Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od tygodnia jestem posiadaczem plazmy 42ST60E. Mam do Was pytanie. Na bocznych i górnych/dolnych krawędziach matrycy mam jasny pasek grubości 20 mm. Co jest tego przyczyną ?Złe ustawienia obrazu ? Dodam, że jestem laikiem w tych tematach i zaczynam dopiero poznawać ten telewizor.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z niego. Wcześniej miałem starego LCD firmy LG. Obraz aktualnie rewelacyjny . Opinie z tego forum skłoniły mnie do zakupy tego telewizora, za co serdecznie dziękuje. Na koniec dodam, że miałem problemy z zakupem nowego modelu ST60 i zdecydowałem się na sprzęt powystawowy. Może to jest przyczyna tej białej obramowanej poświaty ?Mam możliwość wymiany na ten sam telewizor tylko z innego sklepu ( ta sama sieć i również sprzęt powystawowy) . Korzystam z telewizji naziemnej oraz bezpośredniego połączenie PC z plazmą (HDMI). Chciałbym go w przyszłości profesjonalnie skalibrować. Na chwilę obecną jakie będą najbardziej optymalne ustawienia ? Za odpowiedź i ewentualną pomoc z góry dziękuje. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zrobić jakieś foto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy odpowiednio będzie widać. Biały jasny pionowy pasek po prawej stronie matrycy,

Edytowane przez przemosiemo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak myślicie co to może być ? Złe ustawienie obrazu ? Wada fabryczna tv ? Jutro mam okazje wymienić na ten sam model ale też powystawowy.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO to jakiś mocny powidok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Właśnie odebrałem nowy (zamienny) TV 42ST60E. Problem zniknął.Ilość przepracowanych godzin to 235 h. Na razie wszystko okey. Dziękuje Wam za porady. Mam jeszcze jedna pytanie. Istnieją jakieś standardowe ustawienia obrazu żeby coś więcej wycisnąć z tej plazmy:) Za 3-4 miesiące planuje skorzystać z profesjonalnej kalibracji. Aktualnie korzystam z telewizji naziemnej oraz z bezpośredniego połączeni TV z PC. Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego jak standardowe ustawienia. Takie same wprowadzone na dwa różne panele dają inny efekt toteż nie ma sensu szukać i kopiować, tylko się sfrustrujesz. Odpal tryb prawdziwe kino do czasu kalibracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mogę polecić przeszukanie internetu i poszukanie różnych ustawień jakie ludzie mieli na skalibrowanych tv

i wypróbowanie ich - któreś może przypasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego jak standardowe ustawienia. Takie same wprowadzone na dwa różne panele dają inny efekt toteż nie ma sensu szukać i kopiować, tylko się sfrustrujesz. Odpal tryb prawdziwe kino do czasu kalibracji.

Kiedy kolego wybierasz się w rejony Opolskiego?

Wysłane z mojego Nexus 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do ekspertów, jest możliwość sterowania ST60 za pomocą wphone 8? np Lumia 920? bo nigdzie nie moge na ten temat znaleźć info ... a jak się nie da, to jaki smartfon do tysiaka polecacie żeby dobrze działał z ST60?

Edytowane przez Speedxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka macie wersje firmware? Czy mając 3.720 można wgrać amerykańska 2.730 (mniejszy imputlag) czy jakoś zresetować trzeba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka macie wersje firmware? Czy mając 3.720 można wgrać amerykańska 2.730 (mniejszy imputlag) czy jakoś zresetować trzeba?

Moze ktos to sprawdzic czy faktycznie jest roznica i czy mozna wgrac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś po remoncie podpinałem blu ray i dekodr do 42st60. Prawdopodobnie przez nieuwagę koncówka niezabezpieczonego kabla głośnikowego dotknęła do złącza na kablu antenowy w wyniku czego powstało jakieś zwarcie. Spalił się blu ray a wejścia HDMI numer 2 i 3 przestały odpowiadać. Czy możliwe jest , że one też spaliły się podczas tego spięcia ? Miałem kiedys podobny przypadek w plazmie th37pv8p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, nowy Panasonic 50GT60. Przy bardzo jasnych obrazach (np. duze polacie sniegu lub jasne tablice informacyjne) tv mocno bzyczy. :) Tak ma byc i to zniknie?

:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zniknie. Jedne bzyczą głośniej, inne ciszej, widać trafiłeś po prostu na głośniejszy egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można jakoś sparować słuchawki bluetooth z tym tv? Próbował ktoś kiedyś. Zastanawiam się nad zakupem właśnie takich słuchawek i niewiem czy coś z tego będzie. Teoretycznie powinno dać radę bo przecież tv ma bluetooth i normalnie paruje z piórem dotykowym ale czy z słuchawkami będzie tak samo? Jezeli nie ma takiej mozliwosci to jaki jest inny najtanszy sposob polaczenia takich sluchawek z tv?

Edytowane przez mufek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znikl przycisk edytuj wiec odpowiem sam sobie. Potrzebny jest transmiter audio. Taki za 40zl i wszystko smiga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki kupiłeś że zadziałał? bo chyba nie każdy zadziała tylko taki zalecany przez Panasa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy działa wam łacznośc 5GHz? Na 2,4GHz nie mam żadnych problemów, ale na próbę włączyłem 5GHz i zaczynają się schody. Po skonfigurowaniu jest OK, ale jak wyłaczę TV i włacze, to już nie widzi tej sieci i musze ponownie konfigurowac.

Mam najnowszy firmware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy działa wam łacznośc 5GHz? Na 2,4GHz nie mam żadnych problemów, ale na próbę włączyłem 5GHz i zaczynają się schody. Po skonfigurowaniu jest OK, ale jak wyłaczę TV i włacze, to już nie widzi tej sieci i musze ponownie konfigurowac.

Mam najnowszy firmware.

U mnie działa bezproblemowo z routerem TP-link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do użytkowników ST60 czy możecie sprawdzić czy odtwarzają się wam filmy z YouTube. U mnie od tygodnia wyskakuje błąd przy próbie odtworzenia . Menu i wyszukiwanie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi