Skocz do zawartości
Gmeru

Testujemy flagowy OLED TV Panasonic LZ2000 - dla konesera najwyższej jakości obrazu

Rekomendowane odpowiedzi

Testujemy flagowy OLED TV Panasonic LZ2000 - dla konesera najwyższej jakości obrazu

Panasonic to znana i lubiana japońska marka telewizorów, które produkowane są z dbałością o najmniejsze szczegóły. Osoby śledzące branżę na pewno znają flagowe modele OLED, które z roku na rok zdobywają wiele nagród związanych z wiernością wyświetlanego obrazu - w tym na HDTVPolska. Nie inaczej jest w tym roku a raczej z jego końcem bo właśnie niedawno miały premierę najnowsze OLED TV. Panasonic ponownie wprowadził do swojej oferty bardzo dobre pozycje, które zaciekawią fanów świetnej jakości obrazu. W tym roku dostajemy 4 modele oparte o matrycę OLED WRGB, tj. Panasonic LZ980, Panasonic LZ1000, Panasonic LZ1500 oraz Panasonic LZ2000, a testowany dzisiaj telewizor to najwyższy model z całego lineup'u (LZ2000). Głównymi czynnikami odróżniającymi telewizory Panasonic OLED od konkurencji są liczne autorskie udoskonalenia wykorzystywanych matryc, takie jak system chłodzenia, które wzbijają tą technologię na wyższy poziom jej możliwości. Czy telewizory te naprawdę biją swoimi osiągami konkurencję? Tego dowiemy się w dzisiejszym teście. Zapraszamy!

Przeczytaj całość

• Dzięki 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znakomita jasność 910 nitów. Brawo. Bardzo dobre wykresy po kalibracji. Podoba mi się.

Wreszcie ich OS czyli tzw. Smart TV wygląda bardziej po ludzku. Mam nadzieję, że w obsłudze też tak jest. A jak z polskimi aplikacjami typu Polsat, Canal+ czy Player?

Jestem na TAK.

Na nie jest cena ale Panasonic zawsze się cenił.

Zawsze miałem plazmy Panasonica i to była najwyższa półka. Do dzisiaj dwie z nich świecą po rodzinie, a jedna wciąż w moim domu. A w zeszłym roku, przed zakupem OLEDa do salonu swoją starą plazmę Panasonic 65VT30E sprzedałem za ... 2.500 zł :) :) :) .

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to matryca Evo czy jeszcze coś innego? Bo wartości w HDR są wyższe niż lg czy Sony, które korzystają z matryc lg evo.

Czy ten system chłodzenia daje takie różnice?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Jakaś mało entuzjaztyczna ta recenzja🙄 Oglądałam i czytałam zagraniczne recki tego tv i tam zachwyt totalny😎 Może opłacone🤔 Ale do rzeczy:

Cholercia, minusy mnie zaskoczyły

Linki do sklepu w którym,....produkt niedostępny, ktoś robi sobie wizerunkowe kuku

Obecnie chyba brak możliwości zakupu tego tv w PL w wersji 77"

Już miałam brać LG oled c22 77 za 13k z wliczoną pro kalibracją...

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy model Lz1500 ma tą samą matrycę jak w poprzedniej serii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.12.2022 o 21:19, pmcomp napisał:

A w zeszłym roku, przed zakupem OLEDa do salonu swoją starą plazmę Panasonic 65VT30E sprzedałem za ... 2.500 zł :) :) :) .

To musiał być kupujący wielkim miłośnikiem tej technologii. Ja swoja w idealnym stanie 50VT30E sprzedałem za 500 zł. 😥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ale to były tv z którymi ni było problemu tak jak dziś ze wszystkimi tv Moja plaza ma 12 lat jest teraz u rodziców i śmiga pięknie a matryca nie wypalona a kolory bajka DX900 6 lat idzie dalej A teraz LZ kupię tylko poczekam na styczeń Zobaczymy wpierw jakie nowości będą w tv 2023

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo pozytywnym zaskoczeniem jest szczytowa jasność HDR, wyższa w prawdziwych scenach niż na planszy testowej L20. Szacunek dla Panasonica za tak profesjonalne podejście do tematu ! 👍

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że już tylko Media Expert je sprzedaje na pełną skale, czyli ma na ekspozycji w sklepach. Co do oceny, brak REFERENCJI w stosunku do mocno niedopracowanego Samsunga S95B, który ją dostał ? Trochę słabo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, MarekMu napisał:

To musiał być kupujący wielkim miłośnikiem tej technologii. Ja swoja w idealnym stanie 50VT30E sprzedałem za 500 zł. 😥

To prawda, kupujacy napalony był okrutnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie mam pytanie Czy zakup tv Panasonic 65 LZ 1500 ze sklepu internetowego Panasonica będzie to pewny zakup Za odpowiedzi dziękuje 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooo ... będzie pewny ... pewno dojedzie :) .

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewny zakup według mnie to ze będę kupował towar od Panasonica tylko przez sklep internetowy tej firmy Kiedyś Panasonic miał swoje sklepy firmowe teraz nie ma Sony ma swoje sklepy i towar idzie sobie zobaczyć Takie jest moje zdanie 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupione LX 77 kolejny OLED z Panasonica w domu. DO HZ2000 który ląduje w sypialnie w kilku rzeczach spory progres zaoczymy jak dalej na razie dźwięk jak na TV miazga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem do Waszych testów... HDTV Skalibruj PL... odwalacie niestety mam wrażenie " na odwal te wasze testy" już na dziś powiem ze niestety seria LX v Serie np HZ jest regres w kwestii obroki cyfrowej ruchu... no i to spory regres..., szczerze czekałem na Panasonic 77 cali bo seria LX to ich pierwsze 77 OLED i zaczynam mieć rzyga...bo zgoda co do jakości obrazu itd..., dźwięku itd... ale co do odwzorowaniu ruchu to ja widzę regres... i to spory...  Ja niestety jestem krytyk nie istotne ze wywalilem 20 tyś na TV ale jak w poprzednich latach przy okazji moich opinii co do LG najwyższych serii czy co Panasonic staram się być obiektywny a nie przslonmety wizja ze wydałem kasę to musi być super...kwa nie jest super ruch to shit w Panasonic LX duży regres do serii starszych. Więc zapytam co Panowie testowali :-)...??

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z całym szacunkiem do Waszych testów... HDTV Skalibruj PL... odwalacie niestety mam wrażenie " na odwal te wasze testy" już na dziś powiem ze niestety seria LX v Serie np HZ jest regres w kwestii obroki cyfrowej ruchu... no i to spory regres..., szczerze czekałem na Panasonic 77 cali bo seria LX to ich pierwsze 77 OLED i zaczynam mieć rzyga...bo zgoda co do jakości obrazu itd..., dźwięku itd... ale co do odwzorowaniu ruchu to ja widzę regres... i to spory...  Ja niestety jestem krytyk nie istotne ze wywalilem 20 tyś na TV ale jak w poprzednich latach przy okazji moich opinii co do LG najwyższych serii czy co Panasonic staram się być obiektywny a nie przslonmety wizja ze wydałem kasę to musi być super...kwa nie jest super ruch to shit w Panasonic LX duży regres do serii starszych. Więc zapytam co Panowie testowali :-)...??

Spieszę z wyjaśnieniem, napisz mi jednak najpierw w jakim trybie i ustawieniach go użytkujesz. Przede wszystkim jaki Tv i w jakich calach użytkowałeś poprzednio?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.02.2023 o 15:41, Maciej Koper napisał:

Spieszę z wyjaśnieniem, napisz mi jednak najpierw w jakim trybie i ustawieniach go użytkujesz. Przede wszystkim jaki Tv i w jakich calach użytkowałeś poprzednio?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie do końca jest to istotne uplynniacze są słabsze na kazdym trybie.

Czy na Profesjonalnym czy na Filmmaker już nie wspomnę o tym ze "opcja "wstawiania czarnej klatki" powoduje ciągły  efekt "błyskanie" czego w HZ nie ma...itd itd.. 

Na dziś używam własnych ustawień IFC 10/5 testuje różne...,ale na razie no serio nie wyglada to lepiej niż w poprzednich...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, ma_ko napisał:

Nie do końca jest to istotne uplynniacze są słabsze na kazdym trybie.

Czy na Profesjonalnym czy na Filmmaker już nie wspomnę o tym ze "opcja "wstawiania czarnej klatki" powoduje ciągły  efekt "błyskanie" czego w HZ nie ma...itd itd.. 

Na dziś używam własnych ustawień IFC 10/5 testuje różne...,ale na razie no serio nie wyglada to lepiej niż w poprzednich...

Jest to akurat dość istotne w kwestii rozwiązania Twojego problemu. Podaj a znajdziemy, co jest nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weszła nowa aktualizacja, w poprzednim tygodniu, wiskzosc problemów rozwiązuje z ruchem. Jest już OK. A reszta wrażeń z samego TV jest mega... 77 cali robi robotę...

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi