franus122 143 Napisano 5 Stycznia 2023 Witam zwróć ten tv do sklepu i będziesz miał główkę spokojną Teraz nie ma a za 3 dni wyskoczy i będziesz biadolił ze nie oddałeś Dają ci nowy to bierz nówkę 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 5 Stycznia 2023 2 godziny temu, maty5ek napisał: A co jeśli przez Internet? Co w takiej sytuacji? A umiesz czytac ze zrozumieniem? To jeszcze raz przeczytaj mój post, który cytujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Panowie dostałem nowy telewizor. Wydaje się że wszystko jest ok. Tylko wpadło mi w oko dość dziwne zjawisko. Naokoło matrycy jest czarna ramka. Teraz zauważyłem że jak gram na konsoli to ta ramka się robi raz szekora, raz cienka ( zobaczcie zdjęcia lewej i prawej strony) Raz to jest większe raz mniejsze ( dół i boki ) tak jak by się obraz dopasowywał w trakcie.Czy to kolejna wada ? Czy też tak macie ? Mam teraz kolejna zagwozdkę;/ Zwyczajnie widzę jak ta czarna ramka raz jest duża, raz mniejsza. Lewą stroną Widać że jest to znaczna różnica która się dynaminie zmienia po bokach.Zdjęcia robione z tej samej odległości Edytowane 5 Stycznia 2023 przez cureman 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 5 Stycznia 2023 A masz wyłączony overscan ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 5 Stycznia 2023 Tak mam jak powinno być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 5 Stycznia 2023 Interesujące, sprawdzę dziś czy mam tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 5 Stycznia 2023 Godzinę temu, cureman napisał: Panowie dostałem nowy telewizor. Wydaje się że wszystko jest ok. Tylko wpadło mi w oko dość dziwne zjawisko. Naokoło matrycy jest czarna ramka. Teraz zauważyłem że jak gram na konsoli to ta ramka się robi raz szekora, raz cienka ( zobaczcie zdjęcia lewej i prawej strony) Raz to jest większe raz mniejsze ( dół i boki ) tak jak by się obraz dopasowywał w trakcie.Czy to kolejna wada ? Czy też tak macie ? Mam teraz kolejna zagwozdkę;/ Zwyczajnie widzę jak ta czarna ramka raz jest duża, raz mniejsza. Lewą stroną Widać że jest to znaczna różnica która się dynaminie zmienia po bokach.Zdjęcia robione z tej samej odległości To nie jest overscan tylko funkcja zapobiegania wypaleniom. Obraz sie przesuwa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) 48 minut temu, pmcomp napisał: To nie jest overscan tylko funkcja zapobiegania wypaleniom. Obraz sie przesuwa. Tzn ? Jest to normalne zjawisko? Na zdjęciu tak powinno być ustawione ? Jak to nie jest overscam , gdzie mam to włączyć? Przepraszam koledzy za głupie pytanie. Zwyczajnie mi to w oko wpadło, na wcześniejszym tv na to uwagi nie zwróciłem;/ Godzinę temu, qazar napisał: Interesujące, sprawdzę dziś czy mam tak samo Jak u ciebie ? Też mam te czarne paski różnej wielkości? Ten overscan gdzie mam wyłączyć? Edytowane 5 Stycznia 2023 przez cureman 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 5 Stycznia 2023 Godzinę temu, cureman napisał: Tzn ? Jest to normalne zjawisko? Na zdjęciu tak powinno być ustawione ? Jak to nie jest overscam , gdzie mam to włączyć? Takie samo zjawisko jest np. w OLEDach LG, przy C9 w 2019 r. to mnie też tak trochę zdziwiło początkowo, przy kolejnym no to już wiedziałem, że będzie podobnie. Z tego co widzę dla owego Samsunga tutaj jest dokładnie opisane to o czym pmcomp Ci wspomniał, jest tam również tab jak tę opcję wyłączyć, wtedy będzie mieć ramki stale równe. https://www.samsung.com/latin_en/support/tv-audio-video/what-to-do-if-your-samsung-oled-tv-screen-shifts-or-if-the-corner-of-your-screen-is-cut-off/ The Pixel Shift function is enabled by default to protect your TV. If you want to turn this function off, follow the steps below. Step 1. Press the Home button on your Smart Remote and navigate to Menu > Settings > All Settings. Step 2. Navigate to General & Privacy > Panel Care. Step 3. Select Pixel Shift. Step 4. Select On / Off. 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 6 Stycznia 2023 9 godzin temu, Fjubens napisał: Takie samo zjawisko jest np. w OLEDach LG, przy C9 w 2019 r. to mnie też tak trochę zdziwiło początkowo, przy kolejnym no to już wiedziałem, że będzie podobnie. Z tego co widzę dla owego Samsunga tutaj jest dokładnie opisane to o czym pmcomp Ci wspomniał, jest tam również tab jak tę opcję wyłączyć, wtedy będzie mieć ramki stale równe. https://www.samsung.com/latin_en/support/tv-audio-video/what-to-do-if-your-samsung-oled-tv-screen-shifts-or-if-the-corner-of-your-screen-is-cut-off/ The Pixel Shift function is enabled by default to protect your TV. If you want to turn this function off, follow the steps below. Step 1. Press the Home button on your Smart Remote and navigate to Menu > Settings > All Settings. Step 2. Navigate to General & Privacy > Panel Care. Step 3. Select Pixel Shift. Step 4. Select On / Off. Dziękuję za to info. Widzisz miałem kilka oledow I nigdy mi to w oko nie wpadło jak teraz🫣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian_wierzbicki 6 Napisano 6 Stycznia 2023 W dniu 11.12.2022 o 13:20, pmcomp napisał: Na dzień dzisiejszy z tych dwóch TV, zamiast Samsunga S95B, zdecydowanie wybrałbym LG C1 albo LG C2. Musze się zastanowić czy nie zwrócić go z tytułu niezgodności towaru z umową. Pozdro Dzięki za Twoje opisy zalet i wad Samsunga. Brak nagrywania wyklucza dla mnie jego zakup. Na Samsungu z 2015r. nagrywam dwa programy jednocześnie np: w środę nagrałem o 21 mecz Napoli w 4K z Eleven i Barcelonę z TVP Sport. Gmeru powinien w wadach dopisać brak nagrywania. W dniu 11.11.2022 o 00:46, Gmeru napisał: Niedawno znowu zobaczyłem Samsunga MicroLEDa TV i tym też będę się kiedyś grubo podniecać. QD-OLEDa zjada i wypluwa. I tak można bez końca... Czy miałeś na myśli różnicę w HDR czy coś więcej? Jaki model? - QE65QN91B QLED 4K? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 160 Napisano 6 Stycznia 2023 to co@Gmeru zobaczył to my nie widzieliśmy jeszcze. Pisał o MicroLED a nie co podałeś w linku MiniLED Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 6 Stycznia 2023 12 godzin temu, cureman napisał: Tzn ? Jest to normalne zjawisko? Na zdjęciu tak powinno być ustawione ? Jak to nie jest overscam , gdzie mam to włączyć? Przepraszam koledzy za głupie pytanie. Zwyczajnie mi to w oko wpadło, na wcześniejszym tv na to uwagi nie zwróciłem;/ Jak u ciebie ? Też mam te czarne paski różnej wielkości? Ten overscan gdzie mam wyłączyć? Nie sądzę, żeby to było przesuwanie pikseli. Mam to funkcje włączoną, a nie dopatrzyłem się tego ani na XSX ani na PS5 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 6 Stycznia 2023 1 minutę temu, qazar napisał: Nie sądzę, żeby to było przesuwanie pikseli. Mam to funkcje włączoną, a nie dopatrzyłem się tego ani na XSX ani na PS5 No to dziwne bo u mnie tak jest czasami:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 6 Stycznia 2023 Kolego ten tv ogólnie rzecz ujmując jest dziwny i niedorobiony 🤷🏼♂️ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 6 Stycznia 2023 Witam Oddaj ten tv dozbieraj kasy i kup sobie tv i innej firmy Samsung kiedyś robił morze dobre tv a teraz to same dziadostwo robią Byle sprzedać A co roku ta sama gadka do wszystkich tv jeszcze lepsze tv robimy matryce bajka a potem klops 1 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) Ja bym nie przesadzał, to jest dobry tv( obraz ), ale zrobiony jakby na kolanie, nie przemyślany i na szybko wprowadzony. sam na 100% kupię albo samsunga albo Sony ( jeśli będzie) QD-OLEDA w 77” 2 godziny temu, cureman napisał: No to dziwne bo u mnie tak jest czasami:) Ok, zwracam honor. Faktycznie dziś w dzień zauważyłem to zjawisko. Mam tak samo 🙂 Edytowane 6 Stycznia 2023 przez qazar 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) 48 minut temu, franus122 napisał: Witam Oddaj ten tv dozbieraj kasy i kup sobie tv i innej firmy Samsung kiedyś robił morze dobre tv a teraz to same dziadostwo robią Byle sprzedać A co roku ta sama gadka do wszystkich tv jeszcze lepsze tv robimy matryce bajka a potem klops Widzę że zwyczajnie nie lubisz firmy Sansung. Siedzisz tutaj w tym temacie tylko do krytykowania czy do pomocy i wymiany spostrzeżeń ( obiektywnych?) Dziekuje Edytowane 6 Stycznia 2023 przez cureman 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 160 Napisano 6 Stycznia 2023 gdybym w ciągu kilku 2 dni miał takie akcje z Samsungiem jeszcze za takie pieniądze, to będąc mega fanem marki szybko bym się z niej wykectl6na długie lata 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 6 Stycznia 2023 Jak by ta firma była dobra to dawno już ten tv kupię bo chcę nowy większy tv sobie kupić ale poczytaj inne zagraniczne fora to samo piszą co tu Jak morze tv który na początku kosztował 12 tyś sprzedawać za 7 czy trochę więcej a sony panas cena prawie taka sama jak zaczynali coś nie tak z tym samsungiem jest Kolega powyżej co pisze ile tv było uszkodzonych pmcomp dobrze ze swojego doświadczenia ten tv opisał a siedzi tu na forum bardzo długo Weż wymień na 3 tv i zobaczysz co będzie Ja nikogo nie krytykuję ale za ten tv zapłaciłeś i chciałbyś oglądać w spokoju a tak się denerwujesz 1 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 6 Stycznia 2023 26 minut temu, franus122 napisał: Jak by ta firma była dobra to dawno już ten tv kupię bo chcę nowy większy tv sobie kupić ale poczytaj inne zagraniczne fora to samo piszą co tu Jak morze tv który na początku kosztował 12 tyś sprzedawać za 7 czy trochę więcej a sony panas cena prawie taka sama jak zaczynali coś nie tak z tym samsungiem jest Kolega powyżej co pisze ile tv było uszkodzonych pmcomp dobrze ze swojego doświadczenia ten tv opisał a siedzi tu na forum bardzo długo Weż wymień na 3 tv i zobaczysz co będzie Ja nikogo nie krytykuję ale za ten tv zapłaciłeś i chciałbyś oglądać w spokoju a tak się denerwujesz Ja się denerwuje ? Wymieniłem raz tv i mam nadzieję że teraz będzie ok Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian_wierzbicki 6 Napisano 6 Stycznia 2023 5 godzin temu, krzysiojaworzno napisał: to co@Gmeru zobaczył to my nie widzieliśmy jeszcze. Pisał o MicroLED a nie co podałeś w linku MiniLED Oczywiście masz rację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 6 Stycznia 2023 7 godzin temu, qazar napisał: Nie sądzę, żeby to było przesuwanie pikseli. Mam to funkcje włączoną, a nie dopatrzyłem się tego ani na XSX ani na PS5 To się nazywa przesuniecie pixelowe. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 7 Stycznia 2023 Wracam tutaj bo zauważyłem na tym nowym egzemplarzu na grach w prawym boku takiego ciemnego paska 🫣 pojawia się przy szybkich ruchach. Jestem pewny że grając 3 tygodnie na wcześniejszym egzemplarzu takie coś mi w oczy nie wpadło. Czy ktoś gra na ps5 w nowe Call of duty i może sprawdzić czy ma takie dziwne coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati_luk 46 Napisano 7 Stycznia 2023 A to może być coś z wyświetlanym obszarem obrazu przez grę/konsole. Coś podobnego zauważyłem ostatnio jak po dłuższej przerwie odpaliłem Modern Warfare na PS4, na Sony A80K. Miałem sprawdzić czy w ustawieniach gry są jakieś suwaki od wyświetlanego obszaru i jak mam to ustawione w samej konsoli. Ale zapomniałem zajrzeć będę mógł sprawdzić dopiero za tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach