Redakcja 9 241 Napisano 4 Sierpnia 2020 Na obecny rok, firma LG przygotowała szerokie portfolio nowych telewizorów OLED. Oprócz klasycznych propozycji w postaci modeli BX czy CX skupiających się na wysokiej jakości obrazie oraz wielu dodatkowych funkcjach, koreański producent przygotował też coś dla tych, którzy chcą wyróżnić się z tłumu. Są to designerskie modele RX, WX czy GX. Każdy z tych modeli ma swoją szczególną cechę, która jest unikalna tylko dla niego. RX to rolowany telewizor, który... możemy zwinąć w rolkę. WX Wallpaper to kolejna edycja telewizora tapety, którego ekran posiada zaledwie 3,85mm grubości a cała elektronika umieszczona jest w wysokiej jakości zewnętrznym soundbarze Dolby Atmos. Ostatni model z listy czyli GX to totalna nowość na rynku światowym. Charakteryzuje się również bardzo smukłym ekranem wynoszącym ledwie 2 cm jednak cała jego elektronika została umieszczona wprost za matrycą OLED. I to właśnie tej ciekawostce przyjrzymy się w poniższym tekście. Przeczytaj całość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 6 Napisano 4 Sierpnia 2020 Redakcjo czy można przenieść temat o LG CX OLED 2020 też do tego działu czy są jakieś powody dla których został on umieszczony w "niestandardowym" miejscu dla tego typu publikacji z możliwością komentowania ich na forum 😉? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 4 Sierpnia 2020 Done Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 6 Napisano 4 Sierpnia 2020 Kiedy można spodziewać się "poluzowania" cen modeli 77 calowych? GX to jednak świetna opcja dla osób które planują zawiesić ekran w salonie LG OLED GX 77-inch TV Upgrade! The BEST TV Ever? | The Tech Chap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kendo999 20 Napisano 6 Sierpnia 2020 3 m na takim slaba ostrosc , wielkosc i zageszczenie piksela porazka 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 394 Napisano 17 Sierpnia 2020 Bardzo podoba mi się ten dizajn. Oby przyszłe telewizory w seriach dla Kowalskiego czyli C i B szły w tym kierunku. Nie musi być 2 cm, myślę że jeden cal wyglądałby równie efektownie, a może mógłby być tańszy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 17 Sierpnia 2020 5 godzin temu, efel napisał: Bardzo podoba mi się ten dizajn. Oby przyszłe telewizory w seriach dla Kowalskiego czyli C i B szły w tym kierunku. Nie musi być 2 cm, myślę że jeden cal wyglądałby równie efektownie, a może mógłby być tańszy Dokładnie. Gdyby "para" poszła w takie rzeczy, zamiast w idiotyczny wyścig 8K... Marzenia... Ciekawe, jak sobie poradzili z odprowadzeniem ciepła? 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 6 Napisano 19 Sierpnia 2020 Kolejne recenzje LG OLED 2020 dla zainteresowanych: LG GX OLED Review | Art on Your Wall? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WinterX 14 Napisano 26 Października 2020 Droższy od CX a jednak podstawka mniej widowiskowa, bardziej w stylu Sony. CX i C9 wyglądają sporo lepiej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 26 Października 2020 4 godziny temu, WinterX napisał: Droższy od CX a jednak podstawka mniej widowiskowa, bardziej w stylu Sony. CX i C9 wyglądają sporo lepiej. Ale kolega doczytał że ten TV jest tak naprawdę dedykowany do powiesznia i w zestawie jest wieszak a podstawki nie ma? Widowiskowy ma być gdy wisi a nie gdy stoi, jak chcesz stojącego OLEDa to kupujesz BX, CX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sochanus 0 Napisano 13 Grudnia 2020 Mnie się mega podoba ja kupiłem dwa na promocji black friday 65 cali... jede jeszcze czeka na właściciela umieściłem post w kupię sprzedam jak ktoś zainteresowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gontar3d 20 Napisano 11 Lutego 2021 Pytanie do użytkowników serii GX, czy telewizor można odchylać od ściany i trzymać na uchwycie podczas np grania ? Dzieki temu obraz jest bliżej i lepiej widać szczegóły. Wiem, ze tracę tym samym efekt obrazu jednak chciałbym się dowiedzieć czy jest to bezpieczne dla telewizora i uchwytu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach