Skocz do zawartości
Gmeru

Test przełomowego Samsung OLED S95B. Najlepszy telewizor OLED na rynku!

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, ebola1972 napisał:

I zrobił się fajny wątek satyryczno rozrywkowy.

Ten o prostowaniu matrycy oled też się ciekawie zapowiada ale nikt nie ma odwagi nic napisać :D

Żeby uściślić to nie chodziło o prostowanie matrycy, tylko czy można i jak sprawdzić ewentualne zakrzywienie matrycy, bo podobno jest problem 🙂

Myślałem, że posługiwanie się poziomicą jest oczywiste, skoro budowa cepa  jest prosta to tym bardziej  🙂 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, ebola1972 napisał:

I zrobił się fajny wątek satyryczno rozrywkowy.

Fajnie się czyta przy sobocie. Takiego nagromadzenia zajadłej polemiki z mierną wiedzą dawno nie było...

I jak odżywają stare, personalne animozje! I jak tworzą się nowe! :) Do kompletu brakuje mi wjechania hubia (lub któregoś z jego klonów) na białym koniu 😁

13 minut temu, Jurek F napisał:

Myślałem, że posługiwanie się poziomicą jest oczywiste, skoro budowa cepa  jest prosta to tym bardziej  🙂 

Kolega szlony-gracz jest domorosłym złotnikiem - to wyższy poziom ;) 

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, ebola1972 napisał:

Ja na serio

No popatrz. Czego to ludzie nie wymyślą 🙂

2 minuty temu, Barnaba napisał:

Takiego nagromadzenia zajadłej polemiki z mierną wiedzą dawno nie było...

Czy zajadła to bym polemizował. Może to tak wygląda ale z mojej strony bez spiny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, pmcomp napisał:

Nowy user, zapewne pokolenie Z, a jaki zadziorny :) :) :) . A jak nie to Millenias ;) .

Za Wiki:

Cechy charakterystyczne:

• Mają wielkie plany na przyszłość,
  • Są przedsiębiorczy,
  • Wiedzę czerpią z Internetu, nastawieni są na szybkie wyszukiwanie informacji,
  • Są chętni do dzielenia się wiedzą w Internecie,
  • Są otwarci i bezpośredni,
  • Mają ogromną potrzebę kontaktu z rówieśnikami,
  • Dobrze znają zagrożenia czyhające w Internecie,
  • Ważne jest dla nich dzielenie się informacjami poprzez media społecznościowe,
  • Nie boją się podróżować, poznawać nowych ludzi[10],
  • Najważniejsze jest dla nich budowanie relacji społecznych.

Pasuje :) 

Jednak Y-kiem raczej nie jesteś.

Hehe, oczywiście jakie to typowe dla trolla na tym portalu, jestem tu już kupe lat, nasmarowałem ileś tam tysięcy pierdów z czego 99,9% to posty kompletnie nie w temacie, kompletnie niemerytoryczne i głównie wojenko startery, a to znaczy że się znam, że jestem mega doświadczonym fachowcem i tech guru, dla którego pisanie i zaczepianie innych bez powodu na tym portalu to osiągnięcie życiowego celu w życiu, brawo.

Good for you, little man 😅 

6 godzin temu, MarcinC napisał:

@MadGamer nie martw się, pmcomp to nadworny błazen tego forum. Z tobą wszystko jest ok. A błaznem się nie przejmuj. To odklejeniec, który ciągle ma jakiś problem i żyje w swoim chorym świecie.

Zauważyłem 😄 nie absolutnie się nie przejmuję, ale dziękuję za wsparcie i pozdrawiam.

6 godzin temu, Jurek F napisał:

Żeby uściślić to nie chodziło o prostowanie matrycy, tylko czy można i jak sprawdzić ewentualne zakrzywienie matrycy, bo podobno jest problem 🙂

Tak oczywiście bo poziomice zostały stworzone pierwotnie do sprawdzania czy matryce oledów są proste, dlatego można je kupić w każdym markecie budowlanym, Ale co to ma wspólnego z tematem głównym... a ja nie wiem 😁

Barnaba: Odpowiedział troll który nie napisał ani jednej mądrej rzeczy w temacie, wciąż czekam aż mnie oświecisz swoją olśniewającą wiedzą, równie oliśniewającą co 48k złoto 😂 

PS. Złotnikiem nie jestem, ale przynajmniej się nie zbłaźniam.

ebola1972: Z ciebie też żaden Einstein. 

7 godzin temu, Gregory-86 napisał:

MadGamer. Ja mam 65 cal model. Który kosztował 9959 odliczając cashback od samunga wychodzi 8 koła. 
dzwonilem do skalibruj.tv to mi powiedziano ze brak detali w czerniach wystepuje praktycznie na wszystkich kalibrowanych przez firmę egzemplarzach s95b i można to ładnie wyprowadzić. Czyli wychodzi ze szajsung jest tak skopany fabrycznie ze bez kalibracji faktycznie ani rusz. 
a skoro ludzie nie widza problemu z tymi ciemnymi scenami to albo są ślepi albo oglądają TVP info. Nie wnikam. U mnie każda osoba mówi ze coś jest z nim nie tak. Ze jak jest akcja w nocy to praktycznie nic nie widać a w dzień trzeba manewrować jasnością. 
czekam na testy Sony. Myśle ze do końca tygodnia kumpel dostatnie i w weekend będziemy się bawić. 

No widzisz I chociaż z tobą mogę merytorycznie porozmawiać, bo reszta dzieci z piaskownicy to tylko trollować i naśmiewać się potrafi, że nie mam wiedzy i nic nie umiem, No to skoro nic nie umiem to niech tutejsza inteligencja mnie oświeci, napiszę co mam zmienić w ustawieniach tizen żeby zniwelować wady o których pisałem, ale wtedy zapada cisza i nikt już taki mądry nie jest, za to do poruszania tematów kompletnie z du..  i wyśmiewania innych to ci "geniusze" powyżej są pierwsi, typowa inteligencja i dojrzałość emocjonalna gimbazy i dzieci internetu. 

Natomiast wracając do tematu jeśli chodzi o brak detali w czerniach, to w przypadku gier masz jeszcze coś takiego jak korektor czerni i jest tam suwak od 1 do 6 wstawałem to tylko przez chwilę coś tam poprawia ale to w grach tylko, masz jakąś konsolę albo pc to możesz sobie sprawdzić.

Jakie masz ogólnie ustawienia obrazu? I pisałeś że nie masz w ogóle w bloomingu? 

8 godzin temu, Gregory-86 napisał:

Wiem co to jest bravia core bo na Sony mam do tego dostęp. Jakość jest rewelacja. Szkoda ze Sony nie wydało apki na inne systemy. Bo jakością bije nie tylko netfixa czy Disney ale nawet Apple TV. Obraz z tego streamingu jest po prostu obłędna. 

Dokładnie to samo też sobie myślałem dlaczego Sony nie wydało apki na inne systemy, ale to może dlatego że chcą mieć to na wyłączność żeby się ich telewizory lepiej sprzedawały, jak ktoś ma kasę i nie patrzy na ceny a chcę mieć najlepszą jakość filmów z kanału streamingowego to kupuję Sony, Sony dzięki Bravia Core też ma pewną przewagę nad panasonikiem bo Panasonic to jedyny realny konkurent dla nich jeśli chodzi o jakość telewizorów ale Panasonic nie ma Bravia Core ani też własnego kanału streamingowego, a wiadomo jak masz najlepszy telewizor na rynku ale nie masz najlepszego źródła obrazu i dźwięku to nie wydobędziesz z niego jego prawdziwych możliwości. 

Z drugiej strony będę całkowicie szczerym trzeba też na to spojrzeć że jednak Koreańczycy LG i Samsung to jednak główni rozdający w technologii TV, mają najwięcej kasy i najwięcej jej pakują w rozwój nowoczesnej technologii, LG wymyśliło oledy, Samsung qd-oledy, LG wypuściło pierwszego OLED 8k, Samsung wypuścił pierwszego micro-led, obecnie też trwa wyścig technologiczny kto pierwszy opatentuję patent na tanie drukowanie matryc OLED 8k, bo LG  ogólnie je sprzedaje ale za jaką kasę, za cenę takiego 88" to mieszkanie możesz kupić albo luksusowy samochód. No i zostaje jeszcze sprawa Samsunga z micro-led też szukają sposobów aby tanio je produkować, micro-led to jest przyszłość 😃

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, pmcomp napisał:

A wylaczyles czujnik oswietlenia zewnetrznego?

Tak wszystko zgaszone wcześniej tego nie było teraz się pojawia No jak jest ciemne menu gry w konsoli i wraca do normalnego obrazu to jest ciemny bardzo ale wystarczy wyłączyć i włączyć i już jest wszystko ok, dziwna sprawa bo wcześniej nie było nic takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, MarcinC napisał:

@MadGamer nie martw się, pmcomp to nadworny błazen tego forum. Z tobą wszystko jest ok. A błaznem się nie przejmuj. To odklejeniec, który ciągle ma jakiś problem i żyje w swoim chorym świecie. 

Ooooo … dawno nieslyszany moj wlasny i osobisty fanboj sie odezwal :) :) :) .

Tez Z-ek? Bo swoj ze swoim trzyma.

5 godzin temu, MadGamer napisał:

LG wymyśliło oledy, 

To nie jest prawda. Zlotnikiem w temacie TV tez nie jestes.

Pierwszy na swiecie komercyjny telewizor OLED wypuscilo SONY w 2008 roku, model XEL-1.

Na portalu pisalismy o nim i bawilismy sie nim jeszcze przed swiatowa premiera:

https://hdtvpolska.com/test-sony-oled-tv-xel-1-11/

Tylko ty nie mozesz o tym wiedziec bo 16 lat temu ssales smoczek i pieluchy ci zmieniano ;) .

1 godzinę temu, Miki1213 napisał:

Tak wszystko zgaszone wcześniej tego nie było teraz się pojawia No jak jest ciemne menu gry w konsoli i wraca do normalnego obrazu to jest ciemny bardzo ale wystarczy wyłączyć i włączyć i już jest wszystko ok, dziwna sprawa bo wcześniej nie było nic takiego

A w jakim trybie, w trybie gry? Przy jakiej czestotliwosci odswiezania?

Ciekawe … u mnie po kalibracji obraz jest swietny. Uwazam, ze w SD najlepszy jaki widzialem, w HDR10 moj drugi LG swieci lepiej, ale w HDR10+ jest znakomicie. Oczywiscie jako zrodlo plyty BD-UHD..

Tyle, ze zostal skalibrowany. Przed kalibracja gubil detale w czerniach.

Natomiast jako telewizor to niedorobiona kupa zlomu :) .

11 godzin temu, Jurek F napisał:

Widocznie Z-ek MadGamer nie wie do czego sluzą poziomica i cep.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obraz tez mam po kalibracji i jest klasa jakość naprawdę super ale tv jako tv to tak jak mówisz niedorobiony straszliwie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, MadGamer napisał:

wciąż czekam aż mnie oświecisz swoją olśniewającą wiedzą, równie oliśniewającą co 48k złoto 😂 

PS. Złotnikiem nie jestem, ale przynajmniej się nie zbłaźniam.

Ty, synku, nic nie zrozumiałeś ;) Twoje wypowiedzi są merytorycznie na poziomie "carycy" mistrza Suskiego.

Mimo wszystko miłej majówki, najlepiej przy kiełbasie i z dala od prądu... wszelakiego ;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barnaba … Z-ek przyszedl, Z-etek zaraz pójdzie, forum zostanie :) .

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MadGammer. Korzystam z trybu film ewentualnie filmmaker. Inne są nie do zaakceptowania. 

Nie mam konsoli. Wiec nie sprawdzę. Może faktycznie jedynym rozwiązaniem na poprawę tych problemów w ciemnych portach jest kalibracja. Ale dziwi mnie to co tam jest spi…one w tym oledzie, ze bez kalibracji ani rusz. Zawsze było tak ze ustawiałem oled w tryb kino/film dokonałem kilku zmian i było ok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, pmcomp napisał:

Ooooo … dawno nieslyszany moj wlasny i osobisty fanboj sie odezwal :) :) :) .

Tez Z-ek? Bo swoj ze swoim trzyma.

Oczywiście wszyscy są tutaj źli tylko nie ty i nie twoi kolesie trolle czy też klony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, pmcomp napisał:

To nie jest prawda. Zlotnikiem w temacie TV tez nie jestes.

Pierwszy na swiecie komercyjny telewizor OLED wypuscilo SONY w 2008 roku, model XEL-1.

Na portalu pisalismy o nim i bawilismy sie nim jeszcze przed swiatowa premiera:

https://hdtvpolska.com/test-sony-oled-tv-xel-1-11/

Tylko ty nie mozesz o tym wiedziec bo 16 lat temu ssales smoczek i pieluchy ci zmieniano ;) .

To że Sony wymyśliło wadliwy do niczego nie nadający się prototyp to nie znaczy że można im to  przypisać.

Bawiliście się czyli ty tutaj jesteś z redakcji 🤣🤣🤣 Bo jeśli tak to już wszystko świadczy o redakcji i o tym portalu.

Tak tak wróżbito Macieju ty na pewno wiesz ile ja mam lat i czym się w życiu zajmuje dziecko. Uważaj bo przejmuję się  takim 0 jak ty 😂

11 godzin temu, pmcomp napisał:

Widocznie Z-ek MadGamer nie wie do czego sluzą poziomica i cep.

Cep to masz w dowodzie wpisane kolego, czy też raczej w legitymacji szkolnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Groszek napisał:

@qazar skrobniesz kilka słów odnośnie Twoich odczuć odnośnie s95b vs s95c (jakość obrazu)?

Hej, tv będę miał po majówce. Skupie się na bezpośrednim porównaniu a pod koniec maja 77G3 🙂 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Barnaba napisał:

Ty, synku, nic nie zrozumiałeś ;) Twoje wypowiedzi są merytorycznie na poziomie "carycy" mistrza Suskiego.

Mimo wszystko miłej majówki, najlepiej przy kiełbasie i z dala od prądu... wszelakiego ;)

Nie Pyskuj dziecko nie pyskuj, bo  jeszcze z ekscytacji pieluszkę sobie zmoczysz. Twoje aroganckie pyskówki są dla mnie śmieszne 😂 tak jak i twoich kolesi z piaskownicy.Tą majówkę to ty lepiej poświęć na edukację i lekcje gramatyki. I przestań się już zbłaźniać bo naprawdę się tylko ośmieszasz 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, qazar napisał:

Hej, tv będę miał po majówce. Skupie się na bezpośrednim porównaniu a pod koniec maja 77G3 🙂 

O qrcze! Super! W takim razie przypomnę się za jakiś czas. 77S95C vs 77G3 - może być ciekawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, pmcomp napisał:

Barnaba … Z-ek przyszedl, Z-etek zaraz pójdzie, forum zostanie :) .

A co masz znajomości w moderacji? Bardzo się boję 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Groszek napisał:

O qrcze! Super! W takim razie przypomnę się za jakiś czas. 77S95C vs 77G3 - może być ciekawie ;)

Widziałem już G3 i globalnie jest jaśniejszy niż S95C, ale w samsungu kolory maja wyższa jasność i jednorodność dalej w QD-Oled nie do pobicia 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Gregory-86 napisał:

MadGammer. Korzystam z trybu film ewentualnie filmmaker. Inne są nie do zaakceptowania. 

Nie za ciemno tam, pisałeś wcześniej że za ciemne dla ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, qazar napisał:

ale w samsungu kolory maja wyższa jasność i jednorodność dalej w QD-Oled nie do pobicia 

Właśnie te rzeczy zrobiły na mnie wrażenie w S95B. Gdzieś o tym pisałem w tym wątku. O ile jednorodność to może być kwestia sztuki (choć wydaje mi się, że QD-OLEDy są jednak bardziej jednolite od OLEDÓW), to obok większego nasycenia/jasności kolorów nie można przejść obojętnie. Myślę, że w S95C będzie jeszcze lepiej, tylko ciekawe na ile to będzie widoczne względem S95B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj w grach i UHD widać to i to bardzo 🙂 Żałuje tylko 77” to największy rozmiar 😞 83-85” to by było coś, ale przy tych cenach to pewnie +40k 🤣

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, qazar napisał:

Widziałem już G3 i globalnie jest jaśniejszy niż S95C, ale w samsungu kolory maja wyższa jasność i jednorodność dalej w QD-Oled nie do pobicia 

To było do przewidzenia, meta oled to nic innego jak po prostu b. Jasny oled reszta zostaje po staremu, QD-OLED od Samsunga swoje wady niestety ma. 

Czekamy na Micro-LED i OLED 8k w przystępnych cenach 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda technologia ma wady i zalety 🙂 Ale w tym roku LG zrobiło olbrzymi skok jakościowy i osobiście uważam, że G3 i S95C są równie dobrymi TV, z innym podejściem do procesowania obrazu i różnymi mocnymi i słabszymi stronami. Zakładam, że obu rozdzieli Sony z A95L w 77” 😉

Edytowane przez qazar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, qazar napisał:

Zakładam, że obu rozdzieli Sony z 90L w 77” 😉

Albo pogodzi zgarniając podium ;)

Choć nie można zapomnieć o Panasonicu MZ2000 (stricte w jakości obrazu).

Edytowane przez Groszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi