qazar 385 Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) falsecontouringu nie dotyka materiału 24p Edytowane 6 Stycznia 2015 przez qazar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 6 Stycznia 2015 dotyka tylko w dużo mniejszym stopniu. ja przynajmniej delikatny widzę. tylko na 60hz nie widzę - wtedy jest dla mnie referencja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Aż dziś usiądę 0,5 m od TV bo o ile przy materiale 50 Hz zgodzę się o tyle przy 24p jest to dla mnie zaskoczeniem co piszesz... Edytowane 7 Stycznia 2015 przez qazar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 7 Stycznia 2015 ja na bd z transformersami 2 chyba to widziałem całkiem często Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaikrz 0 Napisano 7 Stycznia 2015 (edytowane) jakaś telepatia ale właśnie na transformers 2 i batman początek wiele złego w obrazie uświadczyłem, co do IFC zmieniałem było na auto ale żadnej różnicy nie widzę ciągle sprawdzam jakieś demo 1080p i jak do tej pory w każdym coś nie tak czasem są czarne przebłyski między klatkami a najczęściej to migotanie taki niestabilny obraz te same pliki mam okazję sprawdzać na jakimś soniaczu brata (LED) tam obraz jest idealny. Dodam jeszcze że wcześniej było wszystko OK ale po zmianie softu na 1.257 zaczęły się schody. http://lifesgoodblog.pl/najlepsze-filmy-do-sprawdzenia-nowego-telewizora właśnie na tej scenie z batmana u mnie te okna szyby na budynkach migotają coś jakby grafika procesor nie wyrabiał Edytowane 7 Stycznia 2015 przez kaikrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaikrz 0 Napisano 7 Stycznia 2015 Odtworzyłem parę próbek stąd http://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-hd/ i niektóre z nich tną zwyczajnie jak na słabym kompie czy to wina że puszczam z pendrive'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 8 Stycznia 2015 jakaś telepatia ale właśnie na transformers 2 i batman początek wiele złego w obrazie uświadczyłem, co do IFC zmieniałem było na auto ale żadnej różnicy nie widzę ciągle sprawdzam jakieś demo 1080p i jak do tej pory w każdym coś nie tak czasem są czarne przebłyski między klatkami a najczęściej to migotanie taki niestabilny obraz te same pliki mam okazję sprawdzać na jakimś soniaczu brata (LED) tam obraz jest idealny. Dodam jeszcze że wcześniej było wszystko OK ale po zmianie softu na 1.257 zaczęły się schody. http://lifesgoodblog.pl/najlepsze-filmy-do-sprawdzenia-nowego-telewizora właśnie na tej scenie z batmana u mnie te okna szyby na budynkach migotają coś jakby grafika procesor nie wyrabiał Generalnie to takie ujęcia zawsze migoczą, bo przecież są nakręcone w 24p. Nie ma szans by 24 klatki/sek odwzorowywały zawsze ruch płynnie. Najczęściej przy panoramowaniu jest taki efekt strobo jaki opisujesz. Oprogramowanie w telewizorze nie ma tu znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaikrz 0 Napisano 9 Stycznia 2015 Ale dlaczego na LED nie zauważam tego efektu a naprawdę trochę prób zrobiłem tego samego materiału i z tego samego źródła Tak czy inaczej : Dzięki Maćku trochę się uspokoiłem bo cały czas myślałem że coś nie tak z tv lub że coś źle robię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czp 1 Napisano 7 Listopada 2021 Sory, że odgrzebuję stary wątek ale nie umiem znaleźć właściwej odpowiedzi. Będę wymieniał swoją plazmę Panasonic St50 na nowszy telewizor i chciałbym wiedzieć jaką ST50 ma najwyższą zmierzoną w testach jasność i nigdzie nie mogę takich danych znaleźć. No bo nie chcę kupić telewizora o niższej jasności. Mój kandydat na zakup to tym razem LG OLED C1 65 cali ( o jasności ok 700 nitów w HDR) i mam nadzieję, że będzie miał lepszą jasność od plazmy. Mam dosyć dobrze nasłoneczniony salon i chce aby po wymianie telewizora było lepiej z oglądaniem TV w dzień niż obecnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 7 Listopada 2021 Nie wiem czy szukanie jaśniejszego oleda to dobry pomysł. Ja wziąłem oleda Sony który ma właśnie ciemniejsza matryce z wiadomych powodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prodarek 85 Napisano 7 Listopada 2021 2 godziny temu, czp napisał: i mam nadzieję, że będzie miał lepszą jasność od plazmy. Jak miała 150 to byłby cud. 44 minuty temu, mikoko napisał: Nie wiem czy szukanie jaśniejszego oleda to dobry pomysł. Od tego jest kalibracja, szukanie "ciemniejszego" tv to głupota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 7 Listopada 2021 Zobaczymy w przyszłości ile ci pochodzi oled przy np 800 nitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czp 1 Napisano 8 Listopada 2021 Czyli spoko LG OLED C1 65 cali będzie jaśniejszy od mojej plazmy - to nie mam nad czym myśleć - będzie dobrze. No tam plazma też się miała wypalać, a przez tyle lat i nic się z nią nie stało - co prawda nie gram w żadne gry ale plazma spisała się świetnie. Jest co prawda OLED LG serii G1, który jest jaśniejszy od C1 no ale to znowu przeskok cenowy. Jestem umiarkowanym optymistą i myślę, że ten OLED C1 przynajmniej okres gwarancji wytrzyma z placem "przy pilocie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach