Barnaba 1 073 Napisano 10 Lipca 2018 1 godzinę temu, user7878 napisał: Przestań HDMI w wersji 2.0 wystarczy 1.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 11 Lipca 2018 właśnie dostałem ofertę ze sklepu na 7300 tylko tam też stwierdzono że potrzebny jest do tego projektora kabel optyczny za 1000 zł. a ja już mam na suficie dwa kable hdmi . Naprawdę ten kabel optyczny robi taką różnicę?Nie jest potrzebny żaden optyczny kabel.Projektor najdalej jak się da.Ekran będzie ramowy, czy rozwijany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 11 Lipca 2018 Chcesz mieć gwarancję sygnału 4K , to polecam optyka . Kolega na innym forum ma problem z sygnałem 4K na 5m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 11 Lipca 2018 Potrzebny/niepotrzebny ? czyli zdania podzielone. Na teraz mam już położone dwa kable hdmi w suficie z różnych firm więc najpierw kupię projektor i sprawdzę a jak coś będzie nie tak to dokupię optyka bo 1000 zeta to trochę dużo. Co do ekranu to niestety tylko rozwijany. Szukam czegoś z adeo 110/120 cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 11 Lipca 2018 Nie są zdania podzielone, tylko ten co napisał inaczej, nie zna tego projektora, najwyraźniej a chce zabłysnąć.Ty i tak nie będziesz miał źródła 4k, z tego co pisałeś.Temat wałkowany niejednokrotnie.Przeczytaj ten wątek, to czegoś się tam dowiesz. Ale rozwijany będzie odsunięty od ściany...Czyli z 4.8m zostanie ci ze 3.5mTo daj najdalej jak się da, tak jak pisałem wcześniej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 11 Lipca 2018 pomyłka od ściany do ściany jest tylko 4,5 metra. Ale skoro projektor ma głębokość 45 cm plus 15 cm z tyłu na kable to wyjdzie 3,9 metra minus ekran 10 cm czyli 3,8 metra . Co do 4k to teraz nie mam takiej możliwości ale jak niewielkim kosztem przygotuje się na 4K to kto wie co będzie za rok. Na teraz mam słaby internet ( neostrada około 10/15 Mbps ) i nie będę inwestował w płyty 4K. Ogólnie to będzie na przeczekanie do czasu gdy technologia 4K nieco stanieje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 11 Lipca 2018 Tak czy inaczej, na tą odległość, do tego, co może odtwarzać ten projektor, wystarczy normalny kabel HDMI 2.0 renomowanej firmy, lub sprawdzonej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 11 Lipca 2018 Kabel HDMI włóż już najnowszy żeby miał 18Gbps - przyda się na przyszłość. Możesz też pociągnąć lan od razu. Nic więcej nie potrzebujesz.Ekran proponuję 100' - w tym wątku masz namiary na niemiecką firmę Esmart z napinaczami, triggerem i wysyłką do PL wychodzi około 1600zł. Do tego jakiś amplituner 4k i masz komplet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 11 Lipca 2018 A dlaczego nie 120" jak jest miejsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 11 Lipca 2018 Może być 120. Nie zauwazylem ze to jest pokoj 4,5 na 4,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 11 Lipca 2018 Nowe 9300 teraz pptaniały. To samo z 7300 wiec spokojnie znajdziesz w dobrej cenie. Potaniały sporo. Niespełna 12tys. a 9300, ale 9300W dalej ponad 14 tysięcy. Warto dopłacać do tego W? Aaa?, W tej cenie jeszcze xboxami rzucają, coby było co schandlować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 11 Lipca 2018 Miałem Jvc x 500 z e-shift3 i wiem , że dobry kabel dla sygnału 4K/2K jest bardzo ważny. Mam do sprzedania Lindy 2.0 , 18GB , 10-cio metrowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 11 Lipca 2018 No i to jest wystarczająco dobry kabel do tego projektora. Może kolega będzie chciał kupić. Jeśli mu długość pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 11 Lipca 2018 Potaniały sporo. Niespełna 12tys. a 9300, ale 9300W dalej ponad 14 tysięcy. Warto dopłacać do tego W? Aaa?, W tej cenie jeszcze xboxami rzucają, coby było co schandlować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro To zależy czy potrzebujesz ten bezprzewodowy transmiter HDMI. Jak masz już kable poprowadzone to nie ma sensu. A promo na 9300 rzeczywiście jest ok.Ja miałem sprzedawać 7300 ale odpuściłem temat. Gra mi teraz świetnie i poczekam na nowe Epsony. Jednak gdybym teraz miał kupować projektor to zdecydowanie cena za 9300 jest ok.Tak się do piłki nożnej w 4k przyzwyczaiłem na MŚ, że ciężko mi teraz będzie w FHD oglądać. Różnica jest ogromna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 11 Lipca 2018 Odnośnie moich zakupów to jak pisałem mam założone już dwa kable hdmi . jeden taki https://allegro.pl/kabel-hdmi-2-0-cx-hl210-full-hd-4k-3d-hi-line-10m-i7188596527.html i drugi taki https://allegro.pl/kabel-przewod-hdmi-hdmi-prolink-10m-exclusive-i5354051397.html nie jest to kabel Lindy ale mam nadzieję że zadziała. Jak nie to wtedy będę się martwił . Jak ktoś chce 9300 W to tu jest za 12 500 https://allegro.pl/projektor-epson-eh-tw9300w-promocja-i7348738921.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 11 Lipca 2018 Faktycznie fajna cena na tego W. Ja mam kabel położony (ponoć dobry ) więc wezmę wersje 9300 i będzie Xbox do sprzedania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 11 Lipca 2018 @USS-SMAUG a Ty nie kupiłeś wcześniej 7300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 11 Lipca 2018 Mam jeszcze pytanie odnośnie ekranu Esmart . Cena dobra a jak z jakością ? taki np. https://www.amazon.de/gp/product/B006BXCLIY/ref=s9_acsd_simh_hd_bw_bB9bYl_c_x_w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 11 Lipca 2018 @USS-SMAUG a Ty nie kupiłeś wcześniej 7300? Nie. Miałem kupić, ale coś wypadło (inwestycja) i postanowiłem poczekać. Nie żałuję, będzie 9300 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 11 Lipca 2018 Tutaj masz 120" bezpośrednio od producenta z napinaczami i triggerem. Wersja pro. Mam taki u siebie. Świetna jakość. Trigger działa idealnie z Epsonem. Wszystko jest w komplecie. Uruchamiasz i zwijasz ekran włączając i wyłączając Epsona. Nie trzeba żadnych dodatkowych kabli. Wysyłają do PL w kilka dni.https://esmart.de/tv-heimkino/leinwaende-fuer-beamer/tension-pro-leinwand/weiss/esmart-haiser-pro-tension-leinwand-tatenso-266-x-149-cm-120-16-9-124133655.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 11 Lipca 2018 Cena bardzo ok. Długo go masz bo doczytałem że napinacze są słabe i ekran się fałduje po czasie. ale to ten bez pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 11 Lipca 2018 Mam kilka miesięcy.Każdy ekran rozwijany po pewnym czasie będzie się fałdował. Napinacze pomagają dłużej wytrzymać ale na wieki to nigdy nie będzie. Ostatnio widziałem u kolegi Adeo reference kilkuletni i fałdki już były widoczne. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 11 Lipca 2018 No,warte zastanowienia . Tylko ja germańskiego ni w ząb. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 11 Lipca 2018 A co tam potrzeba znać? Złóż zamówienie. Wybierz kraj Polska. Doliczy wtedy wysyłkę do PL, podaj adres, wpłata przez PayPal lub kartą walutową i za kilka dni masz kuriera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 12 Lipca 2018 Kto ma doświadczenia z skalibrujtv.pl?Bo się zastanawiam czy brać rzutnik u nich i mieć rabat na kalibrację, czy brać w innych sklepach gdzie w tej cenie jest zestaw Xboxa z wyposażeniem..Jakieś opinie? Pomocy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach