Skocz do zawartości
  • 0
Pietrekth7

Samsung 65 Q77B

Pytanie

Witam wszystkich mam pytanko czy taki efekt czy defekt to norma, a mianowicie wczoraj został dostarczony do mnie tv jak w temacie i czy jest możliwość że przy tak dużej matrycy może ona być lekko pofalowana u góry? 
Dodam że odbicie od tv jest zniekształcone.

Dziękuję za odp i zaspokojenie mojej ciekawość czy aby telewizor który otrzymałem jest wolny od wad.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• 1

Nie słuchaj tego trola bo to trol anty samsung. Gada rzeczy a nawet nie ma dowodów i linków. Co do twoich zdjęć trudno to ocenić szczególnie, że nie zdjąłeś fabrycznej osłony? To ona być może generuje takie złudzenie. Odklej to. Oglądając telewizję widzisz coś niepokojącego w obrazie? Jeżeli nie to nie szukałbym dziury w całym.  

Edytowane przez MarcinC
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 1

Oderwij tą folię i daj znać co widzisz. Kupowałeś przez Internet czy na sklepie stacjonarnym? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 1
14 minut temu, Pietrekth7 napisał:

Dzięki za odp

Tylko teraz nasuwa się pytanie jeśli będzie to widoczne tylko pod kątem czy jest sens zwracać towar ? Mam kolegę który pracuje w Media Expert parę ładnych lat i powiedział mi, że może przyjść w gorszym stanie...... bo większość dużych tv poprostu tak ma. Na sklepie ma 85 cali Sony i mówi, że tam dopiero widać pod kątem nierówność.

Pozdro

Warto posłuchać kolegi. W lcd można znaleźć znacznie *ciekawsze kwiatki, niż brak perfekcyjnej prostoty 👌 Jeżeli nie przeszkadza w normalnym oglądaniu raczej szkoda się denerwować. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

poszukaj w necie to znajdziesz wiecej takich kwiatkow.

reklamuj.

Edytowane przez pmcomp
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Godzinę temu, pmcomp napisał:

poszukaj w necie to znajdziesz wiecej takich kwiatkow.

reklamuj.

No nie bardzo tych kwiatków jest dużo xD

Jeśli możesz zapodaj linka bo twoja odp w niczym nie pomogła.

Przesyłam fote jak wyglada tzw zniekształcenie odbicia i fote poniżej której ów lekkie pofalowanie występuje na matrycy poniżej kropki zaznaczonej. Takie kropki są plus, minus co 20cm.

Pozdrawiam

20230103_115930.jpg

20230103_105938.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
13 minut temu, MarcinC napisał:

Nie słuchaj tego trola bo to trol anty samsung. Gada rzeczy a nawet nie ma dowodów i linków. Co do twoich zdjęć trudno to ocenić szczególnie, że nie zdjąłeś fabrycznej osłony? To ona być może generuje takie złudzenie. Odklej to. Oglądając telewizję widzisz coś niepokojącego w obrazie? Jeżeli nie to nie szukałbym dziury w całym.  

Dzięki za odp folie odkleje po powiedzeniu  na ścianie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
11 godzin temu, MarcinC napisał:

Tia … lepiej czytaj mojego fanboja marcinka z piaskownicy.

Marcinku … popacz sobiena swoje ulubione, proste Szajsungi:

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Rozmowa jest o modelu Q77B a to jest LCD a nie matryca OLED. Całkiem inny świat. Nie słyszałem by były z nim problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
2 godziny temu, pmcomp napisał:

Tia … lepiej czytaj mojego fanboja marcinka z piaskownicy.

Marcinku … popacz sobiena swoje ulubione, proste Szajsungi:

U mnie wygląda to tak więc nie ma tragedii.

Lekko w tym miejscu jest wyciśnięty gdzie wcześniej wysyłałem fote tzw. kropki 

Pozdrawiam

20230104_131942.jpg

20230104_132017.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

A co to za różnica? Technologia wykonania panela LCD i OLED jest podobna.

Tu chodzi o jakosc wykonania panela przez Samsunga albo o bylejakosć pakowania albo o słaba kontrole techniczną po prodesie produkcji.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Aha, super. 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
7 minut temu, pmcomp napisał:

A co to za różnica? Technologia wykonania panela LCD i OLED jest podobna.

Tu chodzi o jakosc wykonania panela przez Samsunga albo o bylejakosć pakowania albo o słaba kontrole techniczną po prodesie produkcji.

Pracowałem w salonie samochodowym 8 lat i uwierz mi tam dopiero są kwiatki.... idealne rzeczy nie istnieją, a jak już są to jest ich bardzo mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Wystarczy popracować w markecie z telewizorami, które chodzą całe dnie w dynamicu. Co tam chłopaki obserwują u KAŻDEJ z marek. Czasem nie wierzę jak dostanę jakieś zdjęcie albo obejrzę sobie na żywo na zapleczu. Gdyby tutaj o tym pisać to wyszłoby, że każda marka produkuje tandetę ;) Wypalenia, wyginanie itd. to norma. Bez względu na markę. Takie mamy czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

I dlatego trzeba o tym posać głosno i to pietnować. Moze wtedy producenci wyciagna wnioski.

Bo chyba nie popieracie takich zachowań? Niska cena nie moze usprawiedliwać bylejakości i dziadostwa odstawianych przez producentów czegokolwiek na tym padole.

7 minut temu, Gmeru napisał:

Wystarczy popracować w markecie z telewizorami, które chodzą całe dnie w dynamicu. 

A co mają tryb dynamic i wypalenia do krzywej matrycy?

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Serio myślisz, że zmienisz świat? Litości... Sam dołożyłeś się do tego bo kupujesz nowe telewizory w tym samsunga z tego tematu. Zaprotestować może tylko i wyłącznie portfel klienta i tym możesz zmienić świat i każda inna osoba. Za duża skala ilości produkcji i masa. Tak było jest i będzie. A skoro się sprzedaje i ludzie są zadowoleni tzn. że tych niezadowolonych jest bardzo mało na skalę całej sprzedaży, pewnie serwisy działają sprawnie itd. Czyli nie jest tak źle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Chyba ci sie poprzeczka opusciła … preferujesz jakosć z serisow streamingowych zamiast z BD-UHD, a teraz akceptujesz dziadowską jakosc wykonania ala krzywe matryce?

Brawo !

:) .

Ja jednak preferuje jakość, a nie jakoś ;) .

Edytowane przez pmcomp
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dzięki! Preferuję to co czytają czytelnicy ;) A o płytach nikt nie czyta - temat w Polsce umarł - płyt nie da się już nawet kupić w żadnym markecie od kiedy Media Markt wycofał się kilka miesięcy jako ostatni bastion. Prywatnie też nie pamiętam kiedy skorzystałem z płyty oprócz pracy bo w redakcji oczywistym jest, że korzystamy tylko z możliwie najwyższej jakości źródeł. Gadanie o WIELKICH różnicach stream <> płyta można włożyć między bajki. Stream w 95% przypadkach mi prywatnie wystarcza. Ostatnio np. w mega promocji na Apple TV nakupowałem mnóstwo klasyków > jest jakość, jest wygoda i jest mega tanio. Wyleczyłem się już dawno z robienia kolejnych fizycznych kolekcji czyli tym razem w 4K. Nie interesuje mnie też temat serwisów producentów bo nie mam na to czasu. Od tego jest forum, można się wymieniać informacjami na temat problemów. Wielu osobom pomogłem w 2022 roku jak ktoś do mnie pisał na priv w temacie problemów serwisowych.

Dobra kończę bo jak zwykle zrobiłeś mega offtopa a temat dotyczy modelu Q77B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

@Pietrekth7, zrobiłbym dokładnie tak jak radzi @MarcinC. Jeżeli po zdjęciu folii będzie to widoczne i będzie Ci przeszkadzać, to zwracaj. Takie wtopy mogą przytrafić się każdemu producentowi niestety.

P.S.

Na tematycznym forum HDTV "zwykli Kowalscy" a nie entuzjaści jakości. W filmach streaming, a nie Blu-Ray 4k. W muzyce MP3, a nie CD/winyl/loosless, itp. Wiem, wiem było już o tym, ale jakoś tak przykro. Co za czasy. Ehhhhh..... :(

Edytowane przez Groszek
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
2 godziny temu, Gmeru napisał:

Dzięki! Preferuję to co czytają czytelnicy ;) A o płytach nikt nie czyta - temat w Polsce umarł - płyt nie da się już nawet kupić w żadnym markecie od kiedy Media Markt wycofał się kilka miesięcy jako ostatni bastion. Prywatnie też nie pamiętam kiedy skorzystałem z płyty oprócz pracy bo w redakcji oczywistym jest, że korzystamy tylko z możliwie najwyższej jakości źródeł. Gadanie o WIELKICH różnicach stream <> płyta można włożyć między bajki. Stream w 95% przypadkach mi prywatnie wystarcza. Ostatnio np. w mega promocji na Apple TV nakupowałem mnóstwo klasyków > jest jakość, jest wygoda i jest mega tanio. Wyleczyłem się już dawno z robienia kolejnych fizycznych kolekcji czyli tym razem w 4K. Nie interesuje mnie też temat serwisów producentów bo nie mam na to czasu. Od tego jest forum, można się wymieniać informacjami na temat problemów. Wielu osobom pomogłem w 2022 roku jak ktoś do mnie pisał na priv w temacie problemów serwisowych.

Dobra kończę bo jak zwykle zrobiłeś mega offtopa a temat dotyczy modelu Q77B.

Jesli dla Ciebie nie ma roznicy w obrazie pomiedzy 20 Mbps a 100 Mbps to … rzeczywiście nie ma o czym rozmawiać ;) .

Co innego, ze Tobie prywatnie stream wystarcza bo … de gustibus non est disputandum … pełen szacun. Pewnie do dzisiaj są userzy co ogladają fullHD po kablu euroscart :)  i są przeszczęśliwi.

11 minut temu, Groszek napisał:

P.S.

Na tematycznym forum HDTV "zwykli Kowalscy" a nie entuzjaści jakości. W filmach streaming, a nie Blu-Ray 4k. W muzyce MP3, a nie CD/winyl/loosless, itp. Wiem, wiem było już o tym, ale jakoś tak przykro. Co za czasy. Ehhhhh..... :(

Bo dzisiejszym światem rzadzie nie jakość ale pieniądz. Dlatego dzisiaj wizjonerami są jedynie bardzo bogaci ludzie, reszta to nasladowcy.

Poza tym, jak zauwzyłeś, to jest forum HDTV, a nie forum najwyższej jakosci ;) . 

Edytowane przez pmcomp
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dzięki za szacun🤣Na Scarcie też dużo działam. Bo gram głównie na starych konsolach. Ma dużo lepszą jakość niż chinch. Nieźle co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
8 minut temu, Gmeru napisał:

Dzięki za szacun🤣Na Scarcie też dużo działam. Bo gram głównie na starych konsolach. Ma dużo lepszą jakość niż chinch. Nieźle co?

Ma dokładnie taka sama jakość bo przesyłasz i po jednym i po drugim taki sam sygnal video CVBS :) :) :) .

Tylko ciezko tak przesłać 1080p ;) . Dla przypomnienia mozna przesłać sygnal 1080p po analogu. To się nazywa SDI.

Nie wiem, czy czasem jak twierdzi @Groszek , nie zostałeś z forum mentalnie w technologii HDTV po … euroscart. Tak sie Panie nie da ;) .

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ale wiesz, że mowa o RGB a nie CVBS? Naprawdę się nie domyśliłeś? Piotr, naprawdę daj już spokój bo z tobą można spędzić cały dzień a życie ucieka;) Lecę na konferencje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
18 minut temu, Gmeru napisał:

Chyba jednak nie miales na mysli RGB.

Po cinch nie przesylano sygnalu RGB. Przesylano albo CVBS albo tzw. component czyli YPbPr (3 x cinch).

:) 

Poza tym nie kazdy scart mial RGB, natomiast kazdy scart mial CVBS … taki był standard.

Do tego CVBS, RGB czy YPbPr to ciagle max. PAL/NTSC czyli sygnał niskiej rozdzielczości max. 480/525 linii.

Poza tym, wierzac tej stronie: https://gaming.komputronik.pl/g/historia-konsol-do-gier-wszystkie-generacje/ , pierwsze konsole mialy jedynie wyjscie CVBS video. Pierwsza konsola z RGB, ktora ja znam i pamietam to PS1, a to juz piata generacja.

Edytowane przez pmcomp
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Gmeru podziwiam, że chce ci się gadać z tym idiotą chociaż wyczuwam ironię. Pan pmcomp uczy jak działa kabel czincz. Tego jeszcze nie grali. 

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
19 minut temu, Gmeru napisał:

Lecę na konferencje.

Leć … Hisense czeka. Zadawaj duzo technicznych pytań, kto pyta nie błądzi :) . Powodzenia.

5 minut temu, MarcinC napisał:

Gmeru podziwiam, że chce ci się gadać z tym idiotą chociaż wyczuwam ironię. Pan pmcomp uczy jak działa kabel czincz. Tego jeszcze nie grali. 

Czytaj, studiuj, moze kiedys ci sie ta wiedza przyda mój ty kochany fanboju, bo … jak widać nawet wierchuszka ma z tym klopoty :) . A podobno wiedza nie rdzewieje. A jednak moze tak?

Nie wiesz dlaczego? Ruch sie na forum zrobił …, a kasa leci ;) .

PS. w tym wątku takze zamierzasz nasr-ać, zostawić smród i sp….ć?

Edytowane przez pmcomp
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi