grundig 554 Napisano 11 Października 2023 (edytowane) To jest obraz z najtanszej plazmy Panasonic za 1000 zl. To jest obraz plazmy Panasonic st50 To jest jakosc obrazu z telewizora OLED Panasonic.Nikomu sie obraz nie podoba bo w kazdym telewizorze wybieram tryb normalny zamiast prawdziwe kino. Edytowane 11 Października 2023 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 11 Października 2023 (edytowane) @grundigNie wiem po co wklejasz zdjęcia, z których dokładnie nic nie wynika ☺️. Równie dobrze mogę wrzucić fotki z mojego malutkiego Szajsunga w sypialni z identycznym na fotkach obrazem. 41 minut temu, waran3 napisał: Już od jakiegoś czasu "poluję" na któryś z telewizorów ostatniej serii plazm Panasonica. Znalazłem gościa który sprzedawał taki za 2K...a kupił nowego oleda LG. Zacząłem z nim korespondować dopytując o szczegóły. Gość w pewnym momencie napisał, że z ceny nie zejdzie ale jak chcę to chętnie mi odsprzeda tego OLEDa. 🙂 W efekcie wycofał się w ogóle ze sprzedaży 🙂 Bo oled kiepsko odtwarza słaby sygnał, np kanały SD z kablówki. I prawda jest taka, ze praktycznie nigdzie się tego nie dowiesz. 48 minut temu, grundig napisał: Dla mnie najwazniejsze sa wrazenia wizulane.W przypadku programow i filmow hd plazma generuje lepsza jakosc obrazu .W plazmie dostrzegam wiecej szczegolow, obraz jest bardziej plastyczny. Bardzo tak ogólnie piszesz, wręcz subiektywnie. Lepiej coś konkretnego. Kontrast, jasność max, poziom czerni, płynność obrazu, pokrycie palety barw, rozdzielczosc. Możemy porównać? Edytowane 11 Października 2023 przez Xisiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 554 Napisano 11 Października 2023 (edytowane) Pytanie dotyczylo telewizora Panasonic to wkleilem zdjecia obrazu .Wracajac do o cos konkretnego czyli dlaczego oceniam wyzej PDP od OLED HD - w ciemnych scenach detale sa bardziej widoczne, chmury lepiej widoczne,wiecej szczegolow, wieksza glebia obrazu. pierwszy i drugi plan bardziej ostry i wyrazny.Wygrywa PDP czyli PLAZMA Edytowane 11 Października 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 12 Października 2023 65V30 sprzedałem dwa lata temu za 2500 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 12 Października 2023 12 godzin temu, grundig napisał: To jest obraz z najtanszej plazmy Panasonic za 1000 zl. To jest obraz plazmy Panasonic st50 To jest jakosc obrazu z telewizora OLED Panasonic.Nikomu sie obraz nie podoba bo w kazdym telewizorze wybieram tryb normalny zamiast prawdziwe kino. I co niby ma wynikać z tych trzech obrazków ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 554 Napisano 12 Października 2023 (edytowane) Wynika z tego ze Panasonic produkuje bardzo dobre i trwale telewizory.Jakosc obrazu z nawet z najtanszego telewizora plazmowego jest wzorowa. Edytowane 12 Października 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 12 Października 2023 (edytowane) Nie, z tych obrazków to nie wynika. Noooo ... do tego wzoru to bardzo daleko. Nie wspominając, że to tylko fullHD i SDR. Poza tym plazmy podlegają procesom wypalania, zresztą podobnie jak telewizory OLED czy LCD (LED). Mam wciąż jakąś plazmę Panasonica z serii S i obraz jest bardzo daleki od ideału. Bo to tylko seria S. Edytowane 12 Października 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 12 Października 2023 7 godzin temu, grundig napisał: Wynika z tego ze Panasonic produkuje bardzo dobre i trwale telewizory.Jakosc obrazu z nawet z najtanszego telewizora plazmowego jest wzorowa. Ale nie można/nie da rady wyciągnąć takich wniosków na podstawie tych zdjęć. Choć zgodne z faktami jest twierdzenie, ze Panasonic robi trwałe i ogólnie bardzo dobre tv (ale nie plazmy). Natomiast twierdzenie, cytuję: „jakość obraz z nawet najtańszego tv plazmowego jest wzorowa” jest zupełnie niezgodne z faktami i jest błędne. 23 godziny temu, grundig napisał: HD - w ciemnych scenach detale sa bardziej widoczne, chmury lepiej widoczne,wiecej szczegolow, wieksza glebia obrazu. pierwszy i drugi plan bardziej ostry i wyrazny.Wygrywa PDP czyli PLAZMA No cóż, są bardziej widoczne bo plazma ma czerń, która jednak trochę swieci, a oled generalnie pewne odcienie szarości potrafi zlewać - często wymagana jest korekta ustawień lub profesjonalna kalibracja aby to doprowadzić do porządku. Poza tym reszta to już typowo subiektywne, żeby nie napisać nieprawdziwe, stwierdzenia nie mające żadnego poparcia w faktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waran3 0 Napisano 13 Października 2023 Oglądałem wczoraj ten telewizor...przebieg 9999 godzin...nie wiem czy to przypadkiem nie świadczy o tym, że licznik się skończył. :-) Ogólnie jednak wszystko wygląd przyzwoicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 554 Napisano 13 Października 2023 Id modelu 4 , Zdjecie trzeba powiekszyc, godziny dzialania , ilosc wlaczen. 9999 dobrze spawdziles? Moja pierwsza plazma Panasonic kupiona w 2012 roku , w 2017 miala juz przepracowane ponad 15 tysiecy godzin.Dziala do dzis W nowym telewizorze OLED Panasonic jest podobnie. ID modelu 4ilosc przepracowanych godzin O , 6 wlaczen telewizora. Inny przyklad, 7073 godziny przepracowane,8731 wlaczen telewizora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waran3 0 Napisano 13 Października 2023 Wydaje mi się że dobrze sprawdziłem ale teraz to już nie jestem pewny. Było chyba coś w tym stylu A9999-0000. Poprosiłem właściciela o zrobienie zdjęcia, może przyśle to tutaj wrzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 554 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) Na pewno warto kupic plazme PanasonicTX-P50VT60E za 1000 zl.To bardzo atrakcyjna cena. Ilosc przepracowanych godzin nie jest bardzo wazna.Najwazniejsza jest jakosc obrazu z plazmy .Panansonic produkowal bardzo badzo dobre panele plazmowe.Przykladowo , zrzut ekranu ktory zrobilem z filmu.Model zt65 , w vt60 bedzie podobnie.NA tym zdjeciu mozna zauwazyc ze tablice rejestracyjne samochodow w czasie ruchu w plazmie Panasonic sa lepiej widoczne niz w OLED. caly film nizej Edytowane 13 Października 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) Halo ... prosze pana ... od 2016 jesteśmy w epoce 4K z szeroką paletą barw i HDR !!! Z konsumenckim łączem o przepustowości 48Gbps. Ja kocham muzeum ale w ... audio bo w części analogowej audio od kilkudziesięciu lat nie ma żadnego postępu, ba ... wraca się teraz do starych materiałów i rozwiązań. Natomiast w digital audio oraz w digital video postęp jest niesamowity ... co widać i czuć. Edytowane 13 Października 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waran3 0 Napisano 13 Października 2023 Mam fotki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 13 Października 2023 2 godziny temu, grundig napisał: Na pewno warto kupic plazme PanasonicTX-P50VT60E za 1000 zl.To bardzo atrakcyjna cena. Ilosc przepracowanych godzin nie jest bardzo wazna.Najwazniejsza jest jakosc obrazu z plazmy .Panansonic produkowal bardzo badzo dobre panele plazmowe.Przykladowo , zrzut ekranu ktory zrobilem z filmu.Model zt65 , w vt60 bedzie podobnie.NA tym zdjeciu mozna zauwazyc ze tablice rejestracyjne samochodow w czasie ruchu w plazmie Panasonic sa lepiej widoczne niz w OLED. Czy Ty handlujesz używanymi plazmami i stad takie banialuki piszesz? To co napisałeś wyżej to czysta manipulacja („napewno warto kupić za 1000 zł”) / lub podajesz nieprawdziwe wręcz informacje „ilość przepracowanych godzin nie jest bardzo ważna” , podczas gdy realnie jest to najważniejsza informacja! Poza tym jakość ruchu (prywatnie jest to mój konik) jest zdecydowanie/ jednoznacznie lepsza na oledzie niż na dowolnym Panasonicu PDP bo te telewizory, do ostatniej rewizji serii 60 (od ST po ZT) włącznie, miały problem z ruchem (bug 50Hz). Proszę nie wprowadzaj kolegi co chce kupić plazmę w błąd. PS. Poza tym plazma za dnia ma szarą czerń, co jest strasznie irytujące. I tu mowa o ostatniej, najlepszej serii 60, bo wcześniejsze maja przeciętna czerń także po ciemku. A i sama seria 60 ma do oleda daleko po ciemku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waran3 0 Napisano 13 Października 2023 Nie ma jak to dwie skrajne opinie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 13 Października 2023 6 minut temu, waran3 napisał: Nie ma jak to dwie skrajne opinie 🙂 No weź na spokojnie się zastanów - co byś sobie pomyślał jakbyś kupował używane auto, a sprzedający by Ci wmawiał, ze przebieg auta to mało istotny parametr … 🙃😊 PS. Osobiscie przetestowałem Panasonica ST60, GT60, VT60 i ZT60, wiec to wyżej to moje doświadczenia i tak jak uważam, ze w tamtym czasie były naprawdę bardzo dobre tv (choć nie bez wad), dziś są to raptem przeciętne tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waran3 0 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) Dlatego próbuję ustalić przebieg tego telewizora ( choć samochód to jednak nieco inna para kaloszy) :-) i obawiam się że to C9999 to może być 3x 10000godzin( A,B,C) :-) czyli jakieś 8 godzin dziennie. Edytowane 13 Października 2023 przez waran3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 554 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) Masz racje, jesli sa skrajne opinie to na pewno trudno sie zdecydowac. Za 1000 zl przeciez nie mozna kupic nowego telewizora.Masz plazme Pioneera i wiesz czego mozesz sie spodziewac.Panasonic to numer 2 .Najlepsze plazmy produkowal Pioneer.Wracajac do vt60 to aby sprawdzic ilosc przepracowanych godzin musialbys wejsc do trybu serwisowego.Wtedy mozna dowiedziec sie ile godzin przepracowal telewizor.Do menu serwisowego wchodzisz na wlasna odpowiedzialnosc.Dowiesz sie tylko ile godzin przepracowal telewizor.Uwazam ze nie warto, chyba ze jestes bardzo ciekawy.Moja pierwsza plazma Panasonic ma juz przepracowane ponad 30 tysiecy godzin i gra bardzo dobrze.Nigdy tego telewizora nie sprzedam bo jest bardzo dobry. 1. Po prawej Stronie telewizora naciskamy i trzymamy przycisk "VOL-" i następnie z pilota naciskamy 3-4 razy przycisk "i" (info). 2. Powinno uruchomić się menu Serwisowe, kolejne czynności wykonujemy już pilotem 3. Naciskamy Przycisk "2" DWA razy aż pojawi się menu "SRV-TOOL" i klikamy „OK”. 4. Schodzimy strzałkami na pozycje "PTCT" i przechodzimy strzałka w prawo na puste pole tabeli 5. Przytrzymujemy 3 sek. przycisk „MUTE” (wyciszenie) i pojawi nam się informacja o ilości godzin Pracy i Włączeń telewizora. Żeby wyjść trzeba przytrzymać „exit” na pilocie. " Dla ulatwienia film model st60 czyli ostatnia seria plazm Panasonica , niestety po rosyjsku ale mozna ustawic polskie napisy. Obejrzyj tez drugi film.Pioneer i OLED.Wygrywa plazma. Edytowane 13 Października 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waran3 0 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) No tak...nie chcę konkurować z nowymi OLEDami za 7K...chcę wydać znacznie mniej i mieć zadowalający efekt. Nie przeszkadza mi, że plazma świeci gorzej w dziennym świetle bo oglądam zwykle wieczorem, a może to też kwestia przyzwyczajenia. Mam Pioneera i obraz jest jak dla mnie spoko. Pisząc tutaj spodziewałam się różnych opinii i że np. warto dołożyć i kupić coś innego. :-) Póki co mam dwie skrajne rady, na dodatek obie dosyć wiarygodne :-) PS. "Do menu serwisowego wchodzisz na wlasna odpowiedzialnosc." - coś można popsuć? Edytowane 13 Października 2023 przez waran3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 13 Października 2023 Ruskim mowie stanowcze wypier….. ! Weź wykasuj te filmy, to są mordercy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 554 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) To tylko film .Wygrywa oczywiscie Pioneer Kuro, Sony OLED wypadl bardzo slabo.Po obejrzeniu moich przykladow wzrosnie sprzedaz uzywanych telewizorow plazmowych na allegro Pioneer to caly czas numer 1. Przepraszam jesli film wzbudza zle emocje.Nie moge go skasowac bo nie dziala juz edycja postu. Edytowane 13 Października 2023 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) miałem ST60 i Kuro509 - przesiadłem się w 2017 na oleda lg e6 (model z 2016) który działa do dziś i nigdy tej zmiany nie żałowałem, dla mnie w każdym aspekcie był lepszy od plazm jakie miałem co do plazm to dla mnie Kuro miał lepszy obraz od każdej plazmy panasa (może tylko zt60 się zbliżył do niego o ile był dwa razy jaśniejszy niż st60) Edytowane 13 Października 2023 przez klaus71 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) Godzinę temu, grundig napisał: To tylko film .Wygrywa oczywiscie Pioneer Kuro, Sony OLED wypadl bardzo slabo.Po obejrzeniu moich przykladow wzrosnie sprzedaz uzywanych telewizorow plazmowych na allegro Pioneer to caly czas numer 1. Przepraszam jesli film wzbudza zle emocje.Nie moge go skasowac bo nie dziala juz edycja postu. Chłopie, czy Ty robisz te manipulacje świadomie czy nie rozumiesz tego co robisz i przeklejasz po jakiś amatorach? 🤔 Po pierwsze - ocenianie ruchomego obrazu na podstawie statecznego ujęcia jest bez sensu. A dwa, to powyżej jest tak perfidnym fejkiem, że aż boli. Ba, to wyglada tak jakby ktoś zmontował profesjonalny monitor studyjny (pierwszy plan), z jakimś tanim lcd, gdzie aparat ktory robione jest foto ma jeszcze celowo źle ustawiona migawką, aby rozmazać obraz! Wstyd grunding, wstyd. 😑 Edytowane 13 Października 2023 przez Xisiek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 554 Napisano 13 Października 2023 (edytowane) Przeciez gdy obejrzysz dwa filmy zauwazysz roznice w jakosci obrazu.Ja mam swoje zdanie na ten temat, mozesz miec inne zdanie.Chyba nie obawiasz sie ze wzrosnie sprzedaz uzywanych telewizorow plazmowych na allegro.Kazdy sam decyduje co kupuje. pytanie "Do menu serwisowego wchodzisz na wlasna odpowiedzialnosc." - coś można popsuć?.Mozna przypadkowo zmienic ustawienia parametrow, trzeba uwazac. Wracajac do filmow .Dlaczego uzytkownicy maja podobne zdanie ja ja?.Posiadacz telewizora oled i plazmy w USA jest zachwycony telewizorem z 2010 roku czyli telewizorem Panasonic.Nowy telewizor OLED LG powinien byc lepszy a nie jest. Telewizor Panasonic z 2010 roku.Pisales o zuzyciu ekranu.Nie dostrzegam .Telewizor ma 13 lat Chcialem poprawic, zamiast ja ja powinno byc jak ja. Edytowane 13 Października 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach