Jump to content
Sign in to follow this  
Gmeru

No i przyszła zewnętrzna nagrywarka Blu-ray/HD DVD od LG !

Recommended Posts

tak tylko technicznie zapytałem ;)
Rzeczywiscie, wypozyczenie filmu swoje kosztuje, do tego czysty nośnik i cały dzien roboty....
Pierwsze śliwki robaczywki :D

[quote name='pmcomp' post='109641' date='11.07.2008, 23:41 ']własnie wypalam na jednokrotnym BD-R 50GB.[/quote]

Hmmm, stała sie rzecz dziwna. Dysk BD-R (jednokrotny) wypalił się bez problemu ale ... odtwarza się tylko z PS3. Samsung BD-P1400 nie chce go załadować, na displayu cały czas pojawia się napis LOAD a na ekranie startowy screen Samsunga. Powtórzę, że ta sama zawartość wypalona na dysku wielokrotnym BD-RE, wypalana w ten sam sposób, odtwarzała się bez problemu w obu odtwarzaczach. Z dyskami 25GB nie było takich jaj.

Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak jest?

Sprawdzę potem jak dysk jest widziany w napędzie PC-a.

O innych dalszych próbach będę raportował. Edited by pmcomp

A masz mozliwosc załadowania płyty do innego playera stacjonarnego ?
Z doswiadczenia wiem ze płyty "home made" sprawiają czasami różne niespodzianki - raz nie czyta ich denon, innym razem panasonic. Mowa wprawdzie o DVD ale na pewno podobnie moze byc z BD

[quote name='mobor' post='109662' date='12.07.2008, 10:50 ']A masz mozliwosc załadowania płyty do innego playera stacjonarnego ?
Z doswiadczenia wiem ze płyty "home made" sprawiają czasami różne niespodzianki - raz nie czyta ich denon, innym razem panasonic. Mowa wprawdzie o DVD ale na pewno podobnie moze byc z BD[/quote]

Na razie na szybko nie mam ale płyta jest wypalona więc i tak przy najbliższej okazji ją sprawdzę.

Pozdro

Patent z taką płytą DL 50GB jest o tyle dobry, że można obejrzeć słabsze filmy raz z dobrym dźwiękiem i wykasować : ) bo inaczej nie ma jak wypuścić dźwięku HD

..ale bawić się pół dnia by usłyszeć wyraźniej szelest lisci ?
Mi by się nie chciało ;)

Edited by mobor

Teraz to najlepiej składować wszystko na hdd 750 lub 1TB.
Przyjdą czasy to się nagra. ;)
A jak ktoś chce obejrzeć to BD-RE DL jedną i do przodu.

Gmeru, pmcomp - a sa jakies postepy z tym dodaniem polskich napisow i ich bezproblemowe odtworzenie na stacjonarce ?

[quote name='misfit' post='109727' date='13.07.2008, 09:11 ']Gmeru, pmcomp - a sa jakies postepy z tym dodaniem polskich napisow i ich bezproblemowe odtworzenie na stacjonarce ?[/quote]

Z tego co wiem to Gmeru się poddał. Napisy się nie czytają na stacjonarnych playerach.

Pozdro

[quote name='mobor' post='109686' date='12.07.2008, 18:23 ']..ale bawić się pół dnia by usłyszeć wyraźniej szelest lisci ?
Mi by się nie chciało :D[/quote]

Znaczy wiesz... ja po prostu nagrywam gotowe filmy zrzucone przez ludzi ; ) więc w nic się nie bawię :). Dla dźwięku warto wypalić te 3h.

[quote name='mobor' post='109734' date='13.07.2008, 10:20 ']Trza cierpliwie poczekać na soft pokroju DVDFab stargetowany na BD...kwestia czasu[/quote]

Jakieś newsy w temacie, bo nazbierało się tego ... :D

Metoda z dodaniem polskich napisow tsmuxerem (sam film bez menu i dodatkow) u mnie dziala na stacjonarce (panas bd35).
Jednak filmy zakodowane w VC-1 nie chca sie w ogole odpalic... Edited by misfit

U mnie napisy lecą na tych kilku samplach co zrobiłem.
Ale co krok to problem.

Niedawno okazało się iż film z audio dtrueHD...zmuxowany w tsmuxer,po nagraniu ,będzie się odtwarzał ale bez żadnego dźwięku.
Wyjście-po zmuxowaniu w tsmuxer,wczytać uzyskany m2ts do tsremux i zmuxowac ponownie.
Uzyskane katalogi(2) nagrać ...i magiczne dtruehd sie zapali w ampie.

Teraz mam następny:
Chciałem obliczyć dla programu kompresującego wielkość pliku video.
Niby nic prostszego..22.900-wielkość pliku audio=maxymalna wartość dla pliku video.
Jednak nie.

Okazuje się iż po kompresji i zmuxowaniu wszystkiego, wychodzi znacznie więcej..dlaczego?.

Ścieżka dtruehd po zgraniu na hdd zajmuje np 3.700GB..ale to samo audio,po zmuksowaniu do m2ts(bez video..samo audio) zajmuje już 4.900GB.

Więc trzeba będzie tak zapisywać na potrzeby obliczania.
(bleh 13h stracone)

Witam

Kuplem LGBE06LU10 chce zmienis bios na YL0.5. Moglby mi ktos podrzucic jakiegos linka do strony.

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Ja w ostatni weekend nagrywalem obraz plyty Kung Fu Panda 1:1.

Caly proces na plytce Panasonica BD-RE 50 z predkoscia 0,9-1.0 trwal ok 3,5 godz.

Plytka wypalila sie bez problemu (objetosc calego filmu+dodatki ok 47G).

Po calym procesie wrzucilem ja do PS3 i smiga pieknie :-)

Wypalarki LG Blu Ray sa swietne i ciche. Polecam

Pozdrawiam

braavoo

Ja w ostatni weekend nagrywalem obraz plyty Kung Fu Panda 1:1.

Caly proces na plytce Panasonica BD-RE 50 z predkoscia 0,9-1.0 trwal ok 3,5 godz.

No, to masz cos bardzo mocno nie teges - stanowczo za długo (210 min. !!! )

Tak Fast Write bylo wylaczone i nagrywanie oscylowalo w okolicach 0,8-0,9x :-).

Nie spieszylo mi sie a chcialem zobaczyc czy odpali na stacjonarce :-)

Dzisiaj moze sprawdze jak to poleci na innym filmie i z wlaczona opcja Fast Write :-)

Pozdrawiam

braavoo

Edited by braavoo

Witam ,na dzien dzisiejszy warto kupic ta nagrywarke?czy moze jest cos innego czym warto byloby sie zainteresowac.