Gość Napisano 29 Listopada 2023 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morlinek92 0 Napisano 30 Listopada 2023 W dniu 28.11.2023 o 17:34, qazar napisał: Zdecydowanie kupuj w takim układzie S95C lub S90C. DV na Sony jest na dziś dzień upośledzone i ogólnie oprogramowanie tego tv jest upośledzone. Problemy wieku dziecięcego. Pewnie za parę miesięcy wszystko będzie ok. Czemu jednak samsung? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertos80 0 Napisano 30 Listopada 2023 Ostatnia aktualizacja trochę poprawiła DV a ponoć w połowie grudnia ma być wypuszczona poprawka trybu DV Wysłane z mojego SM-A326B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 384 Napisano 30 Listopada 2023 10 godzin temu, morlinek92 napisał: Problemy wieku dziecięcego. Pewnie za parę miesięcy wszystko będzie ok. Czemu jednak samsung? Bo biorąc pod uwagę jakość/cena, Samsung miażdży Sony. Jest multum filmów i scen gdzie Samsung generuje lepszy, bardziej naturalny obraz w porównaniu do Sony. Nie ma koszmarnych błędów, system działa stabilnie i szybciej. Sony nie pracuje zbyt dobrze z innym AVR niż Onkyo/Integra/Pioneer i Sony. Co do chorób wieku dzieciecego, kupujesz najdroższy TV na rynku, aby być beta testerem? 😕 To mój pierwszy tv, który zawiesił się na amen przy kalibracji 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 88 Napisano 30 Listopada 2023 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ronaldo864 38 Napisano 3 Grudnia 2023 W dniu 30.11.2023 o 12:45, Darulok napisał: Yutubowy krasomówca i hejter marki Sony ... Koleś nie ma pojęcia o czymkolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2023 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sk_uter 40 Napisano 13 Grudnia 2023 Czy u was pilot czasami też przestaje działać? Pomaga tylko wyjecie i włożenie baterii Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2023 Info z Sony nt plam powstałych po czyszczeniu nawilżoną mikrofibrą … Uprzejmie informuję, że dział techniczny sprawdził dokładnie sposób czyszczenia ekranów telewizorów Sony i przekazuje, że czyszczenie należy przeprowadzić suchą ściereczką z mikrofibry, z kolei powstała plamka widoczna jest tylko w określonych warunkach oświetleniowych i nie jest traktowana jako wada. Z wyrazami szacunku, SONY SUPPORT TEAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 384 Napisano 13 Grudnia 2023 1 godzinę temu, jaczar napisał: Info z Sony nt plam powstałych po czyszczeniu nawilżoną mikrofibrą … Uprzejmie informuję, że dział techniczny sprawdził dokładnie sposób czyszczenia ekranów telewizorów Sony i przekazuje, że czyszczenie należy przeprowadzić suchą ściereczką z mikrofibry, z kolei powstała plamka widoczna jest tylko w określonych warunkach oświetleniowych i nie jest traktowana jako wada. Z wyrazami szacunku, SONY SUPPORT TEAM No to grubo 🤣 Ale ja już pisałem w wątku o s95b, że te matryce można czyścić tylko na sucho. To zleciał się tłum specjalistów, co to zwykła woda czyścili i byli zdziwieni, że są nieusuwalne plamy 🫠 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dgorczyn 0 Napisano 17 Grudnia 2023 Cześć, wiecie może czy w A95L możliwe są takie scenariusze: 1) na jednym tunerze oglądam program z kablówki, do oglądania którego konieczna jest karta w module CI, z drugiego nagrywam program na USB i tutaj także jest potrzebna karta. Czy telewizor to obsłuży?2) nagrywam na USB dwa programy wymagające w tym czasie karty w module CI a równolegle oglądam coś ze źródła HDMI?Obecnie mam plazmę Panasonica, w którym to wszystko działa bez zająknięcia i trudno byłoby mi pozbyć się przyzwyczajeń...Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 494 Napisano 17 Grudnia 2023 W tym modelu telewizora tzn w Sony są dwa tunery satelitarne i dvb-t2. Jest oczywiście slot na moduł.Nie powinno być problemu z nagrywaniem .W tym telewizorze panel Samsunga.Czytałeś o problemach z czyszczeniem panelu ?Czy nie lepiej kupić Panasonica?, tańszy i nie będzie problemu z czyszczeniem panelu.Mam OLED Panasonica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sk_uter 40 Napisano 17 Grudnia 2023 Na dvbt można oglądać 1 kanał, a oglądać drugi, oczywiście inne hdmi czy streamingi można też oglądać Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian_wierzbicki 6 Napisano 17 Grudnia 2023 7 godzin temu, dgorczyn napisał: Cześć, wiecie może czy w A95L możliwe są takie scenariusze: 1) na jednym tunerze oglądam program z kablówki, do oglądania którego konieczna jest karta w module CI, z drugiego nagrywam program na USB i tutaj także jest potrzebna karta. Czy telewizor to obsłuży? 2) nagrywam na USB dwa programy wymagające w tym czasie karty w module CI a równolegle oglądam coś ze źródła HDMI? Obecnie mam plazmę Panasonica, w którym to wszystko działa bez zająknięcia i trudno byłoby mi pozbyć się przyzwyczajeń... Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka Sony ma dwa tunery ale tylko jeden slot na moduł CI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 494 Napisano 18 Grudnia 2023 (edytowane) Byłem przekonany że dwa, musiałem sprawdzić, tylko jeden slot na moduł to słabo w takim drogim telewizorze .W Panasonicu są dwa złącza CI, Złącze CI (Common Interface) 2 (CI Plus, wersja 1.4, ECP) https://www.panasonic.com/pl/consumer/telewizory/oled-4k-tv/tx-55lz1000e.html#specs Edytowane 18 Grudnia 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dgorczyn 0 Napisano 19 Grudnia 2023 Dziękuję za odpowiedzi. Tez byłem zdziwiony, że jest tylko jeden moduĺ CI, ale pomyślałem, że może Sony wymyśliło jak dwa tunery mogą korzystać z jednej karty. W moim 11 letnim Panasonicu dość często korzystam z dwóch zakodowanych kanałów, skoro to może nie działać w Sony zaczynam się zastanawiać poważnie nad MZ2000Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VIRUS21 6 Napisano 25 Grudnia 2023 Cytuję "Zaznacz checkbox: Chcę wziąć udział w akcji „BRAVIA XR 2023 4K I Zwrot na konto” Pytanie - gdzie znajdę checkbox do zaznaczenia. Zobacz więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Stycznia Avg dE w trybie pro poniżej 2 Czy ustawienia fabryczne stają się tak dobre, że nie trzeba robić kalibracji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Lutego Zgłosiłem z tytułu rękojmi i gwarancji plamę po przetarciu ekranu zwilżona mikrofibrą, a odpowiedź jest taka rękojmia RTV euro AGD Reklamacja nr 7310883527. Uprzejmie informujemy, ze reklamacja nie moze byc uwzgledniona. Weryfikacja reklamowanego towaru wykazala, ze zgloszona wada nie wynika z niezgodnosci towaru z umowa i nie istniala w chwili jego wydania. Uszkodzenie ma charakter zewnetrzny i spowodowane jest niewlasciwym uzytkowaniem, za ktore sprzedawca nie ponosi odpowiedzialnosci. Gwarancja Sony serwis MIK Radom który wysłał serwis APS Wrocław na sprawdzenie tv Model sprzętu:Sony XR-77A95L Status zlecenia:W realizacji Aktywność:Ekspertyza [W przygotowaniu] Opis naprawy:Otarcia na ekranie ,ślady naruszenia warstwy zewnętrznej ekranu. Odmowa naprawy gwarancyjnej .Ekspertyza Ekran był wycierany mikrofibrą więc albo jest do niczego, albo serwis kłamie / nie ma pojęcia o technologii zastosowane przy produkcji qd-oled. Nie wydaje mi się, żeby powłoka antyrefleksyjna była naruszona. Po porostu przy kontakcie z cieczą tak reaguje zmieniając kolor. Tak czy inaczej zastanowię się nad sądem. Zobaczymy jeszcze co powiatowy rzecznik konsumentów na to powie. Niewiarygodne jak próbują zrobic z klienta debila. Takie zachowanie producenta powoduje, że nic od nich więcej nie kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 494 Napisano 19 Lutego Witam W Sony A95L QD-OLED jest panel Samsunga.Na brytyjskim forum który dotyczy tego panelu są podobne problem z plamami po czyszczeniu.Lepiej kupić sprawdzony produkt z panelem LG.Sony produkuje telewizory z panelem OLED LG. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 19 Lutego Witam A które tv Sony są na matrycach od LG Chciałem go sobie za niedługo kupić ale jak takie bajki wyskakują za taką kasę to chyba coś innego kupić Tylko co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Lutego (edytowane) Ja to wszystko wiem 😏 AG9 dałem bratu, nadal wolę A95L panele LG mają problem z zachowaniem nasycenia koloru przy wysokiej jasności cos za coś Edytowane 19 Lutego przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 494 Napisano 19 Lutego (edytowane) 3 godziny temu, franus122 napisał: Witam A które tv Sony są na matrycach od LG Chciałem go sobie za niedługo kupić ale jak takie bajki wyskakują za taką kasę to chyba coś innego kupić Tylko co Witam. Trzeba zajrzeć na stronę w linku niżej , jest tam informacja jaki panel jest w telewizorze. tu przykładowo w telewizorze Sony jest panel Samsunga. https://www.displayspecifications.com/en/model/573d31ad W tym modelu telewizora OLED Sony jest panel LG. https://www.displayspecifications.com/en/model/182335b8 Najlepiej kupić telewizor Sony lub Panasonic np flagowy MZ1500. Lubie oglądać filmy na Youtube 4k, gdy osoba idzie przez miasto z kamerą Ostatnio oglądałem film z MONTE CARLO.Widziałem w czasie filmu który trwa dwie godziny, dwa kartony telewizorów OLED Panasonic. Trzeba kupować to co dobre i sprawdzone, taki jest wniosek. Zdjęcie z filmu Edytowane 19 Lutego przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 384 Napisano 19 Lutego W dniu 18.02.2024 o 17:49, jaczar napisał: Zgłosiłem z tytułu rękojmi i gwarancji plamę po przetarciu ekranu zwilżona mikrofibrą, a odpowiedź jest taka rękojmia RTV euro AGD Reklamacja nr 7310883527. Uprzejmie informujemy, ze reklamacja nie moze byc uwzgledniona. Weryfikacja reklamowanego towaru wykazala, ze zgloszona wada nie wynika z niezgodnosci towaru z umowa i nie istniala w chwili jego wydania. Uszkodzenie ma charakter zewnetrzny i spowodowane jest niewlasciwym uzytkowaniem, za ktore sprzedawca nie ponosi odpowiedzialnosci. Gwarancja Sony serwis MIK Radom który wysłał serwis APS Wrocław na sprawdzenie tv Model sprzętu:Sony XR-77A95L Status zlecenia:W realizacji Aktywność:Ekspertyza [W przygotowaniu] Opis naprawy:Otarcia na ekranie ,ślady naruszenia warstwy zewnętrznej ekranu. Odmowa naprawy gwarancyjnej .Ekspertyza Ekran był wycierany mikrofibrą więc albo jest do niczego, albo serwis kłamie / nie ma pojęcia o technologii zastosowane przy produkcji qd-oled. Nie wydaje mi się, żeby powłoka antyrefleksyjna była naruszona. Po porostu przy kontakcie z cieczą tak reaguje zmieniając kolor. Tak czy inaczej zastanowię się nad sądem. Zobaczymy jeszcze co powiatowy rzecznik konsumentów na to powie. Niewiarygodne jak próbują zrobic z klienta debila. Takie zachowanie producenta powoduje, że nic od nich więcej nie kupię. Zwilżyłeś ją wodą kranową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Lutego tak jak jest to opisane na stronie Sony https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00167099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach