Skocz do zawartości
Gmeru

MEGA-TEST: LG LED 3D 47LM765S VS Sony 46HX850 VS Samsung ES8000 VS Panasonic ST50

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy godzinę 22 jest ciemno oglądam film na HBO film z pasami czarnymi i co widzę -ZERO białych plam w rogach.Totalny szok -zero .Jedyny minus jak na dziś to o dziwo nie podoba mi się dźwięk z tej podstawy .Jest jakiś płaski .Nie wiem czy to kwestia ustawień.Sam obraz jednak to klasa sama w sobie :)

Edytowane przez cureman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobij sobie troszę na tonach niskich w ustawieniach dzwięku bo rzeczywiście niskimi tonami on nie grzeszy :) ale to norma w tego typu ekranach, z domyślnych +6 ustaw sobie na np. +10

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobij sobie troszę na tonach niskich w ustawieniach dzwięku bo rzeczywiście niskimi tonami on nie grzeszy :) ale to norma w tego typu ekranach, z domyślnych +6 ustaw sobie na np. +10

Dzieki za rade :)

Jak narazie nie wiem gdzie zmienić region w tym tv i gdy uruchamiam xboxa czy Ps3 w opcjach obrazu nie ma trybu gra .Czy ten tv zmienia automatycznie lregion po IP bo na starcie dalem region Polska a mam SEN na Niemcy.Gdzie to zmienic bez resetowania tv ?

Edytowane przez cureman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ustawiłeś na język Polski to SEN powinien tez taki być, dziwne ze masz po Niemiecku, moze rzeczywiście to kwestia IP, a co jesteś aktualnie w DE ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ustawiłeś na język Polski to SEN powinien tez taki być, dziwne ze masz po Niemiecku, moze rzeczywiście to kwestia IP, a co jesteś aktualnie w DE ?

Chcialem ci wyslac PW ale masz full i nie moge .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cureman jakie wrazenia z posiadania 850 widzisz jakies jego slabosci i oczywiscie plusy co do innych modeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze pamięta, ( o ile nic się nie zmieniło w tej kwestii) to serwisy internetowe były przydzielane właśnie po IP. Sprawdź może skąd masz IP ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cureman jakie wrazenia z posiadania 850 widzisz jakies jego slabosci i oczywiscie plusy co do innych modeli

. Mam ten telewizor od 2 dni ,co mogę napisać tak na szybko.

Wielkie zaskoczenie - obraz Rewelacja na pograniczu obrazu plazmowego ale bez migotania i problemu 50 hz.Obraz nie ulega pogorszeniu w nocy jak w ledach Samsunga tam to już w nocy obraz spada z dobre 40 procent .Tu jest bardzo dobra czerń w nocy i w dzień.Plynnosc obrazu -to jest mistrzostwo swiata .Wyglad telewizora jest bardzo nowoczesny i to odchylenie 6 stopni jest bardzo eleganckie (nie wiem na co tu ludzie psiocza ) .Telewizor radzi sobie z sygnałem sd bardzo dobrze .Po ostatnich złych doświadczeniach z ledami Samsunga jestem wreszcie zadowolony z zakupu tego modelu.Polecam z całego serca zakup.Na koniec powiem ze jestem bardzo wybredny ....

Edytowane przez cureman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to odchylenie 6 stopni jest bardzo eleganckie (nie wiem na co tu ludzie psiocza )

Cureman a możesz napisać na jakiej wysokości masz wzrok siedząc przed tv a na jakiej dolną część ekranu? Ja mam wysoką wąską szafkę rtv a oglądam z pozycji lezącej i obawiam się, że źle by mi się oglądało tak odchylony ekran.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co polecacie do tego tv do ogladania MKV z dysku 2tb?.Bo ten telewizor ma zablokowane wsparcie mkv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cokolwiek co odtwarza mkv z dysku 2TB i ma odpowiadające Tobie funkcje / cenę :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cokolwiek co odtwarza mkv z dysku 2TB i ma odpowiadające Tobie funkcje / cenę :-)

Tylko gdzie takie CUDO kupic????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Mam ten telewizor od 2 dni ,co mogę napisać tak na szybko.

Wielkie zaskoczenie - obraz Rewelacja... ...plynnosc obrazu -to jest mistrzostwo swiata...

No właśnie czy mógłbyś podać jakie masz ustawienie Motionflow? I jeszcze prośba: Mógłbyś tak specjalnie dla mnie z ok.15min chociaż pooglądać obraz z ustawieniami motionflow na; impuls(najwyższy). Jak byś mógł napisz pokrótce jakie są twoje odczucia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Impuls to totalny teatr ! Ja ogladam na normalnym i obraz jest plynny bez wielkiego teatru:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki. czyli powiadasz, że w zamian za mega extra płynny obraz mamy - za mega extra płynny obraz ;/ można się było tego spodziewać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki. czyli powiadasz, że w zamian za mega extra płynny obraz mamy - za mega extra płynny obraz ;/ można się było tego spodziewać :)

Mylisz pojecia ! Zobacz na VT 50 Panasonika plynny obraz :) i efekt 50 hz .Tu jest obraz pynny bez skakania jak w Plazmie .Na maxa juz mamy plynny obraz bez efektu 50 hz ale mega teatr bez straty jakosci obrazu.Ale wyglada to mega plynnie za plynnie!.Ale zawsze lepiej jak na Panasie .Ten post co napisales jest bez sensu ,nie wiem co chciales udowodnic.???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie muszę nic udowadniać, ponieważ ten tryb nie nadaje się do oglądania. To mi wystarczy:-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie muszę nic udowadniać, ponieważ ten tryb nie nadaje się do oglądania. To mi wystarczy:-P

Tryb normalny starczy płynnie i bez teatru .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tryb impuls to moim zdaniem ciekawostka - fajnie, że jest bo trochę inaczej pokazuje jak to wszystko działa. Reszta trybów jest do normalnego użytkowania. Sam mam ustawiony na "łagodny", wbrew pozorom jest on trochę bardziej "aktywny" od standardowego - dla mnie idealny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątkowa stronniczość ,jak można krytykować okulary które Samsung daje w zestawie i porównywać je do 5 krotnie droższych Sonego który nie dołączył ich do zestawu koszt zakupu 2 par to 720 zł co znacznie podnosi cenę Sonego .

Edytowane przez karolmok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krytyka była by uzasadniona gdyby Sony dodało choćby jedną parę takich okularów ,ale sony przyoszczędził i nie ma żadnych w zestawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątkowa stronniczość ,jak można krytykować okulary które Samsung daje w zestawie i porównywać je do 5 krotnie droższych Sonego który nie dołączył ich do zestawu koszt zakupu 2 par to 720 zł co znacznie podnosi cenę Sonego .

Nie widzę związku pomiędzy krytyką jednego i drugiego. Przyszłego nabywcę samsunga nie będzie interesowało że mogło być gorzej bo mógł nie dostać okularów wcale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to że związek jest duży ,bo równie dobrze można ocenić Samsunga z droższymi okularami po dokupieniu ich tak jak w przypadku Sonego , a do okazjonalnego obejrzenia wystarczą te w zestawie co nie da się uczynić w przypadku sonego . A do tego w zestawie Sonego na zdjęciu są widoczne jako standard , a tak nie jest .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi