Gregory-86 243 Napisano 21 Sierpnia 2023 Jesteś pośmiewiskiem u mnie na całej dzielni. żeby aż tak się ośmieszać. Mistrzu jesteś lepszy niż Marija Zacharowa. A myślałem ze tej nikt nie przebije. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 21 Sierpnia 2023 25 minut temu, Usl napisał: W nierealnych testach rtings których nawet SAMSUNG nie podważa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 21 Sierpnia 2023 a z innej beczki rozmawiałem ze znajomym serwisantem LG twierdzi ze głupi jestem ze nie wziąłem c2 lub c1 i przepłaciłem za g2 mówił ze on z doświadczenia wie, ze nie warto brać jasnych oledów bo są zbyt jasne i szybko się wypalają a jak mu powiedziałem ze na hdtv Polska twierdzi się ze to mit wiecie co powiedział bajkopisarze palą się prędzej czy później palą się 10 tyś godzin mało co który przetrwa zwłaszcza jeśli ludzie ustawiają powyżej polowy mocy oświetlania twierdzi ze swojego ma ustawionego na 30% mocy ma model cx i twierdzi ze tv jest dla niego za jasny aha a ja mówię ze systemy zabezpieczające śmiał się z tego to tak jak olejek 30 na katarskie słońce oled nie pali się tylko jak jest wyłączony 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 21 Sierpnia 2023 9 minut temu, SAM41 napisał: a z innej beczki rozmawiałem ze znajomym serwisantem LG twierdzi ze głupi jestem ze nie wziąłem c2 lub c1 i przepłaciłem za g2 mówił ze on z doświadczenia wie, ze nie warto brać jasnych oledów bo są zbyt jasne i szybko się wypalają to zmniejsz sobie jasność w g2 do tej jaką ma c2/c1 to dzięki zdaje się radiatorowi jaki on ma na całej matrycy raczej będziesz miał dużo większą trwałość 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 21 Sierpnia 2023 Zmniejszyłem o polowe i jest ok faktycznie teraz to widzę oled był za jasny Gregory miał racje ze nie ma sensu jechać na maksymalnych nastawach a fachowiec z LG potwierdził ze to tylko proszenie się p kłopoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 21 Sierpnia 2023 Każdy posiadacz oleda powinien mieć instrukcje z serwisantem. Trzeba się słuchać praktyków a nie bajkopisarzy teoretyków jak taki jeden na forum co twierdzi ze nikt mądry oleda nie 🔥 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Ty na pewno, przecież z takim 🧠🔥 sam nie umiesz ustawić tv 🤣 Godzinę temu, klaus71 napisał: których nawet SAMSUNG nie podważa A co ma podważać jak testy nic nie mają wspólnego z rzeczywistością Godzinę temu, klaus71 napisał: ooo nowa teoria "rozeznania rynku" - oj desperat desperat - kombinuj dalej tylko coś co ma sens a nie takie banialuki LOL Nie ma gorszego desperata niż 🆔ota hejtujacy samsunga na podstawie nierealnych testów rtings xD 58 minut temu, SAM41 napisał: a z innej beczki rozmawiałem ze znajomym serwisantem LG twierdzi ze głupi jestem ze nie wziąłem c2 lub c1 i przepłaciłem za g2 mówił ze on z doświadczenia wie, ze nie warto brać jasnych oledów bo są zbyt jasne i szybko się wypalają Xddddd Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Usl 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 21 Sierpnia 2023 Ja przynajmniej ustawiam pod siebie a ty walisz na maksa 😂😂😂 czy kalibrator z 20 letnim stażem wysyła ci instrukcje na @ Bo sam nie potrafisz Oj dyrektor nie będzie zadowolony bo statystyki raczej marne. To jak przekonałeś kogoś do qd oleda czy jednak wracasz do noszenia teczki dyrektora bo w tej robocie się nie sprawdziłeś. 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 21 Sierpnia 2023 W dniu 12.08.2023 o 05:35, Gregory-86 napisał: Tyle ze te cykle czyszczące niewiele dają. Dokładnie i należy je wyłączyć XDDDD Wyciągać TV z prądu! ⚡ W dniu 4.08.2023 o 06:35, Gregory-86 napisał: Na jasnych telewizorach trzeba ograniczać jasnosc bo nie da się tego dłużej oglądać. Moim zdaniem wynika to z tego ze oczy nie są przyzwyczajone do ciemności i jasności jednocześnie. Jano w specjalista nie tylko oe tv, ale od wzroku 🥸 W dniu 3.08.2023 o 17:10, Gregory-86 napisał: Zwróć też uwagę na to ze w przypadku dużej jasności qd oled obniża jasnosc samego panelu i na s95b to było widać. Spocił się, może nastaw na niego wentylator to ci się mie będzie ściemniał 😏 Kto tu jest pośmiewiskiem 😂😂😂 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 21 Sierpnia 2023 W domu mam klime. Wiec u mnie sprzęty się nie pocą a pracują w komfortowych warunkach. idz lepiej pisz do kogoś, kogo przekonasz. Mnie sobie odpuść. jesli myślisz ze obrażając ludzi na forum osiągniesz efekt. To tak. Ale odwrotny od zamierzonego. Obrażanie innych to akt ostatni akt desperacji. 😂😂😂 lepiej porozmawiaj z szefem aby na szkolenie wysłał i do do dobrego instruktora niech kasy nie szczędzi. 😂😂😂 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Wooo 😲 Ma klimę, a na kalibrację go nie stać 🤭 Dlatego katuje się w zniebieszczonym płaskim obrazie? 🤣 Sony A80L OLED przed profesjonalną kalibracją wykazywał bardzo duże błędy w materiałach o szerokiej palecie barw. Wartości te są bez problemu do uchwycenia gołym okiem. Dało się również odczuć problemy z krzywą EOTF która za wysoka rozjaśniała obraz. Źródło: https://hdtvpolska.com/test-recenzja-telewizor-oled-sony-a80l-a83l-a84l-opinie-cena-jaki-kupic/?showfull=1 Zapewne dla gościa to jak z jasnością, im ciemniejszy oled z więcej błedami tym lepiej 😂😂😂 Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Usl 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Usl napisał: A co ma podważać jak testy nic nie mają wspólnego z rzeczywistością te same testy w kontekście wypalania się WOLEDów jednak uznawał i reklamował swoje QLEDy jako niewypalające się a teraz taka wtopa - testy pokazują że QD-OLED jest dużo gorszy w wypalaniu od WOLED a miał być pancerny w tej kwestii Godzinę temu, Usl napisał: Nie ma gorszego desperata niż 🆔ota hejtujacy samsunga na podstawie nierealnych testów rtings xD słomy z butów się nie pozbędziesz obrażając innych - wręcz jeszcze wyraźniej ją widać Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez klaus71 2 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 21 Sierpnia 2023 8 minut temu, Usl napisał: Wooo 😲 Ma klimę, a na kalibrację go nie stać Widzę ze nic nie kumasz. Nic a nic. Dla mnie obraz jest dobry. Bardzo dobry. Wiec po co kalibrować. Do szewca też z dobrze dopasowanymi butami nie idę. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) O, czyli jak myślałem 🤣 Dla niego im ciemniejszy tv z większymi błedami tym lepiej 😂 😂 😂 10 minut temu, klaus71 napisał: te same testy w kontekście wypalania się WOLEDów jednak uznawał i reklamował swoje QLEDy jako niewypalające się a teraz taka wtopa - testy pokazują że QD-OLED jest dużo gorszy w wypalaniu od WOLED a miał być pancerny w tej kwestii słomy z butów się nie pozbędziesz obrażając innych - wręcz jeszcze wyraźniej ją widać Ta, ciekawe kiedy szaleńcu 🤣 Słoma z butów to nic przy słonie w mózgu 😸 2 godziny temu, SAM41 napisał: a z innej beczki rozmawiałem ze znajomym serwisantem LG twierdzi ze głupi jestem ze nie wziąłem c2 lub c1 i przepłaciłem za g2 mówił ze on z doświadczenia wie, ze nie warto brać jasnych oledów bo są zbyt jasne i szybko się wypalają a jak mu powiedziałem ze na hdtv Polska twierdzi się ze to mit wiecie co powiedział bajkopisarze palą się prędzej czy później palą się 10 tyś godzin mało co który przetrwa zwłaszcza jeśli ludzie ustawiają powyżej polowy mocy oświetlania twierdzi ze swojego ma ustawionego na 30% mocy ma model cx i twierdzi ze tv jest dla niego za jasny aha a ja mówię ze systemy zabezpieczające śmiał się z tego to tak jak olejek 30 na katarskie słońce oled nie pali się tylko jak jest wyłączony Trzeba było się spytać ile sprawnych tv "naprawił" 😂 W ogóle ile gość tych serwisantów zna 🤣 Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Usl 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 21 Sierpnia 2023 3 godziny temu, klaus71 napisał: słomy z butów się nie pozbędziesz obrażając innych - wręcz jeszcze wyraźniej ją widać Dokładnie 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 21 Sierpnia 2023 25 minut temu, Xisiek napisał: Dokładnie 👍 Ależ się naprodukował 😅 Try harder trollu 7 godzin temu, klaus71 napisał: których nawet SAMSUNG nie podważa A sony podważa, że ich woledy się szybciej wypalają odnlg w tym bezsensownym teście? 🤣 Nie ośmieszaj się 😆 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 22 Sierpnia 2023 Usl co z tego ze na klime człowieka stać. Jak byłem we Lwowie to tam nawet u bezdomnych klimatyzacje wiszą. Klimatyzacja to jakaś wykładnia luksusu. Bo nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 22 Sierpnia 2023 13 godzin temu, Usl napisał: Ta, ciekawe kiedy szaleńcu 🤣 Słoma z butów to nic przy słonie w mózgu 😸 no u ciebie w tym drugim miejscu to wiadomo że nawet tej słomy nie ma skoro tylko obrażac umiesz 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 22 Sierpnia 2023 Płyta w s95b już wymieniona. Obraz nie jest ciemny. Także serwisant miał racje. Mówił ze pewne wersje maja większy lub mniejszy problem dlatego wymieniają płyty. W każdym razie mało mnie to obchodzi jaki telewizor ma problem. Bo już sprzedany. Klient przychodzi wieczorem odebrać. Zamówiłem jednak Sony model a80k. Ma przyjść jutro. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 22 Sierpnia 2023 23 minuty temu, Michal1992 napisał: Płyta w s95b już wymieniona. Obraz nie jest ciemny. Także serwisant miał racje. Mówił ze pewne wersje maja większy lub mniejszy problem dlatego wymieniają płyty. W każdym razie mało mnie to obchodzi jaki telewizor ma problem. Bo już sprzedany. Klient przychodzi wieczorem odebrać. Zamówiłem jednak Sony model a80k. Ma przyjść jutro. Czyli Samsung wypuścił cześć tv z uszkodzona płyta albo ta psuje się w trakcie aktualizacji oprogramowania jak było u mnie. W każdym razie już nie twój problem. Lepiej wyłącz aktualizacje automatyczne żeby do czasu sprzedaży znowu nie powstał jakis problem. a z Sony będziesz zadowolony. Tam nie ma takich cudow jak w s95b. Matryca LG. A ci maja doświadczenie w branży. Ps nie wiem jaki tak będziesz miał pilot. Ale pamiętaj ze model RMF tx9000u czyli z a95k najlepszy moim zdaniem pasuje do większości modeli Sony. Jest podświetlany i dostępny na Sony centre w cenie ok 300 zł. Zakupiłem do a80j i działa bez problemu. ps Lwów piękne miasto. Byłem i serce boli jak przed skur….. z Rosji jest niszczone każdego dnia. Jak zreszta cała Ukraina. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 547 Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) Proponuje kupic telewizor innej marki.Ja oczywiscie zawsze proponuje sprzet Panasonica.Gdyby Pioneer produkowal telewizory OLED to oczywiscie odbiornik tej marki. Kupno telewizora to inwestycja dlugoterminowa.W takim przypadku trzeba wybrac trawaly produkt, czyli Panasonic. Samsung niestety zalicza kolejne wpadki w produkcji telewizorow. Poprzednia najbardziej znana to plamy ma matrcy, nie trwale kondensatory w zasilaczach w telewizorach. Przyklad z hdforum (plamy na matrycy) https://hdtv.com.pl/threads/gwarancja-samsunga-uwaga.116935/ Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 22 Sierpnia 2023 5 minut temu, grundig napisał: Proponuje kupic telewizor innej marki.Ja oczywiscie zawsze proponuje sprzet Panasonica.Gdyby Pioneer produkowal telewizory OLED to oczywiscie odbiornik tej marki. Kupno telewizora to inwestycja dlugoterminowa.W takim przypadku trzeba wybrac trawaly produkt, czyli Panasonic. Samsung niestety zalicza kolejne wpadki w produkcji telewizorow. Poprzednia najbardziej znana to plamy ma matrcy, nie trwale kondensatory w zasilaczach w telewizorach. Przyklad z hdforum (plamy na matrycy) https://hdtv.com.pl/threads/gwarancja-samsunga-uwaga.116935/ Miałem kuro. To był świetny tv. Oczywiście jak na tamte czasy. Gdyby plasma była rozwijana dalej i stanęła w szranki z oledem nie wiadomo jaki byłby wynik. całościowo samsunga oceniam zle. Z żadna firma nie miałem tyle problemów. A najgorszy to jest serwis. Tam normalnie trzeba udowadniać ze nie jest się wielbłądem. kumpel ma też tv od panasonica i złego słowa nie może powiedzieć. Włącza i gra. Natomiast kupił flipa o zgrozo. Klnie na każdym kroku. Mowil ze w pewnym momencie straci cierpliwość otworzy okno i wypier… z 9 piętra. Bo tak go wkur… te ciagle wizyty w salonie. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Michal1992 napisał: Płyta w s95b już wymieniona. Obraz nie jest ciemny. Także serwisant miał racje. Mówił ze pewne wersje maja większy lub mniejszy problem dlatego wymieniają płyty. W każdym razie mało mnie to obchodzi jaki telewizor ma problem. Bo już sprzedany. Klient przychodzi wieczorem odebrać. Zamówiłem jednak Sony model a80k. Ma przyjść jutro. Co się dziwić po gościu, co ogląda w dynamicu Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 547 Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) Usl kazdy wybiera tryb obrazu jaki najbardziej odpowiada.Niedlugo calkowicie opanujesz to forum. Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 22 Sierpnia 2023 Samsung nie ma podejścia do klienta i robi wszystko żeby zrazić do zakupu produktów firmy np. Problem z czyszczeniem wina użytkownika tak dla porównania rozmawialem niedawno ze znajomym kupił AirPods 2 gen słuchawki wleciały mu do wanny pan wziął i mówi do wymiany poszedł na zaplecze i wydał nowe kumpel mówi i to jest podejście a u samsunga wszystko wina użytkownika 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach