ebola1972 37 Napisano 18 Sierpnia 2023 Gregory. Wyluzuj. Jesteś jak przekupa. Piszesz wielokrotnie , żeby gościa USL ignorować a odpowiadasz non stop. Miękka faja jesteś. Zwróciłeś qdoled. Ile razy można pisać, że chujowa powłoka, szmata itd. Wszyscy to wiemy. Spadaj do Sony i tam się produkuj. Mam dość shitu. 1 2 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 18 Sierpnia 2023 Z Sony jest ten problem ze tv jest jest przewidywalny. Włączasz i działa. Zero problemów. Wiec co tu pisać. Ze czyści się za[beeep]iscie. Ze system się nie wiesza. Ze obraz nie jest ciemny. Sam widzisz. Przecież nie będę wymyślał ze jestem niezadowolony skoro tak nie jest. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) Może, że jak piszą w naszym teście "Sony A80L OLED przed profesjonalną kalibracją wykazywał BARDZO duże błędy w materiałach o szerokiej palecie barw. Wartości te są bez problemu do uchwycenia gołym okiem. Dało się również odczuć problemy z krzywą EOTF która za wysoka rozjaśniała obraz."? 🤣 Źródło: https://hdtvpolska.com/test-recenzja-telewizor-oled-sony-a80l-a83l-a84l-opinie-cena-jaki-kupic/?showfull=1 Rzeczywiście super tv i obraz bez kalibracji lepszy niż na s95b po kalibracji , Kolejny już enty przykład, że Gregory kompletnie nie ma bladego pojęcia o tv, a do wypowiedzi pierwszy 😂 Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Usl 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 19 Sierpnia 2023 Ty mas się za profesjonalistę przecież ty pojęcia nie masz każesz człowiekowi zmian w menu serwisowym wykonywać jakbyś się znał to wiedziałbyś ze serwis pierwsze co robi to sprawdza czy coś było kombinowane także gościu lepiej się nie wypowiadaj także rak samo jak z tym porównałem LG g2 do s95b mówisz ze Samsung lepszy dla kogo chyba dla ciebie albo dla dyrektora Grzegorza Stanisz twojego szefa to napewno ale nie dla przeciętnego użytkownika i dla serwisantów którzy musza wchodzić na wyżyny intelektualne tłumacząc ludziom te durnotę co maja na laryce napisane albo tym dziewczyna co siedzą na infolinii im to najbardziej współczuje także powiedz szefowi żeby przekazał dane do Korei jakie błędy ma ten oled i żeby nad nimi popracowali bo jak twierdzisz ze to normalne i michalowi nie wymienia to Ewelina się nie znasz No nie znasz się i tyle bo jal można takie rzeczy wypisywać i przestań z ta kalibracja ja tak LG nigdy nie kalonrowqlen s95 też nie kanlibrowalem i nie znam nikogo kto bu to robol Lepiej przekaz panu Grzegorzowi informacje żeby altualizacje wypuścili naprawiająca problemy pytanie czy mogą może nie mogą może jest tak ze testy rtings pokazały ze pala się się trzeba było ograniczyć jasnosc i stad ta agresywne przyciemnianie obrazu jaki ja byłem mądry wymieniając na LG tak jak Gregory napisał musiałbym zmyślać problemy dla LG z tym telewizorem nie mam żadnych ale to żadnych problemow ale to LG wiec nawet nie ma co porównywać to tak jakbym porównywał Ferrari do poloneza pod latem usterek występujących 9 godzin temu, ebola1972 napisał: Gregory. Wyluzuj. Jesteś jak przekupa. Piszesz wielokrotnie , żeby gościa USL ignorować a odpowiadasz non stop. Miękka faja jesteś. Zwróciłeś qdoled. Ile razy można pisać, że chujowa powłoka, szmata itd. Wszyscy to wiemy. Spadaj do Sony i tam się produkuj. Mam dość shitu. A co ma pisać ze super hiper świetny telewizor skoro tyle problemów ja w życiu nie miałem sprzętu który zwróciłbym z rekojmi do sklepu także produkt jak ktoś napisał w internecie pospiesznie przez Sony wypuszczony bo Samsung nie chciał pewnie w Korei im wyszło ze za dużo problemów widzisz Apple np jest inteligentniejsze nie wypuszczają składaków bo wiedza ze ludzie by na nich psy wieszało wiec wola poczekać dopracować produkt i dopiero wypuścić ale nie Sony musiało się pospieszyć a Samsung żeby nie być rok do tylu tym bardziej ze to ich matryca jakby to wyglądało to wypuścili po Sony 9 godzin temu, Gregory-86 napisał: Z Sony jest ten problem ze tv jest jest przewidywalny. Włączasz i działa. Zero problemów. Wiec co tu pisać. Ze czyści się za[beeep]iscie. Ze system się nie wiesza. Ze obraz nie jest ciemny. Sam widzisz. Przecież nie będę wymyślał ze jestem niezadowolony skoro tak nie jest. Tak samo ja co miałbym pisać ze włączam LG oglądam od rana do wieczora czy gram i nic zero problemów musiałbym wymyślać ze po uruchomieniu 2 h później obraz się przyciemnia wyłączam na 2h i gram 15 min następnie wyłączam na 4 h na schłodzenie dodatkowo porty Hdmi się grzeją i plejak się wieszq a głośniki charczą kolory czerwony to zielony q zielony to pomarańczowy a system to panie system się tak wiesza ze nie idzie nic zrobić takich problemow nie mam LG to produkt bezproblemowy nic a kompletnie noc się z nim nie dzieje i żadnej kalibracji nie potrzebuje naczytałem się o tej kalibracji i wcale nie jest tak ze ona taka super hiper świetna zwłaszcza jak ktoś preferuje inne barwy niż tam sobie ktoś założył ja np wole zdjęcia z samsunga znajomy z huawei koleżanka z poco itp itd o czym to świadczy o tym ze każdy jest inny i każdemu co innego się widzi to ze Vincent uważa tak nie oznacza ze mi takie nastawy będą akceptowalne Samsung ma ładniejsze kolory to bezapelacyjnie ale do z tego skoro problem problem goni 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, SAM41 napisał: przestań z ta kalibracja ja tak LG nigdy nie kalonrowqlen s95 też nie kanlibrowalem i nie znam nikogo kto bu to robol Bo jesteś no.Obem.....i zadajesz się z osobami na podobnym do siebie niskim 👇 poziome? 🤣 2 godziny temu, SAM41 napisał: serwis pierwsze co robi to sprawdza czy coś było kombinowane Tak i jeszcze obiad robi Wypowiedział się typ, co serwisanta w życiu na oczy nie widział 😂 2 godziny temu, SAM41 napisał: może jest tak ze testy rtings pokazały ze pala się się trzeba było ograniczyć jasnosc i stad ta agresywne przyciemnianie obrazu Może to lepiej ratuj nogi 🦵 bo na 🧠 za późno 😜 Wypalony 🔥 jak Gregorego pedałenem 24 został 😆 2 godziny temu, SAM41 napisał: jaki ja byłem mądry wymieniając na LG Czekaj, wymieniłeś flagowy 🚩 tv o znaaacznie lepszej specyfikacji na średniaka nie mającego do niego podjazdu i jeszcze uważasz się za mądrego? 2 godziny temu, SAM41 napisał: żadnej kalibracji nie potrzebuje naczytałem się o tej kalibracji i wcale nie jest tak ze ona taka super hiper świetna zwłaszcza jak ktoś preferuje inne barwy niż tam sobie ktoś założył ja np wole zdjęcia z samsunga znajomy z huawei koleżanka z poco itp itd o czym to świadczy o tym ze każdy jest inny i każdemu co innego się widzi to ze Vincent uważa tak nie oznacza ze mi takie nastawy będą akceptowalne Hmm Co najwyżej świadczy to że jesteś n0.obem..... i zadajesz się z osobami na podobnym do siebie niskim 👇 poziome? 😄 2 godziny temu, SAM41 napisał: Samsung ma ładniejsze kolory to bezapelacyjnie ale do z tego skoro problem problem goni A wywalający po tygodniu pionowe linie na matrycy g3 z ogromnym vertical bandingiem i colour tintingiem takie bezproblemowe? 🤭 Czy może ten twój mitycznie bezproblemowy c2 wyglądający jak 💩 Coś jeszcze bez 🧠 hejterski trollu? W dniu 16.08.2023 o 19:52, klaus71 napisał: ale rozum mi przynajmniej został i nie mam sr...czki z powodu super jasności kolorów skoro powłoka do d..y bo się ściera, smart laguje, a na dobranoc będzie wypalenie. to jak z tym samsungiem - uznaje czy nie wg gwarancji wypalenia czy będą chcieli robić ze mnie wielbłada że źle oglądałem tv - choć w erze QLEDów mieli inną narrację Jak żonka katuje pedauen 24 to na pewno 😄 Za to masz sr....czke z powodu kiepskiej jasności kolorów, vertical bandingu i color tintingu? 🤣 A na dobranoc wyskakujących pionowych linii na matrycy po tygodniu? 😹 Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez Usl 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 19 Sierpnia 2023 No tak wymieniłem na tv serii g i wymieniłbym 10 czy 20 razy telewizor jest dużo lepszy dla mnie a ty się nie odzywaj bo albo ślepy jesteś albo ci Samsung 50 tys miesięcznie płaci ze tak się ośmieszasz wypisując te brednie i nie namawiaj na ta kalibrację bo widziałem skalibrowany philips oled u znajomego i wcale jakiegoś efektu łał na mojej twarzy nie wywoływał napewno tyle pieniędzy bym nie zapłacić bo różnica wcale noe była jakaś dramatycznie duża w stosunku fo philipsa który miał bardzo dobre kolory także się nie ośmieszaj bo nic konstruktywnego napisać nie potrafisz i oglądaj dalej TVP info i słuchaj pisiora to wylądujesz chryste kartkę do głosowania powinni ci odebrać 🦆 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 19 Sierpnia 2023 zadzwonilem do serwisanta co mi tv wczesniej naprawial to pan mi powiedzial ze mial juz takie zgloszenia i pomaga wymiana plyty glownej wiec zebym zgolosil i on mi ta plyte wymieni. takze nie jestem pierwszy. wazne ze serwis zna rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 19 Sierpnia 2023 Proponuję założyć osobny temat dla kilku osób z tego wątku, niech tam się napier...ją, normalnie masochiści, ktoś kiedyś powiedział że internet to samo zło, chyba czytał ten wątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 19 Sierpnia 2023 9 minut temu, Michal1992 napisał: zadzwonilem do serwisanta co mi tv wczesniej naprawial to pan mi powiedzial ze mial juz takie zgloszenia i pomaga wymiana plyty glownej wiec zebym zgolosil i on mi ta plyte wymieni. takze nie jestem pierwszy. wazne ze serwis zna rozwiazanie. czyli zgłaszaj z rekojmi i ci ta płytę wymieni, a jak znowu pojawi się problem to odstąpisz od umowy i weźmiesz coś innego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 19 Sierpnia 2023 Godzinę temu, SAM41 napisał: No tak wymieniłem na tv serii g i wymieniłbym 10 czy 20 razy telewizor jest dużo lepszy dla mnie a ty się nie odzywaj bo albo ślepy jesteś albo ci Samsung 50 tys miesięcznie płaci ze tak się ośmieszasz wypisując te brednie i nie namawiaj na ta kalibrację bo widziałem skalibrowany philips oled u znajomego i wcale jakiegoś efektu łał na mojej twarzy nie wywoływał napewno tyle pieniędzy bym nie zapłacić bo różnica wcale noe była jakaś dramatycznie duża w stosunku fo philipsa który miał bardzo dobre kolory także się nie ośmieszaj bo nic konstruktywnego napisać nie potrafisz i oglądaj dalej TVP info i słuchaj pisiora to wylądujesz chryste kartkę do głosowania powinni ci odebrać 🦆 Wracaj oglądać kiepskich, bo widać poziom ten sam 😸 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 19 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Michal1992 napisał: zadzwonilem do serwisanta co mi tv wczesniej naprawial to pan mi powiedzial ze mial juz takie zgloszenia i pomaga wymiana plyty glownej wiec zebym zgolosil i on mi ta plyte wymieni. takze nie jestem pierwszy. wazne ze serwis zna rozwiazanie. Oczywiście ze się serwisanci znają nie jak taki jeden @Usl co twierdził ze wszystko w porządku widać jak się gościu zna 😂😂 serwisant co ma pojęcie od razi przez telefon wie w czym problem ale to trzeba być praktykiem a nie teoretykiem bazującym na testach z internetu czy YouTube serwisanci od razu wiedza w czym problem bo oni to naprawiają - proste 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 19 Sierpnia 2023 Nie ma co kopać leżącego. Ważna jest praktyka nie testy. 😂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupil 23 Napisano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Pomożecie?Była burza się dużo rzeczy popaliło,tv też.Płyta wymieniona.Co z tego jak letkie dotknięcie i poszła matryca na kafelki.Jest okazja,wiadomo tylko OLED,odległ. 2,5 do 4m,po reklamie tutaj,guana od szajsunga nie chcę.Chyba tylko sony,może filip z tymi światełkami?Panas ma nas w [beeep]ie.Nie dostępny,a byłem zdecydowany bo mam od nich plazme,olały nas dziady,tylko pytanie,czy 70" nie będzie za duży,brać sony,filipa LG,czy czekać na panasa,a może 65"? Bo przy tej satelicie nasz streaming z kosmosu to też guano i będzie pikseloza z mlekiem i szumami z tej odległości? Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez pupil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 19 Sierpnia 2023 22 minuty temu, pupil napisał: Pomożecie?Była burza się dużo rzeczy popaliło,tv też.Płyta wymieniona.Co z tego jak letkie dotknięcie i poszła matryca na kafelki.Jest okazja,wiadomo tylko OLED,odległ. 2,5 do 4m,po reklamie tutaj,guana od szajsunga nie chcę.Chyba tylko sony,może filip z tymi światełkami?Panas ma nas w [beeep]ie.Nie dostępny,a byłem zdecydowany bo mam od nich plazme,olały nas dziady,tylko pytanie,czy 70" nie będzie za duży,brać sony,filipa LG,czy czekać na panasa,a może 65"? Bo przy tej satelicie nasz streaming z kosmosu to też guano i będzie pikseloza z mlekiem i szumami z tej odległości? Masakra u wujka też pol chałupy po burzy zalało sprzety również poszły nie wiem jaki masz budżet ale jeśli w granicach 10 tys to LG g2 lub coś od sony ale na panelu od LG bierz bo samsunga nie doczyścisz No i masa problemów ja wujkowi zamówiłem model a80l w wariancie 65 cal bo chciał sony jest bardzo zadowolony mówił ze telewizor jest świetny wujek ogląda z odległości ok 2 metrów powyżej to raczej coś 77 cal ale tam to już masz ceny masakra wujas na szczęście miał ubezpieczone teraz wziął przezornie ubezpieczenie od iszkodzen mechanicznych bo wiadomo co się dzieje na świecie 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 19 Sierpnia 2023 2 godziny temu, SAM41 napisał: Oczywiście ze się serwisanci znają nie jak taki jeden @Usl co twierdził ze wszystko w porządku widać jak się gościu zna 😂😂 serwisant co ma pojęcie od razi przez telefon wie w czym problem ale to trzeba być praktykiem a nie teoretykiem bazującym na testach z internetu czy YouTube serwisanci od razu wiedza w czym problem bo oni to naprawiają - proste A szczególnie znają się na wymianie sprawnych paneli lub płyt jak w tym przypadku 😂😂 1 godzinę temu, Gregory-86 napisał: Nie ma co kopać leżącego. Ważna jest praktyka nie testy. 😂 Praktykę serwisowania sprawnych tv 😂 Godzinę temu, SAM41 napisał: Masakra u wujka też pol chałupy po burzy zalało sprzety również poszły nie wiem jaki masz budżet ale jeśli w granicach 10 tys to LG g2 lub coś od sony ale na panelu od LG bierz bo samsunga nie doczyścisz No i masa problemów ja wujkowi zamówiłem model a80l w wariancie 65 cal bo chciał sony jest bardzo zadowolony mówił ze telewizor jest świetny wujek ogląda z odległości ok 2 metrów powyżej to raczej coś 77 cal ale tam to już masz ceny masakra wujas na szczęście miał ubezpieczone teraz wziął przezornie ubezpieczenie od iszkodzen mechanicznych bo wiadomo co się dzieje na świecie Stary G2, który do s95b nie ma podjazdu do tego jest 2x droższy lub najciemniejszy oled na rynku od sony 😹 Haha 😂😂 To może najlepiej wziąć A2 przecież razem z Gregory pisałeś, że im ciemniejszy tym lepszy W dniu 16.08.2023 o 17:50, Gregory-86 napisał: Jasny oled w ciemnym pomieszczeniu przedzkadza. Tak jak napisałeś z tymi światłami w samochodach w nocy. 🤣 W dniu 16.08.2023 o 17:14, SAM41 napisał: Zastanawiam się po co komu takie jasne telewizory przecież to męczące na dłuższa metę mnie na przykład nie podnieca jak jadę w nocy i zenony czy inne chińskie żarówki z Ali raza po oczach wiec po co mi to w telewizorze w filmie czy serialu 😆 Głupim chyba bardziej się już być nie da 🤭 Tak to jest jak pedauen 24 im 🧠🔥 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 547 Napisano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Przybywa postow. Jesli ktos nie jest jeszcze zdecydowany jaki telewizor kupic to proponuje OLED Sony lub Panasonic. Ja proponuje oczywiscie OLED Panasonic. Pierwsze posty w tym watku byly ciekawe . Znamy najlepszy telewizor 4K 2022 roku! Wyniki UK TV Shootout – wybrali topowi eksperci! Źródło: https://hdtvpolska.com/jaki-telewizor-najlepszy-2022-4k-sony-qd-oled-panasonic-lg-samsung-co-wybrac-shootout Najlepszy telewizor 2022: Sony QD-OLED A95K (25,26 punktów); drugie miejsce: Panasonic OLED LZ2000 (24,54 punktu) Źródło: https://hdtvpolska.com/jaki-telewizor-najlepszy-2022-4k-sony-qd-oled-panasonic-lg-samsung-co-wybrac-shootout Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 19 Sierpnia 2023 5 godzin temu, pupil napisał: Pomożecie?Była burza się dużo rzeczy popaliło,tv też.Płyta wymieniona.Co z tego jak letkie dotknięcie i poszła matryca na kafelki.Jest okazja,wiadomo tylko OLED,odległ. 2,5 do 4m,po reklamie tutaj,guana od szajsunga nie chcę.Chyba tylko sony,może filip z tymi światełkami?Panas ma nas w [beeep]ie.Nie dostępny,a byłem zdecydowany bo mam od nich plazme,olały nas dziady,tylko pytanie,czy 70" nie będzie za duży,brać sony,filipa LG,czy czekać na panasa,a może 65"? Bo przy tej satelicie nasz streaming z kosmosu to też guano i będzie pikseloza z mlekiem i szumami z tej odległości? Byłem dzisiaj w media. Stwierdziłem ze następny po s95b będzie lg c2. Jedbak obraz jest dużo jaśniejszy. Czekam na wymianę płyty i sprzedaję. Mam już kupca za 4500 zł. Trochę dołożę i biorę lg. Jednak różnica jest bardzo duża. Nie jestem już w stanie zdierżyć tych ciągłych błędów i problemów. Nic więcej od szajsunga nie chce. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 19 Sierpnia 2023 6 godzin temu, grundig napisał: Przybywa postow. Jesli ktos nie jest jeszcze zdecydowany jaki telewizor kupic to proponuje OLED Sony lub Panasonic. Ja proponuje oczywiscie OLED Panasonic. Pierwsze posty w tym watku byly ciekawe . Znamy najlepszy telewizor 4K 2022 roku! Wyniki UK TV Shootout – wybrali topowi eksperci! Źródło: https://hdtvpolska.com/jaki-telewizor-najlepszy-2022-4k-sony-qd-oled-panasonic-lg-samsung-co-wybrac-shootout Najlepszy telewizor 2022: Sony QD-OLED A95K (25,26 punktów); drugie miejsce: Panasonic OLED LZ2000 (24,54 punktu) Źródło: https://hdtvpolska.com/jaki-telewizor-najlepszy-2022-4k-sony-qd-oled-panasonic-lg-samsung-co-wybrac-shootout Pans dał akurat plamę z nowym mz2000, konkurencja oferuje nie dość, że lepsze tv to tańsze. Sony w średniej półce to mizeria - 590 nit, żart 😅 Pantonic 1000 też nie dotrzymał obietnic..... Sony i Pans to bardzo słaby wybór 4 godziny temu, Michal1992 napisał: Byłem dzisiaj w media. Stwierdziłem ze następny po s95b będzie lg c2. Jedbak obraz jest dużo jaśniejszy. Czekam na wymianę płyty i sprzedaję. Mam już kupca za 4500 zł. Trochę dołożę i biorę lg. Jednak różnica jest bardzo duża. Nie jestem już w stanie zdierżyć tych ciągłych błędów i problemów. Nic więcej od szajsunga nie chce. W lg c2 też będzie się przyciemniał obraz, dopiero w c3 to wyłączyli. Mowa o 55"? S95B to znaacznie jaśniejszy tv z czystszym panelem. C2 przez vertical banding i color tinting może nie okazać się tak dobry w sporcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Usl napisał: Pans dał akurat plamę z nowym mz2000, konkurencja oferuje nie dość, że lepsze tv to tańsze. Sony w średniej półce to mizeria - 590 nit, żart 😅 Pantonic 1000 też nie dotrzymał obietnic..... Sony i Pans to bardzo słaby wybór W lg c2 też będzie się przyciemniał obraz, dopiero w c3 to wyłączyli. Mowa o 55"? S95B to znaacznie jaśniejszy tv z czystszym panelem. C2 przez vertical banding i color tinting może nie okazać się tak dobry w sporcie Panasonic i Sony dla mnie najlepsze ale niestety ta cena. Samsung za duże problemy. Nie chce. LG dla mnie najlepszy stosunek cena jakość. No i pan w sklepie mówił ze nie ma takich problemów jak z samsungiem. Chociaż wspominał ze do sportu oled to nienajlepszy wybór. Bo wypalają się. Jego znajomemu wypalił się LG właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 20 Sierpnia 2023 (edytowane) Oled do filmów do sportu i telewizji oraz gier większość sprzedawców rekomenduje LCD oczywiście zależy to od indywidualnych predyspozycji ja np LCD za darmo bym nie chciał plasma albo oled ale ja to ja Edytowane 20 Sierpnia 2023 przez SAM41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 Sam pamietam swoje kuro. Jedbak jakość była. Szkoda ze to już zmierzch przeszłości. Ciekawe jak wyglądała by rzeczywistość plasma vs oled jakby dalej technologia plasmowa była rozwijana. Niestety księgowi zabili. No i sami klienci, którzy kupowali znacznie tańsze LCD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prodarek 85 Napisano 20 Sierpnia 2023 (edytowane) 12 godzin temu, Michal1992 napisał: będzie lg c2. Jedbak obraz jest dużo jaśniejszy https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1690971864 Także dobra wiadomość dla ciebie, można ściągnąć ręcznie lub poczekać na update online. Edytowane 20 Sierpnia 2023 przez prodarek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 20 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Michal1992 napisał: Panasonic i Sony dla mnie najlepsze ale niestety ta cena. Samsung za duże problemy. Nie chce. LG dla mnie najlepszy stosunek cena jakość. No i pan w sklepie mówił ze nie ma takich problemów jak z samsungiem. Chociaż wspominał ze do sportu oled to nienajlepszy wybór. Bo wypalają się. Jego znajomemu wypalił się LG właśnie. Najlepsze? No cóż skoro lubisz nie uznawanie gwarancji na wypalania....... Po za tym już 💯✖ lepsze ryzyko wypalenia niż ogromne dse w lcd 😅 Mowa o 55"? 🤔 Bo 65" to gorsze panele i LG też ma swoje problemy.... 4 godziny temu, Gregory-86 napisał: Sam pamietam swoje kuro. Jedbak jakość była. Szkoda ze to już zmierzch przeszłości. Ciekawe jak wyglądała by rzeczywistość plasma vs oled jakby dalej technologia plasmowa była rozwijana. Niestety księgowi zabili. No i sami klienci, którzy kupowali znacznie tańsze LCD. 4 godziny temu, SAM41 napisał: Oled do filmów do sportu i telewizji oraz gier większość sprzedawców rekomenduje LCD oczywiście zależy to od indywidualnych predyspozycji ja np LCD za darmo bym nie chciał plasma albo oled ale ja to ja Jakość szarawej matrycy? 😂 Ogromnych powidoków? 🤣 Może ciemnego obrazu? 😅 Plazma nie mogła być rozwijana, bo to była kiepska technologia bez przyszłości jak crt 😆 Ale co wy możecie wiedzieć skoro kompletnie nie macie pojęcia w temacie tv Ufacie marnym testom rtings odnośnie wypaleniom, który oceniają najlepszy algorytm w lcd w........... chińskim hisense 😂😂😂 To tyle by były warte ich testy 😏 Haha 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1992 66 Napisano 20 Sierpnia 2023 LG ma problemy. Wielu moich znajomych ma telewizory od LG. Począwszy od słabych modeli za 4 tys skończywszy na takich powyżej 15 tys. I nie LG nie ma takich problemów. Jak ja opowiadam jakie ja mam z tym qd olejem problemy to każdy się dziwi. Każdy mówi tak ale Samsung to dobra firma. A taki bubel wypuścili. Znajomy ma model LG oled c1 i był u mnie wczoraj. Mówi tak ale ten twój obraz jest ciemny. Nic praktycznie nie widać. I oni w testach twierdzą ze to najjaśniejszy oled. Niezle zioło musza tam palić. Przecież ten obraz jest mega ciemny. I faktycznie jest. Nie wiem na ile to przypadłość mojego modelu i tej płyty do wymiany. Bo faktycznie obraz jest tak ciemny ze nie idzie nic obejrzeć. Jedyne co wychodzi dobrze to programy przyrodnicze i sport na śniegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 20 Sierpnia 2023 16 minut temu, Michal1992 napisał: LG ma problemy. Wielu moich znajomych ma telewizory od LG. Począwszy od słabych modeli za 4 tys skończywszy na takich powyżej 15 tys. I nie LG nie ma takich problemów. Jak ja opowiadam jakie ja mam z tym qd olejem problemy to każdy się dziwi. Każdy mówi tak ale Samsung to dobra firma. A taki bubel wypuścili. Znajomy ma model LG oled c1 i był u mnie wczoraj. Mówi tak ale ten twój obraz jest ciemny. Nic praktycznie nie widać. I oni w testach twierdzą ze to najjaśniejszy oled. Niezle zioło musza tam palić. Przecież ten obraz jest mega ciemny. I faktycznie jest. Nie wiem na ile to przypadłość mojego modelu i tej płyty do wymiany. Bo faktycznie obraz jest tak ciemny ze nie idzie nic obejrzeć. Jedyne co wychodzi dobrze to programy przyrodnicze i sport na śniegi. Mój Samsung s95b też był dużo ciemniejszy od Sony a80l. W ciemnych partiach obrazu jak akcja działa się w nocy lub w pomieszczeniu brak było detali w czerniach. Natomiast kiedy akcja działa się na dworze. Np. Gwiezdne wolny. Scena na śniegu. Vod Disney + to obraz początkowo był bardzo jasny aż walił po oczach. Następnie obniżał jasnosc. W a80l tego nie ma. Cały czas jest ok. I w LG tego też nie widziałem. Dzwoniłem też do zaprzyjaźnionego serwisanta z lg i pytalem to mówił ze jest to wada paneli qd oled. I trochę tego też widział. Mówił ze jest to pewnie spowodowane tym ze boja się wypalen i obniżają jasnosc. Strasznie to denerwujące jest. Widzę ze ładnie cię ten tv zdenerwował skoro chcesz go za 4500 sprzedać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach