Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, grundig napisał:

Pierdylion , jeśli masz na myśli duża liczbę przykładów to już nie moja wina że najczęściej wypala się logo tvn  24 i oprawa graficzna z tego kanału.

Pierdylion to kolokwialnie duża liczba. Realnie nikt nie prowadzi takich statystyk wiec znowu manipulujesz lub świadomie kłamiesz. Słabe to.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Co  manipuluje? napisz  drukowanymi , ha ha.Obrońca  tvn .

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden obrońca TVN, raczej zwolennik realnej oceny rzeczywistości i faktów ( tu bynajmniej nie chodzi o program tv). 

Naturalnie, że jesteś manipulantem. Dlaczego masz napisane w poprzednim poście 👌

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Fakty są takie że jaskrawe logo i oprawa graficzna niszczy telewizory.Na pewno nie jestem manipulantem. To ty  jesteś manipulantem i nawet masz problem ze wzrokiem .Do okulisty, kup sobie  dobre okulary.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje, nie jesteś manipulantem, jesteś perfidnym manipulantem, bo doskonale znasz zasadę, ze tysiąc razy powtarzane kłamstwo staje się prawdą. Bardzo nieładnie, nieładnie.
PS.Byłem - wzrok wzorowy 👌

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Może napiszesz  dokładnie gdzie jest  to kłamstwo?. W którym miejscu?

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grundig napisał:” (…) to już nie moja wina że najczęściejwypala się logo tvn  24 i oprawa graficzna z tego kanału”. 
To jest kłamstwo. A najgorsze, że doskonale o tym wiesz i udajesz niewiniątko. Napisałeś to na 6 stronie tego wątku. 

Smutne jak daleko można się posunąć w manipulacji, z powodu niechęci do stacji tv.

Przykro to po prostu czytać. 😑

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To nie jest kłamstwo, tylko prawda bo najwięcej przykładów   uszkodzonych ekranów przez jaskrawa grafikę  jest z kanału  tvn 24 .tvn 24 zna ten problem od lat czyli od 2014 roku.

odpowiedz od  tvn z hdforum

https://hdtv.com.pl/threads/laczymy-sily-wypalone-logo-stacji-tv-wysylamy-prosby-do-nadawcow.94650/page-8

Witamy,

Dziękujemy za przesłaną korespondencję.
Uprzejmie informujemy, że Pana e-mail został skierowany bezpośrednio do kanału informacyjnego TVN24.
Stamtąd też należy oczekiwać odpowiedzi.

Pozdrawiamy,
Dział Współpracy z Widzami

485e2f07ea12a.jpg

Kolejny przykład czyli odpowiedz z innego forum w sprawie  logo na kanale METRO.Kanał METRO należy do Discovery. BRAK ZMIAN, LOGO .Logo jest bardzo białe i jaskrawe.

Szanowny Panie,
dziękujemy za  kontakt.
Informujemy, że przekazaliśmy Pana sugestię do Działu Techniki.

Z poważaniem

Zespół Współpracy z Widzami

TVN WBD

ul. Wiertnicza 166
02-952 Warszawa

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jaki z tego WNIOSEK ! 
TVN ogląda najwięcej Telewidzów 

Brawo Ty 👍

• Dzięki 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Prawda. TVN24 ogląda najwięcej  telewidzów dlatego oprawa graficzna powinna być dobrze   przygotowana.

Wracając do zmiany logo na półprzezroczyste  to nie jest żaden problem dla stacji telewizyjnej. Wystarczy zwiększyć przezroczystość logo. Przykład z logo BBC w UK w linku.

https://www.bbc.co.uk/blogs/bbcinternet/2008/08/bbc_hdtv_dog_level.html

BBC EARTH  zwiększył przezroczystość logo o 50% . Na kanale  ANTENA HD   logo  też jest już półprzezroczyste.

Oczywiście stacja powinna wyjść naprzeciw oczekiwaniom widzów

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVN ogląda najwięcej widzów i dlatego najwięcej jest tego materiałów który tu wstawiasz !

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

TVN 24 to jest ten zły przykład , mam na myśli oprawę  graficzna i logo która wypala się najszybciej.Dlaczego wypala się najszybciej? Na kanale wyświetlane są bardzo jaskrawe paski, biały, żółty. Żółty i biały jaskrawy  kolor  wypala się najszybciej na ekranach telewizorów OLED.Do podobnego wniosku doszli użytkownicy amerykańskiego forum avforum.

Podobny przykład z pierwszej strony tego tematu.

&key=4549e1508ae317ae8da4ab86016f5352bbb

&key=e5c810ad701dbc113db9165ecd08945c380

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się zdecyduj zły przykład czy dobry przykład dla tego że najwięcej Widzów ogląda TVN ! 

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zły przykład to oczywiście oprawa graficzna na kanale  tvn 24.Stacja  tvn   24 nie robi  nic w tej sprawie.Wszystko trzeba tak dokładnie tłumaczyć?

Dobry przykład, to np zmiana  logo na półprzezroczyste na kanałach  BBC EARTH, ANTENA  HD, HISTORY, HISTORY2 .TO JEST  PRZYKŁAD DO NAŚLADOWANIA.

a26884d8e9ca5.jpg&key=ebf318a6e44348bbe7

66a936614a46a.jpg&key=7866ca5df9d98d4dbb

Na innym forum ktoś uważał ze QLED I OLED to jest ten sam typ ekranu.Mam nadzieje że  tutaj tego nie będę musiał  tłumaczyć

Czas na dwa cytaty z innego forum, osoba ma LCD i myśli że OLED to jest ten sam typ ekranu.

Mój najstarszy TV LG 42LA620S-ZA z 2014 roku "chodzi" codziennie od godziny 06:00 do 23, albo dłużej - CODZIENNIE! i nic się nie wypaliło. Obecnie TV wymienia się co 4-6 lat, więc nawet nie doczekasz "wypalenia" - prędzej mózg ci wypali od ciągłego oglądania TV.

Proszę Państwa, wystarczy znęcania się

@zenobi nie odróżniasz QLED od OLED

====================================

Teraz pomyślałem sobie że być może pracownicy  tvn maja podobne zdanie na ten temat czyli LCD i OLED to jest ten sam typ ekranu i wszystkie przykłady są wymyślone.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykład z linku niżej , wypalone paski graficzne z kanału  tvn  24

20221102_114748.jpg

• Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, grundig napisał:

To nie jest kłamstwo, tylko prawda bo najwięcej przykładów   uszkodzonych ekranów przez jaskrawa grafikę  jest z kanału  tvn 24 (…)

To jest kłamstwo, choć znowu próbujesz manipulować i udawać niewiniątko.

Specjalnie dla Ciebie wyjaśnienie - aby (ktokolwiek) mógł stwierdzić z jakiego kanału jest najwiecej wypaleń na oledach musiałby istnieć jakieś wiarygodne statystki. Rzecz w tym, ze takowych po prostu nie ma. Nie ma wiec możliwości aby wiarygodnie i miarodajne opisać ten stan rzeczy. 

I stiwierdzić, która stacja utrwaliła się w największej liczbie oledów.

PS. Poza tym przestań męczyć stacje, pisz do producentów OLEDów dlaczego produkują takie tv, które jest w stanie zniszczyć normalne oglądanie telewizji 👍

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na  forum najwięcej przykładów uszkodzonych ekranów  OLED jest z kanału  tvn 24.Napisałeś ze mam pisać skargi do producentów telewizorów.Nie ma sensu bo jeśli  na kanale  jest półprzezroczyste logo  jak np. na kanale BBC EARTH ,ANTENA HD to  logo się nie wypali.Stacje telewizyjne zmieniają logo na półprzezroczyste  gdy wyślemy informacje na ten temat.Oczywiście nie  wszystkie stacje telewizyjne zmieniają logo pod wpływem wiadomości od telewidzów bo decyzje podejmuje  właściciel. Dla właściciela najważniejsza jest oglądalność. Za jakiś czas będę wklejał wypowiedzi przedstawicieli stacji telewizyjnych.Wypowiedzi oczywiście dotyczą logo.Jeśli oglądalność   kanału jest dobra  to   dla niektórych stacji telewizyjnych wypalenia lub zniszczenia ekranu są bez znaczenia.Obiecuje że będą tutaj takie przykłady czyli wypowiedzi przedstawicieli stacji telewizyjnych.

Właśnie dlatego jest tutaj ten wątek.Wiem że nie każdemu się podoba ale podobne tematy są na zagranicznych forach dyskusyjnych

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, grundig napisał:

Na  forum najwięcej przykładów uszkodzonych ekranów  OLED jest z kanału  tvn 24.Napisałeś ze mam pisać skargi do producentów telewizorów.Nie ma sensu bo jeśli  na kanale  jest półprzezroczyste logo  jak np. na kanale BBC EARTH ,ANTENA HD to  logo się nie wypali.

Bo manipulując ciągle wklejasz te same foty? 🙈 Na  plazmie Panasonica miałem wypalone przezroczyste logo stacji TVP1.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeśli zdjęcie się powtórzyło to  nic takiego. to  ten sam przykład.Napisałeś że wypaliło przezroczyste logo  tvp 1.Nie wierzę , ale jeśli tak się stało  to mogłeś przecież wysłać wiadomość  do  tvp aby zwiększono przezroczystość logo  TVP  1. Mógłbyś też coś zrobić dla innych.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Cytat z internetowej strony wirtualne media....

Część nadawców zastosowała się do próśb posiadaczy telewizorów OLED z apelami o wprowadzenie półprzeźroczystych logotypów, które nie narażają  matryc na uszkodzenie.

czyli np logo na kanałach ANTENA.HD,BBC EARTH,RED CARPET HD,HISTORY,HISTORY 2,TVP 1HD , TVN 7,STOPKLATKA, ITP

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal nie wierzę w te obrazki.

Mam 2 Oledy C9, mam przyjaciół, którzy mają Oledy i nikomu nic się nie stało - zero jakiś tam wypaleń..

Co roku są ulepszenia oraz jaśniejsze panele 

LG Oled 2024 mają teoretycznie dobijać do 3000 nitów

Zdaje się, że problem „wypalania się” telewizorów OLED już prawie nie występuje, stąd producenci konkurują jasnością, będąc pewnymi swoich produktów na tyle, żeby nie martwić się tym, niegdyś popularnym problemem.

https://www.rtvmaniak.pl/9658024/kapitalne-wiesci-od-lg-nowe-oledy-beda-super-jasne/

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Eleonor napisał:

Mam 2 Oledy C9, mam przyjaciół, którzy mają Oledy i nikomu nic się nie stało - zero jakiś tam wypaleń..

No właśnie - mam podobne doświadczenia. Od serii 7, przez 9 i kolejne, w wielu wielkościach. Oglądane z logami, paskami itp - wszystkie tylko do "codziennej" telewizji.

Może kluczem jest tu marka telewizorów? Ja też użytkuję LG i nic złego nie mogę o nich powiedzieć.

Zaryzykuję "teorię", że łatwo wypala się panasonic ;)

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu za mało oglądacie TVN24 - zapodajcie 5h dziennie i po 6 miechach tv bedzie wypalony na cacy

• Plusik 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na amerykańskiej  internetowej stronie LG  są  zdjęcia  uszkodzonych  ekranów OLED.Powodem jest jaskrawa  oprawa graficzna na kanałach telewizyjnych.Gdyby  to nie była prawda na pewno LG skasowałaby zdjęcia.

Trzeba czasami dość długo czekać aby obejrzeć zdjęcia uszkodzonych  ekranów OLED. Zdjęcia nie są na dole  strony  tylko w   połowie strony.Trzeba chwilę zaczekać. Działa przewijanie   <               >

https://www.lg.com/us/tvs/lg-OLED65B7A-oled-4k-tv?bvstate=pg:3/ct:r

W instrukcji  najnowszego modelu LG  jest ostrzeżenie które dotyczy statycznych jaskrawych obrazów czyli logo.

https://www.lg.com/pl/wsparcie/instrukcje-obslugi?csSalesCode=OLED55C32LA.AEU

Ze względu na charakterystykę materiałów organicznych wykorzystywanych
do uzyskiwania wysokiej jakości obrazu, w przypadku wyświetlaczy
OLED zasadniczo występuje efekt utrwalenia (wypalenia) obrazu, który
może przybierać formę trwałą. Zjawisko to dotyczy wszystkich paneli
OLED, a obecny rozwój technologii nie pozwala całkowicie się przed nim
uchronić.

Wyświetlanie tego samego obrazu przez dłuższy czas albo wielokrotne
wyświetlanie tego samego obrazu może prowadzić do utrwalenia obrazu na
ekranie — jest to typowe zjawisko z uwagi na charakterystykę paneli OLED.
Niniejszy produkt jest wyposażony w funkcję ochrony ekranu. Należy unikać
wyświetlania obrazów, które mogą spowodować ich utrwalenie i przestrzegać
poniższych zaleceń.

Obrazy mogące spowodować
utrwalenie obrazu
• Obrazy z czarnymi obszarami na górze i dole lub po lewej i prawej stronie
ekranu.
• Obrazy o współczynniku proporcji wynoszącym 4:3 albo 21:9.
• Obrazy nieruchome wyświetlane przez dłuższy czas, np. numer kanału,
logo stacji telewizyjnej, ikona konsoli do gier, menu dekodera itp.
• Inne nieruchome obrazy lub obrazy wyświetlane wielokrotnie.

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi