Skocz do zawartości
Gmeru

Odtwarzacz Sony Blu-ray BDP-S370 - opinie, komentarze, test

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Witam.Mam problem.

PS3 Media Server widzi Blu Reya,natomiast wszystkie pliki blu ray pokazuje jako uszkodzone.A Bravia obok odbiera bez zarzutu z serwera.Testy łączności wychodzą pozytywnie w blu rayu.

Co jest grane?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatecznie kupiłem na Allegro BDP-S370 w cenie 429zł plus wysyłka.

Muszę kupić na szybko tani player BD i ze zdziwieniem zauważyłem, że ceny tego modelu poszły w górę (?!).

Na Allegro raczej takich jak powyżej nie zauważam (są od 499 zł w górę), a w salonach Sony to nawet sporo powyżej 600 zł.

W sklepach netowych trafiają się miejsca z cenami trochę poniżej 500 zł. No ale generalnie, to spodziewałem się, że pół roku po premierze będzie taniej. O co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rzeczywiście jakieś szaleństwo, ja swój kupiłem za 399 zł, ale to pod koniec kwietnia było.

Co do samych aktualizacji, to też czekam na obsługę ntfs, chociaż mam wrażenie, że to tylko plotka.

Mogliby dodać jeszcze obsługę hd w youtube oraz obsługę vod na onecie (jaasne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak 370tka radzi sobie z DVD? (Kwestia upscalingu itp - mam na półce ponad 300 DVD więc kwestia jest dośc istotna). Zdaje się, że zetknąłem się gdzieś z opinią jakoby pod tym względem był cienki. Czy tak jest rzeczywiście?

EDIT: a stronę wcześniej ktoś pisze że jest ok..

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiła się kolejna aktualizacja oprogramownia: M03.R.695.

Zmiany:

* An unnecessary warning is not to be displayed on the player when playing some discs.

* It is possible to input not only ASCII character but also others (Chinese etc.) to the player from other devices (iPhone, iPad etc.).

W sumie nic ciekawego nie poprawili... ciekawe co z literką "ś"... pewnie to samo (nie mogę teraz sprawdzić).

Edytowane przez Samek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Literki "ś" w dalszym ciągu nie ma. To są już chyba kpiny z klienta. Inna sprawa: po załadowania softu znacznie wydłużył się czas startu płyt Blu ray.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Literki "ś" w dalszym ciągu nie ma. To są już chyba kpiny z klienta. Inna sprawa: po załadowania softu znacznie wydłużył się czas startu płyt Blu ray.

Po co tyle tych aktualizacji?-zupełnie jak w kompie im więcej tym dłużej startuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co tyle tych aktualizacji?-zupełnie jak w kompie im więcej tym dłużej startuje

Czy ktoś próbował zrobić aktualizację softu z wyższego modelu? np: BDP-S570

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja nie próbowałem ale nie wiem czy se sprzętu nie zrypiesz,jeśli dedykowane tylko pod dany model aktualizacje to chyba tego trzeba sie trzymać,żeby nie przekombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz powtórzę Ci ludzie z oddziału SONY w Polsce nadają się tylko do kopania rowów!!!

Nie ma się co czepiać ludzi w polskim Sony, bo to nie jest ich wina. To nie oni piszą firmware, tylko jakieś ludziki w centrali. Jedynym sposobem na zwrócenie uwagi molocha jakim jest Sony, to... masowe zwroty urządzenia, jako towaru niezgodnego z umową. Jeżeli okazałoby się, że mają w Polsce ponad 50% reklamacji, zrobili by coś z tym tematem. Programiści i ich szefowie w Azji nie czytają polskich forów. Masowe reklamacje by ich z pewnością zainteresowały. A tak? Ludzie kupują = nie ma problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko - odtwarzam plik MP4 i odtwarzacz nie widzi napisów, przy MKV nie było problemów.

EDIT: zmieniłem rozszerznie pliku na MKV i działa B)

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena w MM 449,00pln (Łódź) w dniach 19.11-25.11. to wartość na poziomie najniższych z popularnych porównywarek cen. występuje w wersji S370 B, czyli black jak zdążyłem się wczytać. liczą się ceny-trzeba chyba skorzystać z promocji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NTFS od początku był nie do zrealizowania, dzwoniłem w tej sprawie do sony. Gorsze jest to że sony nie ma zamiaru poprawiać ewidentnych błędów w tym modelu:

wysłałem im uwagi do zmian w firmware BDP-S370. I pomimo że wyszła nowa aktualizacja w listopadzie, nic nie poprawili, włącznie ze znanym i denerwującym błędem w polskich napisach.

Oto lista:

1) litera ś w napisach DivX się nie wyświetla.

2) Klawisz subtitle na pilocie powinien przełączać wersje napisów w SRT, SMI, SSA, SUB a nie przełączeć strony kodowe./takie rozwiazanie jest np: u Pioneera/. Przełączanie stron kodowych nie ma sensu - to się robi raz w setup'ie i więcej nie zmienia.

2) FAT32 jest zabytkiem. Od 10 lat mamy NTFS, no chyba że w Sony nadal używacie komputerów z ...DOS'em

5) Utwory MP3 powinny być wybierane również losowo. Ta funkcja jest nawet w najprostszych telefonach - chyba nie zarezerwowaliście jej dla High End'u.

6) Aktualizacja oprogramowania mogłaby się odbywać również z pendriva, dlaczego mam nagrywać płytę CD z poprawkami?

7) Nie wyświetlają się napisy do formatu MP4. I tego wprost nie rozumiem, skoro można je załadować do AVI i do MKV.

Jeżeli myślicie że te niedoróby są "błędami" to jesteście naiwni. To jest typowe pozycjonowanie towaru na niskiej półce. Łatwiej jest zepsuć firmware niż hardware. To celowa działalność działu marketingu w Sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a jak jest na chwilę obecną z dlna i MKV z napisami. Komuś udało się to ładnie puścić? Mnie ps3 media server niby działa, ale każdy plik jest "uszkodzony" Na razie tylko WMP11. Ponoć WMP12 na win7 widzi filmy hd.. Jeszcze File schare pro działało ale procesor mi się gotował i po kilku minutach szarpało obrazem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wyświetlają się napisy do formatu MP4. I tego wprost nie rozumiem, skoro można je załadować do AVI i do MKV.

Zmień rozszerzenie pliku z MP4 na MKV i po sprawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko - odtwarzam plik MP4 i odtwarzacz nie widzi napisów, przy MKV nie było problemów.

EDIT: zmieniłem rozszerznie pliku na MKV i działa B)

Program Xvid4PSP jest bardzo szybki jak chodzi o opakowywanie w kontener MKV. Żadnaj konwersji poprostu mozna bez utraty jakości przekopiować MP4 do MKV. Jest to rozwiązanie braku napisów do MP4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rogram Xvid4PSP jest bardzo szybki jak chodzi o opakowywanie w kontener MKV

Szkoda czasu na jakikolwiek program skoro zwykła zmiana nazwy pliku (tak, po prostu w windowsie, klik i zmień nazwę) załatwia ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zakupiłem model odtwarzacza BDP-S373 i mam pytanie do posiadaczy tego modelu, tudzież S370. Macie u siebie efekt "chrobotania" napędu podczas odtwarzania płyt? W nocy, przy dźwięku z głośników tv, efekt jest strasznie drażniący, bo dodatkowy dźwięk hałasu napędu przebija się przez dźwięk z głośników. Zgłosiłem sprzęt do naprawy, wymieniono mi napęd (skoro wymienili tzn., że cos było nie tak), ale po naprawie sytuacja jest taka sama jak przed. Hałas z napędu jest w dalszym ciągu słyszalny. Moje pytanie w związku z tym, czy te odtwarzacze Sony ta po prostu mają, czy ja jestem przewrażliwiony, czy może to jakiś defekt mojego modelu? Sprawdzałem już na różnych podłożach, żeby unikać jakiegoś rezonansu itd., ale sytuacja jest niezmienna. Miałem wcześniej do czynienia tylko z odtwarzaczami DVD i takiego hałasu nie generowały podczas pracy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi