Skocz do zawartości
buku

Uwagi do działania nboxa

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sie zachwycacie oglądaniem na ,ntv, Kaliszem który sie nie mieści na ekranie panoramicznym ( w szerz ) a spłaszczonym z góry to wam współczuje ! zachwycajcie sie dalej !

tutaj kompromisu być nie może !!! albo to co nagrane w formacie 4;3 jest tak emitowane a to co w formacie 16;9 też jest tak emitowane ! enbox powinien to automatycznie robić tak jak w nsport ! i nikt póki co nie miał by pretensji !

Jak sie zachwycacie oglądaniem na ,ntv, Kaliszem który sie nie mieści na ekranie panoramicznym ( w szerz ) a spłaszczonym z góry to wam współczuje ! zachwycajcie sie dalej !

tutaj kompromisu być nie może !!! albo to co nagrane w formacie 4;3 jest tak emitowane a to co w formacie 16;9 też jest tak emitowane ! enbox powinien to automatycznie robić tak jak w nsport ! i nikt póki co nie miał by pretensji !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam teletekstu - a szukałem na kilkunastu kanałach <_<
- z anteny naziemnej teletekst odbieram normalnie :)
kolejna KICHA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Antarktis' post='17038' date='23.10.2006, 21:08 ']Wiso

W tym celu masz przycisk 'OPT' - ustaw na kanale "Bez zmian", wtedy obraz będzie miał właściwe proporcje w zależności od nadawanego materiału. Jeśłi Kalisz jest nadawany 4/3, to telewizor pokaże go w takich właśnie proporcjach.

Tak sie składa, iż nie działa ten przycisk po zmianie kanału (wada softu), wtedy naciśnij EPG oraz Back i zadziała.

Ja dziś zauważyłem, że leciała jakaś japońska bajka na Axn sci-fi i nie było tłumaczenia <_<
Na transponderze polsatu były napisy, a na "N" - ce tylko orginał.

Znalazłem inny błąd, jak wyjdę z epg na jakiś kanał, gdzie nie potrafi znaleźć sygnału, to zwiecha na kilka minut (żaden przycisk nie reagował).

Naprawdę, powinni nas Betatesterów potraktować inaczej, może Listopad gratis?[/quote]

Dzięki !!
już sobie poradziłem !!

Obraz ŻYLETA !! COŚ FANTASTYCZNEGO !!! dwa dni sie mordowałem a to było takie proste ! tak to jest jak sie instrukcji nie czyta jak należy !!

jest mi głupio i wstyd za wszystkie wpicy pod adresem nbox ! jeszcze raz SORRY !

POZDRAWIAM !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zaktualizowałem oprogramowanie w n-bxe jest do pobrania z poziomu setup.
działa tele text na 1 i 2 trovhe lepiej pogrupowane kalay (moim zdaniem)
cos tam z dzwiekiem mozna zmienic i mam wrazenie ze obraz jest troche pepszy (moim zdaniem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ma lub miał podobny problem z n’boxem?
Zaraz po instalacji mogłem oglądać wszystkie wykupione programy. Po dwóch dniach na programach z grupy TVN pojawił się napis “brak sygnału”. Po telefonie do infolini dowiedziałem się, że mam w setupie na danym programie sprawdzić jakość sygnału. Na programach TVN jakość była 0%. “Panienka” poinformowała mnie, że to wina mojej anteny i powinienem ją lepiej ustawić. Trochę mnie to zdziwiło, bo przecież dwa dni wcześniej programy były, przy antenie nic nie zmieniałem, a nagle zniknęły. Po kilku dniach od kolegi dowiedziałem się, że to może być problem z przełączaniem przez tuner polaryzacji. Poradził mi abym zmierzył na wyjściu antenowym napięcie. Pomiędzy polaryzacjami jest różnica w napięciu, jeśli będzie różne napięcie to znaczy że wszystko z tunerem jest w porządku, a wina w mojej antenie. Sprawdziłem. Na kanale 1 i 2 napięcie było na 2 (TVA) brak napięcia. W trakcie mierzenia na innych kanałach napięcie nagle trochę się zmieniło, na niektórych nadal go nie było. Po podlączeniu anteny - niespodzianka. teraz miałem wszystkie programy których nie miałem wcześniej, ale nie mogłem obejrzeć tych któe oglądałem do tej pory. Wniosek - coś szwankuje w tunerze. Dzisiaj wymieniłem tuner na nowy. Po nowej aktywacji - chwila napięcia - 1 - jest, 2 - jest, 3 - niestety nie ma :((. Znowu nie mam TVN. Czy to wina n’boxu? Może ktoś miał podobny problem i może pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może to problem z kartą, przełącz na 999 na kilka minut i spróbuj ponownie. Jeśli to nie zadziała to przestaw antenę troszkę na zachód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='braavoo' post='16946' date='23.10.2006, 15:54 ']-brak możliwości bezpośredniego wejścia w listę kanałów, czy też historii więcej niż jednego kanału.[/quote]

Jakos musieli ukryc standardowy interfejs list kanalow gdzie mozna dodawac i ustawiac kanaly jakie sie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='wisio' post='16616' date='22.10.2006, 13:10 ']Już mam dość !! dzięki nbox skutecznie mnie odechciało sie oglądać telewizji ! dzięki tym karłowatym postaciom które równie zaczło pokazywć TVN !

Ludzie zróbcie coś z tym !! co 4:3 to niech tak zostanie a nie róbcie z tego panoramy bo traci to na jakości !
na dodatek nie idzie zmienić formatu na telewizorze bo nie działa gdy sygnał idzie przez HDMI ! a na pilocie nbox funkcje te też nie dzialają !

żygać mi sie chce ! wygląda to na ,, GABINET ŚMIECHU ,, a lustrami czary mary !!![/quote]

Wczodzisz w setup na pilocie następnie wybierasz telewizor i ustawiasz go na panoramę ,czyli taki jaki masz.
Będzie działać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzieki ale już wcześniej sobie z tym poradziłem ! wcześniej tak coś kombinowałem ale do końca nie rozumialem o co tam chodzi !! teraz już wszystko jasne !!

tak bywa jak sie nie czyta instrukcji uważnie i do konca !!

pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zmiane oprogramowania dzwiek dalej znika na 1 sek. kurde myslalem ze cos sie poprawi (kabrl HDMI tel. SAMSUNG LE27S71B :P:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Całkowity brak dzwieku ! rano nie było ! póżniej był ! a teraz po ponownym włączeniu znowu NIE MA !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam mam problem epg jeszcze dwa dni temu mialem prawie na wszystkich a od dwoch dni niemam na zadnym,tuner pobral aktualizacje nowa wszysko smiga ale niewim co jest z tym epg czy moze ma ktos taki problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='rafal214' post='17775' date='26.10.2006, 16:41 ']Witam mam problem epg jeszcze dwa dni temu mialem prawie na wszystkich a od dwoch dni niemam na zadnym,tuner pobral aktualizacje nowa wszysko smiga ale niewim co jest z tym epg czy moze ma ktos taki problem[/quote]
Miałem to samo po aktualizacji, wyłączenie z prądu i ponowne włączenie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='agat' post='17690' date='26.10.2006, 11:34 ']Wczodzisz w setup na pilocie następnie wybierasz telewizor i ustawiasz go na panoramę ,czyli taki jaki masz.
Będzie działać[/quote]

Dalej jest tak, ze po HDMI w rozdzielczosci 720 wymuszany jest tryb wide i nie mozna TV przelaczyc np. na smart, a co za tym idzie obraz wyglada gorzej na takim TVN'ie -- jest bardziej naciagniety... Przy polaczeniu componentem jest to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem pusto w EPG ale po przełaczenu
na kanał 999 przez pare minut :).

Edytowane przez trebor22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

U mnie jest tak:

- przed upgradem softu glos nie dzialal zarowno przez HDMI jak i nbox nie podawal go przez chinche,
- po wgraniu nowego softu glos wczoraj wieczorem dzialal wszedzie
- dzisiaj dziala juz tylko na wybranych programach (przestal na np. TVP1, TVP2 i TVN, nie wszystkie testowalem)

Co bedzie jutro?
Moze to jakas choroba postepuje? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam nadal mam pusto na epg wylaczenie z pradu nic nie pomoglo wlaczenie na kanal 999 tez nic nie pomoglo kanaly wszystkie smigaja co moze byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='rafal214' post='18104' date='27.10.2006, 19:50 ']Witam nadal mam pusto na epg wylaczenie z pradu nic nie pomoglo wlaczenie na kanal 999 tez nic nie pomoglo kanaly wszystkie smigaja co moze byc[/quote]
EPG będzie pobrane jeśli ustawisz odbiornik na któryś z kanałów Discovery lub Animal Planet. W trybie standby również powinno być pobierane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Siła sygnału po wcisnieci zóltego 728 rowna jest 70-72 a jakos 48
a jak biore diagnostyke np na tvn to mam sile 58 a jakos 28 i tak na wszytskich kanałach... a naprawde no nie moglem juz ustawic lepjej tej anteny spedzilem na dachu chyba z 1,5 godz... co ja mam zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
miałem stara antene po CP i byl klopot z odbiorem wiec zmienilem na 85 i jest OK sila sygnalu 98 jakosc 100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi