duzego tv chodzi mi po glowie ciagle duzy ekran 4k :) ale jak wspomniales trzeba sie douczyc aby wiedziec jak to wszystko poskladac do "kupy" :)

Wiem ze wiele z moich wpisow jest "troche" haotycznych ale spowodowane to jest barkiem czasu i ciaglymi niespodziankami zwiazany i z prowadzeniem firm. Chetnie bym poswiecil wiecej czasu na zaglebienie sie w temacie ale uznalem ze co sam nie doczytam i nie poskladam to pomoga mi osoby na forum.

Prosze o wyrozumialosc i dzieki za wszelkie opinie. Dzieki Wam nie mam teraz w pokoju 75 cali samusnga z "dolnej polki" :)

Poszukuje dalej wyjasnien odnosnie 4k :) wszelkie porady mile widziane :)

Pozdr. Dawmac

Ps. Wyglada na to ze Sony BDP-S790 4K and 3D Blu-ray Disc™ Player jest "w pelni" 4k

Edytowane przez dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

eh nie ma na rynku jeszcze standardu Blu-ray 4K... pewnie na wiosnę jak dobrze pójdzie albo i później. Czyli H265 HEVC.

Póki co 4K idealnie nadaje się do grania z PC. I tam robi szał (mam, gram i jest WOW gdzie PS4/XboxOne mogą "possać" hehe ;p ). I to wszystko. Reszta to upscal ale to też fajny temat bo np. Sony X9 robi to rewelacyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

@dawmac

.....Ponadto, rozdzielczość jest jednym z wielu elementów które mają wpływ na finalną jakość obrazu. Kontrast, jasność, jakość zastosowanej lampy, układ optyczny i jego budowa oraz jakość obiektywu – są równie kluczowe dla osiągnięcia wysokiej jakości. Specjalnie wymieniliśmy te elementy, ponieważ SIM2 Super Lumis jest lepszy od większości projektorów na wymienionych obszarach i potrafi dostarczyć obraz tak imponujący, że nawet nie będziesz się zastanawiał ani żałował że to nie 4K."......

Poczytaj tu:

http://www.cinematic.pl/news/testHCC-SIM2-SuperLumis.html

Dobry TV a zwłaszcza projektor w standardzie HD jest aż nadto dla domowej rozrywki.

Pamiętaj, że filmy Blu-ray na ekranie 4K wyglądają nieciekawie.

Pozdrawiam,

AndrzejS&

Edytowane przez andsie1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi