Skocz do zawartości
zeoos

LG LW570 LW570S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, gdzieś dziś w menu zniknął mi Skype??? Tydzień temu kupiłem kamere(LG AN-VC300) i skype działał mi ok, aż do dziś....gzieś wyczytałem ,że LG ma nie wspierać Skypa, czy to może być przyczyną> Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz najechać kursorem lub pilotem na mały plusik obok napisu premium i wejdziesz w wybór aplikacji tam znajdziesz skype po prostu [beeep]ki to przestawili na dalszy plan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak juz zostanie ,nie da sie ogladac niestety....

To szkoda czyli jednak telewizor kompa nawet w zakresie netu nie zastapi--a już się łudziłem;-((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam zamiar nabyć telewizor w najmniejszym rozmiarze 32LW570S i w związku z tym mam pytania do użytkowników tej serii

1. Jak to jest z tym nagrywaniem i timeshift - działa czy nie działa i z jakich żródeł można nagrywać?

2. Czy ktoś miał możliwość sprawdzenia współdziałania DLNA z serwerem plików firmy Synology?

3. Czy w obecnych seriach jest opcja gry dla dwóch w której dzieki okularom gracz widzi połókę swojego obrazu rozciągniętą na całość?

Moje pytanie wynika między innymi z tego że dziś trafiłem w sklepie przedstawiciela LG który doglądał prezentowanych modeli.

Człowiek ten skołował mnie stwierdzeniem że to co jest napisane w instrukcji że DVR nie obejmuje naszego kraju to już nie jest prawda

a dodatkowo że w tych modelach można nagrywać ze źródeł analogowych!!! Np. w instrukcji TV Panasonic, Toshiba jest info że nagrywanie działa tylko na DVB-T a tu na odwrót!!!

Dotarło do mnie info że w okolicy marca w sklepach pojawi się nowa seria Cinema 3D różniąca się designem (pewnie jak w serii LW9800/980T), z nowymi okularami (zmienione oprawki - zakryte boki).

Edytowane przez voytecs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, gdzieś dziś w menu zniknął mi Skype??? Tydzień temu kupiłem kamere(LG AN-VC300) i skype działał mi ok, aż do dziś....gzieś wyczytałem ,że LG ma nie wspierać Skypa, czy to może być przyczyną> Pozdrawiam.

Czy jak juz podlaczyles ta kamera to czy mozesz odpowiedziec czy oprocz wideo rozmow jest mozliwosc chat'u?

Zalezy mi na tym a wiem ze np w Panasonic njest taka mozliwosc czy w LG jak sie dokupi ta kamere to chat tez bedzie ?

bo bez kamery nie chce sie uruchomic wiec chyba mam obawy ze chatu nie ma :(

Prosze o komentarz osoby co maja skype

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Co do softu to "Software File(Version05.01.10)" na stronie LG jest skopane. Zawiera jakiś błąd któryuniemożliwia aktualizację. TV po 60% przerywa aktualizację informując że plikjest uszkodzony. Zgłosiłem to do serwisu i oto co odpowiedzieli:

"Informujemy, że aktualizacja ze stronyzawiera błąd nad, którego usunięciem pracujemy. Jeżeli chce Pan wykonaćaktualizację to na chwilę obecną można to zrobić przez kabel LAN lub WiFi."

Czyli na chwilę obecną aktualizacja tylko przezsieć. Ściągając przez kompa i zgrywając na pena - nie. Trochę niezrozumiałe.Ale cóż zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglbys podlaczyc kamere do pc-ta i podac vendor id i device id? Chcialbym poszukac jakiegos zamiennika bo cena tej kamery troszke powala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak większość tu pytających zamierzam się z zakupem 47LW570S

Mam takie pytanie.

Przeczytałem gdzieś że jest problem z wyprzedzaniem dźwięku tzn-

Powiedzmy---mamy podłączony telewizor pod tuner/komputer-przez HDMI

a dźwięk bezpośrednio z tuner/komp do osobnego wzmacniacza np kino domowe(tak mam aktualnie u siebie)

Znalazłem opinie że przy takiej konfiguracji dźwięk wyprzedza obraz.

Czy to prawda.

Może ktoś ma podobnie podłączone i by napisał jak sprawa wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kolejne pytanko !

Tym razem dotyczące plików mkv. Czasami zdarza się, że LW570s podczas odpalania pliku z dysku usb, wyswieta komunikat - plik jest nieprawidłowy?

Czy ktoś z kolegów mial podobny problem. Ogólnie większość mkv tv odpala bez problemu, ale niestety czasami się zdarza, że nie.

Macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić?

Może przepuścić plik przez jakiś program i spróbować to naprawić.. tyko jaki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem gdzieś że jest problem z wyprzedzaniem dźwięku tzn-

Powiedzmy---mamy podłączony telewizor pod tuner/komputer-przez HDMI

a dźwięk bezpośrednio z tuner/komp do osobnego wzmacniacza np kino domowe(tak mam aktualnie u siebie)

Znalazłem opinie że przy takiej konfiguracji dźwięk wyprzedza obraz.

Czy to prawda.

Może ktoś ma podobnie podłączone i by napisał jak sprawa wygląda.

Nietety to prawda. Ale jest to bardzo niewielkie przesuniecie, zauwazylem to dopiero wtedy, kiedy lecial dzwiek jednoczesnie z tv i kina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

wczoraj kupiłem tv LG 42lv570s i na nie których filmach bardzo rzuca się w oczy sztuczność (obraz jest nie realistyczny jak by naklejany) czy da się coś z tym zrobić jakieś ustawienia obrazu czy może lepiej wymienić tv na inny aczkolwiek wolał bym już pozostać przy tym jeśli się da coś z tym zrobić

i drugie pytanie czym się ten model różni od tego z numerkiem 5500?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i oczywiście da się to skorygować w ustawieniach :rolleyes:

Czy można całkowicie wyeliminować tą przypadłość?

I generalnie czy to przesuniecie jest na tyle duże że przeszkadza/drażni przy oglądaniu.

Jeszcze jak możecie to napiszcie jak na tych LG wygląda zwykły obraz SD-z tunera czy anteny.

Edytowane przez fiksiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynym wyjściem jest wyłączenie polepszaczy. Wyłącz TruMotion i strefowe wyłączanie led.oraz spróbuj ustawić-skalibrować obraz Tv wbudowanym programem.

Powinno pomóc a oglądanie tego Tv sprawi Ci wiele radości. TruMotion pozostaw włączone tylko w opcji oglądanie w 3D. Sam zobaczysz, że będzie fajnie. Przyjemnego oglądanie życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki.

Jutro jadę go szukać po sklepach.

Niestety brak gotówki i trzeba wziąć raty :_beczy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o rozwianie moich wątpliwosci.Czy problem input laga został zlikwidowany ? Mam zamiar grac na konsoli xbox 360 podpieta przez hdmi.Prosze o jak najszybsza odpowiedz .Z góry dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki input lag ??????

dzieci grają na x360 i nic nie mówią

na wcześniejszym samsungu też pewnie jakieś lagi był i nikt nic tez nie mówił

po prostu naczytacie się jakichś pierdół od pseudo maniaków i panikę siejecie !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sieję żadnej paniki. Po prostu przed zakupem TV , na którego muszę przeznaczyć sporą sumę muszę być pewny zakupu. Grałeś może w jakieś fps-y w sieci ??Jak tak to podziel się opinią .Byłbym wdzięczny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o rozwianie moich wątpliwosci.Czy problem input laga został zlikwidowany ? Mam zamiar grac na konsoli xbox 360 podpieta przez hdmi.Prosze o jak najszybsza odpowiedz .Z góry dziekuje i pozdrawiam

Grałem na 47LW570s w xboxa w najnowszy resident evil, skate 2, fight night i nie zauważyłem nawet najdrobniejszych objawów imputlaga. Gra się [beeep]iście, bez żadnych problemów, a dotego jak zapodasz sobie 2d na 3d to też polepszy ci to granie choć oczywięcie nie będziesz miał super efektu 3d, ale głębia się nieco poszerzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie . Czy opóżnienie 83 milisekundy jest odczuwalne i czy w jakiś sposób przeszkadza w grze ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

83ms w trybie gry bez zadnych dodatkowych manipulacji zmniejszających ten lag

napewno da się go jeszcze zmniejszyć aczkolwiek młodzi twierdzą że nic nie widzą żadnego laga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi