Skocz do zawartości
SlawekR

Kupujemy telewizor - czyli poradnik co kupować i jak kupować

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc w zakupie TV

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Od zachodu, TV stoi prostopadle do okna
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic TX-50AS650E
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ?
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K, HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Vectra smart box, xbox one s (najbliższym czasie zamienienie na S series)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? od 1-6 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? chyba matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, sport
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? konsola 80%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 50/50
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? :)
19. Preferencje co do marki ? 
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? do 3000 zł (jeżeli będzie coś godne uwagi i w dobrym stosunku jakość do ceny to tak ok 3500 zł)

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? trudno powiedzieć

Kusił mnie TCL 65C815, tylko to już ponad mój budżet i w dodatku zdrożał do 3999 zł ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, pawelkon4 napisał:

Niczym się istotnym nie różnią . Oferta jeszcze jest - wejdź w outlet mediamarkt jest Sony ke-65xh9005 za 3824.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z góry dziękuje za pomoc "pawelkon4" zamówiłem Sony KE-65XH9005 w MediaMarkt za 3824zl (w opisie byl stan doskonały) ale jeszcze zadzwoniłem do MediaMarkt za rada "smietansdowiedzieć się o jego stanie. To była ostatnia sztuka na magazynie nigdy nie używany, powystawowy czy tez zwrot. Wiec na razie jestem bardzo zadowolony zobaczymy jak przyjdzie zawsze mam prawo zwrotu do 14dni ;)

Ale jeszcze raz bardzo Wam dziękuje za swoja wiedzę, dobre rady i poświęcony dla mnie czas. 

Pozdrawiam

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto poszukać po necie polecanych ustawień chociaż fabrycznie jest całkiem dobrze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę pomóżcie w wyborze odpowiedniego TV. Mocno się waham pomiędzy jakimś Oledem a mini ledem.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? stosunkowo ciemny salon bez bezpośredniego słońca na TV
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Philips 55PFL8008S
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Jak najlepszą jakość obrazu
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Kablówka głównie HD, Netflix 4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder kablówki, chromecast, Nintendo Switch, w przyszłości może konsola nowej generacji
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? W niektóre dni +/- 12h, w inne dni 0. 
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Brak preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? różne kanały tv (w tym informacyjne), seriale i filmy na Netflixie, HBO Go, Canal+
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Póki co +/- godzina dziennie, może się wydłużyć
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? po równo
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Słaba czerń, nierównomierne podświetlenie, smużenie
19. Preferencje co do marki ? brak
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? +/- 6000zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Biorę to pod rozwagę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chcę kupić tv 42 cale pod gry, ale zastanawiam się, czy istnieje w ogóle model o tak małej przekątnej, który sprostałby moim wymaganiom. Chodzi o to, że jestem bardzo wyczulony na inputlag po latach gry na CRT'ach. Rodzice mają starą plazmę panasonica 42X10 (1024x720) z input lagiem na poziomie 19ms i na niej gra mi się tak samo dobrze jak na CRT'ku, ale to już jest bardzo stary tv o niskiej rozdzielczości, a szukam czegoś nowego. Sam miałem wcześniej plazmę panasa 42GT60 z input lagiem na poziomie 40ms i choć było już czuć delikatne utrudnienie przy celowaniu na padzie, to jednak grać się fajnie wciąż dało. Niestety ten telewizor po burzy został rok temu uszkodzony i ponieważ nikt nie miał głównej płyty do niego, to zostałem zmuszony kupić coś zastępczego. Kupiłem używane LCD sony 42W705, które chwalone było za niski input lag na poziomie 16ms. Jakość obrazu najgorsza nie jest pomimo nawet, że przeszedłem na ten tv z plazmy i teoretycznie powinienem być zadowolony, ale przy grach czułem jakby gry chodziły w mniejszej płynności i to nie chodziło o brak responsywności, ale o to jak ten tv wyświetla tą płynność. W opcjach tego tv mam taką opcję "tryb led", który naprawia ten problem i obraz staje się płynny i wówczas wrażenia z gry są takie same jak na CRT, czy plazmie. Jest jednak problem, bo wówczas obraz w tym trybie led staje się bardzo ciemny i nawet w zupełnie ciemnym pomieszczeniu jest za ciemny. Jest to więc funkcja absolutnie niepraktyczna, ale ciekawy jestem, czy są na rynku tv 42 calowe, które wyświetlałyby tą płynność równie dobrze, ale bez tak dramatycznie przyciemnionego obrazu? W tym trybie led nawet te stare gry w 30fps wydają mi się responsywne i gra mi się super, a gdy się tylko wyłączy ten tryb, to jest wrażenie, że ekran nie nadąża za moją reakcją i gra się trudniej. 

Obecnie coraz bardziej popularne są tv OLED, ale czy takie tv lepiej wyświetlają płynność w grach? Obecnie nie ma tv oled w 42 calach, ale mają lada moment wyjść, więc jak warto taki tv kupić, to mógłbym poczekać i przemęczyć się na tym tv LCD sony.

Edytowane przez pawel86ck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, proszę o pomoc w doborze TV. Mój aktualny typ to Sony XR-55X90J. TV będzie służył głównie do oglądania Netflixa, sportu (głównie F1) oraz do gry na Xbox Series X. Pokój, w którym będzie stał jest dość mocno nasłoneczniony. Początkowo planowałem kupić któryś z modeli LG OLED, ale odradzono mi to właśnie ze względu na nasłonecznienie pokoju.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2m
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okna na prawo od telewizora
7. Jaki masz obecnie telewizor ? staroć Toshiby, który nie należy do mnie
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Kompromis pomiędzy jakością filmów a jakością w nowych grach
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Dekoder UPC Horizon, a z konsoli poprzez HDMI 2.1
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? ? Dekoder UPC Horizon, Xbox Series X
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? W niektóre dni +/- 12h, w inne dni 0. 
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Brak preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? różne kanały tv (w tym informacyjne), Netflix, sport
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Póki co +/- godzina dziennie, może się wydłużyć
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? mniej więcej równo, z małym wskazaniem na wieczór
17. Preferencje co do wielkości? 55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Smużenie, nierównomierne podświetlenie, brak ostrości
19. Preferencje co do marki ? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? +/- 5000zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Biorę to pod rozwagę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć i czołem. Szukam pomocy w doborze nowego tv. Obecny to jakiś stary samsung 32fhd. Poprzedni jaki miałem to Philips pus7587 chyba, z ambilight. Nie pamiętam dokładnie modelu. Zakupiłem go poprzez to forum. Tv był ok. Jedyne co mi bardzo przeszkadzało to jasne plamy na ekranie w ciemnych scenach. Cała reszta była ok

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~3 - 4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 - 3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć 
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okna na prawo od telewizora, słońce od rana do południa 
7. Jaki masz obecnie telewizor ? staroć Samsung 32FHD, który nie należy do mnie
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Kompromis pomiędzy jakością filmów a jakością w nowych grach
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? SD, HD, 4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? ? Telewizja naziemna , Xbox one x, w przyszłości series x
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ?  Max 6-8 
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową 
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? różne kanały tv (w tym informacyjne), informacyjne nie, dziecko bajki, youtube, filmy no i konsola, ale bardziej z nastawieniem na konsolę 
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 3 - 5 godzin dziennie 
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? mniej więcej równo
17. Preferencje co do wielkości? 50 - 55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Smużenie, nierównomierne podświetlenie, brak ostrości
19. Preferencje co do marki ? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? +/- 2500zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Rozważę taką opcję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,

planuję kupić TV 65' TCL (Netflix + konsola 4k), padło na któryś z tych 3 modeli. Czy lepiej kupić tańszy LED, solidniejszy(?) LED czy od razu QLED?

LED
65P615 - ok 2700 PLN
65P815 - ok 3000 PLN

QLED

65C715 - ok 3000 PLN

Z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez sys84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.09.2021 o 21:55, Adam19811 napisał:

Panowie - Samsung 65Q95TAT czy Samsung 65QN85A?

Ciężko doradzić. Z tego co widzę to N85A to chyba nowa technologia MiniLED

Tutaj masz suche porównanie https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q90-q90t-qled-vs-samsung-qn85a-qled/9810/21552?usage=11&threshold=0.10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto brać z outletu mm oleda lg oled65gx3la po ekspozycji za 5600 czy lepiej się wstrzymać i kupić z serii bx lub cx aż w dobrej cenie może się trafi, mogę się wstrzymać do końca roku nawet. Co radzicie?

Edytowane przez Rmk
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używany oled to zawsze ryzyko, co zrobić to już Twój wybór/decyzja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem wcześniej lub w innym dziale. Sam kupiłem z outletu sklepowego. Oczywiście jest ryzyko, ale chyba nie wiele większe niż gdy kupimy nowy model. Dlaczego tak twierdzę? Po pierwsze nie wszystkie z wystawy modele wyświetlają obraz, po drugie - jak zauważyłem OLEDy w sklepie jeżeli już pracują to zawsze na demie producenta, nie ma statycznych obrazów. Jedyne ryzyko że model outletowy może pochodzić ze zwrotu, dlatego warto zapytać o szczegóły. Plusy są takie iż mamy pełną gwarancje dwa lata, a można wykupić ubezpieczenie na TV , a cena często jest taka jak właśnie za używany. Decyzja należy do Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wezmę outletowy tym bardziej że jest napisane "Towar oryginalnie spakowany, stan idealny, wyprzedaż ostatnich sztuk. Tylko odbiór osobisty." Tj sony oled 65a8. Myślicie ze warto za 5800? Cz lepiej lg 65gx za 5600 ale po ekspozycji?

Edytowane przez Rmk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, 

Potrzebuję porady dotyczącej wyboru telewizora. Czytałem sporo tematów na forum, jednak pojawia się u mnie w głowie więcej pytań niż odpowiedzi. Jakbyście mogli pomóc byłoby super.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 42m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,8m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? zwykle 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć 
6. Jak słońce świeci w pokoju ? mocno
7. Jaki masz obecnie telewizor ? brak
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? fajnie jakby miał Ambilight, MUSI mieć ciemne ramki obudowy
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K, HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? XBOX bardzo sporadycznie
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? brak preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? seriale Netflix
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? bardzo, bardzo rzadko
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 65 i więcej
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? nic
19. Preferencje co do marki ? Philips przez Ambilight, ale rozważę inne
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 6000, im mniej tym lepiej

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? być może

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szukam nowego TV i prawdopodobnie soundbara +subwoofer. 

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 30m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 lub 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisiec
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Słabo 
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic 50vt30
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Naturalne kolory na równi z plazma
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4k HD SD 
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? NVidia shield 2019, box c+
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-7
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Bez preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?netflix, c+ discovery
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Sporadycznie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Sporadycznie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem
17. Preferencje co do wielkości? 77
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? -
19. Preferencje co do marki ? -
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 20000

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ?Tak

Zastanawiam się głównie nad Sony 77a80j a lg g1. 

Obecnie mam tv podpięte pod wzmacniacz stereo nad 326 i Dali zesor 3. 

Po zmianie muszę przejść na dźwięk z tv bądź soundbar (żona - kompromis:) 

Jaki ewentualnie możecie polecić porządny soundbar? Słyszałem sporo dobrego o Sonos Arc i Bluesound pulse soundbar plus. 

Zależy mi by grało to również fajnie z muzyką choć miło by było by dawał radę w Dolby atmos. 

Co polecicie??? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Państwo,
Planuję zakup TV do codziennego użytkowania, w ramach platformy pod TV i konsolę.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? XXm2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4m
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać na szafce RTV.
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Bok TV, ale to nie problem, ponieważ okno jest zaciemniane.
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Stary SAMSUNG 32 Full HD.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Obsługę aplikacji takich jak: Netflix, Canal+ Online, ViaPlay. Sterowanie głosem. Aktualnie jestem również zakochany w technologii Ambilight,
                                                                     więc jej obecność lub potencjalny możliwy montaż w przyszłości byłby świetny.

9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? SD, HD, 4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Telewizja światłowodowa, PS4, w przyszłości Nintendo Switch lub PS5.
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, kanały przyrodnicze, kulinarne. Gry na konsoli.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Zdecydowanie tak.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie?  Tak, około 1-2 godziny.
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Popołudnie/wieczór.
17. Preferencje co do wielkości? 55-58 cali.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Ograniczony, zacinający się, uniemożliwiający personalizację treści software.
19. Preferencje co do marki ?  SAMSUNG, PHILIPS
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000 zł

Dwa modele, które aktualnie mam na oku to:
SAMSUNG QE55Q67A   - wydaje mi się że oferuje bardzo dobre parametry, pilot odrobinę ambitniejszy od zwykłego klasyka, QLED - według mojego laickiego myślenia to bardzo dobrze
PHILIPS 55PUS7956 - zrodził się z zafascynowania modelem 50PUS8535 (aktualnie 50 cali za 2500 - ostatnie modele w marketach z wystawy). Mogłem pokorzystać trochę z tego 50 calowego modelu i przyznam, że mnie kupił. Software wydaje się w porządku, obsługuje wszystkie oczekiwane przeze mnie aplikacje i oferuje możliwość personalizacji. Rozkochał mnie technologią ambilight i ogólnie wywołał świetne wrażenie. Nie wiem tylko czy model, który obserwuje będzie w stanie mu dorównać i zaoferuje konkurencyjne możliwości.

Zarówno SAMSUNG jak i PHILIPS w wariancie 55" kosztują aktualnie 2799zł. Ja natomiast jestem w stanie zapłacić do 3 tysięcy, jeżeli poznałbym konkurencyjną opcję.

Czy mógłbym liczyć na jakąś radę w tym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philips i LG mają wszystko pod xboxa już teraz. Sony nie ma na ten moment VRR więc jak ci na tym zależy to ma być do Sony aktualizacja (pewnie w tym roku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.09.2021 o 22:53, Xisiek napisał:

Używany oled to zawsze ryzyko, co zrobić to już Twój wybór/decyzja.

Ja kupiłem z outletu Philipsa oled 934 (topowy model 2019 roku) i okazał się wypalony - wypalone logo philipsa na środku ekranu i po bokach jakieś smugi... Nie widziałem tego w sklepie przy sklepowym oświetleniu. Dopiero w domu zobaczyłem że coś nie halo. Wypalenie jest dosyć spore! zastanawiam się nad zwrotem, czy iść w gwarancyjną naprawę?

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Bogdan Tyski napisał:

Wypalenie jest dosyć spore! zastanawiam się nad zwrotem, czy iść w gwarancyjną naprawę?

Wszystko zależy ile dałeś za ten telewizor? Jeżeli chcesz go sobie zostawić bo była okazja to lepiej iść w rękojmię do sklepu. Ja osobiście bym go zwrócił, pomimo że też kupiłem z otletu swojego LG, ale on był bez wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi