silverrobert 184 Napisano 4 Marca 35 minutes ago, qazar said: I nie ma różnicy, jeśli idzie o powłokę i możliwość jej czyszczenia? Telewizory używane w warunkach laboratoryjnych więc nie potrzebowaliśmy jeszcze czyścić ale od ludzi pracujących na planach zdjęciowych gdzie telewizory częściej się przemieszcza słyszeliśmy historie o problemach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 4 Marca No właśnie nie do końca. Sam miałem i S95b i A95K kilka dni i był dramat. W S95C i A95L jest lepiej. Może nie tak jak w LG, ale poprawili to badziewie jeśli idzie o powłokę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 184 Napisano 4 Marca Być może, tak jak mówiłem informacje mam z drugiej ręki. Nie słyszałem jeszcze żadnych porównań między modelami z 2022 i 2023 ale może to dlatego że po prostu przestali je używać. Następnym razem jak będę to się podpytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 5 Marca Jasne niemniej jednak mówię jak jest. Miałem S95b, kilka dni a95k (ale wrócił do sklepu bo miał VB) i obecnie mam s95C i A95L i Samsunga można spokojnie myć wodą dejonizowaną lub jej mieszanka ze spirytusem. Sony jak to Sony, chyba może się zepsuć od patrzenia 🤣🤣😎 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 5 Marca (edytowane) Teraz nagle spokojnie można myć i spirytusem? 😅 Przecież gość pisał, że się nawet wodą destylowaną boi 😆 Edytowane 5 Marca przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Marca Finalnie najlepszy do czyszczenia okazał się IPA 99,9% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 5 Marca Przywrócił ci zdartą powłokę? 😀 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 6 Marca 13 godzin temu, jaczar napisał: Finalnie najlepszy do czyszczenia okazał się IPA 99,9% Nie próbowałem, akurat do TV. Kiedyś czyściłem tym elektronikę w środku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Marca Ty nie próbowałeś nawet wodą destylowaną, a co dopiero IPA 🤣🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 6 Marca 18 godzin temu, jaczar napisał: Finalnie najlepszy do czyszczenia okazał się IPA 99,9% Ty na serio?! Nie ma nic mocniejszego niż IPA, tym ustrojstwem się ściąga z lakieru aut woski, sealanty, ceramikę a Ty twierdzisz, ze powłoka Samsunga ( która schodzi od zwykłej wody) jest bezpieczna jaka ja IPĄ potraktujesz ? 😵💫🙈 PS. Najlepsza bo pewnie przy czyszczeniu nią zeszła cała warstwa antyrefleksyjna i został „czysty” panel. 🥳 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 6 Marca Xisiek tu byli goście co to już płynem do okien myli tv. Nic nikogo już nie zdziwi 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 6 Marca To powiem tylko jprdl 🫣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bogus21 0 Napisano 4 Kwietnia W dniu 28.02.2024 o 23:17, qazar napisał: Biorąc pod uwagę, że w wielu regionach woda ma twardość 24-29 stopnie niemiecki oraz konduktancje ponad 2000 uS/cm, to tą gównianą powłokę Samsunga i sony zniszczy Tak po ludzku, w odzie jest sporo jonów wapnia, żelaza i magnezu i chyba na logikę, nie są to materiały delikatne. A i proszę nie myl pojęć, ja pisze o wodzie destylowanej lub po odwróconej osmozie ja czyściłem demineralizowaną i plama powstała wiec nie pisz bzdór. odesłałem do sklepu 14 dni. Więcej nic od Samsunga i Sony nie chcę. Obaj producenci lecą w kulki. A Sony miało tak świetne matryce od LG i poszło pewnie z chęci oszczędności w Samsunga. I teraz się przejedzie. Ludzie odejdą z uwagi na podejście. Wypuściliśmy słaby produkt który nie wytrzymuje prostej czynności czyszczenie i co nam zrobicie. W dniu 21.02.2024 o 21:15, grundig napisał: Trzeba napisać wprost to panel samsunga jest kiepski.Trzeba wybrać telewizory Sony z panelem LG.Jest wybór . Na avforums jest dużo przykładów wadliwych paneli samsunga z filtrem antyrefleksyjnym.Powłoka antyrefleksyjna jest wadliwa, ulega uszkodzeniu. Zdjęcie z avforums.Można tylko współczuć klientom którzy kupili telewizory z tego typu panelem.Trzeba kupić telewizor z panelem LG bez filtra antyrefleksyjnego. W tym modelu Sony jest ten sam model Samsunga i problem będzie taki sam. Inne przykłady podobnego problemu paneli Samsunga. W linku dwa komentarze ,jedna osoba czyściła ekran OLED wodą, druga osoba spirytusem i zeszła powłoka antyrefleksyjna. OLED https://eu.community.samsung.com/t5/tv/anti-glare-coating-off-oled-tv-55s90c/td-p/8676713 Na avforums są podobne problemy.Trzeba o tym informować. Wybrać inny telewizor.Zdecydowanie nie polecać. https://www.avforums.com/threads/anti-glare-on-samsung-q9fn-tv-issue.2228167/page-8 https://www.avforums.com/threads/samsung-qn95b-anti-glare-screen.2471517/ Gdyby wszystko było ok nie byłoby takiej informacji jak w linku niżej.Panele Samsunga są kiepskie. https://hdtvpolska.com/forum/topic/72761-samsung-i-lg-podpisali-5-letnią-umowę-chodzi-o-telewizory-oled/ W telewizorach OLED z panelem bez filtra antyrefleksyjnego nie ma tego typu problemu. Panel Samsunga z filtrem antyrefleksyjnym jest niedopracowany . Kolega ma model a80l od LG i ten czyści sie normalnie. Sony a95L nie da się wyczyścić. Także jeśli Sony będzie dalej szło w te panele od Samsunga to nie wróżę im przyszłości. Pewnie skończą jak nokia. Niestety to, że w recenzjach ktoś coś chwali, nie oddaje rzeczywistości, jeśli ktoś coś kupił i został przez producenta spuszczony na drzewo. Więcej nie kupi proste. Niezadowlony klient powtórzy swoją opinię że serwisy robią sobie jaja i fama pójdzie dalej. W dniu 29.02.2024 o 09:09, grundig napisał: Najlepsze rozwiązanie to kupno telewizora z panelem OLED LG.Sony produkuje telewizory OLED z panelem LG i SAMSUNG. Ja bym takiego telewizora z panelem samsunga nie kupił. Przypadkowo dotykam panel palcem, chce wyczyścić ekran i schodzi warstwa antyrefleksyjna.Kiedyś coś takiego nazywało się bublem. W poprzednim poście napisałem....Trzeba kupić telewizor z panelem LG bez filtra antyrefleksyjnego. W tym modelu Sony jest ten sam model Samsunga i problem będzie taki sam. Powinno być ..W tym modelu telewizora Sony jest panel Samsunga.W telewizorach OLED Samsunga np. OLED S95B jest taki sam panel i problem będzie identyczny. Takie coś nazywa się, towar nie spełnia swojej funkcji. Jak kupię spodnie i obleję ketchupem to wrzucam do pralki i wyciągam czyste, suszę zakładam. Jeśli plama by się nie usunęła to towar nie nadaje się do użytku i tyle. Oczywiście nie mówię o jakiś super trudnych do wybawienia plamach, tylko o normalnych powstałych w trakcie użytku. Tak jak napisałem sony skończy jak nokia jeśli wkurzy klientów. Bo jeśli wydaje ponad 20 tys na tv to czy potraktuje go wodą z kranu czy husteczkami przeznaczonymi do LCD to nie powinno powodować takich problemów. Jeśli powoduje to bubel i inaczej tego nazwać nie potrafię. W dniu 21.02.2024 o 19:47, silverrobert napisał: No dobrze ale o ile bardziej twarda może być woda z kranu od wody filtrowanej? Zakładam że nikomu w domu żwir z kranu nie leci, może taka twardsza woda zostawiać osad po wyschnięciu ale żeby zarysować powierzchnię panelu to jednak coś jest nie tak z panelem. Demineralizowana ze sklepu - plama także gość nie wie o czym mówi. W dniu 29.02.2024 o 09:45, qazar napisał: Albo być świadomym co się kupuje i jakie są plusy i minusy każdej z technologii. Dziś w kwestii generowanego obrazu QD-OLED > OLED WRGB. Więc problem, że samsung i sony, nie ogarnia odpowiedniego stopnia ochrony panelu możną wziąć na klatę A jakbyś kupił spodnie za 5 tys oblał je wodą wrzucił do pralki i po wysuszeniu powstały przebarwienia które nienadawałyby się do noszenia to też przyjąłbyś na klatę. Ja naszczęsice mogłem odesłać bo 14 dni na zwrot ale jeśli by mi to powstało po upływie terminu i bym się bujał z Sony czy samsungiem to nic więcej bym od nich nie kupił proste. Jakość obrazu nie ma dla mnie tutaj żadnego znaczenia, tv nie można wyczyścić - więc nie spełnia swojej funkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miedziany 0 Napisano 4 Kwietnia król telewizorów - Bogus powiem tak, jesli kupie ferrari i pojade na myjnie zejdzie farba i co samochod spelnia funkkcje. Sa tacy co twierdza ze tak no bo przeciez silnik sie liczy i nie jest to niezgodnosc towaru z umowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bogus21 0 Napisano 4 Kwietnia Dokładnie. Miałem czerwony lśniący lakier wyjechał z salonu, spadł deszcz i powstał mat, ale wie pan mamy najlepszy silnik na rynku. A95L król telewizorów - w kategorii czyszczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miedziany 0 Napisano 4 Kwietnia Sa tacy co twierdza, ze to ze lakier zejdzie nie ma znaczenia. Liczy sie tylko to, ze ma najlepszy silnik. To, ze ludzie co testuja i biorą za to pieniadze moge zrozumiec, ze tak pisza. Ale ci co użytkuja to pojac tego nie moge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 4 Kwietnia Ja mam a80l od sony i czyści się normalnie. ipa nie próbowałem bo pewnie ściągnie warstwę ochronną panelu. Mocne ustrojstwo. Znajomy używa w lakierni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 5 Kwietnia W dniu 4.04.2024 o 08:50, Bogus21 napisał: ja czyściłem demineralizowaną i plama powstała wiec nie pisz bzdór. odesłałem do sklepu 14 dni. Więcej nic od Samsunga i Sony nie chcę. Obaj producenci lecą w kulki. A Sony miało tak świetne matryce od LG i poszło pewnie z chęci oszczędności w Samsunga. I teraz się przejedzie. Ludzie odejdą z uwagi na podejście. Wypuściliśmy słaby produkt który nie wytrzymuje prostej czynności czyszczenie i co nam zrobicie. Kolega ma model a80l od LG i ten czyści sie normalnie. Sony a95L nie da się wyczyścić. Także jeśli Sony będzie dalej szło w te panele od Samsunga to nie wróżę im przyszłości. Pewnie skończą jak nokia. Niestety to, że w recenzjach ktoś coś chwali, nie oddaje rzeczywistości, jeśli ktoś coś kupił i został przez producenta spuszczony na drzewo. Więcej nie kupi proste. Niezadowlony klient powtórzy swoją opinię że serwisy robią sobie jaja i fama pójdzie dalej. Takie coś nazywa się, towar nie spełnia swojej funkcji. Jak kupię spodnie i obleję ketchupem to wrzucam do pralki i wyciągam czyste, suszę zakładam. Jeśli plama by się nie usunęła to towar nie nadaje się do użytku i tyle. Oczywiście nie mówię o jakiś super trudnych do wybawienia plamach, tylko o normalnych powstałych w trakcie użytku. Tak jak napisałem sony skończy jak nokia jeśli wkurzy klientów. Bo jeśli wydaje ponad 20 tys na tv to czy potraktuje go wodą z kranu czy husteczkami przeznaczonymi do LCD to nie powinno powodować takich problemów. Jeśli powoduje to bubel i inaczej tego nazwać nie potrafię. Demineralizowana ze sklepu - plama także gość nie wie o czym mówi. A jakbyś kupił spodnie za 5 tys oblał je wodą wrzucił do pralki i po wysuszeniu powstały przebarwienia które nienadawałyby się do noszenia to też przyjąłbyś na klatę. Ja naszczęsice mogłem odesłać bo 14 dni na zwrot ale jeśli by mi to powstało po upływie terminu i bym się bujał z Sony czy samsungiem to nic więcej bym od nich nie kupił proste. Jakość obrazu nie ma dla mnie tutaj żadnego znaczenia, tv nie można wyczyścić - więc nie spełnia swojej funkcji. Piszesz bzdury i jakieś scenariusze z tyłka o spodniach za 5 tys. Miałem/mam teTV łącznie ze wspominanym w tytule 77A95L i chętnie zobaczyłbym jak ci się plamy od normalnego czyszczenia wodą demi robią na Sony czy samsungu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Virtus 0 Napisano 26 Czerwca Proszę mi poradzić jak ustawić MOTIONFLOW do oglądania sportu z kablówki*? * - Play [dawniej UPC] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach