Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED 55" B8 (2018) | TEST | Organiczny wyświetlacz 4K HDR z technologią ThinQ AI

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Bieszczad napisał:

Proszę fotki. Tym razem nie z d.u.p.y. a z telewizora. W rzeczywistości ten efekt na niebie jest znacznie mniej widoczny ale jednak. Film jest z youtuba  pt. JAPAN TIMELAPSES rzekomo w 8 k.  Być może youtube daje obraz tylko w 8 bit (?) tego nie wiem . Ale z netflixa też trafiają się takie obrazy .

Telewizor masz podłączony przez WiFi czy kablem do internetu? Jakie masz łącze? Podejrzewam że w tym może być problem. Zarówno youtube i netflix dostosowują jakość dynamicznie do prędkości netu. Zrób test: odpal przeglądarkę www ze smarta telewizora. Wejdź na fast.com i zrób test. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Bieszczad napisał:

TV mam podłączony kablem .  Prędkość na poziomie 27 Mbps Netflix ładuje się bardzo szybko więc to nie to.

Zrobiłeś ten test przeglądarką TV jak prosiłem i wyszło 27 Mbit?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze, że swój egzemplarz kupiłem przez Allego od użytkownika Zuk_Wa-wa, o którym ktoś już pisał na tym forum. Po mojej akcji serwisowej mogę śmiało polecić zakup na jego aukcjach gdyż w razie czego staje na wysokości zadania i wymienia tv.

• Plusik 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 24.10.2018 o 11:21, konrado75 napisał:

Chyba dobra cena co nie

Bildschirmfoto 2018-10-24 um 11.15.29.png

Nie warto bawić się w niemieckiego Saturna u nas w MM identyczny B8 wychodzi 5399zł po odliczeniu promocji ( za każde wydane 500zł dają 50zł na kartę podarunkową )....

https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-lg-oled55b8pla

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Peter_21 napisał:

Nie warto bawić się w niemieckiego Saturna u nas w MM identyczny B8 wychodzi 5399zł po odliczeniu promocji ( za każde wydane 500zł dają 50zł na kartę podarunkową )....

https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-lg-oled55b8pla

co nie zmienia faktu ze i tak wydasz prawie 6tys

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Peter_21 napisał:

Popieram. Ale Janusze naprawdę są zdolni do wielu za oszczędność kilku stówek? 

• Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, gangi007 napisał:

Mieszkam w Berlinie 

Edytowane przez konrado75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, konrado75 napisał:

Mieszkam w Berlinie 

Ok,  jeśli tak to mamy inna rozmowę i oferta oczywiście jest dla Ciebie atrakcyjna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Peter_21 napisał:

Ok,  jeśli tak to mamy inna rozmowę i oferta oczywiście jest dla Ciebie atrakcyjna

Mam C8, chcialem tylko pokazac promocje a tu od Januszy mi sie oberwalo, wielkie dzieki

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, konrado75 napisał:

Mieszkam w Berlinie

W takim przypadku ☺️

Nie chciałem urazić. Wiele osób próbuje zaoszczędzić kilka PLN, a wychodzi jak zwykle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, gangi007 napisał:

W takim przypadku ☺️

Nie chciałem urazić. Wiele osób próbuje zaoszczędzić kilka PLN, a wychodzi jak zwykle?

Spoko, poza tym w zaoszczedzniu nie ma nic zlego, sa i tacy co chca zaoszczedzic pare zl i kombinuja ( turecki VPN- Netflix ) haha

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bakiiisuper, że doczekałeś się i jesteś zadowolony z nowej sztuki. O to w tym wszystkim chodzi :)

Dajcie spokój z tymi Januszami. To już indywidualna sprawa każdego z nas czy płaci tyle czy mniej, bo się dogaduje z kimś - w sumie nic nikomu do tego.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, gangi007 napisał:

Ja nie mogę zawsze z takich komentarzy. Jak jest jakiś temat zarobków w Polsce to pod spodem milion komentarzy beczących ludzi że hu...we zarobki i ogólna bieda, ale jak ktoś chce racjonalnie zaoszczędzić to już jest Janusz. Z doświadczenia wiem, że jak bogaty Niemiec chce coś kupić , to ogląda każde euro dookoła i targuje się do centa ale jak biedny Polak dokonuje okazyjnego zakupu to już jest wyzywany od Januszy bo przecież powinien jak panisko rzucić paroma stówkami na lewo i prawo

• Plusik 4
  • Lubię 2
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, bakiii napisał:

Ja nie mogę zawsze z takich komentarzy. Jak jest jakiś temat zarobków w Polsce to pod spodem milion komentarzy beczących ludzi że hu...we zarobki i ogólna bieda, ale jak ktoś chce racjonalnie zaoszczędzić to już jest Janusz.

Ja to uwielbiam na takim Pepperze, jak jest dobra okazja, po godzinie się przedmioty wyprzedadzą i ktoś wtedy kto nie zdążył kupić przychodzi napisać wpis:

"Już [beeep] Janusze wykupiły"

Odpowiadam wtedy, że ma szczęście - dzięki temu, że nie zdążył kupić to nie został Januszem. ?

Edytowane przez Fjubens
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, bakiii napisał:

Ja nie mogę zawsze z takich komentarzy. Jak jest jakiś temat zarobków w Polsce to pod spodem milion komentarzy beczących ludzi że hu...we zarobki i ogólna bieda, ale jak ktoś chce racjonalnie zaoszczędzić to już jest Janusz. Z doświadczenia wiem, że jak bogaty Niemiec chce coś kupić , to ogląda każde euro dookoła i targuje się do centa ale jak biedny Polak dokonuje okazyjnego zakupu to już jest wyzywany od Januszy bo przecież powinien jak panisko rzucić paroma stówkami na lewo i prawo

Obiema "ręcami" się pod tym podpisuję ?

Współpracuję z niemieckimi i francuskimi firmami, i fakt potrafią się targować o parę eurocentów na jednej usłudze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez naszą postawę, duże koncerny nas dymają. Na Niemcy idą lepsze proszki do prania, lepsze chipsy,  i ogólnie lepsze jakościowo towary bo Niemiec chłamu nie przyjmie a do nas cały szajs się pcha bo Janusz to kupi i jeszcze parę "stówek" dorzuci :) Nie zdziwiłbym się gdyby podobnie było z naszym kochanym 55 B8, że na niemcy idzie dobry jakościowo telewizor a do Polski trafia odrzut z kontroli jakości z błędami matrycy.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierzcie mi , że coś w tym jest mam wujka który pracuje na kontroli jakośći w dużej firmie RTV ( nie chce tutaj rzucać nazwami), i mówi że na polski rynek idzie to co nie przechodzi testów jakośći w innych krajach uni.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Gontar3d napisał:

Uwierzcie mi , że coś w tym jest mam wujka który pracuje na kontroli jakośći w dużej firmie RTV ( nie chce tutaj rzucać nazwami), i mówi że na polski rynek idzie to co nie przechodzi testów jakośći w innych krajach uni.

Dlatego, każdą zauważona wadę trzeba nagłaśniać. Niech producenci zrozumieją, że Polak nie jest palcem robiony i sprzedając nam buble będą mieli problemy i koszta związane z reklamacjami, wymianami itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już o tym gdzieś tutaj pisałem - UE dwóch prędkości pełną gębą. Różnicę w jakości towarów widać czasem gołym okiem, porównując te same produkty tych samych producentów, ale przeznaczonych na inne rynki.

Niestety ciągle jesteśmy postrzegani jako Ci gorsi i jeszcze długo zapewne tak będzie. Dotychczas było to nawet za przywoleniem naszych własnych rządów i płaszczących się polityków. A jak się im od czasu do czasu postawimy to nasyłają na nas jakiś padalców Timermansów i jemu podobnych gwiazdorów. Niby w trosce o nas. Hipokryci :D

Ale dość o polityce. Zamykam usta ?

Edytowane przez shpath
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyn jest wiele , nie ma co być potulnym ale też głupia buta nie popłaca. No i jak się coś na forum unii pier...li o żarówkach nie mając zielonego pojęcia o temacie jak wczoraj nasza głowa państwa  to też nam powagi nie dodaje :)

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ponownie zamówiłem własnie 55b8 :D tym razem fajna oferta w mediamarkt - 5949 - 40zł rabatu z newsellera, 200zł od lg i 11 kart po 50zł zwrotu to wyjdzie w sumie kwota 5159zł.  Takiej kwoty jeszcze w tym roku nie widziałem :P

żebym tylko tym razem dostał dobrą matryca i nie musiał ponownie zwracać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, shpath napisał:

@Subman uważasz, że to tylko efekt słabego postprocessingu? Zdaję sobie sprawę, że materiał na YT jest poddany kompresji i nie wiemy kto czym i jak to nagrywał, nie mniej jednak chciałem zwrócić uwagę, że o ile te przejścia tonalne w ciemnoszarych scenach na poszczególnych ustawieniach są widoczne lub nie, to ten efekt poświaty w oświetlonych oknach na wieżowcach u @Bieszczad są naprawdę kiepskie a u mnie idealne bez względu na wybrany tryb i ustawienia. Patrząc pod tym kątem zasugerowałem koledze wymianę na inną sztukę B8.

Porównaj zdjęcia - u Bieszczada jest ono prześwietlone. To po pierwsze. Po drugie nie wiemy w jakim trybie zrobił on zdjęcie - napisał, że sprawdzał wszystkie tryby, ale nie wiemy w jakim trybie było zrobione to zdjęcie, a to wpływa w dużym stopniu na to czy ta posteryzacja jest mniejasza lub większa. Po trzecie wreszcie sam aparat fotograficzny i plik wynikowy również mogą prowadzić do utraty jakości i powstania posteryzacji na tym etapie. Nie sądzę jednak aby coś było nie tak z SoC u Bieszczada. Jest to według mnie bardzo mało prawdopodobne. Jak SoC ulega awarii, to albo w ogóle nie masz obrazu, albo masz takie zakłócenia, że wiesz, że coś po prostu uległo uszkodzeniu. 

• Dzięki 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Miki91 napisał:

Ja ponownie zamówiłem własnie 55b8 :D tym razem fajna oferta w mediamarkt - 5949 - 40zł rabatu z newsellera, 200zł od lg i 11 kart po 50zł zwrotu to wyjdzie w sumie kwota 5159zł.  Takiej kwoty jeszcze w tym roku nie widziałem :P

żebym tylko tym razem dostał dobrą matryca i nie musiał ponownie zwracać ?

Tez pobieram, a sa raty 0%, nie wiesz ??

Edytowane przez Gontar3d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi