kuben269 0 Napisano 21 Kwietnia 2023 Witam serdecznie! Stoję przed wyborem nowego TV do salonu, w którym jest dużo światła, ale słońce nie pada bezpośrednio na ścianę TV. Odległość od sofy to 3,5m. Nie stać mnie na dobre 65", dlatego szukam 55" i wybrałem dwa modele: Samsung QN91B Samsung S95b 50% to telewizja codzienna, z tunera DVBT-2, 20% Youtube, 20% Netflix i 10% mecze piłki nożnej. Oba TV do 6000 zł. Który model będzie lepszy? Kupuję TV na lata, więc wybór musi być bardzo dobry. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) brałeś pod uwagę też inne firmy ? Przez zakupem poczytaj wątek posiadaczy S95b i najlepiej tam pytaj: https://hdtvpolska.com/forum/topic/64902-test-przełomowego-samsung-oled-s95b-najlepszy-telewizor-oled-na-rynku/ Wg mnie warto też wziąć pod uwagę OLEDY LG. W kwestii miniLED możesz się tez rozejrzeć za modelami które zbierają pochlebne recenzje np TCL C835: https://hdtvpolska.com/test-telewizor-tcl-c835-najlepszy-premium-mini-led-eisa-2022-2023/ Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuben269 0 Napisano 21 Kwietnia 2023 Tak, LG C2, jednakże jest dużo ciemniejszy aniżeli ta dwójka zaproponowana. LG wychodzi w tej chwili najkorzystniej z kolei, ale szukam idealnego rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 21 Kwietnia 2023 Rozważ C835 w kwocie jaka szukasz znajdziesz 65 cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 22 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 21.04.2023 o 10:15, kuben269 napisał: Tak, LG C2, jednakże jest dużo ciemniejszy aniżeli ta dwójka zaproponowana. LG wychodzi w tej chwili najkorzystniej z kolei, ale szukam idealnego rozwiązania. Zerknij do tematu o S95B i poczytaj opinie z pierwszej ręki. Edytowane 22 Kwietnia 2023 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ary 99 Napisano 8 Maja 2023 Opinie tragiczne, ale za 5500 OLED 65' jest naprawdę warty rozważenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 153 Napisano 8 Maja 2023 gdybym miał taki budżet, to wolałbym dołożyć do najtańszego OLEDa Panasonica 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 494 Napisano 9 Maja 2023 Mam podobne zdanie.Najlepszy wybor to OLED Panasonic.Mam OLED Panasonica.Zdecydowanie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach