Skocz do zawartości
Gmeru

Odtwarzacz Sony Blu-ray BDP-S370 - opinie, komentarze, test

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym, że ostatni punkt nie jest konieczny. Zastanawiałem się jeszcze nad LG BD-370 , ale nie podoba mi się jego wygląd, poza tym jest już niemożliwy do dorwania poniżej 450zł. Ewentualnie w grę wchodzi LG BD-350V, ale nie ma on BD-Live :)

Może są jednak kwestie o których nie wiem, a powinienem?

Czy przy moich założeniach Sony BDP-S370 będzie najlepszym wyborem?

S370 biorąc pod uwagę cenę jest jak najbardziej godny polecania musisz być jedynie świadomy, że w przypadku odtwarzania filmów z usb jesteś ograniczony wielkością pliku który narzuca fat32 - jest to bodajże 4GB, może to mieć znacznie przy niektórych większych plikach mkv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak czyta. Tak samo z płytami Blu-ray.

U mnie ten odtwarzacz ma problem z dwoma płytami BD-R (Braveheart _ Varbatim 50GB i Avatar _ Maxell 25Gb), gdzie przy próbie odtworzenia wiesza się za każdym razem. Podobnie jest u kolegi na tym samym modelu. Nadmieniam, że wymienione tytułu bez zająknięcia "szły" na 360tce, którą miałem przez 10 miesięcy oraz śmigają na kilku model innych producentów. Mam także kilka innych kopii na BD-R, które bez problemów można odtworzyć. Soft najnowszy. Co do braku NTFS, to ja sobie radzę przy pomocy BD-RE 50Gb, gdzie MKV pow. 4Gb idą generalnie bez problemu.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktoś ma już na stanie nagrywarkę blu ray to faktycznie większego problemu tutaj nie ma, wspominam tylko o tym ponieważ takie nagrywarki nie są jeszcze standardem i sporo osób korzysta po prostu z najprostszej formy czyli zgrywanie plików z filmami na pendrive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można zmusić tego plajera do odczytania napisów w plikach dvd odpalanych przez USB?

ps2. Czy ta ściągnięta aktualizacja ze str. Sony daje to samo co samoczynne ściąganie upgrade przez plajera? Wiesław pisał że co chwile coś dociąga, a ja nie mogę rozwiazać problemu z tą bramką. Niby net jest ale aktualizacji nie pobiera.

ps3. Jak spiąłem 360kę żeby się zaktualiozował problemu z bramka nie było za to po prostu nie łączył się z serwerem . Komunikat spróbuj potem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

Witajcie

Czy może wie ktoś ,czy wyszła już aktualizacja dla BDP-S370 dotycząca sieci DLNA?

Dzięki Kamil Prezes za odpowiedź w poniższym poście, ciekawe czy będzie problem z ustawieniami w PS3 Media Serwer

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witajcie

Czy może wie ktoś ,czy wyszła już aktualizacja dla BDP-S370 dotycząca sieci DLNA?

Przewidziana na połowę czerwca b.r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po podpięciu routera moje problemy z internetem znikły. Wszystko działa ok. Natomiast Przy próbie aktualizacji zakomunikował że już najnowsza wersja jest pobrana. 473. Czyli czy podane przez cd czy też kablem, bez różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

kupiłem ten model i nie umiem go podpiąc do internetu...

Jestem laikiem w tej dziedzinie powiem szczerze i będę wdzięczny za pomoc. :-)

z gory dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A czy ktoś wie czy są jakieś ograniczenia dla portu usb-np.odczyt z pendriva ale tylko do pojemności całkowitej pendriva 4 GB?

Coś gdzieś mi się o tym o uszy obiło.Tylko nie wiem czy to fakt.

-edycja-

Już wiem-ograniczenie do wielkości plików do 4 GB z USB [tak mi na innym forum podali]

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MustangKóń ograniczenie wynika z faktu obsługi systemu plików fat32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kupiłem ten model i nie umiem go podpiąc do internetu...

Jestem laikiem w tej dziedzinie powiem szczerze i będę wdzięczny za pomoc. :-)

Napisz coś więcej, bo z fusów raczej tu nie wróżymy ;)

Jaki internet, jaki router, jak to podłączyłeś itp.?

A czy ktoś wie czy są jakieś ograniczenia dla portu usb-np.odczyt z pendriva ale tylko do pojemności całkowitej pendriva 4 GB?

Nie wiem czy są ograniczenia, ale sprawdzałem pena 2GB, 4GB i dysk 60GB i działały bez problemu.

Na dniach sprawdzę jeszcze dysk 500GB.

EDIT:

Dysk 500GB działa (jedna duża partycja fat32, formatowałem pod ubuntu).

Mała uwaga: niektóre film hd w mkv (z hdd) nie są odtwarzane idealnie płynnie, jakby odczyt z dysku był kiepsko buforowany(?), ten sam plik w m2ts chodzi płynnie, hmm...

BTW. Zauważyłem dziwną(?) rzecz:

Zmuskowałem do mkv teledysk z dvd (mpeg2 + ac3) i okazało się, że player sobie z tym nie radzi :/

Dziwne jest to, że jak zmuksuje do m2ts to działa bez problemu. Czyżby jakiś bug w obsłudze mkv(?).

Edytowane przez Samek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jest taka aplikacja w Sony BDP-S370

W ustawieniach systemowych bodajrze/DivX®VOD.

Po naciśnięciu na to pojawia się kod i odsyła dalej do strony intern. vod.divx.com na której ten kod trzeba zarejestrować jako swój odtwarzacz czy cóś.Robił już ktoś to?O co chodzi z tą stronką?-może to vod -filmy na życzenie-za kasę?

Do Samek [innych też]

Mi plik m2ts [około 3 GB]z płyty pikselizowało w szerokości obrazu-co kilka sekund.Przez DLNA szedł-obraz bardzo ładny tylko czasami wyciszał się dźwiek-zanikał ale za moment się pojawiał.

Plik M2TS jest w standardzie odtwarzanych plików przez blu raya Sony.Przekonwertowałem do AVCHD na razie nie mam nagranego na płytę ale może nie będzie pikselizował[plik AVCHDma wiekszy rozmiar od M2TS]

Może to być też wina nagrywarki[standard HD ma mieć],lecz na kompie M2TS idzie bez problemów.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem ten odtwarzacz, i chciałbym go podłączyć do sieci, jedyna moja możliwość do karta wifi. Ta proponowana przez sony jest dość droga, czy istnieje możliwość podłaczenia innej firmy ( tańszej ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy z literką "ś". Do czasu zmiany firmwaru, który może ten problem rozwiąże możnazmienić literki "ś" na"s" w plikach txt lub srt. Znacznie ułatwi to nam czytanie napisów. Oryginalne pliki z napisami można przechować sobie w innym folderze. Sama zmiana jest bardzo szybka i łatwa w programie Subtitle Workshop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisz coś więcej, bo z fusów raczej tu nie wróżymy <_<

Jaki internet, jaki router, jak to podłączyłeś itp.?

Nie wiem czy są ograniczenia, ale sprawdzałem pena 2GB, 4GB i dysk 60GB i działały bez problemu.

Na dniach sprawdzę jeszcze dysk 500GB.

BTW. Zauważyłem dziwną(?) rzecz:

Zmuskowałem do mkv teledysk z dvd (mpeg2 + ac3) i okazało się, że player sobie z tym nie radzi :/

Dziwne jest to, że jak zmuksuje do m2ts to działa bez problemu. Czyżby jakiś bug w obsłudze mkv(?).

Hej!!!

U mnie wystąpił ten sam problem. Zmuksowałem jeden xvid do mkv i player go nie odczytał. Natomist dzień wcześniej podzieliłem jeden mkv 8,5Gb na party po 4Gb + wmuksowałem napisy i player odtworzył bez problemu.

Może to wina programu to tworzenia mkv? Jakiego używasz?

Edytowane przez Pablisim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zakupiłem ten odtwarzacz, i chciałbym go podłączyć do sieci, jedyna moja możliwość do karta wifi. Ta proponowana przez sony jest dość droga, czy istnieje możliwość podłaczenia innej firmy ( tańszej ?)

Niestety z tego co się orientuje tutaj jest sytuacja analogiczna jak w przypadku telewizorów, czyli odtwarzacz nie posiada odpowiednich sterowników, żeby obsłużyć dowolną wybraną przez Ciebie kartę. Także pozostaje adapter od Sony, szkoda, że już kupiłeś odtwarzacz bo przy transakcjach łączonych zawsze wychodziło taniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem go w sumie bez zastanowienia a planowałem Xtremera, ale stosunek ceny do możliwości przesądził sprawe. Nie żałuję fajnie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może to wina programu to tworzenia mkv? Jakiego używasz?

W sumie o tym nie pomyślałem, tym bardziej, że na komputerze odtwarzało bez problemu.

Do tworzenia mkv używam mmg z pakietu MKVToolnix.

BTW. Jest nowa wersja do pobrania (4.0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiła się nowa wersja softu do 370ki. mo3.r.567 . Na razie nie dostrzegłem zmian. Nie zmienił się problem z skalowaniem obrazu z poziomu BD. Oczywiście nie ma w menu trybu 3D. Jeszcze sprawdzę Ś oraz ntfs. Ciekawe jest to ze na stronie Sony nie ma jeszcze aktualizacji.

Edytowane przez pool80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli jest dlna?

Nie zdążyłem sprawdzić; litery "ś" nadal nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kombinuję jak udostepnić pliki z pc . W ustawieniach routera nic nie zmieniam bo normalnie. miałem internet poprzez router i w pc i w BD. Doczytałem sie ze musze postawic serwer na pc. Testuję ps3 media center.

niestety w skanowaniu serwerów niby znajduje ale informuje ze serwer nie obsługuje dlna. Wie ktos jaki program do stawiania serwerów zadziala z bd 370?

Edytowane przez pool80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

U mnie zaktualizowało BDP-S370 ,serwer jest widoczny i w TV[blu Ray-Home] i w programie PS3 Media Serwer-na stronie głownej obok TV jako Render chyba.Sprawdzałem pliki muzyczne-pokazało jako uszkodzony-ogólnie widzi szczegóły plików ale jak je włanczam to pokazuje plik jest uszkodzony.Wydaje mi się,że może mój tryb interaktywny Nod musi poznać na zasadzie uczenia się,lub problem jest jeszcze inny,nie wiem restart kompa,jutro popróbuje.

Dziwna sprawa.

Może moje miejsca sieciowe,sam nie wiem.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem najnowszą wersję ps3 media center. też mi widzi wszysko ale jak odpalam dany plik to wyswietla że jest uszkodzony lub nieobsługiwalny. Wydaje mi się że przyczyna jest w programie do stawiania serwera.

ps. nie ma małego ś i nie ma ntfs po usb.

Edytowane przez pool80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi