Gmeru 2 225 Napisano 20 Kwietnia 2018 W związku polską premierą najnowszych telewizorów Panasonic na 2018 rok, udało nam się rzucić okiem na najnowszą, niedrogą serię FX700, która na początku lata tego roku trafi do sprzedaży. Co zaoferują użytkownikom nowe telewizory japońskiego producenta? Przeczytaj całość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msx33 19 Napisano 17 Lipca 2018 Kiedy mozna spodziewac sie tego testu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekWML 107 Napisano 21 Lipca 2018 To co jest wrzucone jako zapowiedź już ma wszystko to co jest w teście, więc pewnie telewizor jest tak beznadziejny, że nie chcieli dawać mu nawet oceny "Polecamy", i stąd brak pełnoprawnego testu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msx33 19 Napisano 24 Lipca 2018 no moze nie jest tak zle bo sa male testy ogolne na innych stronach np. stuffpolska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław Świtoń 56 Napisano 24 Lipca 2018 Testy róznią się od tej zapowiedzi. Poczekajmy i nie twórzmy oceny przed testem. Wszystko zależy od ceny i do czego potrzebujesz dany tv. Ja od tv na ips-ie nie oczekuję rewelacyjnej czerni. Ma inne zalety dla innych może ważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msx33 19 Napisano 27 Lipca 2018 wlasnie zamowilem ten tv jutro bedzie u mnie zobaczymy co potrafi wybralem miedzy tym fx750 a lgsk9500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arowan 0 Napisano 4 Sierpnia 2018 Przymierzam się do FX 780.Może ktoś , coś o nim napisać?Ktoś go już kupił?Znam IPS bo mam Panasa IPS z 2013 roku.I jak to IPS wieczorem jet trochę lipy.Ale i tak jestem zadowolony.Chciałbym wiedzieć czy tegoroczne matryce lepiej sobie radzą z czernią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msx33 19 Napisano 10 Sierpnia 2018 Dnia 4.08.2018 o 16:05, arowan napisał: Przymierzam się do FX 780.Może ktoś , coś o nim napisać?Ktoś go już kupił?Znam IPS bo mam Panasa IPS z 2013 roku.I jak to IPS wieczorem jet trochę lipy.Ale i tak jestem zadowolony.Chciałbym wiedzieć czy tegoroczne matryce lepiej sobie radzą z czernią? nie kupuj nie warty lepiej wybierz cos innego (mialem i oddalem) lepszy od niego bedzie lg9500 choc tez szalu nie ma ale bedzie lepszy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 12 Sierpnia 2018 Podobny komentarz czytalem na hdforum.Komentarz raczej bez sensu bo w telewizorach lg tez znajduje sie panel IPS .Przyklad w linku nizej lg9500 (panel IPS) https://www.displayspecifications.com/en/model/72d311c0 Jesli poziom czerni ma bardzo duze znaczenie to trzeba kupic telewizor LCD z panelem VA lub OLED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msx33 19 Napisano 12 Sierpnia 2018 3 godziny temu, grundig napisał: Podobny komentarz czytalem na hdforum.Komentarz raczej bez sensu bo w telewizorach lg tez znajduje sie panel IPS .Przyklad w linku nizej lg9500 (panel IPS) https://www.displayspecifications.com/en/model/72d311c0 Jesli poziom czerni ma bardzo duze znaczenie to trzeba kupic telewizor LCD z panelem VA lub OLED. tu nie chodzi tylko o sam panel poczytaj o tych dwoch tv i zobaczysz , mialem oba tv w domu i oddalem najpierw panasa FX750 bo to uk a pozniej wzialem lg9500 i praktycznie obraz niczym sie nie roznil od panasa, troszke lepsza czern ale duzego przeskoku nie bylo jedynie lepsze kolory no i system bije panasa na glowe ale obraz porownywalny , dlatego wzialem samsunga 8070 katy gorsze ale obraz lepszy choc tez ma swoje wady , dlatego kazdy wybierze pod swoje upodobania tv i kazdy bedzie mial swoje zdanie . Ja wybralem samsunga i jak narazie jest ok pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 13 Sierpnia 2018 Samsung bardzo czesto sie psuje i jest bardzo zly wybor. Wpisz w google samsung uwaga gwarancja.Dowiesz sie wiecej. Telewizor fx700 ogladalem w sklepie .Przez chwile myslalem ze to oled, gdy podszedlem blizej zauwazalem ze to lcd .Jakosc obrazu byla na dobrym poziomie. 1 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 701 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) w sklepie nawet lcd za 599zł świeci jak oled - bo jest jasno mam ex780 i w dzień świeci jak oled - przychodzi wieczór i już tak dobrze nie jest, a na IPS bedzie jeszcze gorzej z czernią, no chyba że pod kątem Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez klaus71 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msx33 19 Napisano 13 Sierpnia 2018 4 godziny temu, grundig napisał: Samsung bardzo czesto sie psuje i jest bardzo zly wybor. Wpisz w google samsung uwaga gwarancja.Dowiesz sie wiecej. Telewizor fx700 ogladalem w sklepie .Przez chwile myslalem ze to oled, gdy podszedlem blizej zauwazalem ze to lcd .Jakosc obrazu byla na dobrym poziomie. wez do tego sklepu sobie jakies materialy testowe na usb i ustaw tv na domowe ogladanie to zobaczysz wtedy , odrazu zmienisz zdanie plansze testowe na wszystkich tv wygladaja bajecznie a oledy to juz calkowicie ale zarzuc zwykle HD to juz tak cukierkowo nie bedzie zobaczysz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Nie musze sprawdzac w sklepie bo codziennie ogladam okolo 700 ekranow telewizorow z panelem IPS w pracy. O sprzedazy dycyduje popyt.Popyt na telewizory z panelem IPS jest wiekszy niz z VA.Znacznie wiekszy popyt dotyczy telewizorow z panelem IPS.Poziom czerni gorszy ale katy boczne i wrazenia wizualne lepsze niz w telewizorze z panelem VA.Dobrze prezentuje sie VA glare ale kazdy VA mat to straszna lipa. Dlaczego glare? bo w pewnym stopniu jakosc obrazu jest zblizona do pdp czyli plazmy ( szyba) Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez grundig 1 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosument 7 Napisano 13 Sierpnia 2018 2 godziny temu, grundig napisał: Nie musze sprawdzac w sklepie bo codziennie ogladam okolo 700 ekranow telewizorow z panelem IPS w pracy. O sprzedazy dycyduje popyt.Popyt na telewizory z panelem IPS jest wiekszy niz z VA.Znacznie wiekszy popyt dotyczy telewizorow z panelem IPS.Poziom czerni gorszy ale katy boczne i wrazenia wizualne lepsze niz w telewizorze z panelem VA.Dobrze prezentuje sie VA glare ale kazdy VA mat to straszna lipa. Dlaczego glare? bo w pewnym stopniu jakosc obrazu jest zblizona do pdp czyli plazmy ( szyba) Niezłe prochy tam macie w tym szpitalu, czytałem że na haju ludzie mają różne zwidy, np.walczą ze smokami, ale żeby ktoś miał zwidy że składa telewizory to chyba pierwszy taki przypadek.Coraz lepsze te piguły. 2 2 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 18 Sierpnia 2018 Pojawil sie prosument z hdforum i dvhk.Twoje komentarze nie robia na mnie zadnego wrazenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 26 Sierpnia 2018 Dnia 13.08.2018 o 16:28, grundig napisał: Telewizor fx700 ogladalem w sklepie .Przez chwile myslalem ze to oled, gdy podszedlem blizej zauwazalem ze to lcd .Jakosc obrazu byla na dobrym poziomie. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 16 Września 2018 (edytowane) Oczywiscie ze jakosc obrazu z tego telewizora jest na dobrym poziomie..cytat z niemieckiego testu dotyczy odpowiednika tego telewizora sprzedawanego w niemczech tez z panelem IPS 60 hz czyli Panasonica TX-49FXW724 https://www.displayspecifications.com/en/model/af31117a to niezawodny, ultra-wysokiej rozdzielczosci telewizor LCD, który doskonale nadaje się do codziennego uzytku, z doskonalym obrazem tunera, nieskazitelnym skalowaniem.Niezawodny, nowoczesnie wyposazony telewizor o nienagannej jakosci obrazu. http://www.areadvd.de/tests/test-panasonic-49-zoll-ultra-hd-lcd-tv-tx-49fxw724/ Edytowane 16 Września 2018 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 701 Napisano 16 Września 2018 przy kontraście 1000:1 to musiał im panasonic grubo zapłacić by taki wynik im wyszedł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 17 Września 2018 (edytowane) Gdy brak argumentow to zawsze mozna napisac ..zaplacili. Kontrast na papierze moze byc nawet 50:1. Najwazniejsze sa wrazenia wizualne.Tak jak wczesniej napisalem , ogladalem ten telewizor w sklepie.Jakosc obrazu na dobrym poziomie. Ja np uwazam ze ten telewizor czyli FX700 jest lepszy od kazdego lcd samsunga. Zaden telewizor tak czesto nie psuje sie jak samsung .Wystarczy np przeczytac ostatnie komentarze w watku nizej. Edytowane 17 Września 2018 przez grundig 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 17 Września 2018 Nie kocham Samsunga ale twoje twierdzenie nie jest prawdziwe. 2 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 701 Napisano 17 Września 2018 1 godzinę temu, grundig napisał: Gdy brak argumentow to zawsze mozna napisac ..zaplacili. Kontrast na papierze moze byc nawet 50:1. Najwazniejsze sa wrazenia wizualne.Tak jak wczesniej napisalem , ogladalem ten telewizor w sklepie.Jakosc obrazu na dobrym poziomie. przez porównania w sklepie to 10 lat temu kupiłem pewną plazmę - grała tak samo jak stojący obok Kuro - tylko dlatego się zdecydowałem - skoro nie widac róznicy po co płacić 2 razy więcej w domu - wieczorem był mega dramat - obraz tragiczny - przemęczyłem 6 miesięcy, sprzedałem i kupiłem Kuro - poziom poprawy obrazu był kosmiczny tyle w kwestii oceny obrazu w sklepie pod jarzeniówkami o mocy tysięcy lumenów IPS fajnie gra tylko w dzień lub przy zapalonych światłach - wtedy udaje się oszukać jego brak czerni - jesli ktoś tak ogląda to rzeczywiście IPS może go zadowolić bo wg mnie kąty i kolory na nich są po prostu lepsze niż na VA - no ale przy zgaszonych światłach już tak dobrze nie będzie - są tacy którym świecąca czerń to nie przeszkadza - dla nich IPS jest super 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 17 Września 2018 (edytowane) Ja tez mam pdp a dokladnie az cztery telewizory plazmowe.W jasnym oswietleniu sklepowym plazmy zawsze prezentowaly sie slabo .Do czego zmierzam? Jesli FX700 prezntowal sie dobrze to w domu bedzie jeszcze lepiej.Wiadomo ze poziom czerni w telewizorach z panelem IPS jest gorszy niz VA ale dla wielu osob to bez znaczenia. Wieksze znaczenie maja katy boczne w IPS ktore sa lepsze niz w VA. Jesli jednak poziom czerni jest bardzo istotny to trzeba kupic telewizor z panelem VA. Edytowane 17 Września 2018 przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach