Xisiek 1 688 Napisano 9 Stycznia 32 minuty temu, grundig napisał: Pierdylion , jeśli masz na myśli duża liczbę przykładów to już nie moja wina że najczęściej wypala się logo tvn 24 i oprawa graficzna z tego kanału. Pierdylion to kolokwialnie duża liczba. Realnie nikt nie prowadzi takich statystyk wiec znowu manipulujesz lub świadomie kłamiesz. Słabe to. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 9 Stycznia (edytowane) Co manipuluje? napisz drukowanymi , ha ha.Obrońca tvn . Edytowane 9 Stycznia przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 9 Stycznia Żaden obrońca TVN, raczej zwolennik realnej oceny rzeczywistości i faktów ( tu bynajmniej nie chodzi o program tv). Naturalnie, że jesteś manipulantem. Dlaczego masz napisane w poprzednim poście 👌 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 9 Stycznia (edytowane) Fakty są takie że jaskrawe logo i oprawa graficzna niszczy telewizory.Na pewno nie jestem manipulantem. To ty jesteś manipulantem i nawet masz problem ze wzrokiem .Do okulisty, kup sobie dobre okulary. Edytowane 9 Stycznia przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 9 Stycznia Masz racje, nie jesteś manipulantem, jesteś perfidnym manipulantem, bo doskonale znasz zasadę, ze tysiąc razy powtarzane kłamstwo staje się prawdą. Bardzo nieładnie, nieładnie. PS.Byłem - wzrok wzorowy 👌 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 9 Stycznia (edytowane) Może napiszesz dokładnie gdzie jest to kłamstwo?. W którym miejscu? Edytowane 9 Stycznia przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 9 Stycznia Grundig napisał:” (…) to już nie moja wina że najczęściejwypala się logo tvn 24 i oprawa graficzna z tego kanału”. To jest kłamstwo. A najgorsze, że doskonale o tym wiesz i udajesz niewiniątko. Napisałeś to na 6 stronie tego wątku. Smutne jak daleko można się posunąć w manipulacji, z powodu niechęci do stacji tv. Przykro to po prostu czytać. 😑 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 10 Stycznia (edytowane) To nie jest kłamstwo, tylko prawda bo najwięcej przykładów uszkodzonych ekranów przez jaskrawa grafikę jest z kanału tvn 24 .tvn 24 zna ten problem od lat czyli od 2014 roku. odpowiedz od tvn z hdforum https://hdtv.com.pl/threads/laczymy-sily-wypalone-logo-stacji-tv-wysylamy-prosby-do-nadawcow.94650/page-8 Witamy,Dziękujemy za przesłaną korespondencję.Uprzejmie informujemy, że Pana e-mail został skierowany bezpośrednio do kanału informacyjnego TVN24.Stamtąd też należy oczekiwać odpowiedzi.Pozdrawiamy,Dział Współpracy z Widzami Kolejny przykład czyli odpowiedz z innego forum w sprawie logo na kanale METRO.Kanał METRO należy do Discovery. BRAK ZMIAN, LOGO .Logo jest bardzo białe i jaskrawe. Szanowny Panie, dziękujemy za kontakt. Informujemy, że przekazaliśmy Pana sugestię do Działu Techniki. Z poważaniem Zespół Współpracy z Widzami TVN WBD ul. Wiertnicza 166 02-952 Warszawa Edytowane 10 Stycznia przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 59 172 Napisano 10 Stycznia Czyli jaki z tego WNIOSEK ! TVN ogląda najwięcej Telewidzów Brawo Ty 👍 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 10 Stycznia (edytowane) Prawda. TVN24 ogląda najwięcej telewidzów dlatego oprawa graficzna powinna być dobrze przygotowana. Wracając do zmiany logo na półprzezroczyste to nie jest żaden problem dla stacji telewizyjnej. Wystarczy zwiększyć przezroczystość logo. Przykład z logo BBC w UK w linku. https://www.bbc.co.uk/blogs/bbcinternet/2008/08/bbc_hdtv_dog_level.html BBC EARTH zwiększył przezroczystość logo o 50% . Na kanale ANTENA HD logo też jest już półprzezroczyste. Oczywiście stacja powinna wyjść naprzeciw oczekiwaniom widzów Edytowane 10 Stycznia przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 59 172 Napisano 10 Stycznia TVN ogląda najwięcej widzów i dlatego najwięcej jest tego materiałów który tu wstawiasz ! 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 10 Stycznia (edytowane) TVN 24 to jest ten zły przykład , mam na myśli oprawę graficzna i logo która wypala się najszybciej.Dlaczego wypala się najszybciej? Na kanale wyświetlane są bardzo jaskrawe paski, biały, żółty. Żółty i biały jaskrawy kolor wypala się najszybciej na ekranach telewizorów OLED.Do podobnego wniosku doszli użytkownicy amerykańskiego forum avforum. Podobny przykład z pierwszej strony tego tematu. Edytowane 10 Stycznia przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 59 172 Napisano 10 Stycznia To się zdecyduj zły przykład czy dobry przykład dla tego że najwięcej Widzów ogląda TVN ! 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 10 Stycznia (edytowane) Zły przykład to oczywiście oprawa graficzna na kanale tvn 24.Stacja tvn 24 nie robi nic w tej sprawie.Wszystko trzeba tak dokładnie tłumaczyć? Dobry przykład, to np zmiana logo na półprzezroczyste na kanałach BBC EARTH, ANTENA HD, HISTORY, HISTORY2 .TO JEST PRZYKŁAD DO NAŚLADOWANIA. Na innym forum ktoś uważał ze QLED I OLED to jest ten sam typ ekranu.Mam nadzieje że tutaj tego nie będę musiał tłumaczyć Czas na dwa cytaty z innego forum, osoba ma LCD i myśli że OLED to jest ten sam typ ekranu. Mój najstarszy TV LG 42LA620S-ZA z 2014 roku "chodzi" codziennie od godziny 06:00 do 23, albo dłużej - CODZIENNIE! i nic się nie wypaliło. Obecnie TV wymienia się co 4-6 lat, więc nawet nie doczekasz "wypalenia" - prędzej mózg ci wypali od ciągłego oglądania TV. Proszę Państwa, wystarczy znęcania się @zenobi nie odróżniasz QLED od OLED ==================================== Teraz pomyślałem sobie że być może pracownicy tvn maja podobne zdanie na ten temat czyli LCD i OLED to jest ten sam typ ekranu i wszystkie przykłady są wymyślone. Edytowane 10 Stycznia przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 10 Stycznia Przykład z linku niżej , wypalone paski graficzne z kanału tvn 24 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 10 Stycznia 7 godzin temu, grundig napisał: To nie jest kłamstwo, tylko prawda bo najwięcej przykładów uszkodzonych ekranów przez jaskrawa grafikę jest z kanału tvn 24 (…) To jest kłamstwo, choć znowu próbujesz manipulować i udawać niewiniątko. Specjalnie dla Ciebie wyjaśnienie - aby (ktokolwiek) mógł stwierdzić z jakiego kanału jest najwiecej wypaleń na oledach musiałby istnieć jakieś wiarygodne statystki. Rzecz w tym, ze takowych po prostu nie ma. Nie ma wiec możliwości aby wiarygodnie i miarodajne opisać ten stan rzeczy. I stiwierdzić, która stacja utrwaliła się w największej liczbie oledów. PS. Poza tym przestań męczyć stacje, pisz do producentów OLEDów dlaczego produkują takie tv, które jest w stanie zniszczyć normalne oglądanie telewizji 👍 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 10 Stycznia (edytowane) Na forum najwięcej przykładów uszkodzonych ekranów OLED jest z kanału tvn 24.Napisałeś ze mam pisać skargi do producentów telewizorów.Nie ma sensu bo jeśli na kanale jest półprzezroczyste logo jak np. na kanale BBC EARTH ,ANTENA HD to logo się nie wypali.Stacje telewizyjne zmieniają logo na półprzezroczyste gdy wyślemy informacje na ten temat.Oczywiście nie wszystkie stacje telewizyjne zmieniają logo pod wpływem wiadomości od telewidzów bo decyzje podejmuje właściciel. Dla właściciela najważniejsza jest oglądalność. Za jakiś czas będę wklejał wypowiedzi przedstawicieli stacji telewizyjnych.Wypowiedzi oczywiście dotyczą logo.Jeśli oglądalność kanału jest dobra to dla niektórych stacji telewizyjnych wypalenia lub zniszczenia ekranu są bez znaczenia.Obiecuje że będą tutaj takie przykłady czyli wypowiedzi przedstawicieli stacji telewizyjnych. Właśnie dlatego jest tutaj ten wątek.Wiem że nie każdemu się podoba ale podobne tematy są na zagranicznych forach dyskusyjnych Edytowane 10 Stycznia przez grundig 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 10 Stycznia 11 minut temu, grundig napisał: Na forum najwięcej przykładów uszkodzonych ekranów OLED jest z kanału tvn 24.Napisałeś ze mam pisać skargi do producentów telewizorów.Nie ma sensu bo jeśli na kanale jest półprzezroczyste logo jak np. na kanale BBC EARTH ,ANTENA HD to logo się nie wypali. Bo manipulując ciągle wklejasz te same foty? 🙈 Na plazmie Panasonica miałem wypalone przezroczyste logo stacji TVP1. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 10 Stycznia (edytowane) Jeśli zdjęcie się powtórzyło to nic takiego. to ten sam przykład.Napisałeś że wypaliło przezroczyste logo tvp 1.Nie wierzę , ale jeśli tak się stało to mogłeś przecież wysłać wiadomość do tvp aby zwiększono przezroczystość logo TVP 1. Mógłbyś też coś zrobić dla innych. Edytowane 10 Stycznia przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 11 Stycznia Wypalone paski graficzne widoczne na innym kanale . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 12 Stycznia (edytowane) Cytat z internetowej strony wirtualne media.... Część nadawców zastosowała się do próśb posiadaczy telewizorów OLED z apelami o wprowadzenie półprzeźroczystych logotypów, które nie narażają matryc na uszkodzenie. czyli np logo na kanałach ANTENA.HD,BBC EARTH,RED CARPET HD,HISTORY,HISTORY 2,TVP 1HD , TVN 7,STOPKLATKA, ITP Edytowane 12 Stycznia przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 281 Napisano 12 Stycznia Nadal nie wierzę w te obrazki. Mam 2 Oledy C9, mam przyjaciół, którzy mają Oledy i nikomu nic się nie stało - zero jakiś tam wypaleń.. Co roku są ulepszenia oraz jaśniejsze panele LG Oled 2024 mają teoretycznie dobijać do 3000 nitów Zdaje się, że problem „wypalania się” telewizorów OLED już prawie nie występuje, stąd producenci konkurują jasnością, będąc pewnymi swoich produktów na tyle, żeby nie martwić się tym, niegdyś popularnym problemem. https://www.rtvmaniak.pl/9658024/kapitalne-wiesci-od-lg-nowe-oledy-beda-super-jasne/ 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 12 Stycznia 5 minut temu, Eleonor napisał: Mam 2 Oledy C9, mam przyjaciół, którzy mają Oledy i nikomu nic się nie stało - zero jakiś tam wypaleń.. No właśnie - mam podobne doświadczenia. Od serii 7, przez 9 i kolejne, w wielu wielkościach. Oglądane z logami, paskami itp - wszystkie tylko do "codziennej" telewizji. Może kluczem jest tu marka telewizorów? Ja też użytkuję LG i nic złego nie mogę o nich powiedzieć. Zaryzykuję "teorię", że łatwo wypala się panasonic 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 12 Stycznia po prostu za mało oglądacie TVN24 - zapodajcie 5h dziennie i po 6 miechach tv bedzie wypalony na cacy 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 500 Napisano 12 Stycznia (edytowane) Na amerykańskiej internetowej stronie LG są zdjęcia uszkodzonych ekranów OLED.Powodem jest jaskrawa oprawa graficzna na kanałach telewizyjnych.Gdyby to nie była prawda na pewno LG skasowałaby zdjęcia. Trzeba czasami dość długo czekać aby obejrzeć zdjęcia uszkodzonych ekranów OLED. Zdjęcia nie są na dole strony tylko w połowie strony.Trzeba chwilę zaczekać. Działa przewijanie < > https://www.lg.com/us/tvs/lg-OLED65B7A-oled-4k-tv?bvstate=pg:3/ct:r W instrukcji najnowszego modelu LG jest ostrzeżenie które dotyczy statycznych jaskrawych obrazów czyli logo. https://www.lg.com/pl/wsparcie/instrukcje-obslugi?csSalesCode=OLED55C32LA.AEU Ze względu na charakterystykę materiałów organicznych wykorzystywanych do uzyskiwania wysokiej jakości obrazu, w przypadku wyświetlaczy OLED zasadniczo występuje efekt utrwalenia (wypalenia) obrazu, który może przybierać formę trwałą. Zjawisko to dotyczy wszystkich paneli OLED, a obecny rozwój technologii nie pozwala całkowicie się przed nim uchronić. Wyświetlanie tego samego obrazu przez dłuższy czas albo wielokrotne wyświetlanie tego samego obrazu może prowadzić do utrwalenia obrazu na ekranie — jest to typowe zjawisko z uwagi na charakterystykę paneli OLED. Niniejszy produkt jest wyposażony w funkcję ochrony ekranu. Należy unikać wyświetlania obrazów, które mogą spowodować ich utrwalenie i przestrzegać poniższych zaleceń. Obrazy mogące spowodować utrwalenie obrazu • Obrazy z czarnymi obszarami na górze i dole lub po lewej i prawej stronie ekranu. • Obrazy o współczynniku proporcji wynoszącym 4:3 albo 21:9. • Obrazy nieruchome wyświetlane przez dłuższy czas, np. numer kanału, logo stacji telewizyjnej, ikona konsoli do gier, menu dekodera itp. • Inne nieruchome obrazy lub obrazy wyświetlane wielokrotnie. Edytowane 12 Stycznia przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach