silverrobert 173 Napisano 5 Września 2023 Ty i ja wiemy że kogoś takiego najlepiej ignorować, część użytkowników na forum może nie wiedzieć i potem powtarzać jego bzdury. Lepiej im pokazać że koleś nie wie o czym mówi i tylko powtarza wyuczone formułki których nie zrozumiał. Ale jeśli nie chcesz nie czytaj, nikt cię nie zmusza. No ale dobrze, chyba masz rację że dyskusja dobiegła naturalnego końca. Od tego momentu dam mu ignore i nie będę już odpowiadał na jego posty. Mam nadzieję że w przyszłości jeśli znowu będzie się madrzyl ktoś inny mu przypomni jego elementarne braki w wiedzy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 384 Napisano 5 Września 2023 48 minut temu, silverrobert napisał: Ty i ja wiemy że kogoś takiego najlepiej ignorować, część użytkowników na forum może nie wiedzieć i potem powtarzać jego bzdury. Lepiej im pokazać że koleś nie wie o czym mówi i tylko powtarza wyuczone formułki których nie zrozumiał. Ale jeśli nie chcesz nie czytaj, nikt cię nie zmusza. No ale dobrze, chyba masz rację że dyskusja dobiegła naturalnego końca. Od tego momentu dam mu ignore i nie będę już odpowiadał na jego posty. Mam nadzieję że w przyszłości jeśli znowu będzie się madrzyl ktoś inny mu przypomni jego elementarne braki w wiedzy. Wiesz, że nie dyskutuje się z idiotą? Ściągnie Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Ale mnie się wydaje to jak rozmowa jednej osoby z schizofrenią 🤣🤣🤣 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 173 Napisano 5 Września 2023 Wiem wiem. Każdą dyskusję trzeba gdzieś zakończyć i myślę że to ten moment. Starałem się od początku przy okazji pokazywania braków w jego wiedzy jednocześnie dodawać trochę pożytecznej wiedzy więc mam nadzieję że ktoś chociaż na tym skorzysta. A jeśli ktoś śledził dłużej dyskusję i jest ciekaw odpowiedzi na pytania to: 1). Standard CIE 170-2 został opracowany przez zespół pod przewodnictwem Andrew Stockmana na UCL w Londynie. Zastosowali ciekawe podejście bo zaczęli od dobrze pomierzonego CMFa Stiles-Burch i odwrócili wszystkie zmiany w spektrum koloru wprowadzane przez elementy składowe ludzkiego oka (soczewka, plamka żółta itp.) żeby po przekształceniu liniowym wyliczyć dokładne spektrum czułości poszczególnych komórek światłoczułych tzw. czopków w oku. To był standard 170-1. Następnie, na podstawie tych danych wyliczają w przeciwnym kierunku, tzn. od czułości czopków do CMFa, czyli całkowitej czułości układu wzrokowego na kolor, przy czym parametry takiego CMFa można sobie dowolnie ustalić, czyli np ustawić wiek obserwatora (ma wpływ na soczewkę, z wiekiem soczewka zmienia kolor na bardziej żółty) albo rozmiar wzorca (ma wpływ na efekt plamki żółtej na kolor). W ten sposób nie jesteśmy już ograniczeni do obserwatorów na konkretny rozmiar wzorca (w przypadku CMFa 1931 było to 2 stopnie) tylko dowolnie można dostosować rozmiar i kolor będzie się zgadzał. Standardowy obserwator używany do pomiarów używa rozmiaru 2 stopnie bo tak się przyjęło. I to jest standard 170-2. Dodatkowym plusem jest fakt że ten CMF poprawia stabilność jeśli chodzi o metameryzm obserwatorów ale to już temat na inną dyskusję. 2). Sposoby pomiaru color gamut volume to: A). Objętość gamutu w przestrzeni CIE Lab, opisana w standardzie IDMS. B). Gamut rings, czyli kumulatywna projekcja przekrojów przez gamut w CIE Lab wzdłuż osi L, również opisany w standardzie IDMS. C). Miliony rozróżnialnych kolorów (MDC) zaproponowane przez Dolby. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Wow umiesz używać gugla 😆 2 godziny temu, qazar napisał: Wiesz, że nie dyskutuje się z idiotą? Ściągnie Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Ale mnie się wydaje to jak rozmowa jednej osoby z schizofrenią 🤣🤣🤣 Kto dał się zrobić na niepełne hdmi 2.1? 🤣 Kto kupuje preordery? 😅 No chyba nie mądry 😜 Typek nawet nie wie co kupuje 🤭 3 godziny temu, silverrobert napisał: Ty i ja wiemy że kogoś takiego najlepiej ignorować, część użytkowników na forum może nie wiedzieć i potem powtarzać jego bzdury. Lepiej im pokazać że koleś nie wie o czym mówi i tylko powtarza wyuczone formułki których nie zrozumiał. Ale jeśli nie chcesz nie czytaj, nikt cię nie zmusza. No ale dobrze, chyba masz rację że dyskusja dobiegła naturalnego końca. Od tego momentu dam mu ignore i nie będę już odpowiadał na jego posty. Mam nadzieję że w przyszłości jeśli znowu będzie się madrzyl ktoś inny mu przypomni jego elementarne braki w wiedzy. Szkoda, że nie potwierdziłeś swoich bajek o input lagu 😸 Edytowane 5 Września 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 5 Września 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Usl napisał: Imagine myśleć, że każdy tv wygląda tak samo po kalibracji niezależnie od technologii 🤣 LOL dyzma - ale ja z tobą nie dyskutuję - znam zasadę: "nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem" a doświadczenie wykazujesz w tej materii ogromne Edytowane 5 Września 2023 przez klaus71 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Tia W dniu 10.06.2023 o 14:34, klaus71 napisał: no i shootout to nie do końca obiektywny test - w kolorach zdaje się panas wygrał z qd-oledem samsunga - co jest kuriozalne bo wiadomo że fizycznie nie jest możliwe by panel oled miał lepsze kolory od qd-oled natomiast nie zdziwię się że mógł się bardziej podobac bo miał kolory bardziej "kinowe" - siła przyzwyczajenia Buhahaha 😹 Gość wyzywa od 🆔 a sam się ośmiesza każdym wpisem 😂 Typ kompletnie nie ma pojęcia czym jest tone mapping 🤣 Zerowa wiedza w temacie 🤏 Edytowane 5 Września 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 6 Września 2023 2 godziny temu, silverrobert napisał: Ale jeśli nie chcesz nie czytaj, nikt cię nie zmusza. Ale czego mam niby nie czytać twoich postów? No nie czytałem ani twoich ani jego tylko przeleciałem oczami bo tyle tego było że zrobił się z tego Stary i nowy testament i nic mądrego z tego nie wynikało. Temat tv OLED to nie jest żaden "Rocket Science" niektórzy z was lubią dzielić włos na 100 wypisując kilkunasto stronicowe pseudo fachowe rozprawki na temat tv. 2 godziny temu, qazar napisał: 2 godziny temu, qazar napisał: Ty i ja wiemy że kogoś takiego najlepiej ignorować, część użytkowników na forum może nie wiedzieć i potem powtarzać jego bzdury. Lepiej im pokazać że koleś nie wie o czym mówi i tylko powtarza wyuczone formułki których nie zrozumiał. 2 godziny temu, silverrobert napisał: No ale dobrze, chyba masz rację że dyskusja dobiegła naturalnego końca. Od tego momentu dam mu ignore i nie będę już odpowiadał na jego posty. Mam nadzieję że w przyszłości jeśli znowu będzie się madrzyl ktoś inny mu przypomni jego elementarne braki w wiedzy. Po wielu wielu wojenkach na różnego rodzaju innych portalach nauczyłem się kilku rzeczy. 1. Wydawanie się w dyskusję z trollami zajmuje tylko cenny czas, zabija pozytywną energię i wypełnia negatywną. 2. Wiedzy na siłę nikomu do głowy nie włożysz jeśli jej nie chce przyjąć i upiera się przy swoim. 3. Ludzie sami sobie wybierają ludzi którzy według nich "się znają" "mają wiedzę w danej dziedzinie" pruba chcąc kogoś przekrzyczeć na siłe nie jest wiarygodna i przypomina coś jak ujadanie psa. 2 godziny temu, qazar napisał: Dodam tylko będąc całkowicie szczery że niektórzy z was tutaj wcale nie jesteście lepsi od niego, sami zaczynacie od wyzwisk pokroju "idiotów, debili, błaznów, pajaców, cweli, pedałów" i innych eleganckich określeń pokroju typowych cwaniaczków pewniaczków Polskiej patologi. I oczywiście trzymanie się w bandach koła wzajemnej adoracji i atakowanie użytkowników wyśmiewając i poniżając tych którzy nam nie pasują. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 173 Napisano 6 Września 2023 8 minutes ago, MadGamer said: Temat tv OLED to nie jest żaden "Rocket Science" niektórzy z was lubią dzielić włos na 100 wypisując kilkunasto stronicowe pseudo fachowe rozprawki na temat tv Ale o czym byś sugerował żebyśmy rozmawiali na forum o telewizji HD w dziale poświęconym OLEDom. Już nie przesadzajmy w drugą stronę. Dla ciebie dzielenie włosa na 100 a dla kogoś innego może to mieć znaczenie. Po to jest forum żeby dyskutować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Września 2023 W dniu 3.09.2023 o 16:15, silverrobert napisał: Są problemy o których nawet recenzenci nie wiedzą bo nie siedzą w tym najbardziej krytycznym segmencie rynku. Jakoś od Vincenta nigdy nie słyszałem o input lagu w FMM i o color fringingu powodującym watercolor effect w modelu S95C a od profesjonalistów już tak. Więc nie, Vincent też nie wie o wszystkich problemach w S95C. 😂😂😂 Gość przecież przyznał się że nie ogląda wcale jutuba to jak miał słyszeć 🤣 W dniu 3.09.2023 o 16:59, silverrobert napisał: Przy czym Vincent też sam z siebie nic nie robi, polega na narzędziach jak Calman które robią pomiary za niego. Czyli teoretycznie ludzie z Portrait Display umieją zrobić wszystko to co on i jeszcze więcej. Nie wiem, na twoim miejscu bardziej byłbym pod wrażeniem ludzi z Portrait niż Vincenta. Dalej czekam gdzie są te testy tv od Portrait Display 😄 W dniu 3.09.2023 o 23:22, silverrobert napisał: Już pokazuje jak: zaimportuj do Davinci Resolve, w project settings zmień gamut z Rec709 do Rec2020 i zrób export. Voila, jestem ekspertem kolorystą jak Vincent. Chyba w snach 😸 W dniu 4.09.2023 o 05:29, silverrobert napisał: No widzisz, a nie wychwycił watercolor effect i duzego laga w trybie skalibrowanym. Więc może jeszcze dłużej powinien pomierzyć. Jak Vincent ma sponsorowane pomiary telewizorów (a sam wrzucił informacje że są materiały marketingowe w wideo) to może sobie oglądać ile chce i porównywać każdy Blu-ray możliwy. Ja szukam telewizorów i monitorów pod konkretne zastosowanie więc 95% z nich w ogóle nie mierzę bo się nie nadają. A te które mierze ciesze się za każdym razem jak widzę duże problemy bo to znak że telewizor się nie nadaje i nie muszę robić więcej testów. Dlatego po kalibracji zawsze lecą wzorce testowe SRI (dawny Sarnoff) i sporo telewizorów komercyjnych od razu odpada. Nie muszę potem kręcić śmiesznego wideo więc nie obchodzi mnie czy wszystkie pozostałe parametry są idealne, albo się telewizor nadaje albo nie. 🤡🤡🤡 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 6 Września 2023 1 minutę temu, silverrobert napisał: Ale o czym byś sugerował żebyśmy rozmawiali na forum o telewizji HD w dziale poświęconym OLEDom. Już nie przesadzajmy w drugą stronę. Dla ciebie dzielenie włosa na 100 a dla kogoś innego może to mieć znaczenie. Po to jest forum żeby dyskutować. No miałem tego nie pisać bo czuję że będzie to potraktowane jako wojenko-starter i znowu zrobi się z tego operacja pustynna [beeep] burza a tego nie chce ale ok skoro nalegasz ok. Jak dla mnie ani on ani ty nie napisaliście nic mądrego w tym temacie zwykły stek bzdur pseudo fachowy bełkot to raz. Dwa tak to jest forum o telewizji HD poświęconym OLED'om i każdy z nich ma swój temat a teraz gwóźdź programu, czy przeczytałeś ty bądź ktokolwiek inny z stąd czego dotyczy ten temat? Jeden z użytkowników pytał: jaki najlepszy OLED w rozmiarze 83 cali polecacie. Nie pytał o litanie i alfabet technologiczny OLED tylko o konkretne modele w rozmiarze 83 cale, Rozumiem że gwiazdor programu skradł show zdarza się, ale sam też się w to wkreciłeś. Forum jest po to żeby dyskutować ale nie wyzywać się nawzajem, to czy dyskusja jest merytoryczna i posiada prawdziwe informacje (wiedzę) to jedna rzecz, ale powinno się wypowiadać w tematach do tego przeznaczonych, a to nie jest ten. PS. Kolego który założył temat ze swojej strony na chwilę obecną w 83' polecam Sony A90J na tą chwilę nic lepszego nie ma w 83' ! Pozdrawiam. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Września 2023 23 minuty temu, silverrobert napisał: Ale o czym byś sugerował żebyśmy rozmawiali na forum o telewizji HD w dziale poświęconym OLEDom. Już nie przesadzajmy w drugą stronę. Dla ciebie dzielenie włosa na 100 a dla kogoś innego może to mieć znaczenie. Po to jest forum żeby dyskutować. Akurat z tym gostkiem nie ma co dyskutować jak ciska takie bajeczki nie podając na nie żadnych dowodów 😆 A nie przepraszam jako dowód podaje jakieś instrukcje wykonywania pomiarów, których sam nie wykonuje 🤣 Haha 😂 A na końcu jeszcze udeje największego znafce cytując gugla i oczerniajac największych profesjonalistów z branży jak Vincent samemu nawet nie wiedząc o CIE 170-2 w Sony 🤭 15 minut temu, MadGamer napisał: PS. Kolego który założył temat ze swojej strony na chwilę obecną w 83' polecam Sony A90J na tą chwilę nic lepszego nie ma w 83' ! Pozdrawiam. Ta, chyba gorszego 😅 To c2 jest już znacznie lepszy 😼 Nie wspominając już w ogóle o g2 😏 LOL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 173 Napisano 6 Września 2023 3 hours ago, MadGamer said: No miałem tego nie pisać bo czuję że będzie to potraktowane jako wojenko-starter i znowu zrobi się z tego operacja pustynna [beeep] burza a tego nie chce ale ok skoro nalegasz ok Też nie chce wojenki więc będzie ostatnia odpowiedź z mojej strony. Z twojego posta brzmi jakby biedny Usl chciał tylko rozmawiać grzecznie o telewizorach a wredne forum zawzięło się przeciwko niemu i wyzywa go tylko. W rzeczywistości każdy widzi jak jest, typ tylko obraża wszystkich na lewo i prawo i ogólnie obniża poziom dyskusji na forum. Przejrzałem też historię twoich postów i wygląda na to że również masz skłonności do nieładnego odzywania się do uczestników forum bez prowokacji. Całe szczęście nie postujesz wystarczająco żeby warto było wdawać się w dyskusję więc skorzystam z zaproszenia i również ciebie dodam do użytkowników ignorowanych. Szkoda życia, jak sam powiedziałeś. 2 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 384 Napisano 6 Września 2023 7 godzin temu, MadGamer napisał: No miałem tego nie pisać bo czuję że będzie to potraktowane jako wojenko-starter i znowu zrobi się z tego operacja pustynna [beeep] burza a tego nie chce ale ok skoro nalegasz ok. Jak dla mnie ani on ani ty nie napisaliście nic mądrego w tym temacie zwykły stek bzdur pseudo fachowy bełkot to raz. Dwa tak to jest forum o telewizji HD poświęconym OLED'om i każdy z nich ma swój temat a teraz gwóźdź programu, czy przeczytałeś ty bądź ktokolwiek inny z stąd czego dotyczy ten temat? Jeden z użytkowników pytał: jaki najlepszy OLED w rozmiarze 83 cali polecacie. Nie pytał o litanie i alfabet technologiczny OLED tylko o konkretne modele w rozmiarze 83 cale, Rozumiem że gwiazdor programu skradł show zdarza się, ale sam też się w to wkreciłeś. Forum jest po to żeby dyskutować ale nie wyzywać się nawzajem, to czy dyskusja jest merytoryczna i posiada prawdziwe informacje (wiedzę) to jedna rzecz, ale powinno się wypowiadać w tematach do tego przeznaczonych, a to nie jest ten. PS. Kolego który założył temat ze swojej strony na chwilę obecną w 83' polecam Sony A90J na tą chwilę nic lepszego nie ma w 83' ! Pozdrawiam. Z tym, że jest tylko 83A90j tylko to bym polemizował. G3 jest lepszy w obszarze jednorodności matrycy(przynajmniej z tych sztuk, które widziałem vs. sony), która przy 83" ma znaczenie bo paski/plamy przy takiej wielkości to spory problem 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Podsumowując ten 🤡 robercik się kompletnie ośmieszył zaczynając kłótnię od tego, że rzekomo nie ma filmów w Rec.2020 przez to woled jest wystarczający, bo pokrywa gamut P3 nie wiedząc o istnieniu czegoś takiego jak colour volume 🤣 Do tego zarzucał qd-oled śmieszne rzekome wady jak input lag, który okazał się na końcu występować nie dość, że wyłącznie fmm to jeszcze tylko w 24Hz 😂😂😂 Po sprowadzeniu do parteru, że się kompletnie myli w każdej kwestii filmikami od HDTVTest i testami rtings jako dowód zaczął się puszyć jaki on jest lepszym znafcą od Vincenta, który ma sponsorowane pomiary i tak w ogóle takich pRoFeSiOnAlIsTuF jak on nie obchodzą ich opinie xD Mało tego - ten pseudo znafca nawet zaczął wyzywać twórców reedycji Matrixa jaką zrobili fuszerkę wypuszczając ten film w Rec.2020 😹 Co tam, że film jest uznany jako jeden z najlepszych w hdr i bez przerwy używany przez największych testerów w branży W sumie nie ma dziwne, że taki marniak pracuje w Disney na mopie 🤭 To przecież studio, które jest jedynie pośmiewiskiem, bo wypuszcza najgorsze filmy w "hdr" (a raczej sdr w kontenerze hdr) na rynku Może rzeczywiście tam zatrudniają takich śmieciarzy z ulicy do produkcji i dlatego wychodzą takie crappy 😆 51 minut temu, qazar napisał: Z tym, że jest tylko 83A90j tylko to bym polemizował. G3 jest lepszy w obszarze jednorodności matrycy(przynajmniej z tych sztuk, które widziałem vs. sony), która przy 83" ma znaczenie bo paski/plamy przy takiej wielkości to spory problem A ile sztuk widziałeś, dwie? 😄 LOL 2023, a ten dalej nie czai, że jednorodność to zwykła loteria 😸 Edytowane 6 Września 2023 przez Usl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 6 Września 2023 8 godzin temu, silverrobert napisał: Też nie chce wojenki więc będzie ostatnia odpowiedź z mojej strony. Z twojego posta brzmi jakby biedny Usl chciał tylko rozmawiać grzecznie o telewizorach a wredne forum zawzięło się przeciwko niemu i wyzywa go tylko. W rzeczywistości każdy widzi jak jest, typ tylko obraża wszystkich na lewo i prawo i ogólnie obniża poziom dyskusji na forum. Przejrzałem też historię twoich postów i wygląda na to że również masz skłonności do nieładnego odzywania się do uczestników forum bez prowokacji. Całe szczęście nie postujesz wystarczająco żeby warto było wdawać się w dyskusję więc skorzystam z zaproszenia i również ciebie dodam do użytkowników ignorowanych. Szkoda życia, jak sam powiedziałeś. Przecież Napisałem że jest trollem! To że nie czaję się w waszych bandach obrażając innych którzy mi pasują to nie znaczy że nie widzę jaki on jest! Przejrzałeś moją historię i co? Tylko że to byli i tacy sami trolle pokroju Usl sami zaczynają od obrażania w kulturalnej dyskusji A później dziwią się że ktoś im odpowiada, gdybyś tego nie zauważył to nawet sam mod się wtrącił w dyskusję i to nie mi się dostało 😁 przepraszam bardzo chyba że to twoi koledzy z bandy to wszystko wyjaśnia 😆 guzik cię obchodzi jak często tutaj się udzielam, to że udzielam się rzadko świadczy tylko o tym że mój czas jest cenny i poświęcam go albo do robienia testów, zarabiania hajsu albo dla przyjemności, nie smaruję wielostronicowe bezsensowne pseudo fachowe bełkoty wydając się w bezzasadną polemike z trollami, I bardzo dobrze że mnie dodajesz do ignorowanych bo ja cię już dodałem po ostatniej odpowiedzi i będę wdzięczny jak przestaniesz mnie zaczepiać, w skrócie mogę napisać tylko tyle że obydwoje jesteście siebie warci. 4 godziny temu, qazar napisał: Z tym, że jest tylko 83A90j tylko to bym polemizował. G3 jest lepszy w obszarze jednorodności matrycy(przynajmniej z tych sztuk, które widziałem vs. sony), która przy 83" ma znaczenie bo paski/plamy przy takiej wielkości to spory problem Też bym polemizował, nie wiem o co ci chodzi w tym "obszarze jednorodności matrycy" z tego co słyszałem to G3 w 83' nie posiada MLA czyli tej technologii soczewkowej co jest dziwne jak na flagowy największy model, co na przewagę Sony to jest lepiej skalibrowany po wyjęciu z pudełka wiadomo nie każdy chce kalibrować u firmy zewnętrznej z różnych powodów to raz, a dwa Sony posiada Bravia core a więc ma przewagę przynajmniej w kwestii oglądania filmów ten sam film z Bravia core na Sony będzie wyglądał lepiej niż dla porównania z Apple TV+ na G3 a niestety to jest ważny argument który trzeba wziąć pod uwagę, jeśli chodzi o gry to też wiadomo temat rozległy zależy do czegoz pod konsolę to okej, ale jak już podłączamy peceta z naprawdę mocną kartą to wtedy mini LED 8k sprawdzi się lepiej, no bo ceny oledów 8k to wiadomo za cenę mieszkania w Warszawie. No i lepsze skalowanie ze źródła niskiej jakości typu telewizja naziemna kablówka itp na korzyść Sony. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 6 Września 2023 Godzinę temu, MadGamer napisał: Sony posiada Bravia core a więc ma przewagę przynajmniej w kwestii oglądania filmów ten sam film z Bravia core na Sony będzie wyglądał lepiej niż dla porównania z Apple TV+ na G3 Na pewno już nie śledzę branży jak ty, ale podpowiedz, co to za zwierz ten bravia core i co on takiego robi? Godzinę temu, MadGamer napisał: ceny oledów 8k to wiadomo za cenę mieszkania w Warszawie chyba pokoju, a raczej łazienki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 153 Napisano 6 Września 2023 Serwis streamingowy od Sony, dostępny dla telewizorów Sony wyprodukowanych po 2021 roku. Bitrate filmów najwyższy ze wszystkich znanych serwisów, dochodzi do 40mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 6 Września 2023 14 godzin temu, Usl napisał: Buhahaha i tylko to umiesz dyzma, wstawiac dużo emotek i przekręcać innych wypowiedzi LOL no ale cóż - jak się ma deficyty to inni to widzą a ty niestety nie 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Września 2023 Dowiedziałeś się już co to tone mapping już dzieciaczku? 👶 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 6 Września 2023 21 minut temu, krzysiojaworzno napisał: Serwis streamingowy od Sony, dostępny dla telewizorów Sony wyprodukowanych po 2021 roku. Bitrate filmów najwyższy ze wszystkich znanych serwisów, dochodzi do 40mb/s Kurczę, to jakiś mocno niszowy vod. Poza teoretyczną jakością ma inne zalety? Cena, baza filmowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Września 2023 29 minut temu, Barnaba napisał: Na pewno już nie śledzę branży jak ty, ale podpowiedz, co to za zwierz ten bravia core i co on takiego robi? I ty się wyzywasz ludzi na forum jak nawet takich podstaw nie wiesz 😂 1 godzinę temu, MadGamer napisał: Też bym polemizował, nie wiem o co ci chodzi w tym "obszarze jednorodności matrycy" z tego co słyszałem to G3 w 83' nie posiada MLA czyli tej technologii soczewkowej co jest dziwne jak na flagowy największy model, co na przewagę Sony to jest lepiej skalibrowany po wyjęciu z pudełka wiadomo nie każdy chce kalibrować u firmy zewnętrznej z różnych powodów to raz Buhahaha 😹 W oglądaniu zgodnie z oryginalną wizją reżysera przeszkadza rozjaśniony obraz w czerni (przez zbyt niską gammę) i niepoprawny ton (ochłodzony, zdominowany przez błękity). To powoduje, że obraz nie posiada takiej głębi jakiej spodziewalibyśmy się po telewizorze OLED i jest nieco wyprany z barw. Źródło: https://hdtvpolska.com/google-tv-sony-bravia-xr-oled-a90j-test-referencja/?showfull=1 Super jest "skalibrowany po wyjęciu z pudełka" 🤣 Nawet nie potrafisz używać poprawnych form 😆 No ale co się dziwić po kimś kto nawet nie wie, co to jednorodność matrycy 🤭 1 godzinę temu, MadGamer napisał: a dwa Sony posiada Bravia core a więc ma przewagę przynajmniej w kwestii oglądania filmów ten sam film z Bravia core na Sony będzie wyglądał lepiej niż dla porównania z Apple TV+ na G3 a niestety to jest ważny argument który trzeba wziąć pod uwagę, Tak, bo bitrate filmu daje więcej niż lepsza specyfikacja telewizora 😸 1 godzinę temu, MadGamer napisał: jeśli chodzi o gry to też wiadomo temat rozległy zależy do czegoz pod konsolę to okej, ale jak już podłączamy peceta z naprawdę mocną kartą to wtedy mini LED 8k sprawdzi się lepiej, no bo ceny oledów 8k to wiadomo za cenę mieszkania w Warszawie. Wolny lcd 🐢 lepszy do gier xD I to jeszcze 8k w oszalamialacych.... 60Hz 😄 1 godzinę temu, MadGamer napisał: No i lepsze skalowanie ze źródła niskiej jakości typu telewizja naziemna kablówka itp na korzyść Sony. Może parę lat temu, no ale widać gość jest nieźle opóźniony 😅 21 godzin temu, silverrobert napisał: To jeszcze na koniec wrzucę zdjęcie sprzed drzwi studio, żeby nie było że gadam bzdury jak co niektórzy. Aparat mi rozmył napis na kartce ale myślę że widać. Zresztą ten dekiel zaraz będzie mówił że to Photoshop więc szkoda czasu na robienie kolejnego zdjęcia, czekają ludzie którzy faktycznie się znają i mają pojęcie. A o tym CIE 170-2 chętnie z tobą pogadam. Powiedz tylko czym jest i skąd się wziął najpierw żebym wiedział że masz pojęcie o czym mówisz. No ja bym się wstydził przyznać, że pracuje w Disney na mopie 🤭 To przecież studio, które jest jedynie pośmiewiskiem, bo wypuszcza najgorsze filmy w "hdr" (a raczej sdr w kontenerze hdr) na rynku 🤣 Nic dziwnego, że wypuszczają takie crappy jak tam zatrudniają takich marniaków do produkcji 😆 Vincent to się za nieźle za głowę łapał przy recenzji 😂😂 Gratulacje 🎊 Nie dało się chyba gorzej tego zrobić 🤭 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Haha 😂 Pomyśleć, że gość ma czelność jeszcze naśmiewać się z WB, który pokazał świetnym matrixem przykład jak powinna wyglądać reedycja filmu z XX wieku, gdzie disney kolejny raz zrobił z siebie pośmiewisko 🤡 pokazując jak nie powinna wyglądać wypuszczając kolejnego kompletnego bubla pseudo hdr 😹 No, ale przecież profesjonalne testy Vincenta to tylko opinia i mizerne 200 nit to przecież takie super hdr 🤣 Nie dziwne że gość tak trzęsie 👖 przed utratą pracy, bo takich marniaków nie mających żadnego pojęcia w temacie i wypisującym same bzdury tylko disney zatrudnia 🤭 Edytowane 6 Września 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 6 Września 2023 3 godziny temu, Barnaba napisał: Na pewno już nie śledzę branży jak ty, ale podpowiedz, co to za zwierz ten bravia core i co on takiego robi? chyba pokoju, a raczej łazienki A ty znowu 🤡 zacząłeś za mną łazić? Standard tego forum coś napiszesz zaraz się 🤡 z materializuje i zaczyna ci odpisywać to się dopiero nazywa zje... Forum. 3 godziny temu, Barnaba napisał: Kurczę, to jakiś mocno niszowy vod. Poza teoretyczną jakością ma inne zalety? Cena, baza filmowa? Nie mają dostepu tam takie 🤡 jak ty🤣 To na pewno duży plus😁 3 godziny temu, Usl napisał: I ty się wyzywasz ludzi na forum jak nawet takich podstaw nie wiesz 😂 Buhahaha 😹 W oglądaniu zgodnie z oryginalną wizją reżysera przeszkadza rozjaśniony obraz w czerni (przez zbyt niską gammę) i niepoprawny ton (ochłodzony, zdominowany przez błękity). To powoduje, że obraz nie posiada takiej głębi jakiej spodziewalibyśmy się po telewizorze OLED i jest nieco wyprany z barw. Źródło: https://hdtvpolska.com/google-tv-sony-bravia-xr-oled-a90j-test-referencja/?showfull=1 Super jest "skalibrowany po wyjęciu z pudełka" 🤣 Nawet nie potrafisz używać poprawnych form 😆 No ale co się dziwić po kimś kto nawet nie wie, co to jednorodność matrycy 🤭 Tak, bo bitrate filmu daje więcej niż lepsza specyfikacja telewizora 😸 Wolny lcd 🐢 lepszy do gier xD I to jeszcze 8k w oszalamialacych.... 60Hz 😄 Może parę lat temu, no ale widać gość jest nieźle opóźniony 😅 No ja bym się wstydził przyznać, że pracuje w Disney na mopie 🤭 To przecież studio, które jest jedynie pośmiewiskiem, bo wypuszcza najgorsze filmy w "hdr" (a raczej sdr w kontenerze hdr) na rynku 🤣 Nic dziwnego, że wypuszczają takie crappy jak tam zatrudniają takich marniaków do produkcji 😆 Vincent to się za nieźle za głowę łapał przy recenzji 😂😂 Gratulacje 🎊 Nie dało się chyba gorzej tego zrobić 🤭 Z tobą 🤡 nie dyskutuje podobnie jak reszta, możesz sobie mnie cytować i zaczepiać, niedługo stąd wylecisz na zbity ryj. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 6 Września 2023 49 minut temu, MadGamer napisał: A ty znowu 🤡 zacząłeś za mną łazić? Ty jakiś nieźle pier_dolniety jesteś. Nie znałem cię, koleś i już nie poznam Cóż, kolejny z_[beeep] do ignorowanych. Rzeczywiście jakiś wirus chyba tu panuje 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 6 Września 2023 3 minuty temu, Barnaba napisał: Ty jakiś nieźle pier_dolniety jesteś. Nie znałem cię, koleś i już nie poznam Cóż, kolejny z_[beeep] do ignorowanych. Rzeczywiście jakiś wirus chyba tu panuje Zamknij mordę żałosny 🤡 na takich żałosnych zje... Trolli jak ty to ja mam wyje... żałosny 🤡 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach