LongeruS 0 Napisano 7 Listopada 2011 Kino Domowe Blu-Ray 3d Rxv371 + bds671 + ns50 + nsp60 2699 ! ! Media Expert Sieradz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras65 0 Napisano 19 Listopada 2011 (edytowane) Prezenty do tv Bravia SONY Edytowane 19 Listopada 2011 przez miras65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Samek 0 Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Harry Potter - Pełna kolekcja (11 Blu-Ray) w merlinie za 329,99 zł Cena chyba dość atrakcyjna - w innych sklepach chcą ponad 500 zł. Już nieaktualne podnieśli na 539,99 zł Edytowane 24 Listopada 2011 przez Samek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LongeruS 0 Napisano 29 Listopada 2011 Kino Domowe Yamaha: RX-V371 + BD-S671 + NS-8900 ( http://audioklan.com.pl/ns8900,k,46,p,327.html ) + NS-P8900 ( http://audioklan.com.pl/nsp8900,k,51,p,328.html ) = 3999 Kawałek Historii dla tych co widzą, co to za kolumny i ile One potrafią.. Sklep Media Expert Sieradz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew9 0 Napisano 29 Listopada 2011 Harry Potter - Pełna kolekcja (11 Blu-Ray) w merlinie za 329,99 zł Cena chyba dość atrakcyjna - w innych sklepach chcą ponad 500 zł. Już nieaktualne podnieśli na 539,99 zł A dokładnie już 599 zł... eh.. jak ja nie lubię mówić "a nie mówiłem": http://hdtvpolska.com/topic/681-promocje-i-okazje-jakas-ciekawa-promocja-napisz-jak-wiesz/page__st__720__p__257786#entry257786 swoją drogą to chory kraj pod względem cen.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 29 Listopada 2011 W dodatku Harry w 3D jest grubo skopany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 29 Listopada 2011 Co znaczy skopany? Bo miałem zamiar kupić na prezent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 6 Grudnia 2011 Pioneer vsx 520 k w selgros bytom i może innych za 599zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 6 Grudnia 2011 Pioneer vsx 520 k w selgros bytom i może innych za 599zl Nie 599 zł tylko 569 zł i nie brutto tylko netto. Z VAT'em wychodzi 699 zł. Co i tak jest niezłą ceną. To oferta z "gazetki". Z tego co wiem, to ceny obowiązują we wszystkich sklepach w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 0 Napisano 6 Grudnia 2011 Nie 599 zł tylko 569 zł i nie brutto tylko netto. Z VAT'em wychodzi 699 zł. Co i tak jest niezłą ceną. To oferta z "gazetki". Z tego co wiem, to ceny obowiązują we wszystkich sklepach w Polsce. Kurde to prawie jak to, że pod Pałacem Kultury rozdają samochody. Tylko, że nie pod Pałacem a na Placu Czerwonym, nie samochody a rowery i nie rozdają ale kradną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piohib 2 Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Witam, Gdyby ktoś był zainteresowany kupnem rozszerzonej edycji Władcy Pierścieni na BR, to polecam ten sklep: http://www.gandalf.com.pl/f/wladca-pierscienitrylogia/ - cena 338,25zł (wysyłka gratis). W innych sklepach cena oscyluje w granicach 400zł. Pozdrawiam. Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Piohib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel973 2 Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Uwaga na promocje w Media Expert raty 0% ! Pojechaliśmy z kumplem po LG 3D,który w gazetce reklamowej jest niby 40x0%. Zadnych gwiazdek i zastrzeżeń. Niestety już przy pisaniu dokumentów okazuje się,że do tego jest jakieś obowiązkowe ubezpieczenie itp. itd. i w sumie zamiast 3299 zł wyszłoby 1200 zł więcej !!! To sa poprostu kpiny z ludzi,a raczej robienie w ch... Niby jest coś na 1 stronie,małym druczkiem przy brzegu zaszyfrowana informacja ale na stronie z telewizorem są tylko wielkie 40 x 0% Edytowane 15 Grudnia 2011 przez pawel973 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djrobus 54 Napisano 16 Grudnia 2011 Ciekawa oferta: LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marciniozo 64 Napisano 16 Grudnia 2011 Zgadzam się z kolegą pawel973. Miałem to samo! Na ulotce raty zero %. Na stoisku to samo. Chciałem kupić dla rodziców nowy TV Panasonic 42S30. Cena 2100zł. Miało być 20 rat po 105zł. Przy podpisywaniu kredytu okazało się, że ma TV ma kosztować tysiąc złotych więcej! Na pytanie gdzie raty % procent usłyszałem, że nie ma takich! Na pytanie dlaczego jest taka informacja w ulotkach i pełno wielkich reklam w sklepie otrzymałem odpowiedź, że....????, w sumie nic mi nie odpowiedziano. Wyszedłem ze sklepu i kupiłem u konkurencji, gdzie nikt się nie reklamował za faktyczne raty 0%. Co do ciekawostek to w MiediaExpert pojawił się Samsung PS64D8000 za 9700zł i Toshiba 32AV833 za 1099zł. Jak na ten sklep to zadziwiająco dobre ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel973 2 Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Dzisiaj byłem w RtvEuroAgd pytać o tv dla mamy. Na półce jak byk 40 rat 0 %. Pytam dziewczyn przy kasie i okazuje się,ze ta sama sytuacja co w M Expert. Jedynie przy ratach na pół roku nic się nie dopłaca. Widzę,że w tym kraju robienie ludzi w ch.. to norma ! Edytowane 16 Grudnia 2011 przez pawel973 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marciniozo 64 Napisano 16 Grudnia 2011 No jednak Polska to dziwny kraj....Ja właśnie w RtvEuroAgd kupiłem TV bez żadnych dodatkowych opłat. Raty faktycznie 0%. Powiedziałem, że chce bez ubezpieczenia i nie było żadnego problemu. Z tym, że nie na 20 a na 10 rat. Uczciwe o% żadnych dodatkowych kosztów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew9 0 Napisano 16 Grudnia 2011 Zgadzam się z kolegą pawel973. Miałem to samo! Na ulotce raty zero %. Na stoisku to samo. Chciałem kupić dla rodziców nowy TV Panasonic 42S30. Cena 2100zł. Miało być 20 rat po 105zł. Przy podpisywaniu kredytu okazało się, że ma TV ma kosztować tysiąc złotych więcej! Na pytanie gdzie raty % procent usłyszałem, że nie ma takich! Na pytanie dlaczego jest taka informacja w ulotkach i pełno wielkich reklam w sklepie otrzymałem odpowiedź, że....????, w sumie nic mi nie odpowiedziano. Wyszedłem ze sklepu i kupiłem u konkurencji, gdzie nikt się nie reklamował za faktyczne raty 0%. Co do ciekawostek to w MiediaExpert pojawił się Samsung PS64D8000 za 9700zł i Toshiba 32AV833 za 1099zł. Jak na ten sklep to zadziwiająco dobre ceny... Cóż.. ja tego sklepu unikam od dawna, bo uważam ich za zwykłych oszustów. I to nawet nie że robią aż takie numery (tego bym raczej nie zdzierżył), ale po prostu sposób manipulowania informacjami podawanymi w gazetkach jest taki, że przestałem je w ogóle przeglądać. I szczerze mam nadzieję, że ten sklep w końcu przestanie istnieć. Nie toleruję takich zagrań. Co do opisanej sytuacji. Skontaktowałbym się z rzecznikiem konsumentów (może wręcz inspekcją handlową), bo z tego, o czym kiedyś rozmawiałem z prawnikiem od spraw konsumenckich wynika, że oferta z gazetki jest obowiązująca i ma się prawo oczekiwać jej realizacji w sklepie. Jedynym wytłumaczeniem może być brak towaru, który w tym przypadku nie miał miejsca. W związku z tym były podstawy do żądania wydania towaru po cenie wymienionej w reklamówce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel973 2 Napisano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Reklama 40 rat 0 % Media Expert leci nawet w tv ! Aż mnie szlag trafia jak to widze. Właśnie też myślalem,że coś takiego trzeba by zgłosić do Rzecznika Praw Konsumentów jak pisze andrew9. Ile ludzi w ten sposób oszukają. A przede wszystkim tych mniej kumatych,biedniejszych ze wsi,którzy to zjadą się do miasta po sprzęt na raty. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez pawel973 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gandalf2305 124 Napisano 19 Grudnia 2011 Media Expert chce chyba zatrzeć złe wrażenie po ratach 40 x 0 % i wyprzedaje filmy na blu ray. Dziś np Sanctum 3D za 79.90. Na ceneo najtaniej za 85.00. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LongeruS 0 Napisano 19 Grudnia 2011 zobaczcie z drugiej strony. raty.. zawsze dostaniecie procent... nie ważne gdzie.. Skończyły się czasy realnych 0%.. chyba, ze przy meblach.. po drugie.. jak sklepy są w galeriach.. to też firma inaczej ugaduje się z bankami.. (na innej lini kredytowej) to samo ma MEDIA MARKT czy MIX ELEKTRONIKS... wtedy są specjalne linie kredytowe.. i dopierdzielą procent odpowiedni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel973 2 Napisano 19 Grudnia 2011 Ale nie w ten sposób,ze robi sie ludzi bezczelnie w ... ! Wystarczy postawić gwiazdkę,że...do rat 0% obowiązkowe ubezpieczenie itp. itd. w kwocie takiej i takiej a nie ukrywanie,szyfrowanie tego nie wiadomo gdzie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 20 Grudnia 2011 Panowie ja nie wiem jakim trzeba być optymistą aby wierzyć w raty 0%. Oprocentowanie (i to z nawiązką) jest doliczone do ceny kupowanego sprzętu. Idźcie do innego sklepu (np. internetowego) i ten sam sprzęt dostaniecie w cenie o 10-20% niższej. Dodatkowo bank chce zarobić wciskając wam ubezpieczenie ... na które możecie ale nie musicie się zgadzać. Z tego co pamiętam to obiła się ta sprawa już o UOK. Werdykt był jasny. Ubezpieczenie jest nieobowiązkowe. Inna bajka, że w takiej sytuacji bank może zażądać dokumentów poświadczających wasze zarobki, zaświadczenie z ZUS'u itd (jednym słowem zniechęcić was do zakupu). To są brzydkie zagrywki ale dosyć powszechne. Musicie się do tego przyzwyczaić. Dzisiejszy świat przypomina dżunglę. Jeśli nie chcesz zostać zjedzony musisz uważać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew9 0 Napisano 20 Grudnia 2011 Rzecznik praw konsumentów i Inspekcja handlowa. Jeśli ktoś już się ma z powodu tej reklamy martwić, to niech będzie to sklep, a nie wy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek777 2 Napisano 20 Grudnia 2011 Jakieś 1,5 roku temu kupiłem amplituner w sieci na "S". Bez vat i na raty 0%. Cena była taka jak najniższa w sklepach internetowych i zapłaciłem rzeczywiście cenę z półki podzieloną na 10 równych rat. Nie dopłaciłem ani 1 grosza .... Jeżeli teraz jest tak jak opisujecie to dużo się zmieniło :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mobor 233 Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Wiec z tymi ratami na 0% to jest zwykle połowa prawdy Nie jest tak jak Fantom pisze ale nie jest znowu tak żle Niedawno kupowałem sobie syntezator u kumpla który ma sklep muzyczny. Miał 2 oferty ratalne Dostałem na klawisz prawie 8 stów rabatu po znajomości tak że brutto wychodziło 3800 1 - Santander 0% - tu nie było zmiłuj. Kumpel doliczyłby mi w tej opcji 300zł prowizji dla banku (max 30 rat) - tyle musi im wybecelować Wychodzi wiec na to że przy cenie 3800zł koszt kredytu na 2.5 roku to ok 8% (300zł od kwoty 3800) Znajdz mi bank który ci da kredyt na takich warunkach. Powodzenia! 2 - Żagiel. Tutaj spokojnie dostałbym cene uzgodnioną na instrument - 3800 - no ale właśnie Prowizja Żagla to skromne 150zł (3950 idzie w kreskę) ale % od kredytu wynosi juz 1.2 miesiecznie!! Wyszło 36 rat po 149,63 zł czyli finalnie koszt klawisza wynosi prawie 5400zł Różnica pomiedzy jednym systemem a drugim - 1300zł Jeżeli nie widzicie różnicy to polecam dobry kurs matematyki Koszt kredytu 0% jest faktycznie ukryty w cenie detalicznej ale i tak o wiele bardziej opłaca sie taki manewr niż zakup 10% taniej (np gdzieś w necie) ale za to przez Zagla czy inne Lukasy. Warto jednak odnotować że Santander nie udziela już kredytów "na dowód" - trzeba im się okazać. I to pomimo dobrej historii kredytowej. Zagiel daje za to "na twarz" ale przy takiej cenie kredytu ryzyko mają wliczone w jego koszt. Pewnie liczą sie z tym że 25-30% kredytów to będzie wtopa Edytowane 20 Grudnia 2011 przez mobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach